Fiji pt 1

Mä taas lupasin itelleni ennen reissua, että pidän kyllä matkapäiväkirjaa, että tää blogiin kirjottaminen ei ois niin vaikeeta, kun yrittää muistella, että mitä oikein tekikään mikäkin päivä. Mutta koska kuvat kertoo kai enemmän kun tuhat sanaa, niin luvassa muutama kuvaoksennus. Päivät saattaa hypellä, mutta ehkä se ei oo niin justiinsa :)

Lento Brisbanesta Fijille kesti 4h, oikein kiva matka siis lentoinhoselle, toisaalta ärsyttävä kun ei siinä ajassa ehi ees nukahtaa..

Bula tarkottaa moi tai hei tai kippis tai suunnilleen mitä tahansa mitä nyt keksit. Fijillä kaikkeen voi aina sanoa Bula. Terkkui tolle kameran linssin huurulle :D Kuva otettu siis ehkä minuutti koneesta ulos astumisen jälkeen.. Toi ilman kosteus oli aika hurja.

Meijän vauvat odottamassa sisällepääsyä..

Toi meijän mökki oli ihana! Tosissaan jälleen kerran Hotels.comin aleista löydettiin tämä ja kuten jo vissiin aiemmin kerroin niin tuo oli nimeltään Club Fiji Hotel (hotels.comin kuvat+arvio) ihan pikkasen jännitti toi, koska se oli jossain haukuttu ihan lyttyyn, mutta hinta-laatu-suhde oli oikein kohdallaan, henkilökunta superystävällistä ja huone oli siisti, puhdas ja mukava. En tiedä mitä muuta voi toivoa? Vähän syrjässä se oli, mutta taksit oli ihan puol ilmasia tuolla, joten se ei juuri haitannut.

Kuvia meijän Resort-alueelta :) Toi laskuvesi oli aika hurja kun ranta katos nopeesti jonnekkin 200m päähän..

Kun kysyin lukijoilta vinkkejä tonne, oli joku maininnu vesijetti-safarin. Se kuulosti niin hauskalta, että oli pakko päästä kokeilemaan. Anna kaivo  jostain netinsyövereistä meille Safarin joka oli toisen Resortin järkkäämä, mutta ne otti meijät mielellään mukaan. Niinpä otettiin heti aamusta suunta kohti Sonaisali Island Resorttia (lisätietoa täältä) josta toi safari lähti. Hintaa tolle oli muistaakseni vähän reilu 100e / naama. Siihen kuulu neljän tunnin retki jollon pääs suhailemaan sydämensä kyllyydestä jetskillä ja snorklaamaan superkirkkaissa vesissä.

Toi hotelli oli aika hulppee… Rakastuin sekä tohon allasalueeseen, että tohon aamupalaan johon kuulu paras uppopaistettu kananmuna jonka  oon koskaan syöny :D Pitäis opetella tekemään niitä.

73 km/h se on aika kovaa kun menee vedessä :D Oon joskus ollu veneessä joka meni 80km tunnissa ja siinä sai jo pitää kaksin käsin kiinni penkistä.. tossa roikuin Annassa ja kiljuin että mä putooooon.

Välillä pysähdyttiin snorklaamaan…

Ja sitten jatkettiin taas matkaa… Pidettiin ehkä tunnin välipysähdys sellasella pienellä hiekkasaarella (särkällä? mikskä  niitä sanotaan..) jossa syötiin kevyt lounas ja sen jälkeen pääs taas snorkaalmaan. Mä periaatteessa rakastan snorklaamista, ainut juttu että pelkään kaloja ihan kuollakseni. Siis siinä mittakaavassa, että inhoon uida jos en nää pohjaa koska pelkään että joku kala osuu muhun. En myöskään voi kattoa kalatiskeihin joissa on kokonaisia kaloja koska ne vaan kuvottaa mua. Anna taas on varma, että lintu istuu snorklausputken päälle jonka jälkeen ei voi enää hengittää. Oltiin siis todellinen kaksikko!

Anna osti vedenalasen kameran just ennenkun lähettiin tonne. Hitto mikä kateus mulla oli koko ajan päällä siitä  :D Vaikka sainkin sitä lainailla, mutta silti pakko saada seuraavaan reissuun oma. Toi oli tosiaan FujiFilmin Finepix XP20 ja se oli saanu ihan huippuarvostelut tosi monessa paikassa. Kattelin just, että tosta uudemman version sais pixmaniasta 129 eurolla.. Eli taitaa lähteä tilaus menemään heti kun oon saanu tän kirjotettua :)

Käytiin läpi kuvia illan päätteeks ja tää tärähti ruutuun. Molemmat tuijotti sitä hetken mykistyneinä ja räjähti sen jälkeen nauruun. Mun oli pakko laittaa tää kuva Annasta myös näkymään aina kun Anna soittaa mulle.

Toi safari kesti yhteensä siis neljä tuntia ja oli kyllä joka sentin väärti. Näki ihan mielettömiä maisemia, pääs  snorklaamaan huipuille paikoilla ja pääs pelkäämään kuollakseen kun skootteri hyppi aaltojen päällä. Kannattaa ottaa siis mukaan poikaystävä jossa uskaltaa roikkua kiinni, ilman että pelkää että vedät sen mukanas veteen.

Safarin jälkeen oli voimat aika loppu ja perse melko hellänä.

Käytiin lounaalla vielä siinä Hotellin ravintolassa ja makoiltiin hetki altaalla ennenkun lähettiin takas hotellille.. Uni tuli aika nopeesti sinä iltana.

Mä pääsin melko hyvin eroon mun kalakammosta eroon tuolla, niin kauan kun nään ne ja ne on söpöjä ja värikkäitä, ei niitä tarvii pelätä. Jos aika vaan riittää, niin pakko päästä suurelle valliriutalle snorklailee täällä, muuten se jää seuraavaan aussivierailuun. Myös seuraavaan Balireissun varaan  ainakin viikon snorklausaikaa Gileillä. Bongasin myös tosta mun sivupalkista mainoksen jossa oli kehuttiin Jordaniaa loistavana snorklauspaikkana, olin heti kattelee lentoja mulle ja systerille sinne ens syksynä… Missäs muualla tota voi harrastaa?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply jmp sunnuntai, joulukuu 11, 2011 at 08:17

  Mä en oo kauheesti matkustellu, mutta mun mielestä kaikkein värikkäimmät kalat ja hienoimmat snorklausmestat on ollut Filippiineillä (Boracay ja Bohol/Cebu), Egyptissä sekä Malesiassa Redang Island (siel meillä oli sellainen paketti, että resortissa oli täysihoito sekä 2-3 snorklausretkeä joka päivä, uitiin mm. baby-haikalojen seassa jossain luonnonsuojeluvesistöissä).

  Rakastan snorklausta! Tietysti laitesukellus olis vielä hienompaa ja näkis kaikkea tosi mahtavaa, mutta pelkään, että hurahdan siihen ja se harrastus veisi mun rahat. Ja pelkään myös, että nousen liian nopeasti ylös ja aiheutan itselleni vaaratilanteita. Tai happisäiliö loppuu keskeen. Eli pidättäydyn halvassa ja turvallisesssa snorklauksessa. :D

  • Reply Meri maanantai, joulukuu 12, 2011 at 01:40

   ooi mä oisin niin kauhusta kankeena haikalojen keskellä :DJoo mä haluisin kans kokeilla laitesukellusta, mutta oon niin hätähousu, etten kyllä jää oottelee sinne pohjaan mitään hidasta nousemista:) Snorklaus on turvallisempaa :D

 • Reply .. sunnuntai, joulukuu 11, 2011 at 08:24

  Snorklaukseen liittyen, itse olin todella pettynyt The Great Barrier Reefiin (erityisesti hinta-laatu-suhteeseen, n. 100e, lisäksi tosi sumeaa ja väritöntä!), kun taas Balin Lembongan Island on ihan uskomaton snorklauskohde, paljon värejä, paljon elämää ja tosi kirkasta vettä, sekä yli puolet halvempi. Kannattaa miettiä tarkasti noiden kahden välillä :-)

  • Reply Meri maanantai, joulukuu 12, 2011 at 01:39

   mä oon kuullu itseasiassa samaa ettei se oo niiiiin ihmeellinen. Täytyy seuraavalla balireissulla käydä kattomassa toi lebonga! :)

 • Reply jkjkj sunnuntai, joulukuu 11, 2011 at 10:36

  Eilat Israelissa; aivan ihanat kirkkaar vedet ja tuhottomasti kaloja. eilatista voi kans tehä retken Jordaniaan. :)

  • Reply Meri maanantai, joulukuu 12, 2011 at 01:38

   Israel on kyl yks niist paikoista joihin haluun viel ehdottomasti viel joskus päästä käymään!

 • Reply Sisilisko sunnuntai, joulukuu 11, 2011 at 11:23

  Mahtavia kuvia! Minäki haluun…. Oon snorklannu Eilatissa Punaisella merellä, ja snorklaus on vienyt mun sydämen. Haluun isolle valliriutalle kans ja kaikkeee.

  • Reply Meri maanantai, joulukuu 12, 2011 at 01:38

   joo se on kyl sellanen juttu joka pakko viel toteuttaa :)

 • Reply viivi sunnuntai, joulukuu 11, 2011 at 11:53

  Ihania kuvia, varmasti oli huikee matka!!:) itellekin nousee taas kauhee matkakuume, varsinkin tosta snorklauksesta…se on ihan parasta! Ite olin pari kuukautta sitten Egyptissä, ja siellä oli kans aika mahtavat snorklausmahdollisuudet. Ei muuten ehkä mikään unelmalomakohde, mut lämmintä ainaki riitti ja se vedenalainen maailma….terve! pakko päästä taas pian jonnekki snorklailee (hirveen vaikee sana, pitää aina lukee monta kertaa et oonko varmasti kirjottanu oikein:D)

  • Reply Meri maanantai, joulukuu 12, 2011 at 01:36

   okei, no se ois ainaki lähellä suomea ja sinne saa halpoja matkojakin, täytyy pitää siis mielessä! :)

 • Reply MillaH sunnuntai, joulukuu 11, 2011 at 12:08

  Vau, mikä paikka! Mäki haluan!!! :)

  millamainen

  • Reply Meri maanantai, joulukuu 12, 2011 at 01:35

   oli kyl mieletön

 • Reply Nipsuu sunnuntai, joulukuu 11, 2011 at 13:32

  Jaan täysin sun kalafobian! Mulla se on jopa sillä tasolla, että en kykene syömään mitään kalaa… Sit aina kylässä ja oudoissa paikoissa selittelen, että oon niille allerginen :D.

  Osaisitko muuten neuvoa, miten menee wonderbran koot? Tai että, voiko ottaa sen, minkä normaalistikin suunnilleen ottais?

  • Reply Meri maanantai, joulukuu 12, 2011 at 01:35

   joo mä oon vast pari vuotta sit alkanu maistelee varovasti kalaa, yleensä väitän kuitenki et oon allerginen :D

   mä oon ottanu saman / yhtä isomman koon wonderbraissa:)

 • Reply niina sunnuntai, joulukuu 11, 2011 at 15:15

  Hei mikä malli noi sun reiskat on? ps. missä mennään Harryn kanssa?

  • Reply Meri maanantai, joulukuu 12, 2011 at 01:34

   wayfarerit? no ei siitä kusipäästä oo kuulunu

 • Reply Sanna sunnuntai, joulukuu 11, 2011 at 15:30

  Mä en tajuu näitä kuvia. Tai siis tajuan sillee, et ei mulle tarvi kertoa et tossa on meri, se on semmonen iso lätäkkö vettä (huomaa et meri on siis kirjotettu pienellä), ja toi on palmu, niinku puu tiiäkkö. Mut mä en tajua et jossain maailmassa oikeesti on ton näköstä.

  • Reply Meri maanantai, joulukuu 12, 2011 at 01:34

   joo tuol oli aika mielentöntä

 • Reply Tiina sunnuntai, joulukuu 11, 2011 at 15:32

  Kerrankin joku muukin, joka pelkää kaloja! Pelkään ihan kuollakseni kaloja ja kukaan ei ikinä ymmärrä tätä.. En todellakaan pysty menemään uimaan jos nään siellä yhenkin kalan :D Haluisin silti kokeilla joskus snorklaamista, mutta tää mun pelko on niin suuri, että en tiedä pystynkö :(

  • Reply Meri maanantai, joulukuu 12, 2011 at 01:33

   juu en minäkään, noi pikkukalat ei oo niin pelottavia kun ne mitä suomessa on :D

 • Reply aino sunnuntai, joulukuu 11, 2011 at 16:04

  Hei oon aina miettiny että eikö joudukkin snorklatessa koko ajan oleen siinä pinnan tuntumassa silleen että se putken pää on ilmassa? :DD ku siihenhän menee vettä jos menee syvemmälle eikö meekki. terkuin piiloblondi suomesta 8D

  • Reply Meri maanantai, joulukuu 12, 2011 at 01:33

   mä oon, mutta periaatteessa jos osaa hengittää oikein sen putken kanssa, niin sen kanssa voi kyl ihan sukeltaakkin :)

 • Reply heivaan sunnuntai, joulukuu 11, 2011 at 17:23

  tässä taas tuumin, kun et maininnut, niin pääsistkö itse ohjaileemaan tuolla jetskillä ollenkaan vai omiko anna taas vempeleen kokonaan?? :(

  • Reply Meri maanantai, joulukuu 12, 2011 at 01:29

   juu kyllä mäkin sillä ajoin :)

 • Reply nadya sunnuntai, joulukuu 11, 2011 at 18:40

  Ihania kuvia, vaikuttaa ihan unelmapaikalta!

  Ja aww nuo snorklauskuvat! Olen haaveillut snorklaamisesta tuollaisissa kirkkaissa, värikkäiden kalojen vesissä ja täten myös aina ihan fiilareissa, kun näen kuvia niistä :D

  • Reply Meri maanantai, joulukuu 12, 2011 at 01:25

   joo oli kyl ihan mieletöntä!

 • Reply elel sunnuntai, joulukuu 11, 2011 at 22:42

  Hahahah toi sun ja Annan yhteiskuva on niin priceless et piti tallentaa kirjanmerkkeihin :DDD mut ei varsinaisesti vahvistanu mun rakkautta Suomen tän hetkiseen säähän tää postaus…

  • Reply Meri maanantai, joulukuu 12, 2011 at 01:21

   ollaan todella kuumaa kamaa :D

 • Reply Veera maanantai, joulukuu 12, 2011 at 02:33

  Mul on kans kalakammo!! :D Olin pari kk sit turkissa ja oon joskus päättäny etten ikin mun elämäs tekis mitää nii sairasta ku lähtis snorklaamaan, mut sit mun kaveri puhu mut ympäri. Ja aluks olin iha paniikissa, mut vähän ajan päästä huomasin et ne oliki iha kivoja _pikku_kaloja jotka ei tosiaan aio syödä mua. MUT sit niiden peräs tuli sellanen hervottoman kokonen monsteri-tappaja-kala et se oli ihan oikeesti vika kerta ku mä snorklaan. Että I feel you sis, ja kiva et pääsit sun kammosta :D

  • Reply Meri tiistai, joulukuu 13, 2011 at 01:59

   joo siis ykskin isompi kala tulee vastaa niin mun snorklausinnostus päättyy siihen :D

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post