ja lisää…

mua on mietityttänyt toi puhelimen käyttö esim. balilla. eli ajattelin että sulla saattaisi olla jotain käytännön kokemusta.. krhmm. kun tunnetusti suomiliittymällä ei älypuhelimen kanssa oikein tee mitään ulkomailla. käyttääkö jengi siellä balilla (tai missä vaan esim. jenkeissä) nykyään jotain sen maan prepaideja, joissa on netti myös? eli jos saisin jonkun pikabriefin esim. millainen liittymä sulla on balilla (en valitettavasti muista nyt onko tästä ollut jossain jotain). tietysti wlan/wifi auttaa aika paljon mut sitähän ei ihan sitten joka mestassa, vai niilläkö oot pärjänny?

Hmm joooo. Mulla on paikallinen liittymä oikeestaan aina ku oon jossain pidempään, prepaideja kun saa niin helposti. Aasiassa ei toi 3G verkko-toimi ihan samallalailla kun Suomessa, eli kyllä sitä puhelimenkäyttöä kovasti se rajottaa :D Menin sisään kauppaan joka myy liittymiä ja iskin puhelimen tiskiin ja sanoin että numero tohon ja 50 000 puheaikaa. Mutta wifi-on about joka kahvilassa ja hotellissa, niin ihan hyvin pysyy ajan tasalla :D

Mihin maahan et ikinä enää haluaisi?
Ei mulla oo sellasta. Kaikissa on hyvät ja huonot puolensa. Negatiivisimmat muistot on Havaijilta ja Vietnamista, niihin en ehkä ihan heti lähtis uusiks, kun on niin monta muuta paikkaa jonne haluisin lähteä huomattavasti mielummin.

tumblr_mj8pv9AWwf1rrx8igo1_500_large

Missä paikassa haluaisit vielä ehdottomasti vierailla?
Afrikka kiinnostaa eniten ihan koko mantereena. Sinne ois siistiä tehä sellanen pidempi reissu, että näkis mahollisimman paljon!

Silloin kun muutit Ausseihin niin muistaaksen pohdit omaa englannin taitoasi, onko kieli nyt sujuvampaa vai onko se kielen sujuvuus vain toissijainen asia nykyään? (ettei mieti meneekö oikein jne.)
Tottakai se on huomattavasti sujuvampaa, kun se englanti tulee koko ajan joka tuutista, niin pakostikkin oppii. En mieti oikeestaan enää yhtään virheitä, joita varmasti tulee joka toiseen lauseeseen, mutta niin kauan kun tuun ymmärretyks niin oon ilonen. Oon ilonen mun Formulakuski-jenkki-aussi-aksentista joka hämmentää ihmisiä kerta toisensa jälkeen. ja niin kivaa nyt kun on päässy taas puhumaan englantia päivittäin, sitä tulee ikävä.

Jos saisit matkustaa enää yhteen maahan missä et ole vielä käynyt, mikä se olisi?
Etelä-Afrikka :)

Onko Bali oikeasti sun mielestä turvallinen matkakohde yksinmatkustavalle naiselle vai tekeekö se että oot ollut siellä useasti siitä turvallisen sulle? :D
Maalaisjärjellä pääsee pitkälle ihan missä tahansa. En mä oo koskaan tuntenu oloani mitenkään uhatuks täällä, mutta toisaalta en liiku pimeellä paikoissa joissa ei oo muita turisteja / joita en tunne. Tai siitä että tuntee paikat ja ei eksy on ihan varmasti apua :)

tumblr_mj7gl7ZmhT1rahlr4o1_1280_large

Onko jtn kommentoitavaa/vinkkejä/sanottavaa koskien tuota Arak-viinakohua? (rohkaisevia sanoja kaivataan tietysti ;)
Älä juo sitä :D Pakko sanoa, etten oo ihan kauheesti uutisia jaksanu lukea, turha panikoida. Mielummin sokeudun (tai kuolen) täällä hauskan illan päätteeks kun suomessa siihen että joku ampuu mua kännissä ilotulitusraketilla päin naamaan. Ainut asia miten se on vaikuttanu ni on se, etten välttämättä ostais juomaa mistään rantabaarista jossa näkee heti, että se on kotipolttosta. Mut sitä en tekis ilman tota kohuakaan :D

Jännittääkö sua ikinä ennen reissua? Vai onko siihen tullut jo semmonen rutiini? Mun täytyy aina miljoona kertaa tarkistaa että passi on varmasti mukana..:D
Joo siis tarkistan passin mukanaolon sataan kertaan, mutta muuten ei hirveesti. Toki niitä reissuja odottaa ja välillä iskee samanlaisia paniikkeja juttujen suhteen kun missä tahansa muussakin arjenjutuissa.

Kivoin lentoyhtiö?
Turkish Airlines :D Silleen niinkun lentomukavuudeltaan. Samoin Garura Indonesia ja Singapore Airlanes on molemmat aika huippui.

Huonoin lentoyhtiö?
En tykkää Finnairista yhtään. Lentokoneissa on ihan supervähäntilaa, kalusto on mun kohdalla ollu aina tosi vanhaa ja ruoka on ihan kauheeta.

Eikös sulla oo oma surffilauta, ainakin kuvissa vilkahdellut sellainen?:) Ootko hyvä surffaamaan ja miten oot oppinu!?
Photaroin sen kuviin :) Haha, ei oon ihan superhuono, opettelin ihan vaan menemällä veteen sellasen kaverin kanssa joka pysty vähän neuvomaan et mitä tehään ja missä vaiheessa lähetään padlaamaan ja koska noustaan seisomaan.

article-2285781-18578EEC000005DC-865_634x614_large

Oon just ite balilla ja istun tassa sunset roadilla olevassa kahvilassa, ja tuli mielee. mitka on sun lemppari baarit/yokerhot kutalla :D
Alleycats alkuun ja siitä Eikoniin :) Toimii lähes aina. Skygarden ja Bounty on mulle maanpäällisiä helvettejä, joihin en astu ilman hyvää syytä :D Oon ehkä turhanki jämähtäny niihin omiin suosikkipaikkoihin…

Meinaatko jäädä Suomeen asumaan, vai muuttaa ulkomaille pysyvästi? :D haha (jos siis itsekkään tiedät?)
Ei mitään tietoa! Nyt on sellanen fiilis että toista Suomen talvea ei pysty ihan heti käsittelee, mut voi olla että mieli taas muuttuu kun on hetken poissa…

Mikä sua vetää suomeen? :)
Perhe ja frendit. Nyt kun ei oo viel kerinny tulee niin kauheen kova ikävä ni tekis mieli sanoa et ei mikään, mutta kyllä äitiä tulee aina reissuissa ikävä.

Aiotko surffata reissussa?
Ihan varmasti!

Jos saisit valita yhen paikan maailmassa missä asuisit, mikä se olis ja miksi?
Just nyt vastaan että Bali. :D Toki sellanen ihan oikee arki on aika erilaista täällä, että varmaan pitäis olla järkevä ja vastata Aussit.

933e7f60700911e28e7522000a1fbe50_7_large


Heippa! Kun oot tuolla Aasian/Kaakkois-Aasian suunnalla aika paljon matkaillu, niin ootko ottanu mitään rokotteita, esim. A- tai B-hepatiittia, tai jotain lääkitystä malariaan?

Hepatiitit mulla on molemmat isketty rokotuksena. Malarialääkettä en söis jossei riski ois jotenkin superkorkee ja sillonkin miettisin kahesti. Sairaalahoitoon mun on kuitenkin aina mahollista hakeutua tarpeen tullessa ja sit voi vaan toivoa että peruskunto sen kestäis. Oon nähny niin pahoja oireita mitä pelkistä lääkkeistä tulee, että siks sitä välttelen…

Samaten kiinnostaa ihan hirveesti toi sun balin reissu kun kovasti mietin et jos sitä ite iskis sinne syksyllä. Oon sillon 19v ja eka reissu yksinään olis kyseessä ni mitä oot mieltä kohdevalinnasta? Yksin olisin lähössä ni se vähän jännittää :D
Riippuu niin ihmisestä. Tääl on paljon nuoria reissareita, ei sen suhteen pitäis siis olla mitään ongelmaa :)

Hirveä määrä kysymyksiä seuraa: Oon kesäkuun alussa lähdössä ekaa kertaa ikinä Balille ja ihan yksikseni ja oilis tosi hauska kuulla sulta vinkkejä, mitä kannattaa ekoina päivinä puuhailla ja minne mennä, jos ajatuksena olis löytää hengailuseuraa lomalle.
Ihan vaan yksinkertasesti menee ulos ja alkaa rohkeesti jutella kaiken kanssa mikä liikkuu :D Paikalliset puhuu tosi hyvää englantia ja ne usein voi antaa paljon parempia vinkkejä kun minä ikinä :)

Muita Bali-henkisiä juttuja, joita oon miettinyt on arvotavaran säilyttäminen, kun oon käsittänyt että halvahkoissa majoituksissa ei välttämättä oo mitään ”kassakaappeja”. Eli mitä oot tehnyt passille ja esim. läppärille kun oot ollut vaikka rannalla?
Löysin mun passin tänään sängyn alta ku mietin etten oo nähny sitä maanantain jälkeen. Kone on yleensä ihan vaan sängyllä tai missä sitä oonkaan käyttäny viimeks. Oon aika sinisilmänen ja luotan siihen että mitään ei katoa. Tän jälkeen mut ryöstää joku suomalainen turisti :D

8534926365_55619dd58f_z_large (1)

Entä osaatko sanoa yhtään mitkä noista hotelleista olis parhaita hinta/laatu-suhteeltaan siinä reilun kympin hintaluokassa?

No Bali on melko iso paikka, että riippuu ihan missä päin aikoo olla ;) Esim nyt oon Suka Beach Inn:issä Kutalla josta maksan 120 000rp yö. Kahelta tää oli 140 000rp. Kiva pool ja superystävällinen staff. (mua ihan vähän hävetti ku tulin maanantaina paikalle niin yks työntekijä huutaa ”heeey Finland, you’re back!”

Ja viimeisenä vielä surffailukysymys. Onko sulla kokemusta siitä, että ottaa vaan joltain rannalla hengailevalta paikalliselta tunteja (ja mitä niistä kannattaa maksaa) vai olisko joku ihan oikee koulu varmempi vaihtoehto? Kiva jos ehdit ja osaat vastailla!
Jokatoinen on täällä ammatiltaan surffiopettaja, että ihan joku rantasetti toimii varmasti. :D Mulle on frendit opettanu, se on must kivempi vaihtoehto ku joku tuttu on siinä. Mun seuraava kysymys yleensä pojilta on sen jälkeen kun ne on kertonu surffaavansa et voitko opettaa muakin, kaikki aina lupaa opettaa ja muutaman kanssa ihan oikeesti on lähetty rannalle harjottelee :D ”mä oon surffopettaja on kuulema myös baarien käyetyin iskulaini, muhun sitä ei tarvi ees käyttää ku pyydän ihan oma-alotteisesti sitä opetusta

yes2_large

Kun nyt oot käyny nuilla reissuilla esim. juurikin Balilla, niin ootko tehny kaikki lento- ja hotellihaut ja varaukset nyt tuon rantapallon hakusivun kautta? Ja onko siellä paikanpäällä sit helppo esim. hankkia kyydit lentokentältä hotellille?
Lennot oon ostanu Rantapallolta, hotelli mulla oli ekaa kertaa valmiina, sen jälkeen oon ilmestyny paikalle ja ilmottanu moi, et muuttaisin teijän hotlaan nyt. Esim tää hotelli jossa asun nyt, ei ees tarjoa mahollisuutta varata etukäteen (ei nettisivuja tms) vaan paikalle ilmestytään ja toivotaan että mahutaan. Jos ei mahu, niin sit menee hotelliin joka on tossa 10m päässä ja nukkuu siellä yhen yön ja on seuraavana aamuna hakemassa sen huoneensa.

Millon/Miten/Miks sä päätit että lähet Balille niin pitkäks aikaa? :D
Oikeestaan jo viimeks kun olin täällä. Oon aina ollu vaan muutaman viikon täällä ja aina jääny loma kesken. Katotaan nyt kerralla kunnolla ja mennään kotiin sit ku huvittaa, kun se kerran on paikan hintatason puolesta mahollista :)

Voisiks kuvitella asuvas ulkomailla ihan pysyvästi?
Helposti.

kuvat
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply sansu sunnuntai, maaliskuu 10, 2013 at 08:40

  Onpas kiva seurailla sun reissua vähän eri puolella maapalloa. :) Pakko sanoo tuosta malariasta, että jos lääkitystä suositellaan, kannattaa se ehdottomasti ottaa! Malaria on karsea tauti, pahimmillaan tappava, ja vähän vähemmän kehittyneiden maiden terveydenhuoltoon tutustuneena voin vain suositella pysyttelemään poissa niiden sairaaloista. :D (okei, onneksi länkkäreitä varten on yleensä vähän paremmat yksityissairaalat). Esimerkiksi Malarone on hyvä ja suhteellisen hyvin siedetty malarianestolääke, se kannattaa ottaa, jos tarviit estolääkitystä ja pelkäät haittavaikutuksia. Terkkuja Keniasta! :)

  • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 27, 2013 at 07:17

   nokun nimenomaan yleensä on mahis päästä yksityissairaalaan, sitä varten on matkavakuutus.. Mutta joo Afrikassa riskit on vähän isompia kun täällä :)

 • Reply pössö sunnuntai, maaliskuu 10, 2013 at 10:46

  Mä oon jotenkin kokenut, että suomalaiset on hirveän paljon kriittisempiä tuossa miten puhuu/kirjoittaa esim. englantia. Varsinkin blogeissa tuntuu olevan tää, että ”jos et osaa englantia, älä sitä kirjoita”. Mutta esim. muusta maasta tulevat lukijat eivät tunnu välittävän siitä miten kirjoitat, kunhan vain ymmärtävät mitä tarkoitat. Sama kun joku suomalainen vaikka telkkarissa puhuu englantia, valitetaan kuinka ääntää niin huonosti vaikka ei ne muutkaan välttämättä sitä sen paremmin puhu tai äännä.

  • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 27, 2013 at 07:16

   JOO MÄ VIHAAN TOTA ASENNETTA. kiukuttaa niin. Meijän häkkisaksenttia yleensä pidetään kivana sen takia kun se on niin selkee, verrattuna moneen muuhun maahan ja niiden aksenttiin..

 • Reply ssatu sunnuntai, maaliskuu 10, 2013 at 11:21

  jep jep. täytyy siis ehkä kesällä hommaa joku jenkkiliittymä, jos sinne asti pääsee :D

  suunnitelma ois lähteä nyciin ja miamiin pariksi viikoksi yksin (naisena) ja tästä on taas vanhemmat ja muut sukulaiset aivan järkyttyneitä. vaikka mäkin tota oon sanonu, et maalaisjärjellä mennään. ja mua varovaisempaa tyyppiä saa muutenki hakea :D joo. kyllä sitä hong kongissakin pärjäs yksin viime kesänä… ja ihan yhtä hyvinhän (tai todennäköisemminkin) mulle voi tapahtua jotain kotona tai vaikka duunimatkalla (vantaan lähiöstä kurviin – nististä nistiin jne) :)

  • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 27, 2013 at 07:15

   ei kai nycissä tai miamissa mitään hätää oo ? :D ymmärtäisin jos haluisit lähtee reppureissaa etelä-amerikkaa yksin, mutta tuolla en osais pelätä

 • Reply Pupsu sunnuntai, maaliskuu 10, 2013 at 11:36

  Turkish Airlines on ehdottomasti maailman parhain lentoyhtiö! Couldnt agree more!:)

  • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 27, 2013 at 07:14

   se on :)

 • Reply Sonja sunnuntai, maaliskuu 10, 2013 at 13:41

  Kiva postaus, tahtoo tahtoo tahtoo ulkomaille heti nyt. :c
  Hassua muuten, kun Anna ylistää Finnairin maasta taivaisiin ja haukkuu muut lentoyhtitöt ja sinä päinvastoin! :-D

  • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 27, 2013 at 07:13

   :) mielipide-eroja!

 • Reply jj sunnuntai, maaliskuu 10, 2013 at 15:05

  Tuli tost tokavikasta kysymyksestä mieleen et mikä olis realistinen summa mikä pitäis ”vähintään” olla kasassa jos haluis olla vaikka kuukauden balilla ja joka yö hotellissa? Lennot tietty erikiseen, mutta miten vähällä Balills pärjää että voi kuitenkin pitää hauskaa?

  Anteeks pari virhettä mut mun puhelin ei anna korjata jälkikäteen tekstiä! :DD

  • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 27, 2013 at 07:13

   varmaan joku 30-40e pvä sisältäen hotlan + mopon ja muut.

 • Reply Liina sunnuntai, maaliskuu 10, 2013 at 17:04

  Hei oon vähän miettiny et miten sä vietät nyt sun päivät oikein siellä, kun instasta saa kuvan et sä lähinnä ryyppäät ja seuraavan aamupäivän vietät potien darraa jossain rannalla tai hotellihuoneessa :D. Eli kun toi paikka on sulle kai aika tuttu ja oot niin pitkän ajan, ni mitä sä oot tehny nyt sitte päivät pitkät? :D

  • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 27, 2013 at 07:12

   No mä ryyppään ehkä pari kertaa viikossa, toki joo tulee käytyä ravintolassa joka pvä kun pitää syödä. Päivät ollaan rannalla ja otetaan aurinkao / surffataan / hengataan. En oo ihan varma mitä mun kuuluis sitten tehä?

 • Reply J sunnuntai, maaliskuu 10, 2013 at 22:16

  Moi,
  näkyykö siellä taivaanrannassa PanSTARRS-komeettaa, jonka kai voi nähdä myös siellä Balilla päin? En tosin tiedä näkyykö se ilman kiikareita. Ja siellä on joku toinenkin komeetta (Lemmon tms?) jossain ylempänä, jos oon oikein ymmärtänyt.

  • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 27, 2013 at 07:11

   ei MITÄÄN hajua :D

 • Reply Salriella perjantai, maaliskuu 15, 2013 at 18:02

  Heippa!
  Jos sulla kiinnostaa Afrikka niin paljon, niin mulla oli aikanaan yks bilsan ope joka käytti virkavapaansa olemalla jollain leijonien orpokodin tapasella :) Kannattaa kattoa sellasiaki vaihtoehtoja, se kuitenki onnistu sisällyttään matkaansa kaiken maailman nähtävääki! Olis kiva lukea jostain sen tapasesta :)

  • Reply Meri maanantai, maaliskuu 18, 2013 at 13:02

   joo siis joku tollanen ois ihan huippu! Mietin jo et jos tääl menis johonkin koirien orpokotiin tms…

  Leave a Reply