It’s called PMS because ”Mad Cow Disease” was already taken

Mulla on vuosituhannen pahin PMS päällä. Sellanen että turvallisinta ois sulkea mut pariks päiväks häkkiin ja ruokkia niin, ettei vahingossakaan ota katsekontaktia tai sano mitään.  Parempi vaan avata huoneen ovi, heittää nopeesti pari levyä suklaata ja pari porkkanaa ja sulkea se ennenkun hyökkkään kimppuun. Ihan järjetön vatsakipu ja kun poikaystävä erehty kysymään että onko kaikki hyvin niin suutuin sille. Kolme minuuttia eteenpäin niin ryömin sen kainaloon lohdutettavaks kahen minuutin päästä oli pakko ottaaa taas etäisyyttä kun se hengitti niin kovaäänisesti.

anna-karin-elde_20815068

anna-karin elde

Tänne iski talvi kellon tarkkuudella taas heti kesäkuun alussa. Canberrassa oli ollu eilen -6 aamulla ja sinne ei oo kun muutaman tunnin ajomatka. Oon aika varma että tästä tulee joku ennätyskylmä talvi ja ens viikolla sataa lunta. Vaikka päivälämpötilat onkin ihan ok, varmaan reippaasti yli viidentoista, niin sisällä palelee vaikka on huppari, leggingsit ja villasukat. Meijän keittiön kaakelilattia vaan huokuu kylmää ilmaa ja ekaa kertaa tykkään makkarin kokolattiamatosta ja nyt löysin vielä hyvän kohan sängystä johon aamuaurinko paistaa ja lämmittää kivasti. Siirrän jääkaapin ja telkkarin makkariin ja poistun täältä vaan jos lämmitys on päällä. Täytyy käydä ostaa flanelihousut ja flanelilakanat. Yritin ehdottaa elektronisen peiton ostamista, mutta se ei saanu kannatusta kun on kuulema liian kuuma. Halitaan iltasin sitten kilpaa mun lämmitettyä kauratyynyä.

Talven kunniaks ollaan molemmat kipeinä, nyt alkaa onneks jo helpottaa, mut alkuviikosta oli pari päiväää tosi kauhee olo. En usko että omistetaan kuumemittaria, mutta väitän että kuume on pyöriny yli 38 asteen. Ei jaksanu kattoa ees netflixiä kun silmiin sattu niin paljon. Poikaystäväkin yllätti ja piti yhen kokonaisen sairaslomapäivän kauheen väittelyn jälkeen. Täällä saikut ei toimi ihan niinkun Suomessa, varmaan riippuen työpaikasta, mutta tolla mun siipallani on vuodessa käytettävissä 10 sairaslomapäivää, loput on sitten palkatonta.

Ettei menis pelkäks valittamiseks, niin ostin meille lennot Suomeen! Heinäkuun ihan lopusta syyskuun ekaan, toivottavasti säät suosii, koska muuten saan kuulla kuittailua vielä enempi siitä, että miks palelen täällä vaikka mun pitäis olla tottunu kolmenkymmenen asteen pakkasiin. Kehitin pienen stressin siitä, että kaikki on ihan ruskeita heinäkuun lopussa ja mä oon valkonen kun lakana. Onneks on ruskettavia voiteita sun muita, mutta luulen että kiidän lentokoneesta suoraan solariumiin (täällä kun ko huvitus on laiton) tai vaihtoehtosesti rakkennutan tohon pihalle jonkun shelterin jonka suojissa voin ottaa aurinkoa.

Pitäis tulla kiva reissu vaikkei varmaan Viroa pidemmälle lähetä Helsingistä. Kaheksan viikkoa siihen, että saatan sulaa tästä syväjäästä ja sitten kun tullaan takas niin täällä on jo kevät ja lämmintä ja kivaa. Löysin vielä tosi hyvät lennot, 21h Suomeen ja muistaakseni 23h takas. Yks välilasku Singaporessa, pitäis olla aika kivutonta vaikka toinen lento onkin Finnarin, enkä tykkää tästä suomalaisesta ylpeydestä sitten yhtään. Täytyy pitää varastossa cold and flu tablettien yönappeja jotka tinttaa mun 10h unille melko tehokkaasti, että voi nukkua koko matkan ilman mitään ongelmaa.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply ninni torstai, kesäkuu 4, 2015 at 08:47

  Hahah :D Teen poikkeuksen ja kommentoin ensimmäistä blogia ikinä. Sulta tulee postauksia harvemmin, eikä niissä yleensä oo mitään kummempaa sisältöä. Kaiken järjen mukaan lukemisen vois kuvitella olevan turhaa, mut ai luoja mä tirskahtelin tällekin tekstille useempaan kertaan. Rentouttavaa lukea välillä vaan sitä jonkun ihan perusarkea, mihin osaa samaistua niin täydellisesti. Kiitos siis näistä höpinöistä mitä jaksat kirjotella :)

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 4, 2015 at 09:09

   Kiva jos ne kiinnostaa :D

 • Reply Fiia Emilia perjantai, kesäkuu 5, 2015 at 02:03

  Hei, mun on pakko myös kommentoida tätä kylmyyttä täälä Ausseissa! Oon tosiaan ollu 7kk täälä nyt, joten en oo vielä kokenut talvea täälä. Mut oikeesti mitä helvettiä! :D Mä en tosiaan tieny et täälä voi olla näin kylmä!! Ja täälä nää talot ja niiden ikkunat on muutenki paperinohuita, niin sisälläki (ja varsinki sisällä) saa jäätyä. Mä asun kuitenkin Sunshine Coastilla (Sunshine = Sunny = Warm???) ja täälä oli viime yönä 4 astetta. NELJÄ astetta.

  • Reply Meri lauantai, kesäkuu 6, 2015 at 00:38

   Jep! Suomessa sentään sisällä on lämmin, nyt pitää mennä ulos lämmittelee :D toisaalta tuuli on ihan superkylmä, et eei yhtään hyvä. Tää on mun toinen talvi putkeen, ois kiva kokee se kesäkin välillä kunnolla :D

 • Reply lillamy perjantai, kesäkuu 5, 2015 at 09:23

  Voi ei, pystyn noihin PMS-oireisiin! Mut hei silloin on oikeus olla kun perseeseen ammuttu karhu, oon niin katkera välillä, että miehet ei tiedä, mitä me joudutaan kestämään :’D Kuulostaapa tyhmältä toi sairauslomakäytäntö, jos tuleekin joku sitkeämpi pöpö niin sairaslomapäivät on hetkessä käytetty :( Pikaista paranemista teille kummallekin!

  Ja jeee, tervetuloa Suomeen :)

  • Reply Meri lauantai, kesäkuu 6, 2015 at 00:39

   Jep, tai jos katkoo kätensä tms niin siinähän sitten olet..

  • Reply Mia maanantai, kesäkuu 8, 2015 at 17:44

   Mäki aina valitin tosta että miehet ei tajuu mitä me joudutaan kestää, mutta sitte törmäsin tähä:

   ”Women have to deal with periods, pregnancy, childbirth, menopause, hot flashes etc. Men have to deal with women. It’s a tie.” :DD:D siinä on pointtia pakko myöntää

   • Reply Meri perjantai, kesäkuu 26, 2015 at 11:52

    haha :D

 • Reply Alisa A perjantai, kesäkuu 5, 2015 at 09:56

  oi noi cold and flu tabut on parhaita! Voi kun niitä myytäisiin Suomessakin… Tuntuu, ettei täkäläiset perus flunssalääkkeet auta mihinkään.

  • Reply Meri lauantai, kesäkuu 6, 2015 at 00:36

   Mulle on viel vähän hämärä tää näiden apteekkisysteemi, mut mulle kans viimeks iskettiin tiskin takaa käteen jotain supertabuja joita ei koskaan sais suomessa ilman reseptiä :D

 • Reply Tetuiil sunnuntai, kesäkuu 21, 2015 at 01:20

  Moikka, tää seuraava ei nyt liity tähän postaukseen, mut mietin tässä kun oon lähdössä Balille, et miten siä pärjää ton skootterin kanssa? Miten se kansainvälinen ajokortti täytyy olla? Jos menee toi ajokorttihomma hankalaksi niin miten kallista on taksilla liikkuminen? Kiitos :)

  • Reply Meri maanantai, kesäkuu 22, 2015 at 14:21

   Taksit on halpoja, täytyy vaan aina pyytää että mittari laitetaan päälle. Kv-ajokortti skobaan, tosin jos poliisi pysäyttää niin sakon saattaa saada silti jos niillä on huono päivä. Jos hymyilee nätisti ja pyytelee anteeks niin sakko on ehkä 5€. Mä ajoin ilman tota kv-korttia vuoden enkä joutunu koskaan poliisin pysäyttämäks, toki ihan tuuria. Mulla oli erillisessä taskussa aina nippu pieniä seteleitä n. 70 000rp, oisin ne tyrkänny vaan käteen poliisisedälle. Jos lähtee enempi saarta vallottamaan skoballa niin sitten ehottomasti kv-kortti.

 • Reply Pompom torstai, kesäkuu 25, 2015 at 00:37

  Joskus kauan aikaa sitten oot kertonut et salkkarien kattominen kuuluu sun iltarutiineihi, kuuluuko nykysin? Katotko katsomosta?

  • Reply Meri perjantai, kesäkuu 26, 2015 at 11:52

   en oo kattonu salkkareita moneen moneen vuoteen… Loppu ehkä sillon kun lähin ekan kerran ausseihin ja sen vuoden aikana tuli niin paljon uusii tyyppei et putosin kokonaan kärryiltä enkä oo sen jälkeen jaksanu enää paneutua..

  Leave a Reply