Laos – Skootteriajelua Vang Viengissä

Vang Vieng on vähän erikoinen paikka. En osaa päättää, että tykkäsinkö vai enkö Voi toki olla, että hengtattiin täysin väärässä seurassa, mutta musta tuntu että päiväohjelma meni about : Heräät darrassa – darra-aamupala – tubeilemaan – muutama tasottava – muutama tasottava lisää – dinneri – lisää viinaa, silmät liikkuu – 03:00 nukkumaan että voit aamulla herätä aamupalalle ja tubeilemaan. Jos oli liian paha darra tubeiluun maattiin ravintolassa X syöden ja tuijottaen Frendejä jotka pyöri joka ikisessä ravintolassa taukoamatta dvd:ltä.

Tubeilu on siis sitä, kun traktorin sisärenkaalla lillutaan jokea pitkin ja välillä pysähdytään ryyppäämään… Se oli.. Erikoista. Hauskaa, mutta erilaista. Kävin kokeilemassa ko aktiviteettia vaan kerran, kun Philip pakotti (se toipu mun aamusesta karkauksesta varsin hyvin) täytyy ens kerralla perehtyä ko lajiin paremmin ja paremmalla kisakunnolla.

Vang Vieng soveltuu siis ennenkaikkea biletyspaikaks. Paljon ruotsalaisia söpöjä poikia jotka on mun suurin heikkous heti söpöjen aussipoikien jälkeen. Mä oon muutaman ämpärin jälkeen ollu aivan täysin ruotsinkielinen (puhun sujuvasti myös saksaa humalassa) ja viihdyttäny Philipiä mm. esittämällä Pippi Långstrumpin kun se tais kysyä kahen päivän tuttavuuden jälkeen, että osaanko siis ruotsia. En ollu kertonu sitä siihen mennessä koska musta oli äärettömän hauskaa ku se puhu musta kavereilleen ruotsiks ja ajatteli etten ymmärrä… Har du sett min apa…

Torstaina kyllästyttiin Annan kanssa tuijottamaan samoja maisemia ja samaa ravintolaa ja vuokrattiin skootteri huimaan neljän euron hintaan puolikkaaks päiväks. Saatiin ajo-ohjeet ensimmäiselle huolto-asemalle koska bensa oli kovasti vähissä. kun päästiin tankkauspisteelle, tulee paikan työntekijä ilmottamaan, että polttoaine on loppu… Only in Laos… No ajettin ehkä 200m eteenpäin kun skootteri sammu ja todettiin että bensa sitten loppu… Perfect. Ollaan keskellä ei mitään, ohi ajaa sillon tällön traktori jonka omistajat ei puhu sanaakaan englantia. Ihmeteltiin hetkemme, kävin kysymässä neuvoa lähimmälle bensa-asemalle ja palasin Annan luo miettimään mitä vittua me oikein tehään.

Meijän pelastavat enkelit saapu just sillon. Kaks oikein söpöä poikaa ajo ohi ja toinen pysähty kysymään että pärjätäänkö. Sain kyydin lähimmälle bensa-asemalle ja olin niin rakastunu sen 3 minuutin skootterikyydin aikana että oksat pois. En kuollaksenikaan muista nimeä, mutta poika oli ruotsista ja ne viikset ois tehny güntherinkin kateelliseks… No saatiin bensaa, palattiin takas Annan luo saatiin bensaa tankkiin ja kun pojat oli varmistanu että kone lähtee käytiin niin vilkutettiin hyvästit ja jatkettiin matkaa.

Ajeltiin ympäriämpäri, käännyttiin sinne missä näytti kivaltaja ja ihmeteltiin vaan maisemia ja paikallisia ihmisiä peltotöissään. Anna onnistu mm. polttamaan jalkansa skootterin pakoputkeen kun pelästy lähestyviä vuohia, eksyttiin kun etittiin pientä vesiputousta ja meinattiin ajaa muutama kolari. Käytiin paikkaamassa Anna paikallisessa sairaalassa ja jatkettiin matkaa.

Vähän ennen pimeetä palautettiin skootteri ja lähettiin syömään. Oltiin aiemmin tutustuttu pariin ruotsalaiseen poikaan jotka tais olla Philipin kavereita ja kun törmättiin illallisella niin kutsuttiin pojat meijän pöytään. Pelattiin jälleen kerran juomapeliä (aina yhtä huono-idea) ja olin loppujenlopuks niin hajalla etten ois varmaan päässy kotiin ilman apua (todella aikuismaista käytöstä, mutta ihan totta, se kuulu näköjään olennaisena osana ton paikan käytökseen. Ei paras paikka nenän valkasuun)

Aamulla heräsin siihen että Philip tökki mua, että nyt lähetään tubeilemaan. Ajattelin että skippaan koko homman ja vetosin siihen, että Annan jalka on niin kipee, etten voi mennä ku haluun olla seuraneitinä, mutta kun Anna ilmotti että pärjää kyllä (kummasti söpön ruotsalaisen seura kiinnosti enemmän kun mun naaman kattelu) niin mulla ei ollu enää vaihtoehtoja.

Tiivistettynä kerrottakoon, että muistikuvat kotiinpaluusta on varsin hatarat.

Asiasta kukkaruukkuun, Viiniblondeissa on uus postaus jossa pohdintaa Aasian viineistä!!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply ??? perjantai, helmikuu 17, 2012 at 14:37

  nenän valkaisu oli mulle ihan uus sanonta ja olin ekaks satavarma et viittas kokaiinin käyttöön :SDD:DDDDDDD elämä risaseks

  • Reply Meri perjantai, helmikuu 17, 2012 at 14:42

   Hmm :D Se on ollu meijän perheessä ihan yleinen sanonta raitistumiselle :D

 • Reply zau perjantai, helmikuu 17, 2012 at 15:38

  ootkos tietoinen että teikäläisen blogi on Aussien blog awardseissa mukana ainakin readers choise kategoriassa? (:

  http://www.trendi.fi/Kampanjasivut/Aussie-blog-awards/blogaward/aussieblogaward/

  ei ollu vaikeeta päättää mitä siis äänestin ku näin sun blogin siellä :D

  • Reply Meri perjantai, helmikuu 17, 2012 at 16:24

   Joo oon itseasiassa :D olin ehkä ehdolla johonkin muuhunki.. En tienny et se tullu julkiseks toi kilpailu jo :) Mutta kiitoksia paljon äänestä <3

 • Reply viivi perjantai, helmikuu 17, 2012 at 17:03

  HAHAHA! Ihan loistavaa jälleen. Oot paras.

  • Reply Meri perjantai, helmikuu 17, 2012 at 17:10

   puspus <3

 • Reply niina perjantai, helmikuu 17, 2012 at 17:22

  Meri oot oikeesti ihana :D nauran oikeesti huuto naurua aina kun luen sun postauksia :D sun tyyli kirjottaa niin hauska! :) Itekki puhun humalassa ruotsia mutta selvinpäin en uskalla sanoo sanaakaan :D ja no saksaa puhun ihan selvinpäinki ;)

  • Reply Meri maanantai, helmikuu 27, 2012 at 04:36

   multa ei saksa luonnistu kun vasta todella todella humalassa :D

 • Reply Joy lauantai, helmikuu 18, 2012 at 02:52

  hurjaks heittäydyin ja uskaltauduin kommentoimaan :)
  mutta pääasiassahan mulla ei oo mitään sen ihmeempää, kuin se, että oot kyllä ehdottomasti mun päivien piristys (usein depispäivinä alan selaamaan sun australia-postauksia, kaikkia niitä hönttejä kommentteja miehistä ja muutenkin elämästä) ja sitten taas nää matkajutut saa mut koko aika lisäämään maita ja kaikkea mitä pitää kokeilla (siispä syytän sinua tulevasta vararikosta). mutta siis, oot hupaisin ja aevan ehottomasti todella hyvä kirjoittaja! kiitos monista huutonauruista ja sixpäkistä (joka vielä hieman piilottelee tuolla talvivaraston alla..)

  niin ja siis, oot varmaan jo lukenutkin näitä http://damnyouautocorrect.com/category/best-of-dyac/ mutta siis aina kun luen näitä (ja huutonauran, again…) mulla tulee mieleen, et oon ihan varma, että sua naurattaa nää jutut :D mutta siis, loppujen lopuksi, kiitti tästä blogista ja kiitti kaikista loistavista hetkistä !

  • Reply Meri maanantai, helmikuu 27, 2012 at 04:35

   joooo! koukutun noihin aina välillä ja sit vietän kolme tuntia lukien niitä ja kikatellen,,,

 • Reply mju tiistai, helmikuu 21, 2012 at 07:03

  Eivätkö ruotsalaiset tiedä, että suomalaisten ainakin ”käytännössä” tulisi osata puhua ruotsia? Yksikin katsoi mua kuin idioottia, kun vastasin kiitokset ja heit ruotsalaisittain. Ajatteli varmaan, että olen ihan sitä varten tonkinut netistä jotkut ruotsalaiset iskurepliikit ja koitan loistaa niillä kolmella sanalla…

  • Reply Meri torstai, helmikuu 23, 2012 at 04:12

   hahah jep :D Ei siis moni ruotsalainen on ollu hämmentyny siit et puhun ruotsia, mut sit tapasin yhen norjalaisen tytön jolle oli ihan itsestäänselvyys et kaikki suomalaiset (krhm) puhuu ruotsia :D

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post