kielikoulua

_DSC0030-001

Mä kehitin yön aikana ihan järkyttävän himon kermaperunoihin, joten aloin keittämään aamuseiskalta perunoita ja kaivamaan juustojämiä jääkaapista. En uskalla lähtee tän mun koipeni kanssa kävelemään kolmen kilsan matkaa ruokakauppan ja meinasin ajaa kolarin viime viikolla, joten en uskalla viel ajaa autoa yksin, niin et voisin käydä hakemassa juustoraastetta ja ruokakermaa. No sourcream ja ne juustokannikat saa ajaa asian

Tää on vähän rankkaa, kun on tottunu siihen että ruokakauppa on Suomessa aina ollu lyhyen kävelymatkan päässä ja nyt ei enää ookkaan. Balillakin lähin minimarketti oli alle sadan metrin päässä. Jos poikaystävällä onnistuu jotkut työkuviot niin muutettais ilmeisesti Queenslandiin johonkin Imatran kokoseen pikkukaupunkiin, sielä sitä riemua sit vasta riittäiskin.  Tein taustatutkimusta paikasta ja googletin paikan ostoskeskuksen, enkä oo oikein vakuuttunut. Voikun henkkamaukka aukais pian myös nettikaupan ausseihin. No niinkauan kun en ite oo töissä, niin ei oo ehkä kauheesti sanomista siihen, missä asutaan. Saa nyt nähä että kutsuuko Gladstone sitten syksyllä vai ei.(suomisyksyllä, sekotan kaikki, kun sotken syksyt ja keväät jatkuvasti kun puhun suomalaisten vuodenaikojen mukaan)

Meillä on suunnitelmissa, että tultais elokuussa Suomeen. Tästä inspiroituneena Pee latas puhelimeensa jotain ”learn finnish” – appseja ihan siltä varalta ettei munakarva-episodi toistuis esim mun äidin kanssa. Mä kikattelin ääneen kun se yritti lausua suklaakakkua. Seuraavana päivänä se tavaili mun suomeks kirjotettua kauppalistaa ja tunnisti sanan suolakurkku samaks sanaks kun suklaakakku. Hiljaa hyvää tulee. Yritin ehdottaa että se latais jonkun toisen suomenkielenopetteluohjelman, koska jos appsi opettaa suomenkielen alkeissa jälkiruokasanastona mm. éclair – ecláir, hedelmäleivos – fruit cake, mousse – jälkiruokavaahto niin ei ihmekkään että suomenkieli mielletään vaikeeks. Koska ootte ite käyttäny sanaa hedelmäleivos tai jälkiruokavaahto?

Täytyy kuvata videolle sen seuraava harjottelukerta, niin voi piristää itseään sitten ens kerralla kun masentaa. Se kuitenkin naureskelee jatkuvasti mun kielioppivirheille ja oudoille käännöksille, joten kosto on suloinen.

Jotain toivoa ehkä kuitenkin on, kun viime viikonloppuna totesin Peelle että ”Muru, bisse” ja poika käveli kiltisti jääkaapille ja toi mulle oluen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply never perjantai, huhtikuu 10, 2015 at 10:13

  Ahahahahah mä en kesrä tota suklaakakku ja suolakurkku juttua xD voitko ottaa siitä videota ja laittaa tänne hehee

  • Reply Meri maanantai, huhtikuu 13, 2015 at 12:44

   täytyy ottaa!

 • Reply Marianna perjantai, huhtikuu 10, 2015 at 12:12

  ””Muru, bisse” ja poika käveli kiltisti jääkaapille ja toi mulle oluen.”

  Pärskäytin melkee kahvit läppärin ruutuun keskellä meijän koulun kahvilaa, kiitti tästä :’D

  • Reply Meri maanantai, huhtikuu 13, 2015 at 12:44

   :)

 • Reply P perjantai, huhtikuu 10, 2015 at 18:38

  Hei,

  Istun tällä hetkellä töissä ja luen blogiasi (kyllä, vuoden työntekijä tässä hei.).
  Minulle tuli sellainen olo, että haluan käydä huikkaamassa tänne kommentteihin isot kiitokset blogistasi! Tykkään tyylistäsi kirjoittaa! Postauksesi ovat usein hauskoja ja piristävät päivääni. :) Lisäksi olen alkanut mieheni iloksi (omaksi ilokseni) lukemaan postaustesi hauskoja kertomuksia ääneen!

  Kaikkea hyvää sinulle sinne Australiaan ja toivottavasti jatkat samaan malliin blogisi kanssa! :)

  • Reply Meri maanantai, huhtikuu 13, 2015 at 12:44

   kiitos paljon :) Tällaset kommentit piristää aina ihan tosi paljon!

 • Reply :) perjantai, huhtikuu 10, 2015 at 18:39

  Se video ois hauska saada tännekkin vaikka sit vaan äänen kanssa:D

  • Reply Meri maanantai, huhtikuu 13, 2015 at 12:44

   täytyy upata :)

 • Reply Noonis lauantai, huhtikuu 11, 2015 at 03:47

  Memrise on tosi hyvä apps suomen opetteluun. Uusia sanoja tulee sopivalla tahdilla ja vanhoja jo opittuja kerrataan. Mun mies on kasvattanut sanavarastoaan sillä paljon käyttämällä jonkun vartin per päivä siihen.

  • Reply Meri maanantai, huhtikuu 13, 2015 at 12:43

   latasin sen, vähän hassuja sanoja ainakin alkeissa, mutta ehkä se siitä järkevöityy !

 • Reply Liz sunnuntai, huhtikuu 12, 2015 at 09:58

  Ei gladstone on niin paha kun vois kuvitella! Ainaki on meri lähellä :) varmasti löytyy kohtalo tovereita sillä se on duunipainoitteinen mesta, ainakin miehille riittää duunii!

  • Reply Meri maanantai, huhtikuu 13, 2015 at 12:42

   Totta ja QLD ois lämpimämpi ku NSW… Täytyy sit vaan metsästää sieltä niitä muita kotivaimoja sillä aikaa kun saan kunnon visan :)

 • Reply Sannis maanantai, huhtikuu 13, 2015 at 11:09

  Se videohan tulee myös tottakai tänne kaikkien lukijoiden iloksi? ;)

  • Reply Meri maanantai, huhtikuu 13, 2015 at 12:36

   luonnollisesti ;)

 • Reply lillamy tiistai, huhtikuu 14, 2015 at 11:51

  Sun kirjoitustyyli on ihan paras :D Voi suolakurkut ja suklaakakut, ei oo kyllä varmastikaan tää meiän ihana suomen kieli helppo ulkomaalaisen kannalta. Ja mä en edes olisi tiennyt mitä joku eclair tarkoittaa :D

  • Reply Meri perjantai, toukokuu 8, 2015 at 11:58

   no en mäkään! :D

 • Reply tinppi keskiviikko, huhtikuu 29, 2015 at 09:29

  Mikäs tuo Leopardikuvioinen pussi on? :D ja mistä niitä saa :)

  • Reply Meri perjantai, toukokuu 8, 2015 at 11:55

   ostin ton ginasta joskus tammikuussa :)

  Leave a Reply