Australia Zoo pt 1

Kuten sanottu, sain pakkomielteen Australia Zoosta sen jälkeen kun olin lukenu Anskun postauksen kyseisestä paikasta. Ja kun meillä tosiaan on vihdoin auto käytössä, niin mikäs siinä, roadtrip Sunshine Coastille whoopwhoop!

Kyseessä on siis Steve Irwinin, krokotiilimiehen, eläintarha. Mä tykkäsin tosta paikasta ihan älyttömästi. Näki että entinen johtaja todella on rakastanu eläimiä ja kaikille oli isot tilat ja ne  eläimet näytti siltä, että niillä on oikeesti hyvä olla siellä.

Anna ettii kartasta mulle niitä norsuja!

Mä oon tavallaan alkanu tykkäämään liskoista niin kauan kun ne on tollasessa aitauksessa, josta ne ei pääse pois lähellekkään mua. Myös tuolla oli niitä vapaana olevia liskoja joka paikassa ja niistä en tykkää vielläkään  yhtään.

Tuolla oli koko päivän kaikkea järjestettyä ohjelmaa, tiikerin kävelytystä, norsujen ruokintaa, infopaketteja millon mistäkin eläimestä jne. Mä halusin päästä wildlifeshowhun, jossa oli lintuja, käärmeitä ja krokoja.

Noi on aika kivoja. En tosin vielläkään tajua, että miten noi uskaltaa noita kouluttaa :D

Noi linnut oli makeita, niistä vaan ei saanu yhtään järkevää kuvaa. ”ai kato lintu lentää.. kaivampas kameran.. ai meni jo…” Ne on kuulemma helppoja kouluttaa, mutta en silti tajua miten ne saadaan tekemään just niinkun noi kouluttajat pyytää :D

En miettiny ehkä ihan loppuun asti sitä, kun vien mun käärmefoobikko-ystäväni tuonne. Anna istu silmät kiinni koko tän käärmekohtauksen ja siinä vaiheessa kun toi (söpö) poika käveli käärmeen kanssa puolen  metrin päästä käskin Annaa pitämään silmät kiinni tapahtu ihan mitä tahansa. Mä en varsinaisesti pelkää käärmeitä, mutta en niistä tykkää tai tunne mitään intoa käydä paijailee niitä…

Tää oli vähän isompi kaveri kun ne yksilöt joita kaverin akvaariossa oli.  Luulin eka, että se ei ollu oikee, kun tota kokoa löytyy niin paljon.

Toi pikkupoika (tai tyttö..) jahtas tota tipua ihan superpitkään :D Niin söpö!

Krokoja tuolla oli yllättäen muutama. Mun mielestä kiva juttu oli myös se, että kaikille oli annettu nimet ja ne yleensä luki noissa tauluissa joissa oli sit kuvailtu sitä eläintä persoonana, ei vaan ”tää on kroko ja sillä on neljä jalkaa ja niistä tulee aika painavia”-meiningillä.

Australia Zoossa oli erikseen talo, jonka seinät oli listattu kaikella nippelitiedolla krokoista.

 Tiesittekö, että krokot voi uida veden alla niin, että vedenpinta ei liiku ollenkaan.

Musta tulee myös ehkä hullu saukkonainen. Noi oli ihan supervinkeitä eläimiä jotka ei pysyny hetkeekään paikallaan. Tiesittekö että saukot syö päivittäin kolmanneksen painostaan? Vähän  niinkun minä!

Välietappi. Toi kroko btw on oikeestikkin ollu ton kokonen.

Jaan tän taas kahteen osaan, kun noita kuvia ois muuten tullu niin miljoona eikä mun mielenterveys kestä niiden lataamista nettiin :D

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Eve maanantai, marraskuu 14, 2011 at 08:23

  Voi, tulipas hyviä muistoja tuosta paikasta, itsekin olin tuolla käymässä yhden päivän kun olin Sunshine Coastilla sukuloimassa. Ja joo, en ymmärrä minäkään miten joku tohtii mennä noiden kaa samaan aitaukseen ja kouluttaa niitä joka päivä.. ei mun hommaa :D

  • Reply Meri maanantai, marraskuu 14, 2011 at 09:30

   joo mustakaan ei ehkä ois tohon :D tai tulisin syödyks ekana päivänä :D

 • Reply tiiku maanantai, marraskuu 14, 2011 at 08:51

  varattii eilen kaverin kanssa lennot gold coastille perthistä (missä ollaan nyt oltu pari viikkoa sukulaisten luona vierailemassa) ja aateltiin oisko jotain vinkkejä mitä tehä siellä ? halutaan ainaki tietää sen sun lemppari sushipaikan nimi että voidaan käyä testaamassa se koska maistoin toissapäivänä ekaa kertaa elämässäni sushia ja tykkäsin siitä :D
  kaikki aussit keltä oon kysyny että mitä pitää tehä täällä on sanonu että gold coastilla on niitä theme parks missä kannattaa käyä. tai siis noi mun ”serkut” sano että sinne ja yks suomessa vaihossa viime vuonna ollu tyttö suositteli niitä myös. ollaan vaan joku vko siellä coastilla ja halutaan käyä myös kattomassa brisbane. mut siis kaikki vinkit ruokapaikoista, baareista ja hyvistä rannoista (missä on kuumia surffareita, ne nuoret kelpaa meille ku ollaan tälläsiä junnuja ((20)) :D) tervetulleita ! oon kyllä yrittäny lueskella kaikkia sun postauksia mutta hengaat usein sun kotibeachilla ja sellasta mitä ei oikeen voi soveltaa tähän meiän reissuun :D

  • Reply Meri maanantai, marraskuu 14, 2011 at 09:29

   mä en oo noissa theme parkeissa käyny niin en osaa sanoa mitään. Koaloita ja kenguja pääsee kattomaan Currumbiniin. Mulla ei mitään tiettyä lempisushipaikkaa oo, sushi train on yleensä aina tosi hyvä ja ihan kohtuu hintanen, niitä on vähän joka paikassa. Mä ostan sushini yleensä Pasific Fairissa (ostoskeskus) olevasta sushti breakista, ihan vaan siks että se on kotimatkan varrella.. Hyvää safkaa saa Hellenikasta (Miami) ja ChaCha:sta (Broadbeach) Kuumia surffareita näkee kun menee ennen seiskaa rannalle, ei niin väliä missä kohtaa, periaatteessa kun toi on yhtä ja samaa rantaa sen 60km :) Yöelämässä suosittelen broadbeachia, surfersissa avenue on kiva paikka, mitään muuta hyvää ko. kaupunginosasasta en keksi. hauskaa goldie vierailua :)

 • Reply Miinu maanantai, marraskuu 14, 2011 at 11:02

  Awww! Mä niin tykkään Steve Irwinistä! Se oli jotenkin niin ihanan, hillittömän innostunut aina ja kaikista elukoista. :) ”Look at this little beauty!” Siinä todellakin ihminen, joka kuoli tehdessään sitä, mitä rakasti!
  Mulla on myös Australian lomasuunnitelma tehty, vaikka siis matkaa ei ole näköpiirissä, heh… Mutta tonne haluan ehdottomasti mennä!! Krokotiilit erityisesti kiinnostaa: Acco, Agro&Cookie, Bindi (Steven tytärkin oo nimetty tämän krokon mukaan)… :)

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 15, 2011 at 15:08

   joo! mä en oo ikinä kattonu sitä sen ohjelmaa, mutta oon lukenu ton vierailun jälkeen siitä suunnilleen kaiken mitä netistä oon sattunu löytämään. Täytyy katella noita ohjelmiakin jossain vaiheessa :)

 • Reply tintui maanantai, marraskuu 14, 2011 at 11:05

  Toi linnun kouluttaja dude mikälie näyttää ihan Justin Timberlakelta tos yhessä kuvassa! Luultavasti livenä ei kuitenkaan koska oisit varmaan maininnut asiasta haha :D

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 15, 2011 at 15:08

   haha, muistan et katoin et se oli ihan söötti, justin mielleyhtymää ei kyllä tullu :(

 • Reply annabrisvegas maanantai, marraskuu 14, 2011 at 11:30

  Ihanaa, että tykkästi Australia Zoosta. Oon ite käyny nyt 2 kertaa ja ihan varmasti meen uudelleenkin ainakin sitten kun tulee seuraavan kerran vieraita Suomesta. Me missattiin viimeks se wildlife show koska tultiin paikalle liian myöhään. Olin blondina lukenu nettisivuilta sen shown ajankohdan väärin :( Noh, ens kerralla sitten.
  Hyviä kuvia sulla muuten. Jään innolla odottamaan niitä norsu-kuvia ;)

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 15, 2011 at 15:07

   Ihan huippu! Oon niin ilonen että mentiin! Mulla oli pari ihan samanlaista koalakuvaa kun sun postauksessa, ne on niin vaan pehmoleluja jotka on laitettu puihin ”nukkumaan”

 • Reply Anni maanantai, marraskuu 14, 2011 at 12:26

  Voi eeeeii, mää haluan tollasen jättikilpparin! Ihan supersöpö, sopis varmasti mun kaveriksi sohvalle :D Nojoo jos ei ihan, mutta menetin mun sydämeni sille :D

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 15, 2011 at 15:06

   vois viedä aika paljon tilaa :D

 • Reply mzzzzz maanantai, marraskuu 14, 2011 at 12:31

  Awww, turtles! En noista krokotiileistä niin välitä mutta kilpparit on minun joku heikko kohta, vaikka eipä nekään mitään kauneudella pilattuja eläimiä oo :D

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 15, 2011 at 15:06

   ne on jotenkin niin symppiksiä kun ne on hitaita ja tollasia möhkäleitä

 • Reply JMP maanantai, marraskuu 14, 2011 at 12:55

  Mä rakastan matelijoita, kärmeksiä ja krokoja! Lauantainakin tuli Avarassa Luonnossa aivan ihana suokaimaaneista kertova jakso, olin ihan haltioissani. Tietysti nisäkkäät on suosikkejani, mutta matelijat on myös todella sympaattisia ja kiinnostavia. Kiitos miljoonasti näistä eläinkuvista, lämmittää miun sydäntä niin paljon.

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 15, 2011 at 15:06

   krokot on kivoja, muut ei :D mutta hyvä jos lämmittää!

 • Reply eve maanantai, marraskuu 14, 2011 at 16:24

  ..katoin hetken sillee mitä ihmettä ku nojasit tohon krokotiiliin tossa kuvassa, mutta eihän se ollukkaa aito :Ddd

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 15, 2011 at 15:04

   ei ollu :)

 • Reply late maanantai, marraskuu 14, 2011 at 16:43

  Toi ”tipu” on bush turkey. Tai ainakin niin mun host isä mua valisti.. :p
  Haha ja meiän lintunäytöksessä oli neljä semmosta valkosta pulua (tai mitälie) jotka karkas kesken sen näytöksen. Varmaa tunnin se hoitaja juoksi ympäri eläintarhaa haavi kädessä ja linnut vaa lenteli sen pari metriä hänen edellään. Oli kohtuu huvittavaa. :’D

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 15, 2011 at 15:04

   joo niin taitaa olla :Dmietin et mikä turkey se on, mut en sit keksiny.

   Oi mä oon niin pettyny ettei pulut karannu tuolla! se ois ollu musta ihan huippua..

 • Reply -V- maanantai, marraskuu 14, 2011 at 17:05

  Hemmetin Meri! Sä säikäytit mut pahemman kerran tolla sun viimesellä kuvalla, katoin että nojaat elävään krokotiiliin ja vielä luin ton tekstin siitä alapuolelta että ”toi kroko on oikeesti ton kokonen” :D

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 15, 2011 at 15:04

   haha, mä meinasin ottaa sellasen kuvan jossa mun pää ois ollu sen suussa, oiskohan se säikäyttäny pahemmin? :D

 • Reply janina maanantai, marraskuu 14, 2011 at 18:01

  Herregud ! katoin että tossa vikassa kuvassa on oikeee kroko ja sä vaan istut siinä rennosti. Silmät laajeni lautasen kokosiks :DdDddddddahhahaaah

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 15, 2011 at 15:03

   en mä ihan niin krokofani viel oo :)

 • Reply Kata maanantai, marraskuu 14, 2011 at 18:16

  Ei voi olla oikeen kokonen toi vika krokotiili! ei voi, apua! näyttää ihan dinosaurukselta (melkein ainakin…)!

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 15, 2011 at 15:02

   niin sielä sanottiin :D mut eiks krokot oo ollu olemassa suunnilleen dinoajoista asti? samaa kamaa :D

 • Reply pallero tiistai, marraskuu 15, 2011 at 00:44

  Apua, kattelin että nojailet tossa ihan lunkisti oikeeseen krokotiiliin!! :DD

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 15, 2011 at 15:02

   juu ei sentään :D

 • Reply miia keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 00:57

  Heeeeei piti heti ulla.kertoo.sulle, oon tääl paikallisessa janää tekee mustikkashotit siihen dekuyperin VADELMA likööriin ja siihen mustikka keitto ja kermavaahto ja on ihan sairaan hyvii!!!oikeesti kokeile joskus:D

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 16, 2011 at 01:28

   eiks toi oo kuningatar-shotti? :) mä oon tehny siit vadelmalikööristä vadelmamehulla vattushottei :) nekin toimii

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post