Elämän parasta aikaa

Mulla alko joulua edeltävällä viikolla helvetinmoinen pahoinvointi. Mikään ei oikein pysyny sisällä ja tukka lähti päästä, vatsaan sattu ihan helvetisti ja nukuin 18 tuntia vuorokaudessa. Parasiitit on paskamainen juttu, vie kaikki voimat eikä mikään innosta. Tähän mun yksilöön ei varsinaisesti oo parannuskeinoa, sitä pitää vaan aikansa kärsiä ja sitten se poistuu kun on kasvanu tarpeeks.

sleeping-babay-koala-500x350

Arvasitko jo?

Jep. Vauva.

Mä joskus vannoin itelleni, että jos joskus tuun raskaaks, niin meikäläisen blogiura päättyy siihen. En rupea viatonta palleroa sotkemaan tähän. Päässä siis varmaan vikaa, kun tätä nyt kirjotan. Oon viimesen kuukauden aikana alottanu monta blogitekstiä, mutta en oo saanu mitään valmiiks tai ulos, koska pää on pelkkää vauvaa täynnä.

Mä tykkään aina suunnitella kaiken. Olin hyväksyny sen, että vauvoja ei niin vaan tehdä ja välillä ne antaa odottaa itseään tai ei tuu ollenkaan ja siks oli pieni järkytys kun kolme viikkoa siitä, kun oltiin käyty ”oisko nyt aika perustaa perhe”- keskustelu, oli sellanen olo että nyt on jotain erilaista meikäläisen kropassa. Hienoa olla kolmekymppinen kun tietää heti kun joku mättää. Tein positiivisen raskaustestin pari päivää ennenku menkat oli ees myöhässä. Eikun lääkäriin, soitin terkkariin ja selitin asiani ja mulle varattiin aika. Seuraavana päivänä kipitin sitten terkkariin todetakseni että mulle määrätty lääkäri oli elävä kopio hangover-leffojen Mr Chosta.

1I82t25w

Sain lähetteen verikokeisiin ja käskyn varata uuden ajan. Menin kotiin ja kävin lääkärikeskuksen nettisivuilta kattomasta kuka on luotettavimman näkönen lääkäri ja valitsin sitten sen mukaan. Mun uus lääkäri on Walesista, enkä ihan aina ymmärrä kaikkea mitä se sanoo, enkä oo ihan varma onko sillä koskaan ollu potilaana raskaanaolevaa naista ennen, mutta ei se oo niin justiinsa. Hyvin meillä on menny ainakin tähän asti ja kohta ollaan melkein puolessa välissä.

Viime kuukaudet on siis menny oksentaessa ja nukkuessa. Aamupahoinvoinnista ei mun kohalla voi puhua, se oli ihan ympärivuorokautista ja elin varmaan kuukauden lähinnä mehujäätelöllä ja suolakekseillä ja vitamiineilla. Opin sen, että jos otan raskausvitamiinit noin yhen aikaa yöllä mahollisimman vähän veden kanssa saan ne luultavasti pysymään alhaalla. Paino putos viis kiloa ja silti olo oli turvonnu ja ällöttävä. Pelkkä lihan näkeminen ja sai oksentamaan ja kun kirjotin blogiin joulusta ja kinkusta niin kävin kävin oksentamassa koska ajatus joulukinkunsta ällötti niin paljon.

Jos ootte joskus pohtinu että millasta on kärsiä aamupahoinvoinnista, niin lähinnä olis ehkä kahen kuukauden krapula. Väsyttää, päätä särkee koko ajan (mutta buranaa ei saa syödä [tämä siis aussi suositus]) oksettaa eikä mikään ruoka mee alas. Lisäks itkettää ja kiukuttaa ja ärsyttää koko maailma.Olin myös ilmottanu ennen raskaaks tuloa poikaystävälle etten malta odottaa sitä, että oon raskaana, että pääsee eroon menkkakivuista. Ei menkkakipuja, mutta mitä lie kiinnittymiskipuja sitten kestikin kolme viikkoa. Herkkua!  

elephant-pregnant-pregnancy-gestation-period-cute_therapy-ecards-someecards

Anna-Leena Härköstä lainatakseni : ”Olen kuullut monien naisten huokaavan, että raskaus on heidän elämänsä parasta aikaa. Herää kysymys, että minkähänlaista paskaa heidän elämänsä sitten yleensä on?

Ja ne jotka on kerinny kiskasta herneen jo nokkaan mun asennevammasuudesta, niin älkää huolitko, jokainen ultra ja lääkärikäynti kun kuunnellaan vauvan sydänmenääntä, muistuttaa miks kaiken tän kurjuuden jaksaa. Raskaus on maailman paras syy sille että olo on kun kasa paskaa ihan koko ajan. Nyt alkaa pahoinvointi onneks väistymään, sillon tällön tulee kuvotus jotain ruokaa tai hajua kohtaan, mutta päivittäinen asia pöntön halailu ei enää ole. Ruoka ei mulle maistu vielläkään , sillon tällön tulee järjetön himo big mac-hamppariin, passion hedelmiin tai kukkakaaliin.

Nyt kun asia on kakistettu ulos, niin vauva-aiheista asiaa varmaan tulee lähiaikoina.  Luultavasti jo huomenna.

_DSC0021-006

mun tähän mennessä ainut ostos vauvalle.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

163 Comments

 • Reply laurasitinerary keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 18:48

  Onneksi olkoon!! ?❤

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 17, 2016 at 01:34

   Miksen osaa tehä tollasia sydämiä?! :D

   Kiitos ❤

   • Reply laurasitinerary torstai, maaliskuu 17, 2016 at 19:23

    Hehe ? kun kirjottaa luurilla, niin saa kaikki samat hymiöt kuin whatsapissa on ?
    Parempaa oloa loppuraskauteen!

    • Reply Meri torstai, maaliskuu 17, 2016 at 20:44

     Äh no niinpä tietysti ?

     Kiitos ?

 • Reply maikki keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 18:58

  oi miten ihana uutinen! paljon paljon onnea ja parempaa vointia loppuraskauteen <3

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 17, 2016 at 01:24

   kiitos, toivottavasti tää tästä helpottais!

 • Reply mirka keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 19:19

  Huisisti onnea! Päästin suusta ison huokauksen kun tajusin mistä tässä on kyse, poikaystävälle yritin selittää, että hei mä olen lukenut tätä blogia vuuuuuosia ja nyt näin iloisia uutisia. :)

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 17, 2016 at 01:34

   ei miehet ehkä ymmärrä :D

   Kiitos!

   • Reply Alice torstai, maaliskuu 17, 2016 at 17:44

    Haha mäkin olin poikaystävän kanssa kun luin postauksen ja jäin vaan tuijottamaan tietokoneen näyttöä ja aloin selostamaan sitten miten oon lukenut jo monta vuotta tota yhtä blogia ja…. :D

    Onnea Meri!

    • Reply Meri maanantai, maaliskuu 21, 2016 at 05:50

     Veikkaus ettei poikaystävä oikein ymmärtäny ? :D

     Kiitos!

 • Reply Ronsu keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 19:50

  Nauroin! Ihanaa ja huippua, miljonaasti onnea molemmille. :)

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 17, 2016 at 01:22

   kiitos paljon !

 • Reply Sandra keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 20:09

  JEEEEE ihanaa! Onnea <3 <3

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 17, 2016 at 01:22

   <3 :)

 • Reply Tatjanal keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 20:24

  Hurjan paljon onnea!
  Millaista on odottaa ensimmäistä lasta vieraassa maassa, kaukana omasta turvaverkosta (äiti, lähimmät naisystävät jne)? :)

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 17, 2016 at 01:22

   Pelottavaa! Kova ikävä äitiä! Onneks täkäläiset kaverit on ollu ihan huippuja ja ottanu mut siipiensä suojaan, aina tarjoutuu tulemaan mukaan neuvolakäynneille ja päivittäin kyselee kuulumisia! Onneks on facebook ja whatsapp niin pystyy onneks kotiin pitämään myös yhteyttä, vaikka ei se tietenkään oo sama.

 • Reply Sanna keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 20:55

  Hei apua musta on tullu joku ihme herkkis tätä nykyä ja täällä sitä vaa pillitetään. Joten ihan hirmu paljon onnea teille ja muista ottaa ihan hirveesti masukuvia. Mulla on tasan yks kuva ja se on just pari tuntii ennen ku menossa synnärille ja ihan jäätävä masis nyt ku niitä ei oo ja poika on jo 3v (apuamihinaikameneekohtseonkoulussa).

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 17, 2016 at 01:20

   Mä oon vissiin viikolta 14 ottanu aina kiltisti viikon välein uuden kuvan, ihan pimeetä nähä miten paljon maha on kasvanu vaikka ei tunnu siltä itestä vielä yhtään!

 • Reply laurad keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 22:05

  Siiiiiis aivan mahtava uutinen ! Sylintäydeltä onnea ❤

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 17, 2016 at 01:19

   kiitos <3

 • Reply Jushka keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 22:09

  Oi eikä! Onnea, paljon onnea! Aivan ihanaa! Hiukan kyllä väreet kiiri tossa kun luin sun 2. viimeisimmän blogipostauksen just ennen tätä viimeisintä ja kommenttiboksissa joku puhu noista raskausetiäisistä :D Mut juu! Onnea, onnea, oikeen paljon onnea. En tie mitä muuta voisin toivottaa…? Oi joo, helppoa raskausaikaa tietenkin ja mahdollisimman rauhallisia öitä sitte aikanaan sen jälkeen!

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 17, 2016 at 01:19

   Joo oli aika friikkiä, mä olin sillon saanu vasta tietää että oon raskaana, enkä missään nimessä ollu valmis vielä jakamaan sitä koko maailman kanssa vaikka mieli ois tehny :)

 • Reply Norsuuuu keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 22:19

  IHANAAAAAAAAAAAAAA ONNEA VOI EI APUA ???? Vauvat ja lapset on maailman upein asia! Paljon voimia raskauteesi ❤️
  Terkuin, kahden lapsen äiti☺️

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 17, 2016 at 01:08

   kiitos, nyt alkaa pahoinvointi jo onneks helpottaa, tän väsymyksen kun vielä voittais :)

 • Reply Taija keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 22:35

  Jeiiijj, onnea!! :)

 • Reply Nuutsa keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 22:59

  No vau! Onnea!

 • Reply Marianna torstai, maaliskuu 17, 2016 at 04:35

  Jumpe, oon pariinkin otteeseen miettiny et onkohan tämä syy radiohiljaisuuteen :D nyt sit pitkästä aikaa bloglovin auki ja mikäs uutinen täällä olikaan ♡_♡ Aivan hitsisti onnea ja tsemppiä loppuraskauteen, toivottavasti se kuuluisa glow’kin sieltä löytyy ;)

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 17, 2016 at 09:41

   sitä ootellessa :D Vielä tuntuu olevan kovasti kaukana…

 • Reply Mimi torstai, maaliskuu 17, 2016 at 06:52

  Paljon onnea <3 <3 <3 Ihana uutinen!!! Ja hienoa saada vertaistukea, itsekin kun olen parhaillaan raskaana ja tiedän kyllä tasan tarkkaan mistä puhut kun puhut raskausajan vaivoista :D

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 17, 2016 at 09:41

   vertaistuki on aina sitä parasta :) Tsemppiä sulle kaikkiin niihin oireisiin :)

 • Reply Hulijo torstai, maaliskuu 17, 2016 at 08:24

  Eikä!!!!! Onena, kuin ihanaa!!!

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 17, 2016 at 09:41

   kiitos:)

 • Reply Salla torstai, maaliskuu 17, 2016 at 14:16

  Ihana uutinen! Todella paljon onnea teille ja toivottavasti loppuraskaus sujuu ilman oksenteluja! :) <3 Just tässä yks yövuoro neuloin vauvoille sukkia ja lapasia ja mietin mitäköhän Merille kuuluu :D

  • Reply Meri maanantai, maaliskuu 21, 2016 at 05:51

   Mun pitää kans neuloa sukat ja lapaset vauvalle! Vaikka äitipuoli on kyllä varmaan kutonu jo kaikissa taivaan ja maan väreissä :D

 • Reply Poutalammas torstai, maaliskuu 17, 2016 at 18:30

  Voi vitsi, olin innoissani, kun huomasin, että Meri on postannu pitkästä aikaa, mut oli pakko jättää lukeminen myöhemmälle, kun ei ollu sopiva hetki. Nyt kun sit avasin tän postauksen ja huomasin, että kommentteja on hirveesti, tajusin, että tässä on nyt jostain isommasta kyse, joten äkkiä lukemaan ;) Ja olihan se aika iso uutinen, ihan mielettömän paljon onnea teille :) Ja toivottavasti jaksat aina joskus kirjotella, näitä sun juttuja on niin kiva lukea :D T: Harvoin kommentoiva vakkarilukija

  • Reply Meri maanantai, maaliskuu 21, 2016 at 05:50

   Kiitos paljon! :) Joo ainakin nyt on sellanen olo että tästä asiasta asiaa riittää ja onhan tää itellekkin kiva muisto sitten joskus myöhemmin lukea! :)

 • Reply Emppu torstai, maaliskuu 17, 2016 at 19:42

  Paljon onnea koko perheelle! <3 olen lukenut blogiasi jo vuosia, mutta en ole koskaan tainnut jättää kommenttia.. Nyt tuntui siltä että haluan ehdottomasti onnitella! Kaikkea hyvää odotusaikaan ja toivottavasti pahoinvointi alkaa pian hellittämään :)

  • Reply Meri maanantai, maaliskuu 21, 2016 at 05:48

   Juu nyt alkaa onneks olla jo takana päin, muutamaa yksittäistä tapausta lukuunottamatta :)

 • Reply anni torstai, maaliskuu 17, 2016 at 20:08

  jee, ihan superii, onnee teille!

  • Reply Meri maanantai, maaliskuu 21, 2016 at 05:48

   kiitos :)

 • Reply Jenska perjantai, maaliskuu 18, 2016 at 16:00

  Oi onnea! Huippua että jaksat kirjoitella blogiin, itsekin raskaana ollessa on mukava lukea samassa tilanteessa olevien juttuja. Onhan tää aika yhtä kärsimystä, mutta onneksi sen jaksaa ku tietää että on sille hyvä syy. Tsemppiä sinne :)

  • Reply Meri maanantai, maaliskuu 21, 2016 at 05:41

   Joo ei parempaa syytä vois ollakkaan kärvistellä ♥

 • Reply Emilia perjantai, maaliskuu 18, 2016 at 22:31

  Monia vuosia sinun blogia seuranneena on pakko nyt kommentoida! Aina välillä käy mielessä, että mitähän sulle sinne Ausseihin kuuluu ja tämän uutisen luettuani tirautin parit onnen kyyneleet sun puolesta! Aivan ihanaa ja kaikkea hyvää teille <3

  • Reply Meri maanantai, maaliskuu 21, 2016 at 05:40

   oi kiitos <3

 • Reply lillamy perjantai, maaliskuu 18, 2016 at 22:36

  Ooon niin iloinen teidän puolesta, vaikka nyt joudutkin kärsimään! :D Kliseeisesti vois tosiaan sanoa, että lopussa kiitos seisoo ja kaikki tuska on sen arvoista<3

  • Reply Meri maanantai, maaliskuu 21, 2016 at 05:39

   Juu siihen mäkin luotan! Ja onneks alkaa tosiaan olo parantumaan, nyt ku keksisin jonkun keinon tähän armottomaan väsymykseen!

 • Reply maria lauantai, maaliskuu 19, 2016 at 19:49

  Voi apua? paljon paljon onnea!!!?

  • Reply Meri maanantai, maaliskuu 21, 2016 at 05:34

   kiitoskiitos !

 • Reply AlisaA lauantai, maaliskuu 19, 2016 at 22:22

  Suurensuuret onnittelut!!! ?

  • Reply Meri maanantai, maaliskuu 21, 2016 at 05:34

   Kiitos ♥

 • Reply JessiH lauantai, maaliskuu 19, 2016 at 23:57

  Voi miten ihana uutinen!! Suuret onnittelut täältäkin! <3 :)

  • Reply Meri maanantai, maaliskuu 21, 2016 at 05:34

   kiitos paljon ?

 • Reply Eveliina keskiviikko, maaliskuu 23, 2016 at 20:13

  Ihanaa, paljon onnea! Kävin katsomassa pitkästä aikaa josko olisi tullut uutta postausta ja nyt tulikin näin hienoja uutisia :) Mulla laskettu aika 30.8. joten mielenkiinnolla lueskelen sun postauksia jatkossa :)

  • Reply Meri perjantai, maaliskuu 25, 2016 at 00:12

   oi onnea! Mä oon vähän sua edellä, mutta en paljoa :)

 • Reply Anonyymimuumi torstai, maaliskuu 24, 2016 at 18:42

  ONNEA SUURESTI! <3

  • Reply Meri perjantai, maaliskuu 25, 2016 at 00:09

   kiitos :)

 • Reply Sipelisopeli perjantai, maaliskuu 25, 2016 at 08:28

  Jeeeee! Onnea!!!!!!.<3Mulla syntyy heinäkuun lopulla. Alkua varjosti kanssa lamaannuttava pahoinvointi ja mm. jalkojen levottomuus ja unettomuus. Nyt särkee kokoajan lonkat. Lisäksi teinivuosien paniikkihäiriö palasi. Ihanaa aikaa siis. :D Noh, nyt ollut pari viikkoa suht hyvä olla ja poitsu potkii vimmatusti ja rakenneultrassa kaikki hyvin. :) Jos edes tovin nyt olisi kivaa, ennen loppuraskauden vaivoja. Nään jo kuinka joudun pyörätuoliin jostain liitoskivuista. :D

  • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 30, 2016 at 08:13

   Mul on ollu kans tota jalkojen levottomuutta. Kauhee jumppa ja venyttely ennen sänkyy menoa ja lisäks pari magnesium-tablettia. Saa nähä mihin tää tästä viel kehittyy. Toi paniikkihäiriön palaaminen on ilmeisesti aika yleinen juttu, kivat hormoonit kun laittaa kaiken ihan pääälaelleen. Mulla ei oo ollu pahemmin viel liitoskipuja (mistä tietty oon myös huolissani ku mietin et kasvaako se tyyppi ollenkaan) mut niitä odotellessa. Ollaan sit yhessä pyörätuolissa!

   Ja niin, onnea sinnekkin pojasta <3

  1 2

  Leave a Reply