NYC päivä 6 ja 7

Kuudes päivä alko aika myöhään, edellisen vähän venähtäneen illan takia.. Kaikki tärkeimmät nähtävyydet oli jo tsekattu, niin sai hyvällä omatunnolla  loikoilla rauahssa sängyssä ja nukkua vähän univelkoja pois. New Yorkin ja Gold Coastin aikaero on tosiaan se 14h, eli siihen ei ihan hetkessä tottunu.

Empire State Building oli noista must see-kohteista vielä näkemättä, joten otettiin se suunnaks. Oltiin luettu netistä, että sinne on jäätävät jonot, mutta johtuko sitten pilvisestä säästä vai mistä, niin me päästiin vartissa jonoista.

Hirviövauva huipulla!

Loppupäivä kierreltiin (kai?) kaupoissa ja sammahdettiin suhteellisen aikasin.

Viimosena päivänä oli viel muutama juttu hoidettavana ja viimeset ostokset tehtävänä, meijän kone lähti vasta iltapäivästä, eli aamusta kerkis hyvin vielä pyörimään kaupungille ja ihmettelemään sitä menoa.

Myös China Town oli vielä näkemättä, niin  käytiin sekin kurkkaamassa, niinkun kunnollisen turistin pitääkin :)

Meillä oli suuret suunnitelmat käydä aikasella lounaalla tolla jossain kiinalaisessa, mutta kaikki oli niin dodgyn näkösiä paikkoja, ettei uskallettu ottaa sitä riskiä et 25h kotimatka kuluis ruokamyrkytyksen kourissa…

Ja kun nyt samalla suunnalla oltiin, niin käveltiin vielä pikku italian kautta takas sivistyksen pariin.

Sit olikin aika palata hotellille ja taksilla lentokentälle ja kotimatka saatto alkaa. Meni aika helposti, kun oli niin  jäätävä univelka, että nukuin oikeestaan kaikki lennot…

Kuten niin monen muunkin, vei toi kaupunki munkin sydämen. Ootan jo seuraavaa reissua tonne, kun ei tarvi niin pää kolmantena jalkana juosta ympäri ämpäri että ehtii näkemään kaiken, vaan saa ehkä vähän rauhottua ja keskittyä enemmän nauttimiseen kun siihen suorittamiseen :)

Mua myös harmittaa ettei ehtiny tutustuu paikallisiin juuri ollenkaan, koska se kuva minkä nyt sain tuolla asuvista ihmisistä lähinnä kauppojen myyjien kautta oli tosi tympee. Siis jos suomessa myyjä on epäkohtelias jos sanoo vaan moi ja hinnan, niin tuolla oli oikeesti ihme jos myyjä vaivautu tervehtimään saati kertomaan sitä ostosten loppusummaa.  Kiitokset ja moimoit oli ihan yliarvostettuja. Sen sijaan on ilmeisesti ihan ok puhua parisuhdeongelmistaan tai haukkua edellistä asiakasta kollegoille :D Semmosia perusasioita joista ainakin kaikissa mun vanhoissa duuneissa ois napsahtanu vähintään varotus noin minuutissa. Joo voi olla että kulttuurishokki oli vielä suurempi mulle, ku oon tottunu täällä siihen että lähikaupan myyjä sanoo honeyks ja kyselee kuulumisia joka kerta.

Vielä kuvaoksennus Mötleysta tulossa, sitten on tää reissu paketissa.  Mitäs tykkäsitte tälleen päivä kerrallaan läpikäynnistä? Tuleeko liikaa samaa? Tai että onko yks isompi postaus parempi vai useempi vähän pienempi?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Riikka maanantai, elokuu 22, 2011 at 07:28

  On kyllä ihan totta, että palvelu on aika huonoa Nykissä. Myyjät vaikuttivat tosi tympääntyneiltä ja poissaolevilta eivätkä ottaneet ollenkaan katsekontaktia!

 • Reply Tanja maanantai, elokuu 22, 2011 at 12:48

  Mielettömät maisemat! Tuonne on tarkoitus itselläkin vielä päästä reissaamaan :) Mutta siihen taitaa mennä vielä useampi vuosi.

  http://todellajossain.blogspot.com/

 • Reply emmi maanantai, elokuu 22, 2011 at 14:10

  kyllä mun kokemuksen mukaan ihmiset on jenkeissä tosi ystävällisiä ja avuliaita ja aika erilaisia kuin esim suomessa, toki poikkeuksiakin löytyy :D ja just asiakaspalvelu on mun kokemuksen mukaan ollu lähes poikkeuksetta hyvää.. teille tais sit sattua noi poikkeustapaukset :(

 • Reply enlav maanantai, elokuu 22, 2011 at 16:15

  Haha en tiiä missä siellä ootte pyöriny, kun itellä ei oo vuoden aikana tullu yhtään tympeetä myyjää vastaan missään päin USAa, ei myöskään New Yorkissa :D Suomeen verrattuna nää on yltiöyatävällisiä, mutta te nyt ootte tottunu tohon Australian meininkiin, niin voi olla eri.

 • Reply autonvuokraus maanantai, elokuu 22, 2011 at 16:30

  Ollut mielenkiintosia juttuja lukea, päivä kerrallaan on ihan hyvä systeemi ja samalla tulee jonkinlainen aika järjestys.

 • Reply r-ii maanantai, elokuu 22, 2011 at 16:41

  erillisinä postauksina on kivempi:)

 • Reply Jenni maanantai, elokuu 22, 2011 at 19:56

  Oho, onpas outoa. Mä oon parin vuoden takaisesta reissusta lähtien kehunut nycin myyjiä kun kaikki aina kyseli miten menee ja että mistä ollaan kotoisin/miten ollaan viihdytty :D

 • Reply :)) tiistai, elokuu 23, 2011 at 16:08

  hei meriii! eiks enää sais sinne isosmileen alennuskoodia, ku oon nyt pitkän harkinnan jälkeen päättäny sen keskivahvan ostaa, ja ne tullimaksut ei kauheesti houkuttelis?:( vammasta, ku menee nii pienen rahasumman ylityksestä sit hirveesti tulliin:(( jos pyydät oikein kauniisti ni ehkä ne suostuu;)

 • Reply Anna tiistai, elokuu 23, 2011 at 17:34

  Olen huomannut saman piirteen nuissa NYC-asiakaspalvelijoissa. Onneksi ilmiö on jäänyt juuri sinne eikä levinnyt muualle USA:han, kaikki muut paikat missä olen käynyt tai asunut siellä ovat olleet ihan toista, ystävällisimpiä ja lemminhenkisimpiä ihmisiä saa etsiä:)

  • Reply Meri torstai, syyskuu 1, 2011 at 13:32

   näin mäkin oon kuullu :)

 • Reply ssofiaM tiistai, elokuu 23, 2011 at 20:38

  saako mennä naimisiin new yorkin kanssa? Tai voiko joku mies soittaa mulle ja kertoa, että se odottaa mua siellä ihanan central park asunnon kanssa? kiitos !

  • Reply Meri torstai, syyskuu 1, 2011 at 13:31

   joo mä ootan ihan samaa puhelua :{

 • Reply ccc keskiviikko, elokuu 24, 2011 at 19:41

  mitä ihmettä? Ite olin Nykissä jonku aikaa sitte ja ihan hämmästyin kuinka kohteliaita ETENKIN myyjät oli!:) kassalla alettiin heti kyselemään kuulumisia ja mistä maasta oltii jne. Kaikki oli niiiiiiin kohteliaita ja mukavia!

  • Reply Meri torstai, syyskuu 1, 2011 at 13:27

   hahah, ollaankohan osattu sit vaan valita ne ”väärät” liikkeet… musta tuntu että ketään nimenomaan ei kiinnostanu paskaakaan että mistä tultiin ja miks :)

 • Reply iida torstai, elokuu 25, 2011 at 18:36

  Ton mekon värit ja malli sopii sulle jotenkin toooosi hyvin! Aivan ihana näkönen

 • Leave a Reply