Pilipilipom

Se mun kauan kaipaama sadekausi on vihdoin saapunu Balille. Ehkä Bali itkee Schooliesien käyttäytymistä. Aina yhtä oksettavaa kun murrosiän just ohittaneet, 17-vuotiaat känniset aussilapset huutelee rivouksia, kun ne on eka meinannu ajaa sun päälle skootterilla. Marraskuun loppu-joulukuun puolväli on se aika kun ei Kutalle kannata jalkaansa laittaa.

Sain kunnollisen muistutuksen sadekauden ihanuudesta toissailtana kun oltiin menossa leffaan. Matkaa leffateatterille oli ehkä 200m ku sade alko, ja siinä vaiheessa kun päästiin perille olin alusvaatteita myöten märkä. Onneks oltiin maksettu se 4 euroa enemmän leffasta ja käytiin kattomassa uus Hunger Games Premium-salissa jossa saa oman nojatuolin lisäks peiton. Kiskasin viltin suojissa topin leffan ajaks kuivumaan käsinojalle, että ois ollu ees vähän mukavampi olo.

Hunger Games oli aika tylsä, tai jos ei oo lukenu kirjoja, niin melkein ehkä oottaisin että kummatkin osat tuosta viimosesta leffasta ois tullu, että vois kattoa sit putkeen. Kirjassakin se alku muistaakseni jaaritteli aika pitkään ja sit tapahtu hirveesti kaikkea vasta viimosilla sivuilla. Täytyy ehkä lukea ne uudestaan. Mulla on ne onneks ehkä Kindlessä niin saa lennoille vaikka sit puuhaa. Mä olin ihan murtunu kun Ipad ei käynnistyny melkein viikkoon. Se vaan välkytteli sitä avausomppua kun laitto laturiin, ja sit ilmotti että akku on tyhjä eikä latautunu vaikka piti kuinka kauan latauksessa. Onneks internetti osas neuvoa että pitää käyttää 10V laturia 5V sijaan ja pienen metsästyksen jälkeen löysin sellasen. Laturin vaihto teki ihmeitä ja nyt voin taas lukea.

IMG_2838.JPGtyttö vähän märkä ja kotikadulla vähän vettä.  Kollaasikuva Peelle, että kato täällä sataa.

Leffan jälkeen sato taas ja koska sitä oli ilmeisesti viimeset pari tuntia tullu ku saavisa, ois vene ollu kätevä apuväline kotimatkalle. Pimeessä sit kahlailin kaduilla kun vettä oli nilkkoihin asti ja toivoin ettei ois uinu rottia vastaan. Sitä huomaa, että on ollu Balilla liian kauan kun kadulla vastaan tuleva rotta ei juurikaan hetkauta ja kun oltiin Peen kanssa syömässä pari viikkoa sitten ja sen päälle putos jostain katosta rotta, niin nousin toki ylös, mutta en juossu kolmea kilometriä vastakkaiseen suuntaan ja olin seuraavalla viikolla samassa paikassa taas syömässä. Torakoita en vielläkään kestä, mutta mulla on oma jättikokonen hyönteismyrkky ja oma minikokonen rikkalappio jolla voin myrkyttää ja lakasta meijän vessaan eksyneet satunnaiset vierailijat. Nää yksilöt onneks tajuaa kuolla myrkkyyn, kun aussiversioita ei saanu tapettua millään.

Viime yönä heräsin siihen että sänky täris ja luulin eka että taas yks maanjäristys ja pohdin että lähenkö taskulampun kanssa möyrimään evakkoon lähimmän pöydän alle, mutta sitten täytty huone valolla ja totesin että kyseessä oli pelkkä ukkonen ja aloin puolestani odottaa että koska sähköt taas menee poikki. Kuuntelin ukkosta ja sadetta varmaan yli tunnin ennenkun nukahdin taas uudestaan.

Mainostan (taas) että Nellyn joulukalenteri on täällä (taas)

nelly_29nov2014

Mainostelen näitä sitä mukaan, kun sielä mulle jotain mieluista on. Ekan luulun takaa löyty -70% isosta kasasta tilaajien suosikeista.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply k maanantai, joulukuu 1, 2014 at 13:34

  en tiiä mikä siin on mut toi jostain pudonnu rotta naurattaa ihan törkeesti :-D Niinku et iha normaalii et ravintolas syödessä sun päähä putoo rotta ei hele

  • Reply Meri maanantai, joulukuu 15, 2014 at 20:27

   Balilla se ei oo niin epänormaalia :D

 • Reply Anne maanantai, joulukuu 1, 2014 at 15:56

  Hahaa, tulee aina niin nykyään mieleen ukkosesta se, kun olin Balilla ja vetelin päikkäreitä ja heräsin siihen, että pommi tyyliin tippu pihalle :D No ukkonenhan se vaan oli…. vähän rajumpia kuin täällä kotosalla :)

  • Reply Meri maanantai, joulukuu 1, 2014 at 23:55

   Joo se tärisyttää vähä erilailla täällä ku suomessa :D

 • Reply jennie tiistai, joulukuu 2, 2014 at 16:33

  Hyyyi, me oltiin ihan kauhusta kankeita sen ukkosen kans :/ Niinku taivas ois ärjynyt.

  • Reply Meri tiistai, joulukuu 2, 2014 at 16:48

   Mäkin hetken ajan ku ei oo tärisyttäny niin pahasti hetkeen… Onneks oli vaan ukkonen!

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post