Fiji 2 – Puutarhaa, mutakylpyä ja heposia

Yks Fijin must see-kohteista lienee Garden of Sleeping Giant. Kyseessä on iso puutarha joka on täynnä erilaisia orkideoja (jotkut osaa kasvattaa niitä, eikä tapa niitä ekan kukinnon jälkeen) ja muita kukkia ja kasveja. Meijän epäonneks, sato kun saavista kaatamalla, joten ton paikan kauneus ehkä vähän kärsi siitä, mutta ihan uskomaton paikka silti.

sammakoita!

Noi on niitä hetkiä kun huomaa, että oon kasvanu kodissa jossa toinen vahemmista on puutarhuri ja toinen muuten vaan hulluna kaikkiin kasveihin ja puutarhanhoitoon.

Kun oltiin ihasteltu kukkia tarpeeks, otettiin suunta kohti mutakylpyjä! Ihan Sleeping Giantin vieressä oli luonnon omia kuumia lähteitä ja niistä oli kaivettu mutaa, jonka piti nuorentaa iho 15-vuotiaan tasolle. (mistä lie pellolta oikeesti kaivettu)

Toi ois saattanu olla lystimpää puuhaa, jos ei ois satanu… Tossa tuli vähän vilu kun bikineissä hyppeli.

Ensin siis hierottiin kroppa täyteen mutaa (seksikästä) ja sen jälkeen annettiin mudan kuivua ehkä vartin verran…

…Jonka jälkeen se pestiin pois yhessä noista lähteistä.. Ton lammikon pohja oli täynnä jotain levää joka teki siitä tosi vastenmielisen paikan olla.

Kun oltiin saatu mudat pois, mentiin viel toiseen, vähän puhtaampaan lähteeseen lillumaan muutamaks hetkeks. Oli ihan superihanaa, oisin voinu viettää sielä oikeestaan koko loman.

Mitään muuta muutosta ihon kuntoon en huomannut, kun sen, että puolet rusketuksesta jäi tonne lähteisiin, mutta ei se oo ehkä niin justiinsa.

Meijän Resortti tarjos vaikka mitä palveluja, oli ihan perus hieronta – manipedit jne. Mutta sen lisäks tarjolla oli mm. hevosilla ratsastusta. Annan ”pakko tehdä kerran elämässä”-listaan kuulu hevosella ratsastaminen, ja mustakin ratsastaminen on hauskaa sillon kun joku kertoo mulle mitä pitää tehdä, joten buukattiin  sitten tollanen meille. Tunnin heporatsastus makso ehkä kympin…

Mä oon ratsastanu elämäni aikana ehkä kaks kertaa ja siitäkin on reippaasti yli 10 vuotta. Siinä vaiheessa kun noi hepostenomistajat kysy että oonko koskaan ratsastanu, ni kerroin tän faktan niille, ja ne nyökytteli vaan että goodgood, osaat siis.

ÖÖ EN! Pääsin kiivettyä hevosen selkään ja sen jälkeen keskityin lähinnä pelkäämiseen että koska lennän sieltä alas. Toi ranta kun ei ollu mitään kaikista tasasinta alustaa noille hevosille ja jossain vaiheessa kun ylitin jotain ojaa, niin olin aika varma että putoon ja katkasen niskani. Jossain vaiheessa mun heponen päätti että sitä oikeestaan huvittaa lähtee ihan toiseen suuntaan jollon mut sit onneks pelastettiin ja annettiin joku oksa jolla voin kuulema ohjailla sitä hevosta. En varmasti ala läiskimään hevosta peruksille millään oksanpätkällä, ettei se viskaa mua selästä / päätä lähteä iltajuoksulle.

Ei pöllömmät maisemat kuitenkaan tollaselle…

”ollaan tälleen tosi luonnollisesti nyt tän hevosen kanssa tässä..”

Ne hetket kun oli tasasta , niin pysty helposti keskittymään esim ittensä kuvailuun…

Hevoset on kyl kivoja vaikka ne onkin isoja  ja pelottavia :D Lisäks toi kypärän puuttuminen ja todella jännittävä satula ei varsinaisesti nostanu mun luottoa tohon puuhaan. Täytyy toivoa että sitten ku se prinssi tulee hakemaan mua valkosella ratsullaan, niin sillä on mukana joku kärry jossa voin istua.

Ois kauheen ikävää pudota hevosen selästä siinä vaiheessa kun pitäis kiitää auringonlaskuun.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

59 Comments

 • Reply Epe torstai, joulukuu 15, 2011 at 09:10

  ”Täytyy toivoa että sitten ku se prinssi tulee hakemaan mua valkosella ratsullaan, niin sillä on mukana joku kärry jossa voin istua.” :D Miulle tuli heti mieleen näiden kahden kuvan yhteensulautuma: http://corhinnshow.com/wp-content/uploads/2011/02/prince-on-white-horse.jpg ja http://puutyomalliveistamo.net/files/kottikarryt02.jpg :D Olet aivan liian hauska, mie en pääse tästä koneen äärestä nyt mihikään kun hihittelen mielikuvalleni :D

  • Reply Meri torstai, joulukuu 15, 2011 at 10:21

   luultavasti mun prinssillä ei oo varaa hevoseen ja se tulee vaan noiden jälkinmäisten kärryjen kanssa hakemaan

   • Reply riinaok torstai, joulukuu 15, 2011 at 23:08

    ehkä se tulee riksalla?! ;)

    • Reply Meri sunnuntai, joulukuu 18, 2011 at 02:58

     se ois kiva

 • Reply moumii torstai, joulukuu 15, 2011 at 10:11

  Onpas huonokuntosia hevosia :(

  • Reply Meri torstai, joulukuu 15, 2011 at 10:20

   ai on? :( mä en tajua hevosista mitään :P

   • Reply J torstai, joulukuu 15, 2011 at 11:19

    Höh, joku jo kerkesi ennen minua huomauttamaan noitten hevosten kunnosta.. Mut tosiaan, aikas huonokuntoisilta kopukoilta näyttää.. :/

    • Reply Meri torstai, joulukuu 15, 2011 at 11:44

     ihan onnellisilta ne mun mielestä vaikutti :D Luulen että noi oli sillon kun ei kyydinny turisteja niin ihan työ käytössä, eikä siks ihan priimakunnossa…

   • Reply S torstai, joulukuu 15, 2011 at 12:07

    Maailman toisella puolella hevoset näyttää vähän erilaisilta kuin täällä Pohjoismaissa. Etelämmässä hepat on usein huomattavasti sirompia ja pienempikokoisia kuin pohjoisemman pallonpuoliskon karvaturvat, ja se jo hämää paljon.

    Mutta kyllä varsinkin toi sun ratsu on silti melko lihasköyhän & aliravitun oloinen. Ulkomailla kannattaa tukea vain sellaisia ratsastuspalveluita, joiden hevoset ovat hyvin hoidettuja (säännöllinen lepo, riittävä ravinto ja vesi sekä hoidetut kaviot), ja jotka asettavat ratsastajille painorajan. Liian usein näkee 100 kg äijiä tuollaisten pienten hevosten selässä. Mutta asiaan vihkiytymättömän on tietysti vaikea sanoa mikä on hyvin hoidettu hevonen ja mikä ei.

    Muuten aivan ihanan näköisiä kuvia :)

    • Reply Meri torstai, joulukuu 15, 2011 at 12:11

     joo no täytyy olla tarkempi jos tohon puuhaan taas joskus lähtee. tosin en tiedä miten sitten arvioida luotettavuus, kun toikin oli hotellin järkkäämä -> vois kuvitella että käytetään kunnon hepoja. Noi oli isä ja poika jotka noi meille toi, eli ehkä köyhän perheen tapa elättää ittensä. Who knows..

     Pitää ehkä ottaa jatkossa kuva ja laittaa blogiin lukijoiden arvosteltavaks, että näyttääkö tää heppa siltä että kaikki on hyvin vai ei, kun ei ite noista tiedä mitään. :) Mulle noi näytti ihan samalta kun kaikki muutkin hevoset jotka oon tähän asti nähny.

  • Reply Hensu torstai, joulukuu 15, 2011 at 12:30

   Sama pisti munkin silmiin :/

  • Reply Kia torstai, joulukuu 15, 2011 at 14:04

   Voi joo, just olin tulossa kanssa kirjottamaan, että ponit on turhan hoikassa kunnossa. Massattomia, aliravitun näköisiä… :( Usein muuten näkee ns. ”turistikäytössä” olevien heppojen olevan kurjia ulkomuodoltaan, se on niin sääli! Toivottavasti joku tajuais ruokkia noita.

   • Reply Meri sunnuntai, joulukuu 18, 2011 at 03:02

    no toivottavasti niille ostettiin ruokaa noilla rahoilla jotka ne meijän ratsastuksesta sai :)

 • Reply Chilipaprika torstai, joulukuu 15, 2011 at 11:27

  Mun on pakko ilmasta epäusko tota hevostouhua kohtaan. Ei kypärää, vähän huonokuntosen näköset hepat, ja noi teidän vaatteet (etenkin noi ballerinat!!!). Huhhei. Mutta koska tää on mun eka kommentti tähän blogiin, niin kerron myös, että sulla on tosi kiva blogi, ja etenki noi miesseikkailut on hauskaa luettavaa!

  • Reply Meri torstai, joulukuu 15, 2011 at 11:45

   trust me, mulla oli ainakin noi parhaiten sopivat vaatteet tohon puuhaan, vaihtoehtoina ois ollu mekkoja ja hameita ja varvassandaalit kengiks :)
   kiva kun kommentoit ja kiitos kiitos :)

 • Reply Ellu torstai, joulukuu 15, 2011 at 11:44

  ^no on… :( tuli paha olo kun näin ton hevosen millä ratsastat, itse en ois voinu… hevosen ei kuuluis olla noin rimpula… Jos muuten pelkäsit putoamista, niin kerrottakoon että toi sun heppa on enempi poniluokkaa (ilmeisesti kyl vaan nuori), monen rodun säkäkorkeus saattaa olla jopa hipoen 170cm täysikasvusena :D Eli jossain muualla kuin lomakohteessa vois saada enempi irti siitä ratsastuksesta, vaikka onhan noi maisemat plussaa ;)

  • Reply Meri torstai, joulukuu 15, 2011 at 12:03

   mulle se oli kauheen iso :D kuten sanottu, en tajua noista eläimistä yhtään mitään ja joo varmasti ois kivempaa jossain muualla (kun ois kunnon varusteet eikä tarttis sen takia pelätä) mutta sain tarpeekseni tosta puuhasta taas seuraavaks kymmeneks vuodeks :)

   • Reply Nita torstai, joulukuu 15, 2011 at 20:10

    Haha voin kyl kuvitella et ton kokoset hepatkin jännittää, kun ex-poikaystävä ei uskaltanu koskee n.95 korkuseen shetlanninponiin:D Mut joo heppatytöt tietää et pienihän toi viel on:) Ihanii maisemii, vaikka hepat näyttääkin vähän huonokuntosilta!

    • Reply Meri sunnuntai, joulukuu 18, 2011 at 02:58

     joo no mä pelkään isoja koiriakin :D

 • Reply eeeero torstai, joulukuu 15, 2011 at 11:48

  Monet kirjoittanu tuohon omenaan oman ja rakkaansa nimen, sä et vissii kehdannu kirjottaa kaikkia aakkosia + pari nimeä siihen ;)
  Oot paras.

  • Reply Meri torstai, joulukuu 15, 2011 at 12:04

   ois voinu mennä hedelmä täyteen :)

 • Reply Aniis torstai, joulukuu 15, 2011 at 11:48

  Eikait se työkäyttö siihen hevosen kuntoon vaikuta? Jos hevosta hoidetaan asiallisesti niin se on kunnossa ja näyttää siltä, riippumatta siitä vetääkö se perässään turistikärryä vai kuokkaa. Nuo tosiaan näyttää aika surkeilta hepoilta :( Ja yhtään teitä moralisoimatta, minusta ihmisten pitäisi skipata kaikki tuommoiset järjestetyt hevosjutut missä tahansa sitten matkustavatkin, useimmiten kun pollet on juurikin hyvin huonokuntoisia ja niitä ei pahemmin välitetä hoitaa, kun tarkoituksena on vain nyhtää turisteilta rahat veks piittaamatta sen enempää siitä saako se hevonen syödäkseen/juodakseen tarpeeksi tahi sitten tarpeeksi lepoa.

  • Reply Meri torstai, joulukuu 15, 2011 at 12:06

   mä oletan että jos ne on pääasiassa pellolla niin ne ei oo sillon niin silkosia? mutta hyvin mahollisesti oon väärässä, kuten sanoin, en tiedä hevosista mitään..
   Toivoittavasti niille on ostettu sitten edes heinää noilla rahoilla mitä tuohon käytettiin.

   • Reply Riikka torstai, joulukuu 15, 2011 at 14:12

    Kyse ei ole siitä, että hevosten pitäisi olla silkosia, kaikkien karva vaan ei ole sellanen että se olisi sileä ja ihana. Lähinnä luulen, että ihmisiä kauhistuttaa se, että hevosilla ei ole yhtään lihasta ja luut törröttää (aliravitsemus). Mietin itse ihan näitä samoja asioita kun luin postauksen, mutta tulin siihen tulokseen, että en viitsi sanoa mitään, kun en vaikuta ihmiseltä, joka tietää ja tuntee hevoset. Ja niinhän olet tosiaan sanonutkin :) etkä siis varmaan ilkeyttäsi valinnut huonoimpia hevosia saarelta, tai liekko nuo edes niitä huonoimpia :D kuitenkin ei siis todellakaan ole teidän vika, että hevoset on tollasia, mutta onhan se vähän surku, että tollasta bisnestä tuetaan…. mutta tilannehan voisi olla vielä huonompi, jos ei tuettaisi.

    • Reply Meri sunnuntai, joulukuu 18, 2011 at 03:02

     joo en tajua hevosista yhtään mitään, luulen että noi oli todella kauakana huonosta

 • Reply M torstai, joulukuu 15, 2011 at 12:09

  Ahh, ihania heppoja! :)
  Ootteko muuten tietoisia Annan kans, että se on suomeksi Fidži? :)

  • Reply Meri torstai, joulukuu 15, 2011 at 12:13

   ollaan joo :) ja ollaan kiroiltu sitä, et miks hitossa sen pitää olla suomeks niin paljon vaikeempi sana, kun enkuks :D pysyttelen siis tossa Fijissä :)

 • Reply mimmuuu torstai, joulukuu 15, 2011 at 15:11

  en ite pysty ees kattomaan noihin turistikohteiden ”ratsastus-huveihin” päin kun ne eläimet on jotain niin parhaat päivänsä nähneitä(tai ainankin joskus toivottavasti saaneet parempaakin hoitoa). toki ei niiden kuntoa pysty sellainen arvioimaan tietenkään kuka ei hevosista tiedä sen enempään.. ymmärrän kuitenkin että ei köyhemmissä maissa hevosten hoito olekaan samaa tasoa kuin rikkaammissa maissa yleensä ja jostainhan sen köyhän perheen on itselleen elantoa saatava.

  • Reply Meri sunnuntai, joulukuu 18, 2011 at 03:01

   mä en oo ennen ees ajattelu et toi ois jotenkin ongelma, kun ei toi ratsastus tosiaan kuulu mun ykkösaktiviteetteihin… mutta joo, jostain sen perheenkin on ruokaa saatava

 • Reply Siiri torstai, joulukuu 15, 2011 at 15:15

  Tuli tosta ratsastuksesta mieleen, et kokeilin eräällä reissulla kans hevosella ratsastusta ekaa kertaa moneeen vuoteen, ni yllätyin vähän et miten se on vaikeempaa ku mitä olettaa! siis ihan jo sillon ku se liikkuu hitaasti ni siin pitää kyl pitää hyvä ryhti ja jaloilla puristaa! Ja sit ku se heppa lähti johonki kevyeen laukkaan (tai käyntiin en tiedä mikskä sitä kutsutaan, hölkkäämään?? :D) ni siinä vast sit pitiki pitää jaloilla kii vaik ei se mitää superkovaa menny!

  • Reply Meri sunnuntai, joulukuu 18, 2011 at 03:00

   eiks se oo ravia ku ne menee sillee hitaasti juosten?

 • Reply strawberryy torstai, joulukuu 15, 2011 at 23:43

  Mulla on kans haaveena toi ”ja sitten tää ratsastais prinssin kanssa sen valkealla ratsulla kohti auringoslaskua”. Mutta nykyaikana on kauheen vähän heppoja käytössä. Niinpä ajattelin nykyaikaistua. Oonkin joustavana neitinä kertonu potentiaalisille prinssiehdokkaille, että mut voi noutaa joko a) valkealla ratsulla tai b) valkoisella ferrarilla. Niiden logona on kuitenkin heppa, musta se on aika lähellä. You know, neljä jalkaa, neljä pyörää, valkea väritys?

  Mutta jostain kumman syystä kukaan prinssiehdokas ei oo jääny kauheen pitkäks aikaa maisemiin ton jälkeen. :( Jännä juttu.

  • Reply Meri sunnuntai, joulukuu 18, 2011 at 02:58

   hyi mä inhoon ferrareita, jos joku tulee hakee mut sellasella, niin ohjaan sen suoraan sit sun luo! :)

 • Reply shafira perjantai, joulukuu 16, 2011 at 01:12

  Aii, kyllä mun sieluun vaan aina sattuu kun nään näitä tämmösiä poneja, ite reilusti yli 10 vuotta ratsastaneena ja oman hevosen omistajana voin sanoa, buhuu :( Mä ymmärrän ja tiedän että hevoset on rakenteeltaan ihan erilaisia tollasissa paikoissa kun meillä täällä Suomessa, mutta kyllä tosta selvästi huomaa että niukalla ruualla on menty ja ties mitä syyhyä ja hankaumia pitkin kroppaa näyttää olevan. Ei sillä, oon mä todellakin nähny pahempaakin, mutta täytyy sanoa että noi ponit oli teille ensinnäkin liian pieniä, iik :D Kieltämättä naurahdin ääneen kun sanoit noiden olevan niin isoja XD Trust me, NOI ei oo isoo nähnykkää vielä :DD :) Mutta en tosiaankaan syyllistä, tiedän paremmin kun hyvin ettei sellaset tyypit jotka ei hevosista mitään tiedä, ymmärrä miltä näyttää itelle oikeenkokonen ja hyvin hoidettu ratsu :) No worries, noi ponit nyt ei teidän selässä keikkumisesta menny yhtään sen huonommiks kun ne jo alun alkaen oli. Eipä me niitä oikein voida auttaa ^^ Mutta jos vaan mahdollista, tottakai kannattaa tukee vähän paremman näköstä bisnestä kun tää näyttäis olevan. Vaikeetahan se on jos ei tosiaan mitään tiedä, mutta silti :3 Googleta jtn tyyliin ’healthy horse’ tai ’good looking pony’ tai jtn ja tsiigaile sieltä pullee ja hyvinhoidettu kaakki :D

  • Reply Meri sunnuntai, joulukuu 18, 2011 at 02:57

   mulle toikin oli liian iso, ratsastaminen ei todellakaan oo mun juttu. mä luulen että maassa jossa ihmisetkin näyttää usein aliravituilta, hyvin ravitun ponin löytyminen voi olla vaikeeta :)

   • Reply ella sunnuntai, joulukuu 18, 2011 at 20:35

    kyse ei nyt ollut siitä onko toi heppa sun mielestä sulle liian suuri, jos ei ole ennen ratsastanut, niin toki se voi tuntua siltä, MUTTA näkeehän tuon että te olette liian suuria noiden laihojen ja huonokuntoisten ponien selkään.

    • Reply Meri maanantai, joulukuu 19, 2011 at 01:16

     mä en näe, kuten sanoin, en tajua noista eläimistä yhtään mitään.

 • Reply H perjantai, joulukuu 16, 2011 at 06:08

  No eipä noi hepat omaan silmään mitenkään aivan kamalilta näytä… Joo ehkä vois näyttää vähän harjaa etenkin takapuolelle mutta noin niinku muuten. Se on kuitenkin ihan eri ilmasto kuin täällä kylmässä pohjolassa, että ei sen hepan välttämättä ihan täysin samalta tartte näyttääkään… Ja varusteethan noissa on aina mitä on, itsekin aasiassa ollessani ratsasti – asuna just lyhkäset shortsit, släbärit eikä kypärää. Ei mulla Suomessa edes tulisi mieleen mennä siinä asussa hepan selkään, mutta noh maassa maan tavalla :D

  • Reply Meri sunnuntai, joulukuu 18, 2011 at 02:53

   juu ei sattunu mukaan ratsastusvarusteita kun lähtee lomalle jossa tarkotuksena on hengata lähinnä bikineissä :)

 • Reply Cara perjantai, joulukuu 16, 2011 at 06:55

  hei oisko sulla vinkkejä balilla käyneenä että mitkä on balilla semmoset must see kohteet? Ollaan menossa sinne kaveriporukalla, eikä oikein tiedetä mitään kyseisestä paikasta.

  • Reply Meri sunnuntai, joulukuu 18, 2011 at 02:53

   googlesta löytyy paljon :) mun suosikkeja on dreamland, padang padang ja ubud ihan kokonaisuudessaan :) älkää jääkö kutalle koko loman ajaks :)

 • Reply puttin perjantai, joulukuu 16, 2011 at 14:02

  Näistä matkapostauksista tulee aika tylsiä kun neljästä eri kukasta on 15 eri kuvaa…

  • Reply Meri sunnuntai, joulukuu 18, 2011 at 02:55

   oli siinä pari muutakin kuvaa ;)

 • Reply eveliina perjantai, joulukuu 16, 2011 at 16:08

  hahah oot niin paras :D! tää oli tällänen random yleinen kommentti ettei liittyny sillee tähän postaukseen vaiks hyvä tääki!:)

  • Reply Meri sunnuntai, joulukuu 18, 2011 at 02:48

   kiitoksia :D

 • Reply Petra perjantai, joulukuu 16, 2011 at 16:24

  Tosiaan vähä huonokuntosilta näyttää, mutta onneks sentään sun mielestä oli onnelinen heppa :D Oon joskus ratsastanu ilman kypärää, mutta vaikka kuinka hallitset sen hevosen ni on se silti paljon pelottavampaa ilman kypärää !

  • Reply Meri sunnuntai, joulukuu 18, 2011 at 02:48

   musta ne kypärät on vielä jotenkin hepposia, niin en tiedä miten paljon se oikeesti suojaa :D mutta joo, turvallisempi olo silti kun on sellanen päässä

 • Reply Minarent lauantai, joulukuu 17, 2011 at 12:27

  Myös minä kiinnitin huomiota hevosten huonoon kuntoon. Lihaksisto on selkeästi riutunut kun katsoo kaulaa, lapoja, kylkiä ja etenkin lautasia (hevosen peppu). :( Hyvin harvoin turistipaikoissa näkee hyväkuntoisia hevosia ja itse en tukisi tuota toimintaa. Nämä on näitä turismin huonoja puolia…

  • Reply Meri sunnuntai, joulukuu 18, 2011 at 02:39

   mutta toisaalta mun mielestä on myös tärkeetä tukea paikallisten tarjoamia palveluja, toi maa kuitenkin elää turismilla pitkälti enkä usko että tonkaan omistajat tahallaan pitää sitä aliravittuna tms. jos ei oo rahaa niin ensimmäisenä pienenee varmaan hevosen annos kun esim omien lapsien

   • Reply moumii sunnuntai, joulukuu 18, 2011 at 18:51

    ”mutta toisaalta mun mielestä on myös tärkeetä tukea paikallisten tarjoamia palveluja” vaikkakin sitten eläinten kustannuksella… :( Jos ei oo varaa hoitaa hevostaan hyvin, sillon ei pitäisi hevosia olla! Hevoset tosiaan lihasköyhiä ja aliravitun näköisiä, niin kauan kun tietämättömät turistit rahoittavat tuota toimintaa, niin kauan se jatkuu (vrt. pentutehtailu). Ja varmastikin ne rahat käytetään ennemmin omaan perheeseen kuin hevosen hyvinvointiin :/ Toistan vielä, jos ei ole varaa pitää hevosta hyvin, olkoot ilman hevosia ja keksikööt toisen keinon rahastaa turisteilla!!

    Taisit myös mainita että hevot muutoin työkäytössä, eikä siksi priimakunnossa. Sillonhan niillä nimenomaan pitäisi olla niitä lihaksia…!

    • Reply Meri maanantai, joulukuu 19, 2011 at 01:20

     se hevonen oli niillä myös muussa käytössä kun tossa ratsastusjutussaö. se ei ollu mikään isopahayritys vaan isä ja poika jotka lainas omia hevosiaan tohon hommaan. ulMitä jos ne hevoset oli muuten niiden ainut työväline ja rahanlähde? luopua niistä ja sitä myötä myös kaikista tuloista? tuolla kun ei noi sosiaaliturvat sun muut toimi ihan niinkun suomessa :)

     • Liis tiistai, joulukuu 20, 2011 at 16:58

      oot hyvinkin oikeessa meri, musta on hienoa että näet tämän puolen asiasta. tämä perhe todennäköisesti (!) elää maanviljelyllä ja jos turistien kuljettaminen hepoilla on ainoa kodin ulkopuolinen tulonlähde, on aika lyhytnäköistä ja naiivia kritisoida perhettä, tai palvelusta maksavaa turistia, ja vaatia hevosista luopumista. suosittelen, että tätä ehdottaneet kommentoijat kokeilisivat ratkaista muutamia kehitysmaaongelmia (tai elää itse fijillä paikallisena) ja sitten miettiä mikä se ratkaisu tässä olisikaan. hyvä täältä on moralisoida.

      hepat ei näytä huonovointisilta paikallisessa kontekstissa ja musta oli ihanaa että teidän eka ratsastuskokemus oli tämä! maassa maan tavalla, itsekin suomessa varustaudun miljoonalla välineellä, mutta tavallaan se vie koko hommasta vähän hohtoa. onko mun housuissa nyt nahkapalat oikeissa kohdissa ja turvaliivi tarpeeksi tiukka ja saappaiden korko liian korkea? kaikki nää säännöt on paikallaan hyvästä syystä, mutta stressaa aloittelijaa ihan liikaa – mitä kaikkea sitä oikein pitää ostaa ennen tuntia? parasta on köpötellä hiljalleen kauniilla rannalla, ilman hifistely(turvallisuus)välineitä ja nauttia hetkestä :) sitten kun palaat suomeen ja päätät ryhtyä hc ratsastajaksi niin ehdit miettiä kypäriä ja hansikkaita ja hammassuojia :)

     • Meri keskiviikko, joulukuu 21, 2011 at 10:29

      juu, se on niin helppoa verrata oloja ja hepoja siihen Suomen meininkiin. :) Juu ja suomessa voikin vaatia jo vähän erilaisia turvavarusteita, ne hevosetkin on niin hitosti isompia :D

 • Reply Heppailija maanantai, joulukuu 19, 2011 at 14:04

  Eipä nuo hevoset oikeasti niin huonossa kunnossa ole. Joo niitä ei varmaan ole aamulla kiillotettu ennen töihin lähtöä, muttei noi miltään laiminlyödyiltä näytä vaikka lihasköyhiä ovatkin. Mutta mitä sitä odottaa rannalla köpötteleviltä hevosilta? Ei ainakaan gp-ratsun lihaksia.. Nuohan ovat ihan normaalipainoisiakin, eikä mitään alieravittuja. Siis ihan hyvännäköisiä kopukoita, jos näät laiminlyödyn hevosen, tunnistat sen kyllä vaikket hevosihminen olisikaan

  • Reply Meri tiistai, joulukuu 20, 2011 at 01:53

   en tiiä yhtään. kuten jo sanoin aiemmin ni musta ne vaikutti onnellisilta, mutta en varsinaisesti oo perehtyny aiheeseen niin en uskalla tähän omaan tuntumaan luottaa…

 • Reply Jenni keskiviikko, joulukuu 21, 2011 at 08:18

  No voisin sen verran aiheeseen sanoa, että todellakin hevoset ovat aliravitun näköisiä, koska lihaksistosta ei ole jäljellä juuri mitään. Ja kun väität, että ratsastuskypärät ovat heppoisia, niin käytännössä sanot ettei myöskään moottoripyörällä ajaessa tarvitse käyttää kypärää. Ratsastuskypärät ovat nykyään erittäin hyviä ja aivan varmasti suojaavat päätäsi vammoilta jos satut tippumaan. Omaa tyhmyyttään sitä lähtee ajamaan mopolla ilman kypärää ja omaa tyhmyyttään ratsastaa ilman kypärää :p Toisekseen pyytäisin hieman perehtymistä hevosiin ennen kuin haluat vain ”hieman kokemuksia”. Täytyy tietää minkälaista toimintaa tukea. Tuskin Suomessakaan antaisit rahaa jollekin tuikituntemattomalle joka ilmestyisi ovesi taakse ilman minkäänlaisia todisteita siitä, että kerää hyväntekeväisyyteen? :D Tämmösissä tilanteissa sitä pyytää niiltä ihmisiltä vähän enemmän perehtymistä asiaan :-)

  • Reply Meri keskiviikko, joulukuu 21, 2011 at 10:21

   Juu mä nimenomaan sanoin että kypärät on typeriä eikä niitä kannattaa. Tällaisissa tilanteissa sitä pyytää ihmisiltä edes vähän sisälukutaitoa.

 • Reply Riikka tiistai, tammikuu 3, 2012 at 19:53

  Oon vähän jälessä tän blogin lukemisen kaa, mut aattelin nyt silti kommentoida. :-D En tajuu miks porukka vetää kauheet keskustelut hevosten huonosta kunnosta, kun mulle ainakin on ihan selvä ettet sä ymmärrä hevosista mitään. Minäkään en ole mikään hevostietäjä todellakaan, mutta ei noi mun mielestä nyt kovin pahalta näytä. Vähän joo vois olla lihaksikkaampia ja näin, mutta on niitä pahempiakin nähty ihan täällä Suomessakin.

  • Reply Meri keskiviikko, tammikuu 4, 2012 at 11:18

   ilmeisesti ku bloggaa, niin pitäis olla perillä kaikista mahollisista asioista :D mutta joo.. meni ehkä vähän yli toi heppakeskustelu :D

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post