Laos – Vientiane

Noniin, viimestä viedään Laosista vihdoinkin!

Perjantaina oli aika jatkaa taas matkaa. Otettiin bussi Vientianeen joka on Laosin pääkaupunki. SIinä missä eka bussimatka meni oikein mukavasti, tää ei.

Ensinnäkin istuin ihan takimmaisella penkillä jossa oli kolme paikkaa, mun vieressä istu poika joka näytti Harry Potterilta (mietin että pitäiskö pyydästää Womppikselle Itävallan versio Danielista) ja toisella puolella kasa rinkkoja. Mulle jäi tilaa noin puolikkaan penkin verran.

Olin väsyny, huonovointinen ja täydellisen vittuntunu kaikkeen. Kun matka alko, niin totesin että tästä siis puhuttiin kun sanottiin että Laosissa on paskakuntoset tiet. Matka tuntu vuoristoradalta kun 200m välein oli tiessä koloja jotka pompautti ilmaan. Suunnittelin mielessäni todella raivoisaa tekstiä blogiin, miten kannattaa viimoseen asti välttää kyseistä bussimatkaa. Istun mielummin sen pari tuntia kaummin bussissa ja ajan Luang Prabangiin kun meen tota matkaa enää ikinä uudestaan.

Kun oltiin ajettu ehkä tunnin verran rupes Harry Potter tuijottelemaan lattialle. Olin siinä vaiheessa niin raivona koko maailmalle, että ensimmäinen ajatus oli, että tosi kiva nyt Potter alkaa oksentamaan, seuraavaks keksin, että se on joku hullu pervo ja aikoo näyttää mulle weeniensä. Siinä vaiheessa kun uteliaisuus voitti, Potter oli osotellu haaroväliään jo pienen hetken. Kurkkasin ja kiljasin. Kuvitelkaa kolmekuisen koiranpennun kokonen rotta, joka vipeltää penkin alla.

Kuski iski mun kiljasun johdosta jarrut pohjaan. Rotta pelästy, kiipes rinkkaa pitkin edessä istuneen tytön syliin, tyttö pelästy ja hyppäs mun syliin. Potter nauraa vieressä vatsa krampissa. 13 hengen matkustajaryhmä ulos bussista, ovet kiinni ja kuski alottaa metsästyksen sillä aikaa kun kyydissä olijat yrittää saada hermojaan kuriin. En tiiä koska oisin tärissy samalla lailla. En varsinaisesti pelkää rottia, mutta oisin pelästyny vaikka siellä lattialla ois pyöriny vompatti. Potter harmitteli ettei ollu pyydystäny otusta. En oo varma mikä mun reaktio ois, kun vieressä olija ois nostanu se syliinsä.

Kun matka jatku, olin liian shokissa ollakseni yhtään niin vihanen maailmalle kun alkumatkasta ja keskityin vaan pälyilemään lattialle. Potterilla oli hauskaa kun sai mut säpsähtämään joka ikinen kerta kun kurkkas lattialle.

Selvittiin perille ja oltiin siinä vaiheessa juteltu jo sen verran Potterin ja kavereiden kanssa, että päätettiin että lähetään yhessä illalliselle. Käytiin syömässä superhyvää intialaista ruokaa, jota pojille oli joku muu matkailija suositellu. Mä voisin elää naanleivällä (ja oltermannilla)

Illallisen jälkeen päätettiin jatkaa vielä parille drinkille, tutustuttiin ja riemastuttiin kun kuultiin, että meijät reitit tulee kohtaamaan uudestaan muutaman viikon päästä ja sovittiin treffit jo valmiiks.

Vientianessa oli huomattavasti kalliimpaa kun muualla ja maksettiin meijän guesthousesta n. 18e / yö. Mä en tiedä onko meillä käyny vaan hyvä tuuri kaikkien niiden majotuspaikkojen kanssa jossa ollaan oltu, mutta tuolla oli likasta, nuhjusta ja hais oudolle. Harkitsin ekaa kertaa rinkan pohjalta mun puuvillamakuupussin kaivamista koska lakanat ei näyttäny siltä, että ne ois järin fressit. No onneks piti selvitä vaan yks yö ennenkun matka jatku kohti Lentokenttää ja seuraavaa kohdetta.


Tiivistelmänä Laosista kerrottakoon, että tuijotan edelleen kalenteria ja mietin koska pääsen uudestaan. Meen myös ens kerralla Vang Viengiin, mutta aion ehdottomasti keskittyä enemmän muihin kyliin ja paikkoihin. Luang Prabangiin on vaan päästävä uudelleen. Myöskään Vientiane ei tehny noin nopeella vilkasulla kovinkaan suurta vaikutusta, enkä oo varma että selviäisinkö siitä bussimatkasta enää uudestaan. Perselihakset oli kipeenä monta päivää.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply e lauantai, helmikuu 18, 2012 at 21:11

  hyi h*lvetti!! En ikinä uskalla lähtee tonne, jos vahingos törmäis tollasee:D

  • Reply Meri maanantai, helmikuu 27, 2012 at 04:34

   se oli kyl ällö

 • Reply k maanantai, toukokuu 21, 2012 at 03:09

  Mulla oli Laosissa päälle 30 tuntinen bussimatka :D

  • Reply Meri maanantai, toukokuu 21, 2012 at 10:37

   yäk :D

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post