Pieni Bali-opas

HUOM.

Heinäkuussa 2014 päivitetty versio löytyy täältä.

Mä en oo mikään asiantuntija tai matkailutoimittaja, mutta kun tätä nyt on kysytty paljon niin yritetään :k)

Milloin?

Balilla kuivinta huhtikuusta lokakuuhun. Se lienee siis ideaalein aika sinne matkustaa, mutta esim kun keväällä oltiin helmikuun lopussa reissussa tais mulla kahen viikon aikana olla päivä tai kaks kun oikeesti sato. Sadekuuroja tulee ympäri vuoden, mutta yleensä illalla / yöllä. Ilma on kuitenkin lämmin ympäri vuoden. (kvg lisätietoja :D ) Eniten turisteja on kesäkuukausina, koska Ausseissa on silloin talvi ja valtaosa turisteista on Australialaisia, tää näkyy usein myös hintatasossa..

Miten?

Suoraan et pääse Suomesta mitenkään. Helpointa on ottaa lennot Helsingistä Aasiaan ja sieltä eteenpäin. Mulla oli viimeks Finnairin yölento Singaporeen jossa kahen tunnin vaihto ja jatkolento balille. Kokonaisaika 17h ja lentojen hinta 1030e. EASY, lennän tollasen vaikka kerran viikossa jos on tarvis! Tässä on sit se hetki kun voit säästää tai olla säästämättä. Jos löydät halvat lennot Aasiaan niin suosittelen ottamaan ne, AirAsia yms halpisyhtiöt lentää halvalla Balille. Muuten sitten, nyt kun tota Rantsun lentohakua tutkin niin 820 eurolla saa lennot kun lentää ensin eurooppaan (yleensä Amsterdam, Milano tms) ja sieltä aasiaan (Hong Kong – Malesia) ja sieltä Balille kokonaisaika 25h. Ja toi 25h on vähän. Viime viikolla katoin samaa hintaluokkaa olevia lentoja joissa matka-aika oli 42h. Noita kannattaa miettiä. Kannattaako 100e säästöllä hengata lentokentällä 10h? Varsinkin kun lentokentällä ruokaan yms menee helposti paljon rahaa. Päätöksiä päätöksiä.

Millä?

Finnair ei oo mun mielestä erikoinen. Ruoka on yleensä pahaa, penkit aika pieniä ja kalusto vanhaa (lue: pieni telkkari) mutta toisaalta jos saa halvat lennot ja suoraan Aasiaan, niin istun sen 12-13h vaikka päälläni. (antihistamiinin yliannostus ja unta palloon) Singaporesta Balille lensin Singapore Airlinesillä joka oli ihan puhdasta rakkautta. Oisin istunu mielelläni siinä purkissa kauemminkin kun sen pari tuntia. Jos euroopan kautta lentää niin erityispisteet Turkish Airlinesille. Cathay taitaa lentää aika ison osan lennoista, en oo koskaan ite sillä lentänyt, mutta nopeella googlaamisella on saanu paljon kehuja. Kokemuksia?

Viisumi

30 päivän Visa on Arrival – ostetaan kentältä ja se maksaa $25. Nopeimmalla pääsee kun on tasaraha antaa siinä, mutta myös kortti käy. (tän voi ilmeisesti maksaa myös euroilla nykyään?) Mikäli meinaat viipyä kauemmin, voit hakea etukäteen Single Visit Visan jo Suomessa Indonesian suurlähetystöstä. Sillä saat olla maassa 60 päivällä. Pidennys onnistuu myös paikan päältä, mutta koska Byrokratia on mitä on, niin siinä voi vierähtää hetki jos toinenkin jos oikein huonosti käy, joten jos on tiedossa etukäteen että reissu kestää, niin hakekaa se etukäteen.

Single Visit Visa -hakemukseen tarvitaan:

1) Passi, jossa on vähintään yksi tyhjä sivu viisumia varten (passin tulee olla Indonesiaan astumisen jälkeen voimassa vähintään kuusi kuukautta)
2) Kopio passin etusivusta, jossa ilmoitetaan tietosi
3) Täytetty hakemus (löytyy täältä)
4) Kaksi värillistä passikuvaa, 4 x 6 cm
5) Kopio lentolipusta tai elektronisesta lipusta
7 ) Kopio / kuitti maksetusta viisumimaksusta

Perillä!

Tää on pikkujuttu, mutta silti. Kun tuutte maahan ja iskette ulos lentokentältä on siinä vastassa kymmenen taksikuskia jotka tarjoo tosi halpaa transporttia. Vain 20 dollaria hotellille. Kävelkää siitä pois, jos lennätte Denpasariin niin ulko-ovista heti oikeella on taksikeskus josta saat kyydin hotellille neljäsosahinnasta, ja niiltä tasan samoilta kuskeilta jotka on tarjonnu sulle sitä kyytiä minuutti aiemmin. Turisteja kusetetaan aina kun on mahollista, pitäkää se mielessä heti alusta asti ja tinkikää kaikesta.

Minne?

Indonesia on iso mesta, mun kaikki vierailut on tosiaan sijottunu Balille ja eniten aikaa oon viettäny Kutalla. Toiset ei voi sietää Kutaa, toiset rakastaa. Se on se missä on eniten kännisiä Ausseja joiden meininkiä voi verrata lähinnä suomalaiseen känniturismiin Tallinnassa. Mä kuitenkin oon aina viihtyny, tykkään kun on menoa ja meininkiä ja sen oppii hyvin nopeasti että mitä baareja vältät viimeseen asti ettet joudu sen pahimman känniääliöturismin sydämeen (Bounty & Sky Garden :D )

Vaikka jäisitkin lomaa viettämään ihan vaan siihen, lähe kuitenkin pois sieltä! Ihania rantoja löytyy reilu puolentunnin skootterimatkan päässä (Dreamland, Uluwatu, Padang Padang..) ja niitä suosittelen koko sydämestäni. Kuta Beach on ihan ok, mutta yleensä aika täynnä ja ärsyttäviä kaupustelijoita jotka tulee pilaamaan päiväunet löytyy turhankin paljon.

Gilit kannattaa käydä kattomassa, ite en jostain syystä viihtyny, mutta monet rakastaa. Jos nyt lähtisin pidemmäks aikaa, niin voi olla että ottaisin parin päivän detoxin Gileillä, kaukana saasteista ja skoottereista.

Ubudista voi lähtee ettii sitä kunnon Eat, Pray, Love meininkiä.

Google kertoo!

Hintataso
Yleisesti ottaen Balilla on halpaa. Safkan saat muutamalla eurolla, mun kallein illallinen, johon kuulu muutama drinkki, alkuruoka ja pääruoka tais olla kympin luokkaa. Paikallinen bisse maksaa 2-3 euroa. Drinkit on kalliimpia, ehkä lähempänä viittä euroa, mutta toisaalta häppäreitä on joka baarissa..

Asuminen

Hintataso vaihtelee ylläriylläri suuresti, mutta kaks edellistä kertaa oon viihtyny Suka Beach Innissä, joka on Kutalla ja hyvällä paikalla, makso yöltä ilman ilmastointia (tuun siitä aina kipeeks..) 140 000IDR (11e) jos halus lämpimän veden. 120 000 (9e) pelkällä cool waterilla. Halvimmat huoneet Kutalla lienee about 5e/yö, mutta ne on sit sellasia huoneita, jossa allekirjoittanut ei ois ottanu kenkiä pois. Valintoja valintoja :D

Jouduin viime reissulla olemaan yhen yön Sukaa vastapäätä olevassa hotellissa, joka makso 70 000 (6e) / yö. Mun illan ainut tavote oli löytää joku frendi jonka luo päästä yökylään, mulla ei ois tullu mieleenkään painaa päätäni siihen tyynyyn.

Liikenne

Liikenne Balilla on kaaos. Jos osaat ajaa skootteria ja uskallat suhata siihen kaaokseen mukaan niin hyvä.(siihen tottuu kuulema nopeesti) Jos et niin eti joka osaa / uskaltaa :D Skootterit on helpoin ja nopein tapa päästä pois. Varsinkin jos meinaat viettää loman Kutalla, niin skootteri on ehdoton siihen, että pääsen rannoille kauemmas. Semmosen saa vuokrattua jokaisesta kulmasta. Takseja jos käytätte niin pyytäkää aina mittaritaksi, niin pääsette halvemmalla. Jos kyseessä on pidempi matka, niin summa pitää aina sopia etukäteen. Ja tinkiä se puoleen.

Olikohan siinä kaikki? Jos tulee jotain kysyttävää niin kysykää jos tulee jotain lisättävää niin lisätkää.

Mun Indonesia – postaukset löytyy tästä linkistä

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

58 Comments

 • Reply leelee tiistai, marraskuu 6, 2012 at 12:35

  Hih, hassua, itekin Kutalla yöpynyt Sukassa, mut varoitus niille, jotka on tottuneet ns. hyviin hotelleihin, et ainakin me saatiin toisella kertaa huone, jonka vessa ei vetänyt (siinä sitten lapioitiin vettä pyttyyn, että olis jotain mennyt läpi) ja hotellin äijät eivät olleet kovin halukkaita tekemään asialle mitään (joku Aussi ”putkimies” olis tosin halunnut auttaa, harmi et oltiin sillon jo lähdössä pois ;D). Mutta hintaan nähden tosi hyvä ja uima-allas kiva.

  Ja mä tykkäsin Sky Gardenista, Bountysta en yhtään. Mut varoitus, ensimmäisessä pääsee hyvin helposti humalaan täysin ilmaiseksi kun ottaa ovella vip-passin :D Eikä se meno siellä ollut mun mielestä mitenkään kovin yltiökännistä, ihan verrattavissa Suomen meininkiin. Siellä ainakin tapas muitakin kuin niitä iänikuisia Ausseja :)

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 6, 2012 at 12:42

   voi ei :D mä oon aina pyytäny eka että saan nähä huoneen, en oo kyl vessoja koskaan testaillu, täytyy ens kerralla kokeilla… :D Se pooli on ihan huippu ja huoneet siistit kun vertaa muutamaan muuhun…

   joo bounty on sata kertaa pahempi kun sky, mutta en voi sietää skytakaan, ne free-flow -drinkit oli niin kauheita että luovutin jossain vaiheessa vaik joskuskin käytiinki vetää siel aina pohjat ennenku sit jatko muualle… :)

 • Reply L tiistai, marraskuu 6, 2012 at 13:34

  Oooih haluun balille näääääääääääääääääin paljon!!! Ikävä aurinkoo <3 tää helsingin harmaus sade ei oo yhtää mua!! Lennettiin alkuvuodest ausseihin honkkari kautta cathaylla, oli ihan paras! Hyvää ruokaa ja ihana henkilökunta! ja ihania välipaloja oli myös usein!!! :D

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:52

   ihan huippua kuulla, sillä siis :)

 • Reply Beebee tiistai, marraskuu 6, 2012 at 15:12

  Pakko sanoa sen verran, että Turkish Airlines on kyllä maailman parhaimpia lentoyhtiöitä! Tilavat koneet, ruoka on taivaallista ja asiakaspalvelu ihan huippuluokkaa! :)

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:52

   joo se oli ihan huippu! :)

 • Reply sarkku tiistai, marraskuu 6, 2012 at 15:35

  Gathay on ihana :) lentoemännät on niin superystävällisiä ja auttavaisia! pähkinöitä tuotiin aina naaman eteen ku vähä vilkas kulmien alta. Ruokaki oli ihan ok.. tosin mä en koskaan tykkää lentokoneruuista joten ehkä monen mielestä se safka oli huippua :)

  Balilla kandee varmaan kattoo vaihtoehtoja myös villan vuokraamiseen jos on pidemmän aikaa, me oltiin sellasessa; omat poolit ja palveluspojat, jotka sai 0,50€:llä hakee viinaa kaupasta ku ne loppu :D

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:52

   haha :D joo noit villoja on kans paljon, mä oon viihtyny aina siinä ytimessä niin paljon :)

 • Reply molly tiistai, marraskuu 6, 2012 at 15:43

  Kiitos tästä info pläjäyksestä! :)

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:51

   toivottavasti on jotain apua :)

 • Reply Anne tiistai, marraskuu 6, 2012 at 16:33

  Kiitokset tästä postauksesta! Sai kyl vastauksen moniin päässä pyörineisiin kysymyksiin!

  Sitä vielä kysyisin, että osaatko sanoa jos matkustaa kesällä (touko-elokuussa) niin kannattaako varata koko reissun ajaksi hotelli etukäteen vai vaan muutamaksi yöksi ja ettiä sit paikanpäällä hotellia? Ymmärsin, että oot ite hommannu paikan päältä?

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:51

   ihan turhaan varata, paikan päältä löytyy varmasti :) Me varattiin ekalla kerralla ku oltiin koko ajalle, mutta suurin osa vaan kävelee sisään ja kysyy et onko tilaa :)

 • Reply jmp tiistai, marraskuu 6, 2012 at 16:58

  Itse oon lentänyt mannertenväliset lennot Turkish Airwasilla ja Cathay Pacificilla ja ei voi kuin suositella molempia. Loistavaa palvelua ja herkullista ruokaa. Olo on ylellinen ihan turistiluokassakin. Finnairista en tykkää (tylyhkö palvelu, pahaa ruoka ja vanhanaikainen/pelkistettu matkakokemus, tosin en oo pariin vuoteen käyttäny, joten en tiedä ovatko parantaneet).

  Balille lensin superhalvalla Air Asialla muistaakseni Jakartasta, jota ennen olin ollut trekkaamassa orankien keskellä viidakossa. Myös pois Balilta lensi Air Asialla, koska matkamme jatkui vielä tuolloin muualla päin Malesiaa ja Indonesiaa. Balin reissun aikana kävin myös Gilillä sekä Lombokissa, pidin molemmista. Lombokissa oli upeita vesiputouksia, käytiin muistaakseni kolmella sellaisella parin tunnin retken aikana. Balilla olimme Kutan lisäksi myös Ubudissa (taidetta ja külttuuria) sekä Amedissa (tummaa laavaperäistä hiekkaa) jossain sukelluskeitaassa. Harmittaa edelleen, että Balin tulivuorikiipeilyt jäi väliin ajanpuutteen vuoksi. Ensi kerralla sitten!

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:49

   Joo siis Finnair on ihan naurettava, jos se ei ois suomalainen (tosin harvoinpa noilla aasian lennoilla henkilökunta on suomalaista..) niin en todellakaan käyttäis sitä ku pakon edestä…

   Amedissa en oo käyny, ois kiva päästä kyl sukeltelee :)

 • Reply kepsu tiistai, marraskuu 6, 2012 at 17:11

  Lensin viime jouluna Cathaylla Milanosta Hong Kongiin ja se oli kyl ehdottomasti paras lentoyhtiö jolla oon ikinä lentänyt, vaikka Turkish Airlines on kans ollut tosi jees noilla pitkillä lennoilla. Palvelu oli Cathaylla tosi mukavaa, istuimet tosi hyvät, eikä siinä mediahärvelissäkään mitään vikaa. Lisäks sai koska vaan pyytäessä juomia, nuudeleita, sämpylää, naposteltavaa. Ei voi muuta ku kehua. :)

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:48

   noni hyvä kuulla :)

 • Reply Tanni tiistai, marraskuu 6, 2012 at 17:49

  Kiitos, kiitos, kiitos tästä. :) Mulla on nyt erittäin palava halu päästä tonne, etten kestä! Talven tuiskut ja kylmyyden kestäis paljon kivemmin ku tietäis et on reissu oottamassa..

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:47

   joo se helpottaa kyl suuresti kun voi keskittyä johonkin tollaseen!

 • Reply Henna tiistai, marraskuu 6, 2012 at 19:25

  Äää nyt haluun Balille heti! Tuli hirvee matkakuume ku luki tän :D Ainoo vaa et noi lennot ei oo hirveen kivat näi lentopelkosena… :/

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:46

   mä pelkäsin lentämistä ennen ihan hulluna, mutta sit aina ajattelin jotenkin niin, että perillä on niin siistiä, että se on kaiken sen pelkäämisen arvosta…

 • Reply dinz tiistai, marraskuu 6, 2012 at 20:05

  Btw, onko Maria Sid (se blondi juontaja) sinulle jotain sukua? Voi olla vähän liian henk.kohtanen kysymys, mutta kun näen joitain samoja piirteitä sinussa ja hänessä :)

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:46

   ei oo :)

 • Reply lilli tiistai, marraskuu 6, 2012 at 20:37

  Ei hitsi! Pitäs itekki käydä katsastamassa Bali ja ne aussimiehet… Oon maaliskuussa suuntaamassa Aasiaan 2 kuukaudeksi Thaimaa/Malesia akselille ja polttelis kyllä tulla vaikka pariks viikoksi Balille päin…

  Pitäskö munki löyttäytyä teidän suomityttöpoppooseen! Hah.

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:46

   todellakin pitäis! mukaan vaan!

 • Reply Noora tiistai, marraskuu 6, 2012 at 20:46

  Ne SkyGardenin ilmaset juomat……. Hyyiiiih! Tulee kylmät väreet ja oksennus nousee kurkkuun kun edes ajattelee niitä värikkäitä arakia täynnä olevia litkuja eli eiköhän se kerro kaiken oleellisen :D Ootko muuten käyny Alleycatsissa Poppies kakkosella (tai ykkösellä, en muista kumpi se olikaan)? Hyvä meininki ja parhaat lihapullat!

  Oli hauska lukea tätä kun oon itekin käyny Balilla kolme kertaa! :)

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:44

   oon ikävä kyllä käyny alleycatsissa :D Hyvä paikka alotella, mut voi jeesus mitä sydämentykytyksiä ne redbullvodkat aiheuttaa D Se on kakkosella ;) En oo koskaan syöny siel vaik niit lihapullii on kyl kehuttu… Juonu kyl sitäkin enemmän! :D

 • Reply Summery tiistai, marraskuu 6, 2012 at 21:05

  Jee jee kiitti tosi paljon, tästä oli paljon apua! :)

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:43

   hyvä :)

 • Reply katja tiistai, marraskuu 6, 2012 at 21:16

  Hahahh mitääh Bountyhan on ihan huippu ! Ite olin alkuvuodesta reissailemassa ja oltiin ehkä yhteensä 2,5vk Kutalla ja vikana iltana vasta tajuttiin, että Bountyssa on enemmänkin niitä kerroksia kun vaan se yks (tästä voi ehkä päätellä, paljonko niitä paikallisia viinaksia oli tullu nautittua).. Espresso ja Minibar oli kyl mun lemppari illanistujaispaikat :)

  Kun me käytiin PadangPadangilla niin se oli kyl sillon tosi roskanen :/ Kuta Beachilla oli kiva ottaa aurinkoa, kun oli niin tuulista, et ku pääs hotellille ni katto peilistä et Wooow oonpa ruskee, mut suihkun jälkeen tajus, et se kaikki oli ollu vaa hiekkaa :(

  En muuten suosittele ylittämään sitä visaa päivälläkään. Itelle kävi näin ja ajattelin et tuskin ne mitää siel kentällä huomaa, mut sit siin oli sellane joku 16v. kesätyöläispoika passintarkastajana ja se sit värisevällä äänellä totes kädet täristen ”you overstay” ja sit joku isompi kiho tuli ohjaamaan mut ”kuulusteluhuoneeseen”, jossa sitten meni tovi jos toinenkin :D

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:43

   MÄ VIHAAN SITÄ NIIIIIIN PALJON :D Minibar on joo ihan hauska.. en oo varma mikä Espresso on..

   Joo sen kans ollaan ilmeisesti aika tiukkoja :D Täytyy olla tarkkana ku varaa lentoja!

 • Reply tiiku tiistai, marraskuu 6, 2012 at 22:42

  me lennettiin Cathay Pacificilla (kirjotetaaks se noin, joku tollanen :D) ausseihin eli dami – hongkong – perth (damiin lennettiin finskillä). oltiin tosi tyytyväisiä palveluun, ruokaan ja kaikkeen muuhunkin (löyty lämpimät viltit, ja tyynytkin muistaakseni?), juomaa sai niin paljon kun halus, lentoemännät oli superystävällisiä, ruoka oli ok (jotain aasialaista, nuudelisettiä yms. lihat nyt vähän on aina mitä on tollasissa ruuissa mut maku oli hyvä :), tvt toimi muistaakseni kiitettävästi (verrattuna ainakin paluumatkan china airin telkkuihin :D) ja leffa/ohjelma valikoima oli muistaakseni ihan hyvä. toki en oo lentäny pitkiä lentoja kovin paljoa mut parempi tää oli kun finnair :D tosin vissiin aika ahdasta oli, mut itseähän (ja reissukaveria) ei haitannu ku ollaan molemmat pienikokosia ja ~160cm ni pystyy nukkumaan pienelläkin penkillä sikiöasennossa :D

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:42

   okei no tosi jees! Mä oon kans niin kirppu et mahun yleensä aika kivuttomasti sikiöasentoon noihin lentokonetuoleihin :) Eiköhän se oo sit keväällä melkein sen damin tai milanon kautta otettava lennot :)

 • Reply aino tiistai, marraskuu 6, 2012 at 23:06

  ei hitto minkä kaukokaipuun synnytit, kiitos tästä:D terkuin köyhä opiskelija

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:41

   sorii :)

 • Reply Eltsi tiistai, marraskuu 6, 2012 at 23:21

  http://www.asiaexchange.org/fi/opiskelijavaihdot-aasia/udayana-universityo Musta tuntuu, että tää on se sun juttu :) Koulu aivan läppä mutta viis kuukautta Balilla vietähti oikein kivasti! Ja hei, ei tarvi ees olla missää koulussa täällä Suomessa, että voi osallistua, yo riittää. Ihanan lomailun ohessa löysin miehenkin (Eikonista??!!) ja tätä kommenttia kirjottelen Ausseista kun tämän Kiwin perässä tänne muutin. Että semmonen vaihto sitte ;)

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:41

   joo oon miettiny tota, et toi vois olla aika jees :D Mä oon löytäny kaikki mun balipojat Eikonista :D Mikä sitä paikkaa vaivaa?!

 • Reply kukkis keskiviikko, marraskuu 7, 2012 at 04:33

  osaatko yhtän sanoa paljonko kannattsisi varata rahaa kuukauden reissuun?
  sis. asumisen. ja mitenkä shoppailu mahdollisuudet?

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:40

   se riippuu niin siitä, miten elää. Mulla on ollu päiväbudjettina yleensä joku 30e, sisältäen asumisen. Sillä syö ja juhlii ja maksaa hotellin. Välillä meni enempi, välillä vähempi. Tossa on jotain hintoja, ynnäile siitä. Kauppoja löytyy (pull&bear, topshop ja jokainen mahollinen surffimerkkiliike) että kyllä sinne rahaa saa palamaan jos haluaa shoppailla :)

 • Reply .... keskiviikko, marraskuu 7, 2012 at 10:51

  ”mutta toisaalta häppäreitä on joka baarissa..” Jooo joka baarissa missä niitä naisia vaan on ku semmoset tuppaa joka eukolla olemaan

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:38

   he he

 • Reply Keijuli keskiviikko, marraskuu 7, 2012 at 15:49

  Hitsi en oo ikinä oikee erityisemmin ollu kiinnostunu aasian suntaan matkailusta, mutta AINA kun oot siitä kirjottanu jotain niin mulle on tullu sellanen olo et mäkin haluun! just eilen vikisin poikäystävälle et lähetää balille! ;D kyl sitä pitää varmaa kokeilla, olis niin erilaista kuitenkin :)

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:38

   se on ihanaa :) kaikille se ei sovi, mä vaan rakastan sitä

 • Reply Laura:) keskiviikko, marraskuu 7, 2012 at 17:01

  Pakko kysyy et ootko sä ottanu jotain ylimääräsii rokotuksii indonesiaan lähtiessä ja tarviiko sun mielestä sinne hankkii mukaan malarian estolääkitystä? Ja tosta viisumista; pitääks noi kaikki ylimääräset kuvat yms olla mukana jos haluu ostaa sen visa on arrivalin vai koskiko se vaan sitä jos haluu sen 60 pvän viisumin?

  Kiitos huipusta postauksesta, nyt mun on ehkä vaan pakko ostaa ne indonesian liput.. :

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:37

   nää voisin lisätä ihan omaks kappaleekseen tohon! Mulla on hepatiitti-yhdistelmärokote, mut se nyt on hyvä olla aina jos lähtee johonkin pidemmälle. Malariaa ei Balilla tarvi, gileillä sitä suositellaan, mutta me ei kaverin kanssa sitä syöty sillon kun siel oltiin eikä tultu kipeiks. Niissä on usein niin kovat sivuoireet, että kandee miettii.. Mun kaveri joka asu balilla sano et jos ei meinaa sammuu mihinkään metsään, niin ei pitäis olla malarian kans hätää. :) 30 pvän visaan riittää ihan vaan se 25 dollaria, ei tarvi kuvia tai mitään muutakaan ylimäärästä :)

 • Reply Giassi keskiviikko, marraskuu 7, 2012 at 20:10

  Mä voin lisätä, et jos tulee kipeeksi niin BIMC Hospital Kutassa on tosi hyvä. Ite kävin siellä kummallakin kerralla kun oon Balilla ollut ja jouduin siellä mm. elämäni ensimmäisiin verikokeisiin :D Lääkärit on tosi kivoja ja lääkkeet sai helposti vaivaan ku vaivaan.

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:34

   Hei hyvä vinkki! mä en oo koskaan onneks joutunu sairaalaan Balilla, täytyy pitää toi kuitenki mielessä :D

 • Reply xod keskiviikko, marraskuu 7, 2012 at 20:29

  Täytyykö toi viisumi siis ostaa aina kun menee Balille? :DKauheen vaikeeta!

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 7, 2012 at 22:22

   siis se missä isket 25 dollaria virkailijalle lentokentällä ja se iskee sulle tarran passiin pitää, jos oot siis alle kuukauden maassa :)

   • Reply Velina torstai, marraskuu 8, 2012 at 23:52

    ..ja HUOM! Turistiviisumi siis EI OLE kuukauden, vaan 30 päivää. Itsehän en joutunut röökinkatkuisten, koppalakkisten rajaviranomaisten kovisteltavaksi kesäkuussa kun poistuin maasta. En myöskään maksanut 400.000rp kahden päivän overstaysta. Onneks jäi vielä about 1,70€ paikallista rahaa maasta poistumisen jälkeen :D JA EI EES OLLU EKA KERTA BALILLA! ”I thought it would be a whole month..” *räps räps* Omaa tyhmyyttä.

    • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:32

     haha :D Joo, täytyy laskeskella noi päivät sit tarkkaan.. :D No et oo vrmaan ollu eka joka siel on käyny ihmettelee viisumin pituutta :D

     • Hulmu keskiviikko, maaliskuu 26, 2014 at 06:50

      Moikka!

      Ollaan lentämässä Balille sunnuntaina ja vasta nyt hoksattiin tsekata viisumiasia… Niin montaa mielipidettä on taas asiaan että aattelin kysyä vielä yhden ;) Tarviiko meillä olla siis lentolippu pois Indonesiasta jo tullessa? Tuntuu ihmeelliseltä, koska meidän oli tarkoitus matkustaa maitse pohjoiseen…

      Kiittäen,
      Merita

     • Meri maanantai, maaliskuu 31, 2014 at 07:57

      Tää on kovasti myöhässä tää vastaus, riippuu ihan virkailijasta. Jotkut vaatii sen jotkut ei. Mulla oli joku air asian 10e lippu pois Indoista, joltain pikkusaarelta kuala lumpuriin..

 • Reply Nannah torstai, marraskuu 8, 2012 at 22:42

  Miksiköhän siinä ennen passintarkistuksia piti maksaa joku ihmeen summa, jotta pääsi eteenpäin? Ymmärrän kun maahan menee, mutta kun haluaa lähteä maasta niin pitää maksaa :D Kaipa siitä on jossain puhuttu, mutta siinä stressaantuneena odottaen lentoa meinas mennä hermo kun joka paikkaan piti olla maksamassa jotain.

  Ja niin, Kutalla ainakin joka hemmetin taksi TÖÖTTÄSI jokaisen turistin näköisen kohdalla. Mie taisin sulta täällä jossain kysyäkin että mitä hittoa tää ny tarkoittaa. Turistipaikoissa on aina melua, mutta kun hädin tuskin pääsee hotellin alueelta (oliko joku ennätys kaksi askelta ”ulos” alueelta) alkoi se töööt. Töööt. töööt. Joo, kyllä mää tuun kyytiis, mutta mää haluan nyt kävellä -.-

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 10, 2012 at 09:33

   joku lentokenttävero se on.. :D ne tööttäilee toisilleen ja turisteille :)

 • Reply Nimetön maanantai, huhtikuu 22, 2013 at 20:03

  Saako ulkoilmassa Balilla tupakoida missä tykkää? Kun julkisissa tiloissa ilmeisesti on kielletty, mutta tarkoittanee vain sisätiloja? Poltatko itse?

  • Reply Meri sunnuntai, toukokuu 5, 2013 at 05:26

   saa polttaa ihan joka paikassa ja jokaisessa ravintolassa jne… En polta :)

 • Reply paula maanantai, kesäkuu 9, 2014 at 12:09

  Hei Meri :)
  Oon itse lähdössä kiertelemään maailmaa syksyllä ja tarkoitus olisi joulun jälkeen rantautua balille muutamaksi kuukaudeksi. Heräsi sellainen kysymys, että minkälkainen vakuutus sulla on ollut pidemmillä reissuilla ja mitä hintaluokkaa? Itselläni on tällä hetkellä joku eurooppalainen vakuutus mutta se kattaa max 3kk pituisen matkan joten pitää pistää vaihtoon… Ja toinen juttu mikä on askarruttanut on, miten oot hoitanut sun pankki asiat? Onko hyvä olla useampi pankkikortti (kuulin jostain) ja onko sulla ollut paikallinen tili vai ihan suomalainen? Oon menossa myös ausseihin jossain vaiheessa, varmaan pidemmäksi aikaa. Onkohan siellä kannattavampi avata paikallinen pankkitili? Ja sori jos kyselen jotenkin tyhmiä, nää jutut varmaan selviäis netistä, mutta mielummin kuulee henkilökohtaisia kokemuksia :D Kiitos etukäteen jos jaksat vastata!
  Ps. Sun blogi on muuten mahtava, oon sitä jo jonkin aikaa tuon tuostakin lukenut ja nyt kun päätin vihdoin että oon varmasti lähdössä niin tää oli ensimmäinen paikka mihin tulin kalastelemaan vinkkejä ;D

  • Reply Meri tiistai, kesäkuu 10, 2014 at 06:31

   Mulla on normi koti / matkavakuutus Aktiasta johon oon ostanu lisäkuukausia (lisäkuukaus oli muistaakseni 40e luokkaa.) Mä sillon aikanani ennen ku lähin ausseja kilpailutin noi ja Aktia oli ainaki sillon halvin. Mulla on suomalainen pankkitili joka on toiminu ihan kiltisti, mulla on pari eri korttia, siltä varalta että joku lakkaa toimimasta tai pankki päättää sulkea jonkun… Jos meinaat ausseihin work & holidaylle, niin sillon kannattaa avata paikallinen tili, muuten suomitilillä pärjää aika hyvin :)

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post