Paluu ruotuun.

Siitäpä on taas on hetki kun kirjotin. Ohhoh.

Viimeks fiilistelin tulevaa Suomilomaa, nyt itken sitä että se on ohi. Meillä kävi ihan älytön tuuri säiden kanssa, pari ekaa päivää oli vähän sateisia, sen jälkeen oli about kuukaus pelkkää aurinkoa ja kun lähettiin taas vähän viileni. Meijän parin päivän mökkireissu veny kaheks viikoks, kun oli niin kivat säät ja oli niin luksusta vaan veneillä ja grillailla ja vaan nauttia Suomen kesästä. Käytiin virossa pari kertaa ja ihmeteltiin vaan.

Poikaystävän eka kerta suomessa ja vaikka muutama kulttuurishokki olikin, lähinnä liittyen saunomiseen ja mämmiin, niin viihty silti hyvin. Pee oli fiiliksissä asioista joita ei oo ite ees ajatellu kahta kertaa, niinkun sitä miten siistiä on kävellä metsässä ilman että käärme tai myrkyllinen hämähäkki hyökkää kimppuun. Ja metsästä voi poimia marjoja (käytiin mustikassa) ilman että niihin kuolee ja kun mennään päiväristeilylle tallinnaan ei oo mitenkään tavatonta juoda olutta aamu yheksältä. Se ymmärtää myös kuulema vihdoin mun mieltymyksen voileipiin ja kertoo kaikille miten suomalaiset on outoja eikä syö ollenkaan muroja (meillä on täällä kaapissa noin 50 erilaista aamiaismurolaatua)

IMG_3598

Lennot takas ausseihin oli yhtä helvettiä ja vaikka tultiin kotiin torstaina, oon edelleen ihan pihalla. Telkkarin kattomisesta on turha haaveilla kun nukahdan samointein. Eilen nukahdettiin molemmat kuudelta illalla ja herättiin kolmelta. Pee lähti viideltä töihin ja mä oon yrittäny pysyä liikkeellä, että en ottais tahattomia päiväunia. Kävin pitkällä kävelyllä aamulla, mikä tuli ihan tarpeeseen, koska innostuin karjalanpiirakoista ja grillisafkasta sen verran että lihoin reilu viis kiloa. Nyt mulla on pari kuukautta aikaa ennenkun täällä alkaa kunnolla kesä (okei asteita tais olla 20 kun kävin ennen yheksää kävelyllä) ja rantakausi. Mulla oli suuret suunnitelmat vaan surffata paljon, se on älyttömän kuluttavaa, mutta tossa alle 20km päässä oli ollu haihyökkäys, joten ei toivoakaan että uskaltaisin mennä veteen ihan hetkeen. (lisäks katottiin tappajahait, sekin vaikuttaa vähän asiaan)

Mun yks suosikkiohjelmista telkkarissa on Australian rajalla. Sikäli tyhmää, koska se myös saa mut pelkäämään ihan hulluna joka kerta kun tuun maahan ja ihmettelen, etten oo koskaan ollu missään supertutkimuksissa, kun näytän varmaan niin epäilyttävältä kun pälyilen paniikissa ympäriinsä.. Oon tähän asti päässy aina tosi helpolla, mutta johtunee siitä että oon tänä vuonna viettäny täällä jo 6kk, että mut vedettiin immigration-virkailijan haastatteluun. Karmee tenttaaminen että mitä täällä teen ja miten oon ollu täällä niin paljon, osottelin paniikissa poikaystävää, että no ton takia. Sen jälkeen että no mihin tää teijän parisuhde on oikein menossa ja mitä oikein meinaatte. Ne kävin mun puhelimen läpi, että oisinko ollu niin typerä ja tallentanu jonkun numeron sinne ”australian laittomat työmahdollisuudet” -nimellä. Saatiin kehotus kiirehtiä sen parisuhdeviisumin kanssa ja sen jälkeen ne toivotti mulle mukavaa aussilomaa.

Kuumottavaa. No ei tässä auta muu, kun laittaa asia vireille. Alkaa keräämään papereita, pohtia miten hitossa saan rikosrekisteri otteen indoista jne. Stressileveli nousee sataan kun ajattelinkin asiaan, mutta toisaalta miten nopeemmin saan kaiken tehtyä, sitä nopeemmin pääsen normaaliin elämään täällä.

IMG_3604

Mä palaan toho Suomeen vielä kuvaoksennuksien kanssa jahka saan kaikilta kameroilta ja puhelimista kuvat yhteen paikkaan.  Voi niitä aikoja kun oli yks pokkari ja sielä kaikki kuvat.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Katie tiistai, syyskuu 8, 2015 at 21:43

  Great you are back!:-) mun mies kokkasi mulle aina viikonloppuisin kunnon aamiaisen. Mentiin sit Suomeen ja kattoi mua pitkään kun jokaisessa kyläpaikassa iskettiin leipäpaketti pöytään ”tee se itse” meiningillä…. Väheni aamiaiset kun palattiin kotiin…. ;-)

  • Reply Meri tiistai, lokakuu 13, 2015 at 05:23

   Pee jostain syystä piti suomalaista aamupalaa tosi hienona :D Joten se kokkaa mulle nykyään eggs benedict joka viikonloppu:D

 • Reply lillamy keskiviikko, syyskuu 9, 2015 at 11:41

  Kiva että Suomen-loma meni noin hyvin ja Peekin viihtyi! Ja ihme, ettei tullut pahempia kulttuurishokkeja, haha :D

  Ja hyi hitto toi haastattelu!! Hiukan kuumottava tilanne varmaan! Onnea viisumin kanssa, vaikuttaa ihan hirveen monimutkaiselta, en yhtään ihmettele jos sun stressilevelit kasvaa :/

  • Reply Meri tiistai, lokakuu 13, 2015 at 05:22

   täytyy vaan kiltisti täytellä papereita! :P Kiitos kiitos! Eiköhän tää tästä :)

 • Reply http://kukapelkaapallinaamaa.blogspot.fi keskiviikko, syyskuu 9, 2015 at 21:34

  Millasilla viisumeilla oot nyt ollut australiassa? Olitko ne ekat kaks vuotta working holiday viisumeilla ja nyt vaan turisti viisumeilla? Jos oot turistiviisumilla, niin mitä oot tehnyt kun ei voi töitä tehdä? Terveisin yksi joulukuussa Australiaan miehen perässä muuttava. :D

  • Reply Meri maanantai, lokakuu 12, 2015 at 23:36

   tein mun WH:n sillon joskus neljä vuotta sitten, nyt oon vaan turistilla :(( Mä käyn lenkillä, rannalla, käytän tuhottoman paljon aikaa leipomiseen ja ruoanlaittoon tai hengailen niiden parin kaverin kanssa jotka on mammalomalla ja katon liikaa netflixiä. Poikaystävä on onneks töistä kotona yleensä ihan viimeistään kolmelta, niin ei tunnu niin pitkälle päivät :D Jos asuis jossain isommassa kaupungissa niin ois varmaan helpompaa, kun saattais löytää muita ihmisiä jotka ois samassa tilanteessa, mut vähän yksinäistä tää välillä on :P

 • Reply Jenna keskiviikko, syyskuu 23, 2015 at 07:55

  Moikka Meri! Ollaan parhaan ystävän kanssa lähdössä 7 viikoks Balille parin viikon päästä ja sieltä sitten Perthiin Ausseihin, josta jatketaan viikon päästä takas Aasiaa kiertämään. Kumminkin oisin kysynyt, jos ehkä tiiät vinkkejä mitä kivaa tekemistä Perthissä vois keksiä ja minkä tyylinen mesta kyseessä. :D Ja onko reppureissaajille noin 80AUD päiväbudjetti mahdollinen? Kiitos paljon!!

  • Reply Meri lauantai, syyskuu 26, 2015 at 12:28

   En oo koskaan ollu perthissä ni en yhtään osaa sanoa :(

  • Reply Taija lauantai, syyskuu 26, 2015 at 13:00

   Perth on pieni ja kallis kaupunki. Hostelli halvimmillaan 25-30 dollaria/yö. Kannattaa mennä Fremantlee ja Northbridgee. Botanic garden ja Kings park, sieltä on upeet näköalat kaupunkiin! Fremantlessa on paljon nähtävää. Ottakaa lautta Fremantlesta Rottnest islandille, vuokratkaa pyörät ja pyöräilkää saari ympäri. Ihan valtavan upee!! Lisäks kaikki rannat on Perthissä kauniita, kierrelkää vaikka Cottesloe aluetta :) Ihana kaupunki se on! Ainii, jos baariin mielitte, muistakaa kantaa passeja mukana, muuten ette pääse sisään. Jos itse teette ruuat, 80 aud on riittävä per päivä.

   • Reply Taija lauantai, syyskuu 26, 2015 at 13:07

    Ainii! Vielä Swan riverissä voi nähä delfiinejä ja sillä alueella kannattaa tsekata Bell tower :)

 • Reply Jenna torstai, lokakuu 1, 2015 at 10:06

  Kiitos vinkeistä! Asumisjärjestely onneks on jo hoidettu

  • Reply Meri maanantai, lokakuu 12, 2015 at 23:31

   hyvä:)

 • Reply Joutsen maanantai, lokakuu 12, 2015 at 18:53

  Oon lukenu sun blogia vuosia ja ollu mun lemppareita siitä asti ku aloin lukemaan. Nyt en kyllä enää voi sanoa samaa, tää blogin taso (sisältö, päivitystahti jne) on menny niin alas ku vaan voi mennä. Jos rantis sulle tämän blogin ”kirjottamisesta” jotain maksaa, niin ihmettelen asiaa kyllä suuresti. Jos ei bloggaaminen enää kiinnosta, niin lopettaisit suosiolla ja tekisit rantiksen sivuille tilaa jollekin uudelle, joka jaksaa ja jota KIINNOSTAA tuottaa hyvää ja laadukasta blogimateriaalia.

  • Reply Meri maanantai, lokakuu 12, 2015 at 23:23

   ei kai mun blogin olemassaolo ketään estä alottamasta uutta :) Täällä pystyy kuka tahansa perustaa oman blogin, ei niille oo mitään kiintiötä :)

  Leave a Reply