Niagara Falls

Yks Kanadaan muuttanu poika jonka kanssa juttelin Torontossa ollessa, totes että sä et vaan voi käydä Torontossa ilman, että käyt Niagara Fallseilla. Mulle Niagara Fallsit oli ihan must juttu heti Grand Canyonin jälkeen (oonko kirjottanu jo siitä? En ehkä…) joten otettiin daytrippi Torontosta putouksille.

 

Käytiin matkalla tutustumassa ja ihmettelemässä jääviinejä yhellä paikallisella viinitilalla, mutta siitä myöhemmin viiniblondeissa.Pysähdyttiin myös muutamalla muulla nähtävyydellä ja pienessä kylässä jonne pääs hetkeks karkuun superärsyttävää opasta.

Mä en tiiä missä tynnyrissä oon eläny, ku oon aina ajatellu että Niagara putoukset on jossain keskellä mettää, johon kestää ajaa ja pitää mennä pikkuteitä pitkin jne. Samalla meiningillä kun se Grand Canyon joka oli keskellä ei mitään ja helvetin isolla alueella.

Todellisuudessa ne sijaitsi niin kamalan turistihelvetin vieressä ettei mitään järkeä. Aa kiva vesiputous, rakennetaanpa tähän kasino ja Hilton.

Toisekseen, olin kuvitellu molemmat putoukset jotenkin huomattavasti suuremmiks ja mahtavimmiks. Tää on taas kai tätä että on pilattu, toisekseen oon niin kyllästyny kattelee nähtävyyksiä, että mua ei juurikaan enää kiinnosta.. no yhtään mitään. Liikaa ihmisiä ja aasialaisia turisteja.

Tai siis haloo, mun mielestä Niagara Fallsit oli ihan ok, ei mitään ihmeellistä, niin vian on pakko olla katsojassa kun kaikki on noiden mahtavuutta ja ihmeellisyyttä aina niin kovasti hehkuttanu. Ehkä ihmisillä on tietty kapasiteeti jonka ne jaksaa imeä itseensä nähtävyyksien ihmeellisyyttä? Tai kun joka päivä näkee jotain uutta ja ihmeellistä, niin jossain vaiheessa ei enää oikein mitään sykähdytä.

Nojoo, meijän kiertoajeluun kuulu myös putouksiin tutustuminen lautan kyydissä. Eikun sadeviitta niskaan ja menoks.

Märkää.

Viel on  päällä sellanen ”no onpahan nekin nyt nähty, ei tarvi mennä uusiks” saa nähä kultaako aika muistot. Onks teillä mitään sellasta nähtävyyttä/paikkaa jota ootte venannu ikuisuuden ja joka osottautu ihan jäätäväks pettymykseks?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Teea keskiviikko, huhtikuu 25, 2012 at 18:26

  Kohtuus kaikessa :). Matkailukin ja nähtävyydetkin alkavat maistua puulta jos tulee liikaa liian lyhyessä ajassa. Yritin miettiä olisiko mitään mihin olisin pettynyt, mutta ei heti tullut mieleen. Tosin päinvastaisesti on käynyt, esimerkiksi Milanon oli monet haukkuneet pystyyn ja odotukseni olivat matalalla, mutta sitten tykästyinkin siihen. Toisella reissulla tosin en enää tykännytkään niin paljon, vaan pidin sitä tylsänä :). Ehkä se oli jo nähty.

  • Reply Meri maanantai, huhtikuu 30, 2012 at 05:43

   Joo raja on selkeesti tullu vastaan!:D

   Toi on kivaa kun joku yllättää noin! Mä en odottanu Torontolta muuta kun poikien näkemistä ja koko kaupunki hurmas mut ihan täysin!

 • Reply Minja keskiviikko, huhtikuu 25, 2012 at 18:53

  On! Odotin Loch Nessille pääsyä kuin kuuta nousevaan, kun en ensimmäisellä Skotlannin reissulla päässyt sinne vaikka yritin (bussi meni matkalla Loch Nessille rikki, mun tuuria).. Ja halusin nähdä sen hirviön….:DD Se olikin just tuommonen turistialue, jossa mainostettiin joka käänteessä sitä hirviötä. Loppujen lopuksi se oli ihan jees paikka, mutta nätimpiäkin maisemia Skotlannista löytyy. Oli just toi ”onpahan tuokin nyt sitten nähty” fiilis. :D

  • Reply Meri maanantai, huhtikuu 30, 2012 at 05:41

   Voin kuvitella! Mutta toisaalt et voi mennä Skotlantiin ilman että sulta kysytään että kävitkö kattomassa hirviötä!

 • Reply imlacking keskiviikko, huhtikuu 25, 2012 at 19:38

  Blogissani ois sulle haaste jos vaan haluat ja ehdit tehdä :)

  • Reply Meri maanantai, huhtikuu 30, 2012 at 05:40

   mä teen hetki ku kerkiin :)

 • Reply Nina keskiviikko, huhtikuu 25, 2012 at 20:21

  Mä olin just viime viikolla neljä päivää Ateenassa ja odotin hulluna Akropolikselle menoa ja sitä Parthenonia ja muuta. No, olihan se iso ja hieno ja kaikkea mutta enempi mua sykähdytti ne näkymät sieltä kukkulalta kaupungin yli. Ja niitä temppeleitähän on siellä päin vaikka kuinka, mutta mulle ne oli ainakin luokkaa ”kun olet nähnyt yhden, olet nähnyt kaikki”. Ne rauniot on hyvin pitkälti aika saman näköisiä :D Tarinat niiden takana on tottakai asia erikseen.

  En sanoisi että jäätävä pettymys, mutta ei mikään superduper-erikoinenkaan juttu. Päinvastoin kuin esim. Sagrada Familia Barcelonassa, se on HIENO. :)

  • Reply Meri maanantai, huhtikuu 30, 2012 at 05:40

   Mä niiiiin haluisin Barcaan, en oo koskaan ollu :(

   Mä olin kreikassa joskus teininä ja muistan että ihailin niitä kaikkia raunioita, mutta en tiiä jaksaako niitä käydä kattomassa kovinkaan montaa, kun ne tosiaan kaikki näyttää aika samalta :D

 • Reply olematon keskiviikko, huhtikuu 25, 2012 at 20:25

  haha mulla oli kyllä ihan sama juttu noitten Niagara Fallsien kanssa! Ja mä olin sillon ihan vaan Kanadassa ollu pari viikkoo, että ei ollu tollasta samanlaista nähtävyyspaljoutta takana. :D Järkyttävää oli just se, miten ne ei ollukkaan sellanen luonnonkaunis koskematon paikka jossain keskellä ei-mitään. Mutta siinä Toronto-NiagaraFalls matkan varrella oli sellanen supersympaattinen pikkupaikka kun Niagara on the Lake, ja se oli kyllä pelkästään sit sen Torontosta ajamisen arvonen… Ja tietty kun kerta Kanadassa oli, niin pitihän ne putouksetkin nähä. :)

  • Reply Meri lauantai, huhtikuu 28, 2012 at 02:42

   olikohan se sama kylä jossa me käytiin…

   mutta joo, et voi käydä kanadassa / torontossa näkemättä noita putouksia :D

 • Reply Maisa keskiviikko, huhtikuu 25, 2012 at 21:16

  Hei mulla oli ihan samat ootukset ja pettymykset nuista putouksista ku sulla! :D Se turistikylä pilas koko nähtävyyden, ja ei ne edes ollu nii ”korkeet” ja ”upeet” ku olin oottanu.

  • Reply Meri lauantai, huhtikuu 28, 2012 at 02:41

   jjep!

 • Reply Monq keskiviikko, huhtikuu 25, 2012 at 21:24

  Oon niin samaa mieltä sun kans noista Niagaran putouksista. Itekki olin ajatellu sen semmoseks luonnonläheiseks paikaks, mut sit siel onkii tommonen kylä joka pilaa kaiken. Jos nyt olisin uudestaan menos Torontoon niin kuluttaisin mieluummin päivän Hockey Hall of Famessa kun tuolla.

  Niagara Falls on vähän päinvastainen ku Grand Canyon, näyttää kuvassa isommalta ku mitä todellisuudessa on. Crand Canyonin suuruutta ei taas pysty käsittää muualla ku paikan päällä.

  • Reply Meri lauantai, huhtikuu 28, 2012 at 02:40

   joo canyonin koossa ei ollu yhtään mitään järkeä

 • Reply SM keskiviikko, huhtikuu 25, 2012 at 21:40

  Hah, voi että mulla oli just tää tunne viime viikolla kun pääsin piiiitkän odotuksen ja suunnittelujen jälkeen vihdoin Barcelonaan! Vielä lentokentällä olin että wau, nyt sitä ollaan sit täällä ja tulee hieno reissu …. oh well, ois se nyt hienompikin voinu olla. En tiedä mitä odotin, mutta musta se oli aika perus kaupunki, en saanut itseeni imettyä sieltä mitään hienoa barcelona-fiilistä, vaan pikemminkin olin vaan tosi kärttynen koko ajan, eikä se turistimäärä ja kameroiden räpsiminen yhtään helpottanu asiaa.

  En tiiä uskallanko enää mennä niihin muihin paikkoihin mitä päässäni oon kuvitellu vuosikaudet tosi upeiks ja sit ne onkin ihan pettymyksiä. Tai ehkä ois paras mennä neutraalilla asenteella eikä odottaa ihan järjettömyyksiä, niin ei varmaan pettyis niin paljoa. :p

  • Reply Meri lauantai, huhtikuu 28, 2012 at 02:40

   joo parempi vaan kuvitella kaikki päänsä sisällä upeeks ja mahtavaks ja tehä enintään risteily tukholmaan sillon tällön, ei ainakaan pettyis :D

 • Reply Sanna keskiviikko, huhtikuu 25, 2012 at 22:20

  Oi miten majesteetillisen näköstä! Mä haluisin nähä noi joskus. Oon nähny niin vähän mitään ihmeellistä (tosin aamuisin peili on aika eriskummallinen) et ois kyllä ihan fantsua.

  Mä uskon kans et jossain välissä alkaa tulee kyllästyminen. Miten paljon voi nähä ennen ku vähän turtuu? Tai esim. se Havaiji, säkin oot nähny sellasia paratiiseja jo aiemmin et ei ihme jos jossain välissä trooppiset saaret alkaa turruttaa.

  Reilien aikana mulla on tullut usein sama kaupunkien kanssa. Tai siis, Eurooppa on täynnä upeita keskiaikasia kaupunkeja. Niistä jaksaa nauttia vaan tietyn aikaa. Vaikkapa Krakovaa on hehkutettu ihan sikana, mä kun kävin siellä monen samanmoisen kaupungin jälkeen, niin pääsin lähinnä asteikolle ”ihan kiva”. Mahtava paikkahan se varmasti on, mut jossain välissä se tori ja ne vanhat kirkot alkaa näyttää ihan samoilta.

  • Reply Meri lauantai, huhtikuu 28, 2012 at 02:39

   ootko kuullu tän: http://www.youtube.com/watch?v=fwl7tthqzkA kiteyttää varsin hyvin fiilikset :D

   • Reply Sanna sunnuntai, huhtikuu 29, 2012 at 14:44

    Toi on ihan paras :D :D Jos mä reilaisin pariskuntana ni kävis just noin.

    • Reply Meri maanantai, huhtikuu 30, 2012 at 05:22

     jep :D tosta on tullu mun uus lempparibiisi

 • Reply Riikka keskiviikko, huhtikuu 25, 2012 at 22:55

  Mulla kävi Eiffel-tornin kanssa vähän silleen että okei, siinäkö se. Ja sama juttu vapauden patsaan kanssa, se oli niin pieni! Toisaalta mulla on käynyt monien nähtävyyksien kanssa toisin päinkin, silleen että sitä maisemaa voisi vaan tuijottaa. Esimerkiksi Empire State Buildingin huipulla oli sellanen fiilis.. Ja venetsiassakin.

  • Reply Meri lauantai, huhtikuu 28, 2012 at 02:36

   joo vapaudenpatsauden pienuus yllätti.. me oltiin vähän tyhmällä ilmalla empire state buildingilla, niin ei päässy siitä niin nauttimaan, ilta-aikaan ois varmasti ollu huikee!

 • Reply jenski keskiviikko, huhtikuu 25, 2012 at 23:26

  Siis Eiffel-torni oli ehkä jäätävin nähtävyyspettymys ikinä :D Se oli luonnossa ihan uskomattoman RUMA ja mitäänsanomaton?? Ennen siellä käymistä olin jotenki odottanu että se olis tosi suuri ja maaginen, mut todellisuus olikin sit kaikkee muuta… Noh, mut kauneus on joissain tapauksissa katsojan silmissä ja ehkä jotkut muut saa siitä enemmän irti kun mitä mä sain :D mut kaikki kuvat mitä olin nähny nii asetti kyllä ihan erilaiset odotukset.

  • Reply Meri lauantai, huhtikuu 28, 2012 at 02:35

   joo mulla oli sama noiden putousten kanssa, kuvat on aina ollu niin ihmeellisiä ja sit todellisuus oli ihan plaa

 • Reply t torstai, huhtikuu 26, 2012 at 11:03

  niinhän se aina on, että mahtavat nähtävyydet on niitä joita saa kiertää satojen muiden turistien kanssa. parhaita paikkoja on ne, jotka on kauniita tai mielenkiintosia omasta mielestä, mutta ei myös miljoonan muun mielestä (tai että ne ei ole vielä löytäneet sitä ihanaa paikkaa).

  en nyt varsinaiseks pettymykseks voi sanoa, mutta vierailu auschwitzissa ei ollut ollenkaan niin sykähdyttävä kuin olin etukäteen ajatellut. niin kamalaa kun se ehkä onkin sanoa, niin ei helteessä satojen tyhmiä kysymyksiä esittävien jenkkien kanssa kierretyt parakit tuntuneet niin karmivilta… auschwitz on ollut kohde varmaan yläasteikäisestä asti, jossa olen halunnut käydä ja odotin jotain jäätävää tunteiden virtaa. vierailun lopuksi oli tottakai tyhjä olo, ja kyllä valtavat tyhjyyttään ammottavat pellot lopulta teki vaikutuksen. mutta vasta sitten kuin sain sen (suomalaisen tarvitseman!) rauhan katsella itsekseni ympärille, ja ehdin miettiä asiaa kuuntelematta niitä jenkkien kysymyksiä….

  • Reply Meri lauantai, huhtikuu 28, 2012 at 02:33

   mä oon kehittäny tän reissun aikana ihan uskomattoman vihan jenkkituristeja kohtaan :D ehkä ne on aina ne kohteet joita odottaa kauan, niin tuottaa jonkinlaisen pettymyksen aina…

 • Reply ida torstai, huhtikuu 26, 2012 at 14:49

  mä kävin niagaran putouksilla 2008, eikä munkaan mielestä ollu kovin kummonen… ja aika ei oo ainakaan vielä kullannu muistoja:p

  • Reply Meri lauantai, huhtikuu 28, 2012 at 02:30

   haha, no mut nyt ne on nähty, ei tarvi käydä uudestaan!

 • Reply Vintagella torstai, huhtikuu 26, 2012 at 18:20

  Viktorian putoukset! Ihan sama fiilis! Odotin niitä ihan hulluna, ja sitten kun näki ne, niin tuli tyhmä olo. Että nämäkö ne nyt on. *haukotus*

  • Reply Meri lauantai, huhtikuu 28, 2012 at 02:28

   eli täytyy välttää niitä :D

 • Reply Kata torstai, huhtikuu 26, 2012 at 22:34

  Näyttää kyllä näissä kuvissakin tosi matalilta noi? Ootko varma et noi on oikeet putoukset eikä teitä blondeja oo raahattu vaa väärälle joelle? :D No eipähän tarvii noidenkaan kattomisesta pahemmin unelmoida.
  Mulle tollanen nähtävyyspettymys oli Pariisi. En tosin venannu sen näkemistä juurikaan, mutta ei helevetti mietin about sata kertaa sen reissun aikana, että kuka idiootti on senkin kylän nimenny maailman kauneimmaksi kaupungiksi. Olihan se ihan ok ettei mikään silmiä kirvelevän ruma, mutta täysin keskiverto peruseurooppalainen kaupunki. Vähän vaan ahtaampi ja likasempi ja ruuhkasempi ja röyhkeemmät paikalliset. Oikeestaan kaikki muut isot historialliset euroopan kaupungit ovat olleet huikeasti kauniimpia :)

  • Reply Meri lauantai, huhtikuu 28, 2012 at 02:26

   haha en ihmettelis.. toi pariisi on kyl jännä miten siitä on saatu niin upee ja kiiltävä kuva ja pettymys on ilmeisen monelle ollu suuri..

 • Reply Veera torstai, huhtikuu 26, 2012 at 22:36

  :D minkä kautta menitte noille putouksille? Kävin ite tuolla viime kesänä ja se mun opas oli sellanen ärsyttävä jeesustelija, joka heitti huonoo läppää ja nauro vielä niitten päälle :D ei sattunu olee sama ukko?

  • Reply Meri lauantai, huhtikuu 28, 2012 at 02:25

   en muista enää yhtään sitä nimee… mut sellanen ärsyttävä ukko joka vislaili kaikelle ja kaikki oli niin ihanaa ja ihmeellistä. tosi teennäinen :D

 • Reply Emilia perjantai, huhtikuu 27, 2012 at 06:48

  Hei tiedän ihan tasan tarkkaan mitä tarkoitat. Olin kanadassa kolme vuotta sitten ja oli kanssa pakko käydä kattoo Niagara Fallsit. Mielessäni kuvittelin sen paikan ihan erilaiseksi, mut todellisuus oli just se turistihelvetti. Ei ne kovin kummosesti muakaan silloin säväyttäny.

  • Reply Meri lauantai, huhtikuu 28, 2012 at 02:22

   no kiva etten oo ainut :D oon ollu sitä mieltä et oon pilalla lopullisesti :D

 • Reply jjehna perjantai, huhtikuu 27, 2012 at 14:05

  musta on jotenkin hirvittävän kamalaa että mulle tuli tollanen olo pariisista. hei camoon, PARIISI. okei, olin vasta 18 sillon kun siellä kävin, ja mulla meni kaikki energia siellä siihen, että sai pitää laukustaan kiinni ettei kukaan ryöstä sitä. kaveri yritettiin ryöstää metrossa, ja toisen kaverin ostoskassin hotellihuoneen siivooja oli heittänyt roskiin ostoksineen päivineen, joten ei kai ihme jos jäi vähän riistetty fiilis? ei varsinaisesti se kaupunki enää kiehdo, vaikka kuinka haluaisinkin! :-D ja oikeastaan se eiffel-tornikin oli vaan sellanen iso kasa rautaa.. :-D

  • Reply Meri lauantai, huhtikuu 28, 2012 at 02:20

   toi on paskaa et muutaman ihmisen toiminta pilaa koko fiiliksen jostain maasta… mut joo, pariisi on ollu ilmeisen monelle pettymys..

 • Reply mamma sunnuntai, huhtikuu 29, 2012 at 23:13

  Mä kans näin ne putoukset jokunen vuosi sitten.
  Ei ne erityisesti sykähdyttäneet päivällä, mutta illalla… Meillä oli hotellihuone siinä putousten juurella olevassa hotellissa (oisko ollu Hilton) tosi korkeella ja sieltä seurasimme putouksille järjestetyn valoshown. Se oli upeeta. Eikä ollu liika turisteja meidän huoneessa:-)

  • Reply Meri maanantai, huhtikuu 30, 2012 at 02:45

   joo aattelinki et ilta-aikaan se ois voinu olla aika huikee :) tollasessa se valoshow varmaan toimiikin :)

 • Reply Timjai maanantai, huhtikuu 30, 2012 at 08:08

  Voih, Kiinassa Rauhan aukio ja Kielletty kaupunki on niin paljon paremman näköisiä kuvissa kun paikalla, ihan hirvitti se ihmisten määrä! Ja vaaleana, punatukkaisena ja sinisilmäisenä ihmiset kuvas mielummin sua ku niitä rakennuksia siellä :D No eipä tarvi mennä sinne uudestaan, ihailen mielummin kuvia!

  • Reply Meri tiistai, toukokuu 1, 2012 at 02:36

   voin vaan kuvitella tota kuvaamisen määrää :D Se on aina yhtä hämmentävää!

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post