Banaanimuffinit

Mä leivon porkkanamuffineita about kerran viikossa. Koska ollaan myrskyn takia oltu jumissa himassa ja puhelinlinjojen ollessa poikki ilman netflixiä, on mulla ollu hyvin aikaa leipoa. Mä en tiedä alkaako poikaystävällä tulemaan porkkanat korvista, kun eilen se ehdotti että korvaisin porkkanaraasteen banaanilla. En käyttäny samaa ohjetta (tosin sen verran hyviä näistä tuli, että taidan kokeilla porkkanaa banaanin sijaan, kun saan luvan tehä taas porkkanamuffineita)

wpid-img_20150422_092351.jpg

3 banaania
1,8 dl (3/4cup) sokeria
1 muna
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
3,6 dl (1,5 cup) jauhoja
0,8 dl sulatettua voita/margariinia (laitoin about 70g)

Muussaa banaanit, vatkaa muna kevyesti ja lisää sokeri ja banaanisose. Lisää rasva. Kuivat aineet sekasin ja lisää joukkoon. Uuni 175 ja muffinit sinne about puoleks tunniks.

Nopeita ja helppoja. Menee ilman mitään koneita, ite hoidin sekotuspuolen samalla haarukalla jolla muussasin banaanit. Ja ne tummuneet banaanit joita ei enää halua syödä sopii tähän loistavasti.

Mä korvasin osan jauhoista kaurahiutaleilla ja lisäsin kuiviin aineisiin tummaa suklaata. Ens kerralla (tänään iltapäivällä…) ajattelin korvata osan jauhoista kaakaojauheella. Ja ehkä huomenna banaanit omenalla ja kanelilla.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply lillamy keskiviikko, huhtikuu 22, 2015 at 08:55

    NAM! Täytyis varmaan ottaa itteään niskasta kiinni ja koittaa leipoa vähän useammin. Ei olis kova homma ja aineksiakaan ei tarvittais paljoa, mutta jotenkin tällaisen laiskimuksen on silti hankala saada aikaiseksi :D

    • Reply Meri keskiviikko, huhtikuu 22, 2015 at 11:27

      noihin meni oikeesti alle 10 min + uunissaolo aika, eli noista on hyvä alottaa :D

    Leave a Reply