Meri Lomalla: Lempparikirjat

Mä luen tosi paljon. Mikään ei oo parempaa kun löytää hyvä kirja johon voi uppoutua ihan täysin ja unohtaa kaiken ympärilläolevan. Koska pääsin vauhtiin näiden listojen kanssa jo, niin listataanpas mun top 5 24 kirjatkin sitten.

Lionel Shriver – Poikani Kevin

Poikani Kevin koostuu Evan kirjeistä miehelleen Franklinille. Eva Khatchadourianilla oli loistelias ura ja onnellinen avioliitto, ennen kuin hän sai lapsen. Nyt heidän poikansa Kevin on vankilassa järkyttävän rikoksen takia, ja Eva käy kirjeissään läpi tragediaa edeltänyttä aikaa.
Miksi Kevin päätyi hirmutekoon? Oliko kaikki vanhempien syytä? Mitä jos Eva olisi rakastanut Keviniä enemmän? Jos Frank ei olisi aina yrittänyt nähdä asioiden valoista puolta? Jos Eva olisi halunnut lasta enemmän? Vai olisiko näistä mikään muuttanut mitään?
Shriver käsittelee tarkkanäköisesti mustimpiakin tunteita ja ajassa liikkuvia ilmiöitä. Romaani käsittelee suuria kysymyksiä ”arkisesti”, kiinnittyy omaan aikaamme ja erittelee sen vastenmielisimpiä piirteitä tinkimättömästi. Se kysyy oikeita kysymyksiä, mutta ei anna valmiita vastauksia.
Poikani Kevin on romaani syyllisyydestä, äidinrakkaudesta ja sen puuttumisesta, itsekkyydestä ja selittämättömästä pahuudesta, jota on mahdoton selittää tyhjäksi millään psykologian teorioilla. Järkyttävä, yllätyksellinen ja ajatuksia herättävä romaani voitti vuoden 2005 Orange-palkinnon.

Tää kirja oli ihan pimee. Mutta silti paras kirja jonka koskaan oon lukenu. Kirjan kertojana toimii kouluampujan äiti, joka miettii että mikä meni vikaan kun lapsi syylistyy hirmutekoihin. Tää kirja on tosi rankka ja ahdistava, sellanen joka tekee mieli laskee käsistä monta kertaa, mut silti on pakko jatkaa eteenpäin et sais ees jonkun selityksen sille että miksi joku tekee niin.

Heroin Diaries & The Dirt

Ainutlaatuisissa muistelmissaan Sixx paljastaa häkellyttävät päiväkirjamerkintänsä vuodelta, jonka aikana huumeet alkoivat viedä miestä kuin pässiä narussa. Kun Mötley Crüe oli maineensa huipulla, Nikki Sixx veti kaikkea mitä käsiinsä sai. Pikkuhiljaa heroiinista tuli ankean ja turvattoman lapsuuden eläneen rocktähden isä, äiti, ystävä ja rakastettu. Päiväkirjamerkinnöissä euforia vaihtuu nopeasti epätoivoon, kun kovia nousuja seuraavat vieläkin kovemmat laskut ja Nikki pakenee vainoharhojaan saastaiseen vaatekomeroonsa. Lohtua ahdistukseen tämä kävelevä kemianlaboratorio etsi päiväkirjastaan, joka kulki jatkuvasti haisevien nahkabyysien takataskussa. Douppibluesia ja Törkytehtaasta tuttua Mötley-teatteria sisältävässä teoksessaan Sixx myös kommentoi paikoin runollisia, paikoin absurdeja päiväkirjamerkintöjään ja pohtii hämärän rajamailla viettämäänsä aikaa. Ääneen on päästetty lisäksi Tommy Lee, Vince Neil, Mick Mars, Slash, Rick Nielsen, Bob Rock ja joukko entisiä managereita ja tyttöystäviä, jotka tylyttävät omat näkemyksensä antisankarin edesottamuksista. (HD)

Kulttikirjaksi kohonnut eepos rock’n’rollin Babylonista, neljästä nuorukaisesta, jotka antoivat sanalle dekadenssi uuden merkityksen. Mötley Crüen hiuslakkahevarit tilittävät omaäänisesti uskomatonta elämäänsä, jossa kaikki rockkliseet venyivät äärimmilleen ja paiskautuivat lopulta vasten kertojien kasvoja. Mötley Crüen viskinhuuruinen ja kokapölyinen tarina sisältää aineksia niin ekstaattisimmista amerikkalaisista unelmista kuin synkimmistä tragedioistakin. Tommy flirttaili yläluokan kanssa ja nai kaksi kansainvälistä seksisymbolia; Vince tappoi Hanoi Rocksin Razzlen ja menetti tyttärensä syövälle; Nikki otti yliannostuksen ja heräsi kuolleista seuraavana päivänä; Mick yritti hirttää veljensä ja sairastui tappavaan tautiin. Näissä lihaksi tulleissa urbaanilegendoissa ketään ei säästellä. Osansa saavat niin Mike Monroe, Andy McCoy, Pamela Anderson, David Lee Roth, Heather Locklear, AC/DC, Aerosmith, Ozzy Osbourne, Guns N’Roses kuin Iron Maidenkin. (DIRT)

Nää on ne kirjat tottakai jotka jokainen itseään kunnioittava mötley-fani osaa kannesta kanteen ulkoa, etuperin ja takaperin. En osannu valita kumpi ois parempi, joten olkoon nää sit molemmat kakkosia. Nää on hyvin kirjotettu ja suomennoksetkaan ei aiheuta (kovin) pahaa ahdistusta. Arvostan sitä että ne asiat on oikeesti kerrottu niinkun ne on, eikä pahemmin kaunisteltu mitään. Nää osakseen kertoo samoista jutuista, mutta se on mun mielestä vaan hauskaa lukea miten erilailla eri jäsenet on jutut nähny / käsitelly. Suosittelen siis ehdottomasti myös muillekkin kun mötley-faneille.

Torey Hayden

Yritin pähkäillä et mikä Toreyn kirja ois paras. Tiikerin lapsen oon lukenu varmaan kymmenen kertaa, häkkipoika saa mut itkemään (okei kaikki nää kirjat taitaa saada mut itkemään) Mutta siis nämä kuusi ylläolevaa on mun suosikkeja. Kaikki tositarinaan perustuvia, kirjailija on tehny myös muutaman romaanin, mutta niille en oo syttyny yhtään niin paljoa kun näille. Ja jos joku ei tiedä niin Torey Hayden on psykologi ja erityisopettaja. Hän on työskennellyt henkisesti häiriintyneiden lasten parissa kouluissa, sairaaloissa ja laitoksissa. Kirjat kertoo kaikki lapsista, joita elämä ei aina oo kohdellu niin hyvin. Jos mitään kiinnostusta psykologiaa kohtaan löytyy niin mars kirjastoon / kirjakauppaan hakemaan nämä!

Cecelia Ahren – Sateenkaaren tuolla puolen

Rosie ja Alex ovat olleet pienestä pitäen kuin paita ja peppu. Ensimmäisten näppylöiden ilmestyessä naamaan nuoret tajuavat itsekin, että lapsuudenystävä voisi olla myös rakas. Juuri kun he alkavat päästä deittailun makuun, elämä heittää häränpyllyä. Alexin perhe muuttaa Bostoniin ja Rosie saa tietää olevansa raskaana. Rosien on jäätävä kotimaahan.
Elämä tuo tullessaan monenmoista, mutta ystävykset kertovat toisilleen yhä kaiken: lapsuuden muistilaput ja nuoruuden chättäily vaihtuvat sähköpostin ja kirjeiden vaihtoon. Heidän yhteytensä säilyy ja ystävyytensä kestää eron ja uudet liitot, mutta silti Rosien takaraivossa jyskyttää jatkuvasti kysymys siitä, oliko heidät arkoitettu toisilleen. Pitäisikö heidän sittenkin pistää kaikki likoon todellisen rakkauden tähden?

Vähän kevyempää kirjallisuutta sitten. Rakastan hömppäkirjoja. Kunnon chic litit nyt vaan on parhautta. Cecelia Ahrenin kirjoista tykkään ihan hirmusesti, tunnetuimpana teoksena lienee PS. Rakastan sinua joka myöskin on ihana ja kyynelkanavat koville laittava kirja. Se mikä tästä kirjasta tekee musta niin erityisen kivan, on se että kirja koostuu pelkästään kirjeistä, sähköposteista, chatkeskusteluista jne… Kuten ehkä on käyny ilmi niin oon itekki kova tyttö kirjottelemaan kirjeitä, joten tää antaa hienoa inspiraatiota siihen. Tosi söpö ja ihana tarina jota ei kannata lukea jukisissa kulkuneuvoissa mahdollisten itkukohtausten takia… Suosittelen tätä erityisesti jos tykkäs PS. Rakastan Sinua – kirjasta tai muista Ahrenin kirjoista. Tai muuten vaan kaipaa paikoin ei niin kevyttä hömppää kesälukemiseksi. Vaikka sivuja on päälle 500 on tää tosi helppo ja nopeelukunen.. Ei siis kannata pelästyä kirjan paksuutta =)

J. K. Rowling – Harry Potter

Mä aloin lukemaan Pottereita sillon kun kaks osaa oli ilmestyny. Niistä oli puhuttu niin paljon että oli pakko pyytää äitiä ostamaan mulle noi. Sen jälkeen olinkin koukussa ja oon ollu hakemassa omani heti samana päivänä kun kirja on kauppoihin tullu. Neljä viimestä osaa ensin englanniks ja sitten suomeks, kun en malttanu odottaa suomennoksen ilmestymistä. En normaalisti pidä mistään fantasiahömpästä, mut haloo, kuka meistä ei toivois joskus että sulle tullaan kertomaan vaan joku kaunis päivä että hei btw, oot muuten noita / velho. Nää kirjat on sellasia jotka mun lapset tulee osaamaan ulkoa aivan varmasti koska äiti tahtoo välttämättä lukea ihan vaan pari sivua iltasaduks. (sen jälkeen ne voidaankin lähettää Haydenin luo, käymään läpi niitä traumoja joita saivat kun äiti ei antanu nukkua koska halus vaan lukea ääneen)

Stephenie Meyer – Twilight Saga

No joo joo, en tykkää fantasiakirjallisuudesta. Mutta for real, nää ja potterit on ainoot poikkeukset. Näillekkin pyörittelin silmiäni vaikka kuinka kauan. Haloo jotain vampyyri-kirjoja. Kuinka tylsää voi olla. Yks heikko hetki kirjakaupassa pokkari hyllyllä ja nappasin houkutuksen mukaani, että voisin sit sanoa kaikille että mun mielestä noi kirjat ainakin oli ihan paskoja ja siinä sit oltiin. Mua ahdisti joka hetki ku en päässy lukemaan. Ahmin kaikki kolme kirjaa muutamassa päivässä ja aloin laskemaan sekunteja että neljäs ilmestyy kauppoihin. Mä en oo tavannu vielä yhtään ihmistä joka olis lukenu kirjan ja ollu pitämättä siitä. Tunnen monia jotka on dissannu näitä ja sen jälkeen lukenu kirjat ja ollut kovin hiljaa.

Stieg Larsson – Millenium trilogia

No ohhoh, mikä hittikirjojen putki. Myös nämä vaan kolahti muhun täysillä ja mulla oli yks jos toinenkin uneton yö sillon kun näitä aloin lukemaan. Luin ekan kerran nää vuos sit kesällä ja sen jälkeen tainu lukea kolmesti ton koko setin… Ja kattonu leffat. ja ahh. Nää vaan koukuttaa niin pahasti. Loistavia ihan jokainen. Oon edelleen katkera siitä ettei tosta tule niitä kymmentä osaa, niinkun oli alunperin tarkotus.

Muita ehdottomia suosikkeja on Leena Lehtolaisen koko tuotanto, Wallanderit, Nesbot, Marian Keysit, Jane Greenit ja tottakai Sophie Kinsellat.

Omia suosikkeja saa ja pitää kertoa :)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

45 Comments

 • Reply jeeenski tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 07:24

  luen TOOOOOOOOOOSI paljon ja noista sunki listaamista kirjoista oon lukenu suurimman osan.

  poikani kevin on kyllä ahdistava. mä luin jotain hömppä kirjaa siinä samalla.
  eikä todellakaan voinut iltasin lukea, muuten sen kirjan teksti olis tullu uniin.

  on pakko vielä sanoa että torey hayden on yksi maailman yliarvostetuimmista kirjailijoista.
  inhoon miten se kirjottaa ja kertoo asiat. en oo ikinä tajunnu miks kaikki on niin lääpällään
  sen kirjoihin…

  lue tuulen viemää. se on ah, niiiiin ihana!

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:11

   mua ärsyttää ku se tekee ittestään aina sellasen jeesuksen joka on niin puhtonen ja hyvä, mutta tykkään kyllä silti sen kirjoista :D

   mä oon lukenu luvattoman huonosti noita isoja klassikoita!

 • Reply Satu tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 08:03

  Jos Twilight ja Harry Potter iskee niin kannattaan myös ehdottomasti lukea The Hunger Games -trilogia (Nälkäpeli). Teiniviihdettä parhaimmillaan ja uppoaa myös näköjään vanhempaankin kyynelkanavia säästelemättä :) Näistä on ilmeisesti tulossa elokuvaversiokin ensi vuoden puolella!

 • Reply orkidea tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 08:32

  Mie kävin ostamassa Houkutus-pokkarin tuossa vuosi sitten, kun vampyyrihypetys oli aika kovaa. 1/3 osa kirjasta meni tuosta noin vaan, kun on kuitenkin melko helppoa kamaa. Kun olin päässyt yli puolen välin, niin kyllästyin ihan totaalisesti ja viimeiset sivut kahlasin tuskalla läpi. En tykännyt sitten niin yhtään. Idea on kirjassa hyvä ja mielenkiintoinen, mutta henkilöt olivat mun mielestä ärsyttäviä ja tapahtumatkin ainakin ensimmäisessä kirjassa vain huonoja. En sitten tiedä ovatko muut kirjat parempia, mutta ainakaan nyt en uhraa niille aikaani.

 • Reply tepe tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 09:15

  oi, mä rakastuin tohon sateenkaaren tuolla puolen -kirjaan varmaan heti ekan sivun jälkeen! :D ostin sen aikoinaan enkuks ja nyt joskus löysin ruotsiksin parilla eurolla. ha, ei oo toi ruotsin taito vaan niin hyvä, et olisin sitä saanu paria sivua pidemmälle luettua, mut ehkä joskus :P kirja nous saman tien lempparikirjaks the notebookin kanssa, ihan mieletön! ps. rakastan sua on kans ihan hyvä, mut mun mielestä tämä on ehdottomasti parempi :) muita ahernin kirjoja on kyllä kans hyllyssä, mut jotenkin niitä ei oo saanu vieläkään aikaseks lukea, vaikka ne on roikkunu vuosia siellä. huono tapa ostaa kaikkia kirjoja ja sit ei ookaan aikaa lukea. noh, nyt on joulusta lähtien ollu opiskelut ja opari takana, niin on kerenny lukeakin :) ihan älyttömän rakas harrastus, joka on vaan ajanpuutteet takia jääny vähälle :/

  ootko lukenu nicholas sparksin kirjoja? :) jos tykkäät hömpästä, niin voin ehdottomasti suositella! lempparein on just toi edellä mainittu the notebook (kuuntele vain muistojasi muistaakseni suomeks), mutta kyllä oon kaikista tykänny ja kaikkien kanssa tirauttanu itkuja siellä täällä :D luin lukion jälkeisen välivuoden aikana monta putkeen, ni kyllä huomaa, että on saman kirjailijan kirjoja, kun on niin saman oloisia. et ehkä suosittelisin välissä lukemaan muitakin :)

  hah, mulla on nyt neljä kirjaa kesken eikä toi mieheke ymmärrä sitä ollenkaan! :D se ihmettelee, et miten mä pystyn lukemaan montaa kirjaa yhtä aikaa ilman, että menee ihan sekasin. kaikki on kuitenkin erilaisia, niin eri mielialoihin eri kirjat ;)

  uusin tuttavuus on something borrowed (emily giffin), jonka laitoin leffalistalle, mutta bongasin yhdestä toisesta kirjasta, että leffa perustuu kirjaan. oli pakko pistää heti tilaukseen play.comista ja oon tykänny kyllä tosi paljon, vaikken vielä kauheen pitkällä olekaan :)

  oho, tulipas pitkä viesti :D kirjat on vaan lähellä sydäntä, niin helposti tulee höpötettyä :)

 • Reply jennny tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 09:26

  Noi Haydenin kirjat vaikuttaa mielenkiintosilta, kiitti vinkistä! :) Ite tykkäsin kanssa Millenium- trilogiasta, jonka seurauksena luin kaikki Jo Nesbon kirjat (en oo kyllä nähny yhtään täällä Suomessa), koska kirjailijaa mainostettiin kirjan kannessa nimellä ”The next Stieg Larsson” ja muhun ne kyllä uppos. Tämän seurauksena tajusin, että murharomaanit on mun juttu ja ei ihmekkään ku CSI on aina ollu lemppari ohjelma.

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:07

   Nesboja saa kyllä suomesta, oon niitä muutaman lukenu :) on tosi hyviä!

 • Reply Nonna tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 09:49

  Omiin suosikkeihin kuuluu ehdottomasti Twilight Saga, niihin todentotta jää koukkuun. Varsinkin siihen vikaan osaan, se oli ihan älyhyvä! Kauhulla odotan niitä leffoja koska ne on aika huonoja verrattuna kirjoihin, kuten melkeenpä aina on jos jostain kirjasta tehdään elokuva.
  Suunnitteilla olisi lukea taas kaikki neljä uudestaan, kun ekan osan lukemisesta alkaa olla hieman aikaa enkä muista kunnolla kaikkea siitä. Joten hyvä syy alkaa lukemaan taas ;)

  Oletko muuten lukenut sellaista kirjaa kun: Poika raidallisessa byjamassa
  Jos et niin suosittelen kyllä ehdottomasti! :)

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:06

   siis leffoissa on mun mielest’ parasta lähinnä vaan taylor lautner :D ainut syy miks katon pitää ne nähä…

   en oo lukenu, täytyy laittaa muistiin :)

 • Reply Fenii tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 10:20

  Meikä on lukenut kaikki Meyerin kirjat ja dissaan niitä :D Ensimmäinen oli loistava, kakkonenkin oli hyvä, mutta kolmosen ja ETENKIN nelosen jälkeen lähti maku koko sarjasta. Hahmot ovat tietyllä tapaa lättäniä, Meyerillä ei ole munaa kirjoittaa aidosti mielenkiintoisia juonikuvioita ja kirjassa esiintyvät ihmissuhteet ovat enemmän ja vähemmän epärealistisia ja sopisivat paremmin Harlequin-romaaniin kuin ns. vakavaan teinifantasiaan. Tämä nyt on pelkkää sielutonta ja vaaleanpunaista hattarateinifantasiaa mielestäni. :P Lisäksi meikää vistoo se selkeä ”esiaviollinen seksi on saatanan vaarallista” -piilovihjailu :D

  Potterit taas ovat täysrakkaus <3 En vaan voi tajuta, miten Rowling pystyi luomaan noin uskottavaa fantasiaa ja vielä pääasiassa lapsille/nuorille suunnattua sellaista (tosin viimeisimpien kirjojen lapsiystävällisyydestä voi olla montaa mieltä). Kirjan lukemisen jälkeen olen aina ihan maassa kun tajuan, ettei Tylypahkaa oikeasti ole tai jos onkin niin olen jo 23 enkä ikinä saanut kirjettä :(

  Haydenit kans <3 Vaikka kirjat ahdistaa ihan hirveästi niin ne on pakko lukea. Ja nämä tositapahtumiin perustuvat ovat tosiaankin parempia kuin ne fiktiiviset romaanit.

  JA Ahern on myös lemppareitani, etenkin tuo Sateenkaaren tuolla puolen. "Lahja" taas laittoi minut ainakin ajattelemaan ja kolautti aika lujaa päähän.

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:05

   mä tykkäsin taas enemmän kolmosesta ja varsinki nelosesta! :D

   Potterit on ♥

 • Reply Kata tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 11:38

  ”en oo tavannu vielä yhtään ihmistä joka olis lukenu kirjan ja ollu pitämättä siitä”
  Haha! mä luin houkutuksen vasta tossa viime toukokuussa. Odotin kirjalta hirmusesti, sillä sitä oli rinnastettu Pottereihin (joita rakastan henkeen ja vereen) ja sen suosio on sanomattakin ollu aika hemmetinmoinen. Ja mä voin rehellisesti sanoa, etten oo koskaan eläessäni lukenut huonompaa kirjaa. Mun piti lukukertojen aikana tarkastaa useeseen otteeseen, että onhan tää nyt se kirja jota kaikki ylistää. Odotin koko kirjan ajan milloin se action alkaisi ja se kehnosti kirjoitettu rakkauslässytys loppuisi. Kirjasta 9/10 osaa oli sitä 3-luokkalaisen tasoista ihastusta kun tuijotellaan toisiaan simmuihin ja vasta niillä vikoilla sivuilla tapahtu jotain.
  Mulla on niin huijattu olo. Mä en oikeesti keksi yhtäkään syytä miks kukaan tykkää tollasesta kirjasta. Henkilöhahmot oli värittömiä, kieli huonoa, juoni äärimmäisen pelkistetty ja siinä ei oikeastaan ollut mitään uutta tai jännittävää. Vieläkin mietin et oonko lukenu ees sen saman houkutuksen ku kaikki muut?
  Mä kuulun kai niihin, jotka on suhtautunu puhtaalla mielenkiinnolla ja korkeilla odotuksilla twilight saagaan, mutta ekan kirjan luettuani en voi muuta ku dissata. En usko pystyväni lukemaan jatko-osiakaan.

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:05

   haha :D joo siis on se super naiivi ja sitä tuijottelua ja ”käytiin treffeillä ja nyt ollaan rakastuneita”-meininkiä, mut silti uppoo muhun ku veitsi voihin!

 • Reply maria tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 12:05

  Tässä ilmoittautuu ihminen, joka odotti Houkutukselta suuria mutta joutui lopulta jättämään sen kesken :D Joko sarja on oikeasti huono tai sitten suommenos on vain kääntäjän pohjanoteeraus. No, sen jälkeen Potterit ovat saaneet riittää minulle fantasiaosastolta.

 • Reply maria tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 12:09

  *suomennos

  Oho, pitää näköjään munkin skarpata :D

 • Reply hanna tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 12:39

  Mun lempparikirjoihin kuuluu myös Potterit ja Twilightit. Oon myös kerran lukenut Torey Haydenin Tiikerin lapsen ja tykkäsin siitä kovasti, pitäis lukee lisää sen kirjoja! Sit mun viimeisimpiä löytöjä jotka heti nousi superlemppareiksi on Stephenie Meyerin The Host ja Suzanne Collinsin Nälkäpeli josta oon lukenut kaksi ensimmäistä osaa enkä malttais odottaa että saan kolmannen osan käsiini… Suosittelen!

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:03

   kannattaa ihan ehdottomasti myös muita kun vaan tiikerin lapsi :)

 • Reply Lindai tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 12:40

  mulla ihan sama twilight kirjojen kanssa! haukuin niitä ja kun sitte luin ponnahti ne heti suosikeiksi :D silloin luin niitä ihan _kokoajan_ ja parhaimpii kohtii aina ennen ku aloin nukkumaan…nyt se innostus on onneks laantunu ja ennemminki nauran miten olinkaan niin tyhmä :D ahernin kirjat on ihania, ite en niin tosta sateenkaaren tuolla puolen tykänny niin paljon ku esimerkiksi kirjoista yllätysvieras ja lahja :) suosittelen muuten lukemaan marian keyesin kirjoja, sillä kans tosi hyviä!

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:03

   joo oon lukenu keyesin kirjoja useemman :) mulla jäi yllätysvieras kesken ja lahja mulla odottaa tuolla hyllyssä et saisin luettua :)

 • Reply powderpuff tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 12:50

  Ehdotomasti Kinsellat on hyviä! Mä oon myös tykästynyt Nicholas Sparkseihin. Ja mä oon ihan hulluna Dan Brownin kirjoihin.

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:02

   joo brownin on hyviä samaten sparksit :D

 • Reply Ewelyn tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 13:16

  Kirjotin tosta ylös suunnillee kaikki, koska yritän epätoivosesti ettiä kirjoja joita en oo vielä lukenu. Mä oon itekin ihan älytön lukemaan, kotikaupungista lukenu… about kaikki.

  Mäki tykkään Torey Haydenin kirjoista, erityisesti tosta Tiikerin lapsesta. Oikeestaa näissä kaikissa mulla on koko aja sellane fiilis et lasken kirjan kädestä ja lopetan lukemisen. Ja sit en kuitekaa tee niin, koska haluun tietää mite tolle lapselle käy tossa. Ja ku oon lukenu kirjan loppuun, tajuun mite mua ahdistaa ja itkettää sen kyseisen lapsen puolesta. Eikä asiaa auta yhtää se et A) nyyhkytän muuteki joka kirjassa ja leffassa ja B) nää kirjat on julmaa todellisuutta.

  Pottereista ja Twilighteista en sano sanaakaan, sillä ite satun olee persoona joka on lukenu molemmat sarjat jotakuinkin kuus tai seittemän kertaa läpi. Kyllästymättä ikinä. Pystymättä olemaa itkemättä Pottereissa.
  Ja toi oli tosiaan aika osuvaa et Pottereita luetaa sit tuleville lapsille iltasaduiks; koska se on 100% varmaa et mun ipanat joskus hamassa tulevaisuudessa tulee osaamaan Potterit ulkoa jo 7-vuotiaana.

  Mulla lähentelee tää teksti kohta romaania, jos en kohta lopeta :D Ehkä mä tyydyn sitteki vaa sanomaa muutaman mun lempparikirjan ja jätän tän selittelyn ja hehkutuksen väliin, koska sä varmaaki tiiät jo mite ihania esim. Sophie Kinsellan kirjat on?

  Jos et oo sattumoisin lukenu nii suosittelen näitä:
  * John Ajvide Lindqvist – Ystävät hämärän jälkeen: kirja on iha älyttömän paksu, mut mä ahmasin tän kahdessa päivässä. Muutaman sivun kun luin, niin olin ihan koukussa ja sit olin lukenu kirjan loppuu enne ku ees tajusin kääntäväni viimesen sivun koko kirjasta. Täältä voit lukea enemmä tosta:
  http://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/ystavat-hamaran-jalkeen/

  Loput vaan luettelen (:

  * Becca Fitzpatrick – Langennut enkeli
  * Isabel Abedi – Lucian
  * Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse- sarja (nyt on ilmestyny neljä kirjaa suomeks)
  * Sanda Brownin kirjat
  * Maggie Stiefvater – Väristys
  + monet muut.. :D

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:02

   hei jeeee! kiitos vinkeistä! toi ystävät hämärän jälkeen kuulostaa friikiltä, mutta kiinnostavalta. täytyy kattoo löytyykö täältä, muuten oottaa että saan sen suomesta käsiini :) Täytyy tsekkaa myös noi muut!

 • Reply H tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 15:07

  En ihmettele, vaikka olisitkin jo lukenu, mutta jos et niin Tuhat loistavaa aurinkoa Khaled Hosseinilta! Mä oikeestaan oon tykänny kaikista lukemistani kirjoista (paitti Seittemästä veljeksestä ja no totta puhuen en oo lukenukkaa siitä kun abouttiarallaa 20 sivua…) enkä oikeen osaa sanoo lemppareita, mut tää kirja oli kyllä sellanen joka pomppas ihan sinne kärkeen! Kaikinpuolin ihan mahtava! Ja kirjahan kertoo siis kahesta afgani-naisesta, jotka nai saman miehen n. 15-vee, koska niillä ei oo muuta mahdollisuutta. En tiiä, mitä kaikkee viittii kertoo, ettei ihan spoilaa, mut yks koskettavimmista kirjoista ikinä + kiinnostava, koska on niin eri kulttuuri ja tota kirjaa lukiessa esim oppii, kuinka järkyttävät olot naisilla oli taliban-aikoina… Vaikkei kirja mikään kovin paksu oo, siihen mahtuu kuitenkin kummankin naisen/tytön elämänkerta ja siks henkilöihin on niin helppo samaistua.
  En pysty kehuun kirjaa tarpeeks, mut jos uskallaudut lukeen niin lupaan ettet pysty laskeen kädestäs ennenkö tulee takakansi vastaan =)

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:00

   mulla jäi itseasiassa se kesken! Se oli ihan hyvä, mutta jotenkin ei kuitenkaan koukuttanu. Pitää antaa sille uus mahollisuus nyt tässä joksus.

 • Reply gabaldonia kehiin tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 15:19

  Koitappa Diana Gabaldonin kirjoja Muukalaisesta alkaen! <3

 • Reply eveeliina tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 18:16

  mitä luulet, löytyiskö toi poikani kevin kirjastosta :)?

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 11:59

   eiköhän? se voitti aika paljon palkintoja sillon ku se tuli, että luulis löytyvän :)

 • Reply ano tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 19:25

  Häkkipoika ja auringonkukkametsä on fiktiota, jossa häivähdys kokemuksia. Sen huomaa kyllä tarkkana lukijana. Nuo kaksi siis niitä mainitsemiasi ”romaaneja”.

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 11:59

   jep :)

  • Reply emme torstai, elokuu 4, 2011 at 01:04

   Semmonen pieni korjaus että Häkkipoika on ihan yhtälailla faktaa kuin nuo muutkin postauksessa mainitut kirjat, Auringonkukkametsä, Sähkökissa ja Pöllöpoika on fiktiota :) Ja Torey on rakkaus!

 • Reply Villiina tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 19:40

  Ootko lukenut Lars Keplerietä? Jos meinaan tykkäät Larssonista, niin kannattaa koittaa, ihan sairaan hyviä kirjoja. :)

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 11:58

   en! joku muukin on joskus kehunu.. onkohan niitä käännetty englanniks. täytyy käydä kirjastosta kattelee.

 • Reply elisa tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 20:00

  Harry Potterit kuuluu ehdottomasti munkin lemppareihin! Nyt oon kolme ekaa osaaki tän kesän aikana lukenu englanniks, ku rupes käymää tylsäks toi kymmenettä kertaa suomeks lukeminen :D. Toine mun ykköslemppari on nälkäpeli – kirjasarja. Tosin en tykänny siitä mihin koko sarja päätty, koska päähenkilö valkkas väärän miehen :D:D, mutta muuten tositosi hyviä kirjoja! :)

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 11:58

   joo mä ajattelin et pakko lukee alusta englanniks! :D

 • Reply Susanna tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 20:08

  Mä oon kanssa ylenkatsonut tota Twilightia mutta ehkäpä pitäisi näin kesällä kokeilla, jos sullakin on tuollaisia kokemuksia.

 • Reply Mariia tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 21:19

  Kaksi sanaa: Torey Hayden! Noi kirjat pitäis jokaisen lukea, ennen kun edes leikillään sanoo toista vajaaksi, hulluksi tai häiriintyneeksi. Ihan uskomattoman raastavia tositarinoita. Aavetyttö ja Lapsi muiden joukossa ovat suosikkejani.

  Toki Twilightit on aikas ihanaa vastapainoa noille ;)

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 11:57

   joo ne on ihan mielettömiä <3

 • Reply Noora tiistai, heinäkuu 26, 2011 at 22:28

  Muistan lukeneeni tuon Sateenkaaren tuolla puolen joskus muutama vuosi sitte.Bongasin sen hyllystä johon lomailijat saivat jättää omia luettuja kirjojaan ja ottaa sitten tilalle jonkun uuden. Tykkäsin ! Ja sulla on muutenkin aika samanlainen kirjamaku ku mulla :D Twilight,Potter ja Millenium trilogia on nii mahtavia. Ja oon vaa jotenki hurahtanu Sophie Kinsellan kirjoihin,joita luen englanniksi. Sellasta viihdyttävää. Voi kamala miten pitkä juttu taas tuli :D

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 11:57

   joo kinsellat on huippuja!

 • Reply Nene keskiviikko, heinäkuu 27, 2011 at 15:21

  Hitsi täähän on vaikeet hyviä kirjoja kun on niin paljon :P Mut täs on jotain mitä tullut viime aikoina luettua ;)
  Anne Fortier- Julian rakkaus (aivan ihana kirja mis on romantiikkaa,draamaa,salaisuuksia jne. :)
  Tamara McKinley: Matildan viimeinen valssi (Tämmönen tuli mieleen kun asustelet siel Australiassa ;))
  Ja täs ois sit semmoset luokitellaan varmaankin fantasiaan :D Mut suosittelen tsekkaamaan ;)
  Becca Fitzpatric- Langennut enkeli
  Alyson Noël-Punaiset tulppaanit, Ally Condie- Tarkoitettu, Suzanne Collins- Nälkäpeli trilogia

  Nyt ei tuu näin äkkiseltään muuta mieleen mut kerro jos oot jo noist jonkun lukenut et mitä mieltä olet ;)

 • Reply morte perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 20:22

  Nesbö Nesbö! Aivan mahtavia kirjoja, oon niiden kanssa aina nenä kiinni kirjassa päivät putkeen että saan luettua heti ja loppuratkaisu selviää. Ne on niin pirullisen ovelia, että itse aina arvuuttelee miten tulee tapahtumaan ja sitten tuleekin joku juonenkäänne ja muuttaa kaiken! Nyt oon kahlannu kaikki Harry Holet läpi, toissapäivänä katoin Miehet jotka vihaavat naisia, joten seuraavaks on varmaan vuorossa Stieg Larssonin tuotantoa, koska leffa oli jo niin hyvä ja juoneltaan ”nesbömäinen” :)

  • Reply Meri lauantai, heinäkuu 30, 2011 at 03:17

   joo mä oon yleensä viel tosi hyvä siin et kuka on murhaaja – arvailuissa, mutta niissä menee aina pieleen :( Larssonit on ihan huippuja!

 • Reply Vera lauantai, heinäkuu 30, 2011 at 19:19

  vohooi onpas sulla sama maku kun mulla! Potterit on pienestä asti ollu lemppareita ja haydeneitä oon kans lukenu muutaman, tosi hyviä :)
  täytyypä kipasta kirjastoon hakeen toi poikani kevin ja sateenkaaren tuolla puolen, kiitos vinkeistä!

  • Reply Meri sunnuntai, heinäkuu 31, 2011 at 02:41

   suosittelen :)

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post