Москва́ vol 1

Sainpas purettua kuvat kamerasta koneelta ja poistettua niistä sen 2/3. Mä en tiedä mikä siinä on, että joka hiton kirkosta pitää aina ottaa 12 täysin samanlaista kuvaa ja siinä sit pohtii että mikä niistä ois paras. Ihmismalleissa tän ymmärtää, kun ilmeet ja asennot muuttuu, mutta se rakennus on siinä samassa asennossa möllöttämässä eikä pahemmin poseeraa.

Jonkun random-kahvilan supersöpö käyntikortti! Näitä myös suomeen. (sain uuden kirjanmerkin)

Iskettiin heti ekana päivänä kattomaan ne thö turistikohteet, Kreml, Punanen tori, Pyhän Vasilin katedraali ja kumppanit.

Ne pakolliset turistikuvat!

Kaikessa piparkakkutalomaisuudessaan se on vaan niin vaikuttava! Ja siis mä oon kuitenkin se tyyppi jonka mielestä Grand Canyon ja Niagran putoukset oli aika blaah. Ei jaksettu mennä sisälle asti, vaikka ne maalaukset sielä onkin kuulema näkemisen ja sisäänpääsymaksun arvosia.

Aleksanterinpuistossa, Kremlin puiston vieressä jonkun random sotilaan hauta ja siinä palava ikuinen tuli. Tätä vartioi muutama aseistettu vartija. Tosin tohon samalle alueelle oli haudattu myös esim Josif Stalin…

Punainen tori (mun venäjänkieli on vaan lähes sujuvaa, eli luultavasti tässä lukee WC:t oikealla)

Leninin mausoleumi. Ihan totta, kuka haluaa jonottaa tuntikaupalla että pääsee näkemään Leninin muumion? Ällööööö.

Haluun tollasen puvun! Kuinka siistiä? Ei tarttis koskaan meikata tai laittaa tukkaa ja näyttäis silti söpöltä.

Tää on se satu! jee, tuolla oli muitakin noita satupatsaita joista olin ihan fiiliksissä!

Tatuointi, anyone?

Ainut kyltti varmaan koko kaupungissa jossa on myös englanniks.. :D Tää kieliasia on täällä tosi turhauttava. Kukaan ei puhu englantia ja vaikka kuinka yrittäisit kysyä jotain englanniks, niin saat vastauksen aina venäjäks. Oon vaihtanu pari kertaa suoraan vaan suomeen, kun on vituttanu niin paljon. Tosi kova kosto. Muutenkin asiakaspalvelu on täällä aika jännissä kantimissa. Mun suosikki oli eilen kun oltiin ruokakaupassa niin kaupan myyjä, joka kiilas meijät jonossa ja ilmotti tylysti vaan että ”olin varannu tähän paikan”. Jos mä kiilaisin duunissa 12 ihmisen jonon omilla pikkuhousuostoksillani niin saisin ettiä hyvin nopeasti uuden duunipaikan :D

Mutta en yhtään ihmettele, että ne venäläiset asiakkaat tuntuu usein niin tylyiltä jos ne on tottunu tähän palveluun. Poikkeuksia täältäkin toki löytyy, ostettiin pitsisaappait eilen maailman herttasimmalta naiselta, joka ei sekään puhunu sanaakaan englantia, mutta kaikki eleet ja äänensävy huoku sydämellisyydestä. Luultavasti se siis haukku mun turvonneita koipia Annalle.

Oisin ihan täysin pulassa ilman Annaa, joka toimii tulkkina ja voin valtaosan ajasta hokea vaan daa daa:ta ja spasibaa. Että kaikki rispektit vaan niille, jotka tulee tänne lomalle kielitaidottomana :) Mä oisin eksyny jo ensimmäisen metromatkan jälkeen kun missään ei oo mitään latinalaisilla aakkosilla.

Mutta joo, nätti paikka, liikaa kivoja ostoskeskuksia ja kauppoja. Ilmat on ollu vähän tylsiä ja hotellihuone liian mukava :D Mutta kohta taas kaupunginvallotukseen. Mä en kävele viikkoon tän jälkeen.

ja hei PS:

Nelly Trendin vaatteet on -20%. Sieltä löytyy mm. niitä piikkiloafereita alessa :)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Veera Bianca keskiviikko, heinäkuu 11, 2012 at 13:20

  Maailman ihanin tuo sun toppi!

  • Reply Meri keskiviikko, heinäkuu 11, 2012 at 13:29

   se piilottaa kauheen kätevästi kaikki mahamakkarat, tykkään ! :D

 • Reply paljettipanda keskiviikko, heinäkuu 11, 2012 at 14:29

  hurmaava tuo käyntikortti! :D ja aivan ihanan näköistä siellä :)

  • Reply Meri tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 14:01

   must se oli ihan supersöpö!

 • Reply tarja-annastiina keskiviikko, heinäkuu 11, 2012 at 14:34

  Kun itse olin Moskovassa niin meidän paikallisopas kertoi, että siellä on juurikin tyypillistä jonottamista se, että jonossa ollaan paikalletulojärjestyksessä, mutta sen jälkeen kun oot tullut paikalle ja ns. ”varannut” itelles paikan siitä jonosta niin voit mennä huitelee muualle ja hoitelee muita asioitas, mut paikka säilyy jonossa.. Mun mielestä kuulosti kauheen reilulta ja kätevältä, kun ei tarvis tuhlata aikaa siinä jonossatönöttämiseen. Et ehkä tää teidät etuillutkin oli jo aiemmin käynyt ”varaamassa” itelleen paikan jonosta :) Mut eihän tämmönen Suomessa toimis, niinku ei juuri mikään muukaan.

  • Reply Meri tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 14:01

   juu no ei todellakaan toimis :D sielä ehkä sit paremmin (ellei takana satu olee suomalaisia jotka alkaa urputtaa asiasta)

 • Reply gogol keskiviikko, heinäkuu 11, 2012 at 14:34

  Mä kanssa kerran venäläisessä postissa asioidessani sain todeta, että ”jono” oli 20 ihmistä istuskelemassa ja seisoskelemassa missä sattuu. Uuden jonottajan ilmaantuessa paikalle, viimeisenä jonossa olevan kuului ilmoittaa olevansa viimeinen, jotta uusi viimeinen tietää, kenen jälkeen saa asioida. :D

  • Reply Meri tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 14:01

   no mikäs tossa :D jonotusnumerot ilman niitä numeroita…

   • Reply esssi tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 19:50

    Se on niin vaikeeta, kun suomessa joskus tehdään tota samaa, mut ilman että kukaan sanoo olevansa se viimeinen! Yritä siinä sit arvata millon ois sun ”vuoro”….

    • Reply Meri tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 20:14

     :D

 • Reply Anni keskiviikko, heinäkuu 11, 2012 at 15:36

  Mä haluaisin käydä morjestamassa Leninin muumiota!

  En tiedä miks, tosi kammo ajatus mut jotenki ällöttävyydessään kiehtova. Hauska ajatusleikki: aattele jos ois Leninin muumion hoitaja ja sit vaihtas sille vaatteita kerran vuoteen niinku jollekkin creepylle paperinukelle paitsi että se ois _Lenin_.

  Oon varmaan häiriintyny :(

  • Reply Meri tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 14:00

   hahahha :D ehkä vähän! :D

 • Reply Teea keskiviikko, heinäkuu 11, 2012 at 16:02

  Kauniita kuvia ja rakennuksia, kovin on nätin näköinen kaupunki :)

  • Reply Meri tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 14:00

   sitä se kyllä oli :)

 • Reply Maijahei keskiviikko, heinäkuu 11, 2012 at 16:14

  Oltiin kaverin kanssa pääsiäisenä Pietarissa, eikä kumpikaan luonnollisesti osannut venäjää sanaakaan. Mutta koska olin fiksu ja filmaattinen, opettelin junamatkalla Turusta Helsinkiin kyrilliset aakkoset ja sitten pärjättiin sillä! :D Yllättävän monen kyltin sanomaksi paljastui kyrillisille aakkosille käännetty englannin kielen sana… Mutta joo, ei ne venäläiset juur englantia osaa eikä myöskään sellaista asiakaspalvelua, johon on muualla tottunut. Ei se silti mitään, maassa maan tavalla! :)

  • Reply Meri tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 14:00

   haha, no mut toi on kätevää jos osaa ne aakkoset… :) joo se asiakaspalvelu on aika jännää, mutta oppipahan taas jotain uutta :D

 • Reply Silja keskiviikko, heinäkuu 11, 2012 at 16:46

  Mäki haluun Moskovaan ostaa pitsisaappaita!!! :D Mut joo mä kyllä varmaan eksyisin sinne, ku toi venäjän kieli nyt ei ihan vaan onnistu :D :D

  • Reply Meri tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 13:59

   jostain tulkki mukaan :D

 • Reply beu keskiviikko, heinäkuu 11, 2012 at 18:31

  Oooh Moskova, rakastan! Lennua kannattaa kyllä käydä jonottamisesta huolimatta moikkaamassa, oli jotenki hyvin omituinen kokemus: masoleumissa pitää kulkea suht nopeesti, ja puhuahan siellä ei saa. Tätä vahtii viivasuiset vartijat. Venäläisten isänmaallisuus liikkuu niin eri sfääreissä että suomilikka hämmentyy.

  Ja totta on ettei Venäjällä pärjää englannilla, tai ainakin kyrilliset on hyvä osata että kykenee liikkumaan metrolla tai päättelemään ravintolassa menusta jotaki. Ja tosta etuilemisesta, jonotuskulttuuri siellä on vähä mitä on, tai siis sitä kun ei oo.
  Shoppailemassa kannattaa käydä ehdottomasti ohotnyij rjadilla, sieltä löytyy kaikki.

  Oon niin kade, nauttikaa!

  • Reply Meri tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 13:59

   joo jos tonne viel uusiks suuntaan ni kyriiliset on opittava :)

 • Reply Elena perjantai, heinäkuu 13, 2012 at 01:10

  Oli ihan pakko tulla kommentoimaan tuosta venäjän kielestä, mun sympatiat on täysin sun puolella. Mun avomies on venäläinen jonka perhe asuu täällä Suomessa myös ja joskus piipahdetaan Venäjälläkin ja siis mua niin turhauttaa kun en ymmärrä sanaakaan keskusteluista jne. noiden vierailujen aikana. Poikaystävä joutuu olemaan jatkuvasti tulkkina sillä hänen vanhempansa eivät puhua sanaakaan suomea tai englantia ja Venäjälle mennessä poikaystävä maksaa mm. ostokseni puolestani koska venäläiset eivät osaa englantia ja minä vellihousuna en uskalla kävellä kassalle huonolla venäjän kielen taidollani mongertamaan. Kirosanat tiedän, aakkoset osaan lukea ja ääntää suurinpiirtein oikein, osaan sanoa hei, kiittää ja toivottaa heipat mutta siihen se sitten jääkin.. Pitää varmaan alkaa opiskella kieltä oikein urakalla että jossain vaiheessa pääsee sisälle siihen.. Hmh.. :S

  • Reply Meri tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 13:53

   mä en oppinu koskaan sanomaan hei, mutisin vaan epämääräsesti jotain mikä kuulosti strutsilta. :D

 • Reply nana perjantai, heinäkuu 13, 2012 at 22:34

  Luin jostain aiemmasta postauksesta, että teet kiharat sellasella kihartimella, nii mikä kiharrin sulla on käytössä? :) Ite en osaa kunnollisia kiharoita raudalla tehä, niin ajattelin kihartimen ostamista. Osaatko sanoo, miten näillä kihartimilla tehdyt kiharat eroo toisistaan :D En löytäny vastausta ainakaan niiden tuotetiedoista niin ajattelin sulta kysästä, jos vaikka sattusit tietämään :D
  http://www.gigantti.fi/product/pienkoneet/hiustenhoito/CI95/remington-pearl-kiharrin-ci95

  http://www.gigantti.fi/product/pienkoneet/hiustenhoito/CI9522/remington-pearl-pro-styler-kiharrin-ci9522

  • Reply Meri tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 12:21

   en oo kokeillu ikinä tota missä on kaks piikkiä, ni en kyl osaa yhtään sanoo :( Mulla on käytössä just toi ci95 :)

 • Reply säppä lauantai, heinäkuu 14, 2012 at 18:29

  hääh, ei grand canyon oo yhtään plaa :D mutta niagaran kyllä allekirjotan, ihan yliarvostettu nähtävyys!

  • Reply Meri tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 12:20

   musta se oli :D mutta olin ehkä vaan täysin väärässä mielentilassa liikenteessä :D

 • Reply iina lauantai, heinäkuu 14, 2012 at 20:42

  awwww tuo pinkki-lila otus on söpö!<3 ja kaikella hyvällä ainoastaan, teissä on jotain samaa! :D haha mutta sääki oot söpö ni onkos tuo sitten ihmekään :)

  • Reply Meri tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 12:20

   haha :D

 • Reply juulia sunnuntai, heinäkuu 15, 2012 at 20:28

  hei kiitti vielä että opastit meijät sinne puistoon ! ja anteeksi tupakanpummimisesta ja jos oltiin liian tungettelevia :D

  • Reply Meri tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 12:10

   hahaa, löysittekö perille? :D Ei mitään, oli kiva jutella :D

   • Reply juulia tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 13:47

    jep puisto löyty :D helsinki on nii hemmetin täynä puistoja ja kaikilla kumma nimi terveisin rovaniemellä yhtään puistoa…….

    • Reply Meri tiistai, heinäkuu 17, 2012 at 14:02

     joo niitä on pari :D Hyvä että löysitte… en ollu ehkä kaikista vakuuttavin opas

 • Reply Milochka torstai, elokuu 23, 2012 at 13:22

  Olin just vuoden Moskovassa, mausoleumissa tuli käytyä muutaman kerran. Jos menee lauantaina voi joutua jonottaan, viikolla ei juuri koskaan. Ehkä kesällä sinne on enempi tunkua. Mut ei se nyt loppujen lopuks ihan hirveen vaikuttava näky ole. :)

  • Reply Meri maanantai, elokuu 27, 2012 at 21:08

   uskon :D

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post