miksi keksiä otsikoita jotka ei kuitenkaan kerro tekstin sisällöstä mitään?

Hellurei. Pikanen tervehdyn ennen viikonloppua. Henna on täällä ja lähetään kohta seikkailemaan kohti Ikeaa (fiksua tälleen kuukautta ennen asunnosta luopumista, mutta tarviin kynttilöitä ja pahvilaatikoita)  ja sen jälkeen viikonlopun viettoon möksälle. Villit synttäribileet siis tulossa mulle :D Mutta Helsingin baarit on niin nähty, että oikeestaan parempi noin. Meinasin kirjottaa tähän jotain nenän valkasusta ja raitistumisest, mut sit tajusin että se ois ollu taas pelkkää itelleen valehtelua.

Mulla on kauhee kriisi. Kauheesti uutisoidaan nyt siitä miten epillerit on taas niin kauheen vaarallisia. Mietin et pitäiskö lopettaa. Mähän lopetin sillon joskus 1,5 vuotta sitten pillerit. Tuloksena menkat 6kk poissa ja ihan järkyttävän huono iho joka ei tuntunu parantuvan millään. Meni hermo, alotin uudestaan, paino putos ja iho parani. Silti mietin taas et mitä jos lopettais. Niiden helppous kiehtoo, pystyy puolikkaan vuorokauden tarkkuudella määrittää koska menkat alkaa ja tarvii kestää se kipee vatsa ja menkkaraivarit vähän harvemmin.

Mä myös kuolen todennäköisemmin siihen kun ajan autolla kun siihen että työnnän Yasminelleja suuhuni. Mutta silti. Ei tunnu hyvältä sotkea kroppaansa vuodesta toiseen typerillä hormoneilla varsinkaan kun vietän villiä sinkkuelämää (naurattaa itekki) enkä sitä varsinaista ehkäsytehoa noissa kaipaa. Vaan nimenomaan sitä helppoutta. Ähh. kauheen vaikeeta.

alive-dangerous-life-quote-Favim.com-533425

Ja hei, iso kiitos kaikille jotka on käyny DOM:issa tyhjentämässä mun kirpparipöytää! Rahat lentolippuun on teidän ansiosta kasassa ^_^ ja jahka ne ens viikolla mun tilille tupsahtaa voin alkaa sit tosissani tuijottelee päiviä ja leikkii lentohauilla, että mille päivälle saan halvimmat liput (mun lempiharrastus) Sunnuntaista tosiaan jatkuu taas, pöydässä 66 tällä kertaa. Mietin et pitäiskö totakin jatkaa kahelle viikolle, kun kerran menee noin hyvin tavara, mutta kohta ihan oikeesti huomaan ettei mulla oo yhtään vaatetta jäljellä.

Kevyt sekametelisoppa taas tämä :D Sori.

PS: OOOOOI, Mat, mut tuleva englantilainen aviomieheni laitto viestiä naamakirjassa, että  se on Balilla joulukuussa. Ku ollaan ekan kerran tavattu oon tuijottanu sitä suu auki ja todennu et rakastuin sun aksenttiin just. Sen jälkeen tuijotin sitä rakastuneesti aina ku se puhu ja jos se yritti olla hiljaa ni pakotin sen puhumaan lisää että saatoin vaan kuunnella sen aksenttia. Mikään ei oo seksikkäämpää kun brittiaksentti. Toivottavasti se kosii.

HEI! Se eilinen Nelly koodi on voimassa huomiseen klo 11 asti!!!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

50 Comments

 • Reply suppu perjantai, syyskuu 27, 2013 at 15:07

  Hei, toi sun otsikko on totta!
  Oon joutunut muutamat kerrat selaamaan monia sun postaksia läpi että oon löytäny sen haluamani! :D No eipä siinä mitään, saanu hihitellä juttuilles..

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:37

   joo sama :D Yritän sit aina googletella omia tekstejäni ku ei noi otsikot avaudu mullekkaan mitenkään..

 • Reply K perjantai, syyskuu 27, 2013 at 16:29

  Lopeta lopeta lopeta! Itsekin lopetin joksikin aikaa pillerit ja aloitin uudestaan. Nyt taas lopetin kesällä. Oon vaan kuullu liikaa tarinoita kun menkat ei oo alkaneetkaan noin 2 VUOTEEN kun pitkään syny pillereitä ja lastakin pitäis alkaa harkitsee, että ei se siirtäminen kauheesti loppujen lopuksi auta (usein päin vastoin) ellei ole sitten valmis syömään lopun elämää! Ja noin muutenkin onhan niissä jos jonkin moista epäilyttävää, vaikkakin pakko myöntää, että samat ongelmat esim. ihon kanssa itseäni rassaa. Mutta uskon, että ne iho ongelmatkin aikanaan korjaantuu jos on korjaantuakseen.

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:37

   Toivottavasti korjaantuu.. Mä oon niin malttamaton että en jaksanu odottaa :D

 • Reply christel perjantai, syyskuu 27, 2013 at 16:41

  Pakko kommentoida tuota otsikkoasiaa, vaikka en itse bloggaa mutta vihaan kirjoittaa sähköpostin aihekenttään mitään (varsinkin silloin kun sähköposti kattaa 100+ asiaa) tai näitä kouluraportteja.. HUOH :D

  Ja myös nuo e-pillerit, olen itse syönyt reilu 5 vuotta ja kesää ennen piti vaihtaa kun Yasminellet ei enää sopineet. Kokeilin jotain 3kk, ei sopinut, nyt nuo ”tappajapillerit” Yasminit.. Ja aknehan tuli heti Yasminellejen lopetuksen jälkeen, kun 3kk eka kokeilu oli joku niin omien hormoonien kaltainen eli ei ollut tarpeeksi aknen estoa tai kipujen. Itselläkin pääasiallisenä syynä on helppous, joten ei ehkä kannattaisi näitä syödä :DD

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:37

   Mulle Yasminellet onneks sopii. Pientä alakuloisuutta, mutta kun söin Mercilloneja niin aloin itkee ruokakaupassa jos mun lempi leipä loppu, siihe ei noissa onneks olla menty :D

   • Reply Kats keskiviikko, lokakuu 2, 2013 at 12:30

    Mä aloin kerran itkeä, kun juna meni ohi. Sen jälkeen meni pillerit aika nopeasti vaihtoon :D

    • Reply Meri keskiviikko, lokakuu 2, 2013 at 19:54

     joo tuttu tunne :D

 • Reply Eve perjantai, syyskuu 27, 2013 at 17:54

  Moi! Mun luokkalaiselle tytölle(18v, ollaan abeja siis)todettiin 2vk sitten keuhkoveritulppa, joka on siis aiheutunu yasmineista, joita hän oli syöny tän vuoden toukokuusta lähtien.. paska tuuri, sairaalas joutu oleen viikon ku asiaa tutkittiin ja nyt joutuu piikittään vastalääketta itte mahaansa.. vähän kuumottaa kun itte syön samoja! mut onhan nää ihan ääritapauksii kuitenkin mut pistää miettiin ku mun kaverille kaikki liikunnakiellot yms pukkaa päälle vaik ton vakavampaa kuitenkaan ei ollu ku miettii mikä olis ollu kans mahollista :/

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:35

   Voi ei :(( Niin riskit on alkuun korkeemmat :(

 • Reply n perjantai, syyskuu 27, 2013 at 19:42

  Mä oon kans miettiny jatkaako e-pillereiden käyttöä vai ei. Katoin sen ohjelmankin mikä tuli vasta ja keskustelin sairaanhoitaja-äitini kanssa :D Korkein riskihän siinä on saada veritulppa parin ensimmäisen kuukauden sisällä aloituksesta. Ja sekin riski on pienempi kun esimerkiksi raskauden aikana. Käytön aikana riskiä veritulppaan nostaa merkittävästi kai vaan tupakointi ja ylipaino. Ja kuollahan voit vaikka tukehtumalla purkkaasi… Niin mä päädyin sit siihen, että kun ne parantaa mun elämänlaatua merkittävästi niin jatkan käyttöä. Vaikka jokuhan se on aina, se yksi tuhannesta (tai jotain) joka saa sen veritulpan.

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:34

   mä en tienny tota et se riski pienenee kun aikaa kuluu. Mulla ei merkittävää ylipainoa oo, enkä polta ja oon syöny noita niin kauan että ehkä oon jo selvillä vesillä :)

 • Reply tadaa perjantai, syyskuu 27, 2013 at 20:44

  Sellasta vaan, että mitens sen Eckerön lahjakortit, jokos ne on arvottu?

  Pillerit laannuttaa seksihalut, sen huomaa, kun ne lopettaa… ;)

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:33

   Oon arponu joo :)

   Hahaha, no sit kannattaa vissiin syödä kun ei toi tarjonta suomessa oikein oo kummonen mitä miehiin tulee :D Tulis rankat ajat

 • Reply venla perjantai, syyskuu 27, 2013 at 22:35

  Mäki aina pyydän mun poikaystävää puhumaan enkkua (puoliks britti, asunu australiassa 8vuotta) ku se on niin ihanan kuulosta brittiaksentti aussivivahteella. Tosin tää tyssää aina siihen et se ei keksi mitä puhua ”itseksee mulle”, sillä mähän en uskalla hirveesti enkkua sille vängertää. Kuuntelen siis aina salaa ku se juttelee isälleen/sisaruksilleen ..:D

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:32

   voin kuvitella et britti-aussisekotus on aika kuumaa kamaa :D

 • Reply Onneton blondi perjantai, syyskuu 27, 2013 at 22:59

  mulla on jotenki sellanen olo että oot mun sielunsisko. elämä suomessa kyllästyttää; ei siinä sinänsä mitään vikaa ole, on työpaikka, perhe, ystäviä ja terveyttä, mutta inner peace ja sellainen eteenpäin ajava ”voima” puuttuu. sellanen the reason to be alive. kuulostipa surullisesta:D anyroad, ootko jossai vaiheessa tehny jotain bali-opasta? lähtö kutkuttelis itseäkin, kohde vaan vaihtelee mielessä joka viikko… pari kuukautta sitten olin ihan varma että haluan intiaan töihin, mutta nyt on alkanu kutkutella että entä jos lähtis vaa rentoutumaan… tai kliseisesti etsimään itseään.

  ps. oon seurannu sua jo monta vuotta, älä ikinä lopeta

 • Reply juuliae perjantai, syyskuu 27, 2013 at 23:51

  ET VARMASTI RUPEE VIKITTELEE KAIKKIA BRITTIMIEHIÄ. Se on se ainut juttu mulla, jonka jälkeen oon kosimassa alta aikayksikön – muuta ei tosiaankaan tartte ! Tota, mites ois et otat pikaloman Balilla ja tossa tammikuussa kun meitsi on valmistunut työttömäksi tuolta koulusta niin pakataan kimpsut ja kampsut ja muutetaan Britteihin ? Anyone ? (;

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:31

   hahaha :D No jos saan Matin ja Prinssi Harryn ni saat loput? Fair Enough? Balilla on paljon brittimiehiä! Surffaavia sellasia!

 • Reply silppurii lauantai, syyskuu 28, 2013 at 15:06

  Ite oon myös kiinnostuneesti seuraillut e-pillerikohinaa tässä viime aikoina. Päällimäisenä mua kuitenkin lähinnä raivostuttaa se, kuinka yksipuolista uutisointi on.

  On toki ihan hirveää, että joku on sairastunut mahdollisesti e-pillereiden takia (huom, ehkä. tästähän ei oo mitään sataprosenttista näyttöä ikinä) keuhkoveritulppaan ja mitä kaikkia kauheuksia niistä syntyykään. Jostain kumman syystä jokaisessa dokumentissa ja lehtijutussa on kuitenkin jäänyt mainitsematta se, kuinka monta miljoonaa naista niitä pillereitä todellisuudessa käyttää.

  Esim Ylen e-pilleridokkari oli lähinnä propagandaa, joka jätti hyvin paljon kertomatta. En missään nimessä kiellä etteikö e-pillereihin liittyisi ongelmia, mutta musta olis hyvä suhteuttaa se kuitenkin kokonaiskuvaan ja siihen miten paljon apua niistä voi olla.

  Käsittääkseni suurin vaara saada keuhkoveritulppa e-pillereiden takia on myös ensimmäisen vuoden aikana niiden aloittamisesta. Ja raskaana ollessa se riski on jo luonnostaan paljon suurempi.

  Kuulostan nyt joltain lääkefirman pr-ihmiseltä, haha, mutta ärsyttää se, että iltapäivälehdet ja kohudokkarit kylvää kauhua ympärilleen. Suomessa asiantuntijathan ei oo tästä mitenkään erityisen huolissaan, vaikka riskit toki tunnetaankin.

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:30

   Joo siis kyllä toivottavasti jokainen nainen tajuaa miten yli toi on ammuttu koko uutisointi.. :D Ja mulle se, että jos sitä veritulppaa ei saa ekan vuoden aikana niin riskiä ei sen jälkeen enää juurikaan ole, oli uus juttu… Turhaan panikointiin syyllistyin siis itsekkin..

 • Reply hennav lauantai, syyskuu 28, 2013 at 18:43

  Hei kysy sun lääkärilä kierukasta :) Mulle laitettiin vajaa neljä vuotta siten Mirena hormonikierukka, kun yhdistelmä- ja minipillerit ei sopineet lainkaan. Se maksaa 180 euroo, nipistää aikalailla laitettaessa, mutta mulla ei oo sen jälkeen ollut menkkoja eikä mitään muitakaan vaivoja! Hirmu kätevää, kun ei tarvii miettii mitään pillerin ottamista ja reseptejä ja muita hommia. Ja mä en oo synnyttänyt, kun joillain tuntuu olevan se käsitys ettei niitä laiteta synnyttämättömille…

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:29

   MUt eiks se oo sit hankala jos tapaan huomenna mun unelmien miehen ja päätetään ens viikolla et halutaan lapsi?

 • Reply riiri lauantai, syyskuu 28, 2013 at 19:01

  Suosittelen kyllä lopettamaan ne pillerit! Ite lopetin kesäkuussa ja parin kuukauden päästä iho tosiaan meni aika huonoon kuntoon verrattuna aiempaan ja pienenpieniä näppyjä pukkaa mitä oudompiin paikkoihin: leukaperät (???), rintakehä, mutta myös otsa ja yläselkä. Oon onneks (vielä ainakin…) välttynyt niiltä jättimäisiltä paiseilta mitä moni tuntuu saavan. Iho ja hiukset myös rasvoittuu aiempaa nopeammin, mutta en siltikään ole todellakaan aloittamassa pillereitä uudestaan.

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:28

   mä en kestäny niitä näppyjä ja hiusten rasvottumista yhtään. Haluun pystyy käyttää toppeja sillon kun huvittaa ilman et pitää miettiä finnejä.. En ehkä uskalla..

 • Reply Anonyymi lauantai, syyskuu 28, 2013 at 21:24

  Hei vinkki vitonen! Alkosta saa tosi hyviä pahvilaatikoita! Niillä on siellä isot pinot tyhjiä laatikoita ja itse oon aina muuttaessa käyny hamstraamassa niitä muuttolaatikoiksi. Ja ne on tosi kestäviä, kun ne on kuitenkin on tarkotettu painaville viinapulloille :D

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:27

   Hei kiitos!! Mä otin sillo kun olin Ginalla töissä aina farkkulaatikoita, kun ne oli niin kestäviä. Täytyy käydä alkosta kysymässä noita :)

 • Reply sara lauantai, syyskuu 28, 2013 at 22:03

  Ite mietin kans tota lopettamista kun noista nimenomasista pillereistä on nyt noussut niin hirvee kohu… Ympäristön painostuksesta johtuen menin sitten käymään lääkäritätin luona ja päätin vaan vaihtaa pillerit zoelyihin ja oon kyllä tyytyväinen :D mulla kans painaa siinä nimenomaan se helppous, en haluais kuvitella mitä elämä ilman pillereitä olis t. hormonihirviö joka vietti aiemmin aina 5 päivää kuukaudesta sikiöasennossa vessan lattialla

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:26

   Onks se luonnonmukasempi pilleri? Mun lääkäri ei suostunu kirjottaa niitä mulle ku kysyin viimeks niistä :( Pitää ehkä käydä toisella lääkärillä koska niitä mietin sillon ku alotin uudestaan..

 • Reply Heli lauantai, syyskuu 28, 2013 at 22:39

  Ihan pakko kommentoija tota pillerijuttua. Mulle iski kans kauhee akne ku lopetin pillerit uuden vuoden jälkeen niin alotin uudestaan. Mut nii, tuo ei liittyny siihen juttuun mitä piti kirjottaa :D Tuo keuhkoveritulppa ja epillerit tappaa meininki on vähä sinänsä jo naurettavaa ku annetaan uutisissa ymmärtää että just ne epillerit tappaa niitä naisia. Kaikissa lääkkeissä on riskit. Ja musta on melko naurettavaa sanoa jonku kansanedustajanki lehissä että ei tienny mitään riskeistä. Johan ne neuvolassa sanoo että ylipaino, sydäntaudit, ikä, verenpaine ja tupakointi aiheuttaa riskin. Ja luin oman pilleri ohjeen vai mikä se nyt onkaan:D Niin siellä lukee kyllä selkeesti kaikki plus siellä myös lukee että riski saada veritulppa on suurempi kun on raskaana ku sillon ku syö pillereitä.

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:25

   Joo siis jos noita verrattais siihen paljon esim särkylääkkeet tappaa ihmisiä vuodessa, ni pillerit ois varsin turvallisia taas :D Joo siis se kansanedustaja oli mun mielestä pelkästään huomionhakunen urpo..

 • Reply Nennu sunnuntai, syyskuu 29, 2013 at 09:52

  Farmakologiaa just opiskellessa meille proffa sano että elimistölle on paljon raskaampaa ne e-pillerittömät puhdistuskuurit kun että pillereitä söis ihan säännöllisesti, liittyy todennäköisesti hormonitasapainon vaihteluun. Näitten ihanien uutisien takia itekki oon punninnu kaikenlaisia vaihtoehtoja, mutta tuo sun mainitsema helppous saa mut edelleen liputtamaan kuitenkin pillereiden puolesta! Että tervetuloa veritulppa!

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:23

   No jos sitä ei näin pitkän ajan päästä enää tulis :D

 • Reply A sunnuntai, syyskuu 29, 2013 at 10:33

  Mä en oo hankkinut pillereitä, vaikka oonkin ollut jo pitkään suhteessa. :D (nyt kaikki järkytyy että what) Lääkäri sanoi että mun migreenin kanssa ei saa käyttää e-pillereitä, vaan pitäisi käyttää minipillereitä, eikä ne sopinut mulle yhtään (vuotoa niin kauan kun käytin ja olin niin kiukkunen että en ikinä). Lisäksi mun lähisuvussa on ollut niin paljon sairauksia, jonka takia en tahdo pistää hormooneja itteeni ja mahdollistaa veritulpat. Mun tuurilla saisin sen, koska esim. isä on sairastunut pari vuotta sitten.

  Mutta kun maailmassa ei ole hormoonitonta ehkäsyä joka sopisi mulle, muutakun kondomi… Onneksi mies rakastaa mua ja haluaa mielummin pitää mut terveenä eikä inise mulle tästä. :D

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:22

   Joo no tollon ei kannatakkaan missään nimessä lähtee leikkimään ! No onneks noita muitakin vaihtoehtoja on :)

 • Reply Tytti sunnuntai, syyskuu 29, 2013 at 10:46

  Ite kävin just e-neuvolassa (tai taitaa olla nykyisin perhesuunnitteluneuvola….) ja puhumassa e-pillereistä koska lopetin ne joskus vuosi sitten. Kysyin siltä tyypiltä (mikä se on? Neuvolatäti?) tosta veritulppariskistä ja hän ainakin väitti, että se on ns. Turha kohu, jos vertaa esimerkiksi siihen, että veritulpan käyttäjistä 7 kymmenestätuhannesta about saa tulpan, mut esimerkiks raskaana olevista sama luku on n. 60. Eli en sit tiedä oliko tehny jotain itsenäistä tutkimusta, toivon että tiesi tämän oikeesti :-D ja kuulema mikäli on niitä ”riskitekijöitä” niin kannattaa tarkemmin miettiä niiden syömistä (esim. migreeni). Hauskaa synttärijuhlintaa !! :)

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:21

   joo on toi kohu tuntunu vähän liiotellulta…

 • Reply Suski sunnuntai, syyskuu 29, 2013 at 11:53

  Mä taistelin kans ton pilleriasian kanssa, koska söin niitä 7 vuotta putkeen. Suurimmat syyt miksi lopetin oli ärtynyt olo ja veritulppa vaara. (Tosin jollekkin oli lääkäri sanonut että jos ei ekana käyttövuotena tuu veritulppaa nii ei voi tulla enää..? Mutta en ehkä oikee usko). Nyt sitten lopetin kuukausi sitten.
  Hyvät puolet: En ole enää niin ärtynyt ja ahdistunut
  Huonot puolet: Päänahka hilseilee ja rasvoittuu puolessa päivässä, naama räjähti vähän ja ei pysty enäää hallitseen menkkoja jatkossa.

  Tässä vaiheessa kun ei ehkäsyä tarvi nii tää tuntu kyllä ihan hyvältä ratkaisulta. :)

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:20

   Joo se hiustenrasvottuminen oli alkuun ihan jäätävää. kuivashampoota piti suihkutella puolessa välissä päivää :D

 • Reply reetta maanantai, syyskuu 30, 2013 at 00:01

  nyt tänään/huomenna alkavalla viikolla tulee lidliin myyntiin ekat joulujutut, eli ainakin glögiä ja ekat suklaat ja piparkakkutaikinat :)

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:18

   oi täytyy huomenna käydä lidlissä!

 • Reply A maanantai, syyskuu 30, 2013 at 11:48

  Paljonko kirppismyynnillä voi ajatella tienaavansa? Miten hinnoittelit omat vaatteet? Mulla oli kerran pöytä joskus vuosia, vuosia sitten itsepalvelukirpparilla ja muistelen että viikossa lohkesi ehkä 30 euroa. Masentavaa!

  • Reply Meri maanantai, syyskuu 30, 2013 at 22:18

   Se riippuu niiiiin paljon myytävästä tavarasta. Kyllä mun mielestä joku 100e / viikko on ihan realistinen voittotavote tollasissa. Mulla on topit ja t-paidat 0,5-2€, neuleet 3-6€ ja farkut ehkä 5€. huivit tais olla 3 €..

 • Reply Jepa keskiviikko, lokakuu 2, 2013 at 21:55

  Diane Nova. Ne tehoaa hyvin akneen ja niissä on eri vaikuttava aine mitä Yasmineissa. Oon itse syönyt yli 10-vuotta pillereitä (suurimman osa Diane Novaa ja Nuvaring myös välillä ollut käytössä) ja nyt keskustelin lopettamisesta lääkärin kanssa. Kuitenkin toi Diane Nova sopii itselleni ja vähän helpottikin kun kuuli, että on tosiaan eri vaikuttava aine kuin noissa Yasminelleissa mistä on paljon ollut puhetta ja aiheuttanut tm. porukalle.

  • Reply Meri keskiviikko, lokakuu 2, 2013 at 21:57

   Okei, pitää kysellä siitä sit.. Mulla on iho nyt ihan kivassa kunnossa kyllä, mutta jos sitä kokeilis sitten muuta…

 • Reply Kata perjantai, lokakuu 4, 2013 at 08:54

  Pitää vähän tuota pilleriasiaa kommentoida myös.

  Mähän söin e-pilsuja sen 7 vuotta, mutta lopetin ne huhtikuussa ihan koska sairaanhoitajaopiskelijana kävin erilaisia lääketieteellisiä luentosarjoja läpi ja heräsin siihen, miten turhaa ja elimistöä kuormittavaa kuraa ne on. Kuten useimmat lääkkeet.
  Eikö se jo kerro kuinka hirveetä myrkkyä ne on kun sun kroppa ei oo palautunu niistä edes puolessa vuodessa? Muutenkin ruumiin luonnollisen toiminnan häiritseminen on musta pelottavaa.

  Mua ei oo missää vaiheessa pelottanu toi veritulppariski vaan se miten tuhoan epäluonnollisesti omaa kehoani ja omaa terveyttäni siinä samalla. Ja siitä kyllä pitäisi naisia valistaa enemmän. Ja tottakai tulee aknea ja kiertohäiriöitä tms pillereiden lopettamisesta koska keho yrittää korjata sitä pahasti rasittamaasi hormonieritystä. Se korjaantuu kyllä ajan kanssa, tai sitten tarvitset erinäisen hormonilääkityksen stimuloimaan oman hormonitoimintasi käynnistymistä.

  Mutta niin kun lopetin.. ensimäisenä huomasin, että tissit pieneni. Siitä olin kriiseilly jo etukäteen todella paljon, koska musta tota etumusta ei oo koskaan ollu tarpeeksi :D mutta kas kummaa, vaikka tissit pieneni, niiden muoto jotenkin parani! niistä tuli paljon kauniimmat kun pilsujen aiheuttama turvotus katosi niistä :)
  Siitä olin kyllä tosi onnekas, että menkat mulla alkoi heti ja ovat jatkuneet ihan säännöllisinä, vaikka ennen pilsuja ne oli niin epäsäännölliset kuin mahdollista. Se on kyllä kivaa kun kierto on paaaljon pidempi mitä pilsujen kanssa – menkat harvemmin ;) Mä kun en voinu syödä kahta levyä putkeen saamatta hirveetä nestepöhöä ja masennusta.
  Näppyjä on vähän tullut yläselkään ja rintaan. Joskus naamaankin muutama eksynyt.
  Ja menkkakivut ovat muuten aivan hirveen järkyttävät, onneksi ne kestää nykyään vaan sen päivän. Pillereiden kanssa oli myös menkkakipuja, lievempiä mutta kestivät kauemmin.
  Yksi tärkeä asia mikä on ton luonnollisuuden lisäksi se tärkein juttu: oon huomattavasti onnellisempi. En edes tajunnut kuinka harmaata, ahdistunutta ja tasapaksua mun elämä oli pillereiden kanssa. Olin silloin melkein jatkuvasti ahdistunut jollain tasolla. Nyt tää pilleritön puol vuotta oon ollu jotenkin niin paljon enemmän elossa! Oon ollu myös onnellisempi kuin niinä 7 vuotena yhteensä :) Ja tää on niiiiiiiiiiiin tärkee pontti mulle, koska noh mikä on tärkeempää elämässä kuin olla onnellinen? Ei sitä paljoa laske ihon epätasaisuudet tai se ettei tiedä mihin kellonaikaan menkat alkaa.

  Ja kyllä olen parisuhteesa, avoliitossa, seksielämäkin on paljon nautinnollisempaa luomuna ;) ja ehkäisymenetelmiä on paaaaaaaljon muitakin kuin hormonaaliset vaihtoehdot!

  • Reply Meri perjantai, lokakuu 4, 2013 at 10:49

   niihän se on… Mutta silti päätin lykätä sitä viel.. ei toi reissu + epävarmat menkat oikein kiinnosta :(

 • Reply hanqqggu lauantai, lokakuu 5, 2013 at 10:50

  Sain yaz-pillereistä aurallisen migreenin oireita (=verenkiertohäiriöitä) näkö lähti silmästä vähäksi aikaa ja sormet tunnottomaksi.. näiden jälkeen lopetin pillerit viime jouluna, menkat palautu 3 kuukaudessa, keväällä akne paheni, kasvoihin pikkunäppylöitä, kesällä tilanne parani, mutta nyt syksyllä naama ’räjähtäänyt’ käsiin.. tosi kipeitä ja isoja näppylöitä ympäri kasvoja :< masentaa, mutta pillereitä en enää takasin ota! toivottavasti tää on ohimenevää…. !

  • Reply Meri lauantai, lokakuu 5, 2013 at 15:38

   auts :o mul on taipumusta migreeniin, siks ehkä mulle ei noita suostuttu sit kirjottaa…

  Leave a Reply