Australia Zoo pt2

Noniin jatketaan eläimillä. Yllättäen koaloita  ja kenguja tuli kuvattua taas vähän… Ne on vaan niin siistejä!

Tää on kun minä koko mun kouluhistorian ajan.

Toi oli mun mielestä kivempi kun Currumbin, koska tuol pääs paijailee koaloita! Oli siis erillinen ”koala-walk” jossa koalat nukku (yllättäen) puissa ja sit oli erikseen paikka, jossa oli koaloita joita pääs paijailee. Ois ollu siis täydellinen hetki napata yks mukaan ja tuoda kotiin.

Joku oli ihan oikeesti hereillä! Koalat nukkuu suurimmanosan päivästä, koska eukalyptuspuun lehdet ei o erityisen ravintorikkaita, hyvä tapa säästää energiaa ja oikein ihanteellinen elämänmuoto. Nukkua puussa ja näyttää söpöltä.

Koaloiden jälkeen kenguja…

Myös tuolla, pääs syöttämään kenguja jos halus. Ruokapussi maksaa pari dollaria ja sillä saa monta uutta hyvää kaveria. Me skipattiin syöttäminen, koska tuolla oli samaan aikaan joku aasialainen kouluryhmä. Kävin äkkiä paijailee yhtä kengua ja jatkettiin kattomaan tiikereitä.

Vähän väsynyttä tuollakin. Lämpötila oli reippaasti päälle 30 ja aurinko paisto kirkkaalta taivaalta, joten eläimet ei ollu kauheen kiinnostuneita liikkumaan. Enkä ihmettele, mustakin ois ollu kiva torkkua varjossa.

Red panda! Mikä se on suomeks? Nojoo, kovasti oli uneliasta porukkaa myös täällä :D Noi on kans söpöjä. Pitäsiköhän mun alkaa eläintenhoitajaks? Siihen kyl ehkä kuuluu muutakin kun söpöjen eläinten pussailua..

Joku sentään oli hereillä!

Oi musta niin tulee myös hullu norsunainen. Noita pääs syöttämään kaks kertaa päivässä, ja jonotin kiltisti kaikkien niiden lasten kanssa :D Toi kärsäjuttu oli tosi limanen. yäk. Mut on ne vaan niiiin siistejä.

Vompatitkin oli vähän uneliaita :D Oltiin niin huonoa päivänä tuolla ettei mitään järkeä! Tuolla ois päässy kävelyttää vompattia valjaissa, mutta missattiin sit vähän niinkun sekin. se tais olla niin myöhään iltapäivällä et oltiin ehtitty jo lähtee.

Vaihoin Annan yhteen tollaseen… Tein mielestäni ihan hyvät kaupat.

Tuolla oli pari kuukautta sitten avattu tollanen Africa-juttu, joka oli vielä kesken, mutta jonka ideana oli laittaa eläimet niiden luonnolliseen ympäristöön yhessä elämään.

Sit kun toi juttu on valmis, niin tolle saarelle tulee gebardeja! Jee, pakko päästä kattomaan seuraavalla Aussi-vierailulla.

Nyt ne oli vielä nukkumassa puun varjossa talutushihnassa. Mietin että, mitenköhän paljon noilla hoitajilla on sanomista siinä vaiheessa kun toi eläin päättää ottaa hatkat?

Sarvikuonot ja kirahvit asu kiltisti samassa isossa aitauksessa. Tuolla ois pitäny olla myös seeproja mutta ne oli joko nukkumassa tai jossain muualla :D Tää asia ei oikein selvinny mulle. En oo muuten koskaan tajunnu et kirahvit on niin hiton isoja. Näissä mittasuhteet oikein näy, mutta ne oli… no isoja. Täysikokonen uros kirahvi on yleensä yli 5 metriä pitkä.

Semmosta, toi oli must kaiken kaikkiaan tosi hieno paikka, näkee, että siihen oli panostettu. Steve Irwinhän kuoli tossa viitisen vuotta sitten rauskun piikkiin, (jotenkin ironista, että mies painii puol ikäänsä käärmeiden ja krokojen kanssa ja sit kuolee tavalla johon on kuollu kai yks ihminen ennen sitä) mutta esim toi Africa juttu oli ollut Irwinin unelma, joten kovasti noudatetaan herran toiveita ja kunnioitetaan perintöä.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

50 Comments

 • Reply nede keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 08:30

  awww lisää norsukuvia! <3 voi että kun pääsis tollaseen paikkaan käymään. Mua yleensä masentaa eläintarhat varsinkin ulkomailla kun eläimet on pikkuruisissa kopeissaan mutta tuolla näyttää että eläinten hyvinvointia ajatellaan oikeesti :) :)

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:39

   Joo mä tykkäsin kans kauheesti siitä, miten isot tilat noilla oli, kun joissain ne kopit on vaan niin pikkuruisia.

 • Reply Kikka keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 09:23

  Tosta kameliin vaihtamisesta..käveltiin toissa kesänä Istanbulin katuja niin yhdestä kaffilasta suhteellisen mukavan näköinen poitsu huuteli perään mun miehelle että kuinka monta kamelia se haluis musta. Olis tyytynyt yhteen :(( häh!!!!!? No joo, ei sit tullu vaihtareita, minne sen kamelin olis ees laittanu? Mä olisin varmaankin päätyny hamamiin pesijäks.

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:38

   hahha, poikaystävä vaihtoon! :D Kamelilla ois helppoa suorittaa esim kauppareissut, autolle parkkipaikan ettiminen on aina niin vaivalloista..

 • Reply Anni keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 11:01

  Hullu norsunainen kuulostais niin unelmatulevaisuudelta :D Luulen, että oisin ite ihan lapsen riemulla tuolla juoksemassa..:)

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:37

   munkin mielestä! Joo ei tuolla vaan voi hillitä itteään…

 • Reply Jenni keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 11:40

  Ihana norsu, sehän hymyilee!<3 :D ja noi koalat on kyllä tajuttoman suloisia!

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:37

   joo noi norsut oli hauskoja! :)

 • Reply JMP keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 11:58

  Mahtavia kuvia, kiitos!! Itse olen ollut eläintarhassa töissä muutamia vuosia (tosin sellaisessa, missä eläimet yritetään säilyttää mahdollisimman villeinä, eli eläimiä pääsee koskemaan vain kiinniottotilanteissa, rengastuksen ja/tai mikrosirutuksen aikana ja joitain lajeja silloin kuin niitä syöttää tai kantaa yöksi sisälle), siihen kuuluu toki paljon siivoamista, eläintilonjen sisustamista (mikä on ihan huippua), asiakaspalvelutyötä (ei niin kivaa), eläinten ruoka-annosten valmistusta mm. eksoottisista hedelmistä, yms yms, itse tykkäsin ihan hirveesti tuollaisesta työstä. Ja parasta oli kun näki eläinten ilon silloin kun pääsivät hienosti sisutetttuun uuteen ulkotarhaan tai saivat jotain herkku, tms. Voisin seurailla niitä tuntikausia kyllästymättä. Ehkä täytyy seuraavaksi hakeutua jonnekin tuollaiseen tarhaan, missä eläimiä pääsee pussailemaan ja paijailemaan oikein kunnolla <3 Kiitos vielä tuhannesti näistä kuvista!

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:36

   Nokun toi kuulostaa must just kivalta ja mielenkiintoselta! Mun täytyy oikeesti alkaa harkitsee tästä uutta ammattia itelleni :) Joo mä voisin mennä päiväks istuu kenguaitaukseen ja tuijotella ja silitellä vaan niitä, eikä kävis yhtään aika pitkäks!

 • Reply Emma keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 12:36

  Taluttaa vompattia! :D Voisiko olla mitään yhtä luttanaa? <3

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:34

   arvasin että osaisit arvostaa ajatusta! :)

 • Reply Liina keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 12:44

  Voi, ihanaan paikkaan ootte päässy :) Itsekin näin kirahveja Kenian reissulla, luonnonvaraisia Masai Maran safarilla sekä sitten sellaisella Giraffe Parkissa eläviä joita sai syöttää ja silittää. Mulla tuli niistä jotenkin ihan dinosaurukset mieleen kun itekin yllätyin niiden koosta :D Ehdottomasti mun mielestä kauneimpia eläimiä mitä löytyy :) Sarvikuonot on kans kivoja, pääsin Keniassa silittämään yhtä sokeaa sarvikuonoa, joka eli tuolla Giraffe Parkissa kun ei pärjännyt luonnossa <3

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:34

   Oi mun yks pakko tehdä-juttu on ehdottomasti päästä johonkin tollaselle safarille afrikassa. Ja joo, tosi nättejä niin isoiks eläimiks!

 • Reply miu keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 13:17

  Kuva, missä oot koalan kanssa ja sitten kuva, missä oot kengurun kanssa… Tiikerin viereen ei sitte kuitenkaan päässy vierailemaan :D hehe

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:33

   oisinki päässy! Siel ois ollu tiikerinkävelytystä, mutta missasin sen! :(

 • Reply IraCassandra keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 13:58

  Oon niiiiin kade noista koaloista, kirahveista ja norsuista, koin niin suuren pettymyksen kesällä kun niitä ei ollutkaan Korkeesaaressa, heh.. :D Ihanaa myös nähdä, että noilla eläimillä on noin isoja aitauksia! Mut tietty joku Aussien Zoo voi olla vähä eri luokkaa ku meiän kotosuomen Korkeesaari ;P

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:33

   Joo niin korkeesaaren aitauksiin verrattuna noi oli kyl ihan jätti-isoja!

 • Reply Kristiina keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 14:01

  Toi koaloiden elämäntyyli passais mullekkin loistavasti, kun tuntuu että nykyään aina vaan väsyttää.;) Ja toi norsun kärsä näyttääkin aika… no ällöltä! Mut mikäs noita olis katellessa (koskemaan en sentään uskaltautuis;) noin loistavassa kelissä, vaikkei ne eläimet tosiaan ihan parhaassa vireessä välttämättä siinä kuumuudessa olekkaan.:)

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:32

   joo täytyy toivoo, et jos tuol viel ehtis käymään, niin ois viileempi päivä!

 • Reply Heli keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 14:17

  kirahvit on oikeesti ihan jäätävän suuria:D kävin unkarissa eläintarhassa ja niitten aitaus oli niin että ihmiset sai kulkee niitten pään tasolla ja syöttää niitä halutessa. mä pelkäsin niitä niin saatanasti että juoksin vaan karkuun ku niitten päitä tuli lähemmäs. sillon tajusin pelkääväni oikeesti ihan jokasta eläintä. mun elämä on välistä hankalaa ku normaalit eläimetki oikeesti pelottaa mua. se on vähä hankalaa välistä:D

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:30

   Joo en oo koskaan tajunnu et miten isoja ne oikeesti on. Voi olla et itteenikin vähän jännittäis kun sen kokonen eläin tulis lähelle… (tai sit oisin vaan paijailee sitä ja sanoo et haluun oman samanlaisen)

 • Reply jm keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 14:35

  VOI ETTÄ!!! mää halua päästä taluttaan vompattia valjaissa, ei mikään kuulosta yhtä söpöltä:D rakastan noita koaloita ja kaikkia ääää!:)

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:28

   joo ne on ihania! :)

 • Reply Kata keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 16:55

  Red panda on suomeks pikkupanda ;) kuinka söpö nimi voikaan eläimellä olla?

  Oiiiii noi sarvikuonot! IHANIA. Mä haluun tollasen… tosi hieno.. mistä lähtien mä oon oikee ollu joku sarvikuonoihminen :D Nää kuvat aiheutti vaan ihan mielettömän awwww-ihkutusulinareaktion… sarvikuonoista. Voisin ehkä mitata itteltäni kuumeen…

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:27

   mä olin jo kirjottanu tohon punapanda, onneks luovuin tosta omasta suomennoksesta! :D oi hullu oot sullusarvikuononainen! Mä oon ehdottomasti sitä mieltä että meijän pitää perustaa yhteisö johon saa liittyä kaikki hullu*valitsemasi eläin*naiset!

 • Reply millalaa keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 17:16

  red panda on kultapanda tai pikkupanda suomeks :) vähän muuten ois hellyyttävää käydä vompatin kanssa kävelyllä, kuolisin ehkä sellaseen ”awww”-fiilikseen :-DD

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:23

   NO AIJAA! Mä en kestä, etten päässy kävelyttää vompattia. Eiks siinä oo ehkä syy mennä uudestaan?

 • Reply tiiiia keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 17:43

  sympaattisen hölmön näköisiä noi sarvikuonot ! :) kiva ku postailet myös näistä aussinähtävyyksistä !

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:19

   välillä näitäkin :)

 • Reply Emminda keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 17:53

  Minusta tuntuu et ne on kultapandoja :–) Aww pawwww!

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:19

   Juu niin ne taitaa olla. söpöjä ne oli, oli mitä oli :)

 • Reply LillaVanilla keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 18:17

  Ooooh, oon aina halunnu töihin australian eläintarhaan! Oon Suomessa ammatiltani eläintenhoitaja, mutta se tutkinto ei käy noille ausseille et pääsis eläintarhaan, ihan tyhmää. Oma koalahoidokki ois niin siisti, ja haluisin norsun lemmikiks! Mielettömiä kuvia :)

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:18

   ai ei käy, buu. tosin eläimet on ehkä niin eri kun suomessa… Mutta silti!

 • Reply Taru keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 18:52

  red panda = pikkupanda suomeks :D

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:18

   okei :) kiitos!

 • Reply iina keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 20:45

  Voi että! Oon niiiiiin kateellinen sulle! :) Oot päässy näkee iha livenä kaikkia ihania elämiä ja vielä paijjaanki niitä! ♥ Oooh, mun on pakko päästä kans joskus tonne/vastaavaan paikkaan! :)

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:17

   joo suosittelen kyllä kovasti! :)

 • Reply Heidi keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 20:52

  Sulosia kuvia! Oot niin ilosen ja aurinkoisen näkönen, tykkäilen niin paljon sun hymystäs :) Elefanttikin näyttää hymyilevältä, ku pääsi ihanan Merin kanssa samaan kuvaan :)

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:16

   mul oli sellanen riemuidioottihymy kaikissa kuvissa, rakastan vaan eläintarhoja niin paljon!

 • Reply mju keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 22:58

  Ihana toi ensimmäisen kuvan kerrossänky. :) Kultapanda tai pikkupanda! Ne on ihania. Tekee aina mieli Korkeasaaressakin sujauttaa yksi laukkuun.
  ”Vaihoin Annan yhteen tollaseen…”. Kameliin vai taluttajaan (ei sentäs ollu ketään komeeta urosta narun päässä)?

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:16

   kameliin ehdottomasti, en oo varma mitä oisin tehny taluttajalla… :(

 • Reply Heidi torstai, marraskuu 17, 2011 at 00:06

  Kun löysin tämän http://cuteboyswithcats.net/ blogin niin jostain kumman syystä tulit heti mieleen :D En tiiä johtuuko se kissoista vai pojista, mutta enivei! :D

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:14

   aww. täytyy tutkii tota kunnolla heti kun on aikaa :D

 • Reply Wiu torstai, marraskuu 17, 2011 at 00:59

  En tienny mikä rausku on, joten menin kattoo wikipediasta ja luin tälläsen pätkän ”Rauskun päälle voi astua vahingossa, koska niillä on tapana maata pohjassa osittain hiekkaan hautautuneena”
  Oikeesti, ajattelen tota varmaan nyt aina ku uin :( Ootteko siellä törmänny rauskuihin? Siis et onks esim. Goldilla niitä?

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2011 at 02:13

   varmaan jossain joo on, toi meijän ranta on sen verran vilkas, että siinä ei varmaan tollaset kauheesti viihdy :)

 • Reply mirime torstai, marraskuu 17, 2011 at 10:31

  Täällä hullumarsunainen harkitsee vakaasti toteuttavansa unelmansa ja lähtevänsä paijaamaan jonnekin kaikkia luttanoitasöpöstelijöitä! Mä rakastan eläimiä niin, että kun sitä ajattelee, meinaa siitä tulla jo hulluks :DD Suomessa on vaan niin tyhmissä paikoissa noita eläintenhoitajakouluja että se vähän pitää kurissa tätä haavetta :( Mutta ihana, kun näkee jo kuvistakin, kuinka iloinen sä oot noiden karvapalleroiden lähellä <3 Ihmisen on pakko olla silloin parasta laatuaan, kun se tykkää eläimistä :)

  • Reply Meri perjantai, marraskuu 18, 2011 at 03:05

   joo ja suomessa on vähän tylsiä eläimiäkin :(

 • Reply aino perjantai, marraskuu 18, 2011 at 00:00

  Olin just tulossa pätemään että red panda on ihan vaa punapanda suomeks mutta onneks luin nuo aikasemmat kommntit eka :—D höh. No se kultapanda on kai oikein :) mutta kuin söpöjä kuveja!! <3___<3

  • Reply Meri perjantai, marraskuu 18, 2011 at 02:48

   mun mielestä punapanda on kans ihan hyvä nimi :D

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post