Mikä on keltainen ja syvällä? -Sitruuna sukellusveneessä

Eli se hiusten vaalennus sitruunalla. Mulla on täällä hiuksia värjätessäni hiukset menny aina enemmän tai vähemmän harmaaks tai sit vaihtoehtosesti oon ite unohtunu tekemään  jotain ja väri on ollu suositellun 15min sijaan päässä 45min. Totesin tossa myös eilen kun lueskelin ton hiusvärin ohjeita joilla oon kutrini pari viime kertaa värjänny, että ne ois pitäny laittaa kuivan hiuksen sijaan märkiin hiuksiin.

Noniin syyllinen on siis tämä.

Tässä on alkutilanne värjäyksen jälkeen.. Periaatteessa toi on ihan ok, vähän tumma vaan, mutta kerrankin jotain muuta kun harmaa.

Aseena tähän siis kaksi sitruunaa ja sitruspuserrin. mun puolipitkiin hiuksiin riittää toi kaks sitruunaa helposti,

vuoden taidekuvat.

Sitten mehu (joka muistuttaa erehdyttävästi virtsanäytettä) levitetään kuiviin hiuksiin. Mä käytän yleensä harjaa apuna, tai sit vaan kaadan ton nokan avulla päähän / uitan latvoja tossa kupissa. Keinoja on yhtä monta kun kastelijoitakin. Kunhan saat ton mehun kaikkialle hiuksiin. Tää on melko sotkusta puuhaa, et kannattaa ottaa se lempipaita pois päältä ennenkun alottaa. Sitten tukka nutturalle ja koko operaation voi unohtaa tunnista kahteen. Sanotaan että aurinko tehostaa tän vaikutusta, mutta mä oon pysytelly sisällä johtuen jo siitä että hiukset haisee sitruunalle noin kilometrin päähän, oisin kokeillu nyt mutta vettä sataa kun kun esterin.. no sieltä.

(ANNA APUA EN SAA TOTA TYPERÄÄ PÄIVÄMÄÄRÄÄ TOSTA POIS!)

Pidä siis mehu hiuksissa niin kauan kun maltat ja jaksat. En tiedä onko sillä vaikutusta pitääkö tota päässä kaks tuntia vai kaheksan tuntia. Jos jaksaa niin voi kokeilla.

Sitten vaan pestään hiukset normaalisti, kannattaa laittaa joku vähän tujumpi hoitoaine, toi sitruuna kuivattaa hiuksia aika paljon.

Ja tässä lopputulos. Vaalentunu siis jonkinverran ainaski.

before ja after. Kai tossa pieni ero näkyy :D Tää ei siis missään nimessä oo mikään ”mustasta blondiksi vain kahdella sitruunalla”-juttu. Mutta vaaleentaa ainakin vähän ja siis paras apu tää on mulle ollu sillon, kun lopputulos on ollu siniharmaavihertävä. Tää tekee ehkä sitä sävyä sit keltaseks. tai ei. En tiedä :)

Enivei, tässä tää, kun ootte niin paljon kyselly. Ihan kokeilemisen arvonen juttu jos tukka on harmaa. Pahemmaks ei kai voi mennä :)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply annelie keskiviikko, huhtikuu 27, 2011 at 08:02

  Sulla on nyt hyvän väriset hiukset, tykkään tosta ehkä enemmän ku siitä vaaleesta :) Tuo sitruunahomma on tosiaan tehokkaampi sen sinisen/harmaan/vihreen poistoon, mutta riippuen hiuksesta, vaalentaa muutaki väriä. En ehkä suosittele sun mennä siellä aurinkoon sitruunat päässä, se nimittäin voi kuivattaa aaaikas paljon.. Toki riippuu hiuksesta ja jos sulla on hyvät hoitoaineet, mutta jos ei oo pakko, nii älä mee aurinkoon. Ja vielä sen verran, että koska sulla on menny liian tummaks tuo, älä laita kuivaan hiukseen. Se on kevytväri ja tarkotettu kosteeseen, joten levitä kosteeseen. Ja jos vaikutusaika on 20min, veikkaan, että voit pitää huoletta 30min kosteissa hiuksissa, ei nimittäin oo ihan niin tehokas sillon.

  Tästä nyt tuli tämmönen opastuskommentti, mutta.. :D Siltiki oon sitä mieltä, että nyt sulla on ihan tosi hyvänväriset hiukset! :)

  • Reply Meri keskiviikko, huhtikuu 27, 2011 at 08:22

   joo oon lätränny niin paljon noilla kestoväreillä, että en tajunnu ollenkaan että pitäis laittaa kosteeseen hiukseen toi :)

   mä tykkään kans tästä väristä, tosin tummemmat hiukset näyttää niiiin paljon nopeemmin likaselta kun se blondi :D mut joo, täytyy vaan jaksaa pestää nää usein

 • Reply Suvi keskiviikko, huhtikuu 27, 2011 at 10:47

  Kivan väriset tuli :). En tosin ymmärrä miten sulla on vielä hiukset päässä noin monen värjäyksen jälkeen kun mä jouduin leikkaamaan pitkät hiukseni yhden kotivaalennuksen jälkeen ja ne on vieläkin ihan haperoa vaikka tosta on jo varmaan puoli vuotta aikaa. Tasan ei käy nallekarkit :D.

 • Reply nn keskiviikko, huhtikuu 27, 2011 at 12:07

  Joo tuo sitrunaa kai juuri ”keltaistaa hiuksia” ja auringossa sen sitten tulisi kai vähän vaalentaakin:)

  Luin myös joskus Iltalehden sivuilta ekokampaajan muita vinkkejä, joita oli esim Camomilla tee, jota laitetaan hiuksiin ja mennään aurinkoon, niin hiuksien tulisi vaalentua.. Niin ja oliiviöljynkin tulisi vaalentaa hiuksia auringossa… Jälkimmäistä en usko kokeilevani ihmisten ilmoilla, mutta tuota teetä pitäisi kyllä tänä kesänä ehdottomasti kokeilla:)

 • Reply jennny keskiviikko, huhtikuu 27, 2011 at 12:12

  ounouuu, oisin nii tarvinnu tätä tossa kuukausi sitten, kun hiukseni kahden putkeen värjäyksen jälkeen vieläkin viherti ja harmahti! noo, tiedän ensi kertaa varten, kun tuskin oli viimeinen kerta, että hiukseni olivat harmaat.. kiiitos ohjeista!:)

 • Reply pinsku keskiviikko, huhtikuu 27, 2011 at 14:45

  Heips, ootko kokeillu ikinä tota hiuksiin, jotka on värjätty kauan aikaa sitte? :) Tai tiedätkö vaikutusta sillon, onks siinä ees mitää eroa… :D tunnen itteni nii avuttomaks ku googlekaa ei auta (tai sit oon sokee ku en löytänyt…)

  • Reply Meri keskiviikko, huhtikuu 27, 2011 at 15:09

   en kyl oo… aina voi kokeilla? :D

 • Reply Emma keskiviikko, huhtikuu 27, 2011 at 16:44

  Mulla värjättiin Castingeilla ennen noin vuoden verran ja ei kyllä ikinä kasteltu hiuksia. Ja värin laitto kuitenkin mun kampaaja täti, eli luotin kyllä siihen vaikka ohjeessa muuta sanottiinkin ja hyvää jälkee tuli joka kerta. Että mun kokemuksen perusteella ei oo väliä laittaako ton värin vähän märkiin vai ihan kuiviin hiuksiin:)

  • Reply Meri torstai, huhtikuu 28, 2011 at 00:42

   okei.. no ehkä mä en siis oo tehny mitään peruuttamatonta.. :D

 • Reply JMP keskiviikko, huhtikuu 27, 2011 at 17:48

  Mun ongelma taas on se, että vaikka pakkauksessa lukee tuhkanvaalea/hopeanvaalea/kirkkaanvaalea/tms ja näytetupsussa ja purkissa väri näyttää juuri sellaiselta mitä haen (eli ei ihan platinablondi/valkoinen vaan luonnollisempi tuhkanharmaaseen taittava vaalea väri), niin silti lopputulos on AINA keltainen. Vihaan sitä keltaista vaalean sävyä. Siihen ei ilmeisesti sitruunakaan auto (jos se siis lisää sitä keltaisuutta), ainoa apu on kai parturin penkki.

  • Reply Meri torstai, huhtikuu 28, 2011 at 00:40

   mites joku hopeesävytejuttu? eiks niit oo sellasii vaahtoja…

  • Reply been there, done that torstai, huhtikuu 28, 2011 at 22:19

   kuule mulla käyny täysin sama ja auttaa kyllä hopeashampoo tai -hoitoaine! :) se kellastuminen johtuu mitä varmimmiten siitä että sulla on puna- ja/tai keltapigmenttiä sunu hiuksissa ni ne ei ”suostu” värjäytymään hopeaksi.. värinpoisto ei siihenkään yleensä auta, trust me oon kokeillu ja kampaajaäidin avuin vielä muttta nnoup.. :/ ja nyt varsinki ku kesä tulossa ni aurinko on myös tosi hyvä, auttaa vaalentamaan tätä ikuista keltahattua :)

 • Reply Jane keskiviikko, huhtikuu 27, 2011 at 18:12

  Apua!!!!
  Tä olis pitäny tajuta kuukausi sitten… Kotivärjäyksellä värjäsin hiuksia ruskeaksi ja sitten mentiinkin jo kampaajalle ja maksettiin järkyttävä summa vaalennuksesta..

  • Reply Meri torstai, huhtikuu 28, 2011 at 00:40

   joo siis mulla kans säästy yks kampaajakäynti ku testasin tota lukijan ehdotuksesta :)

 • Reply Emma keskiviikko, huhtikuu 27, 2011 at 19:09

  aa siis pitääkö sen olla noin pitkään päässä? ite pidin sen 5min nii ei ihme kun ei muuttunu mikskään….blondi(ko) asialla :D

  • Reply Meri torstai, huhtikuu 28, 2011 at 00:39

   jossain luki et vartti auringossa… mä oon pitäny aina tollai pidempään ni ainaki näkyy jossain tuloksia :)

 • Reply Milja keskiviikko, huhtikuu 27, 2011 at 19:58

  Osaatko sanoo vaalentaako toi sitruuna ei-värjättyjä hiuksia? :)

  • Reply Meri torstai, huhtikuu 28, 2011 at 00:39

   en tiiä yhtään.. kannattaa kokeilla.

 • Reply Sunkissed torstai, huhtikuu 28, 2011 at 10:11

  Mulla on värjäämättömät hiukset ja oon aina kesäisin ja matkoilla laittanut sitruunaa hiuksiin kun otan aurinkoa ja hiukset on vaalentuneet tosi paljon sillä! En tiennyt, että se toimii ilman aurinkoakin, joten nyt voin siis talvisinkin kokeilla :)

 • Reply Siiri torstai, huhtikuu 28, 2011 at 12:25

  En tiedä, onko se vaan mun näyttö. Mut mun mielestä tukasta näyttää vaan lähteneen kiilto tossa toisessa kuvassa, itse väri ei ole vaalentunut mihinkään. :D Vaan siis tukka voi äkkiseltään vaikuttaa haaleammalta, kun se ei heijasta enää värisävyjä. :)

  Oletko kokeillut myös tätä: syväpuhdistaja kuivaan tukkaan laitettuna tunniksi ja sitten öljyhoito vielä pariksi tunniksi? Ainakin mun haivenet vaalenevat paljon ihan tollakin, ja kiilto ei lähde mihinkään. :)

  • Reply Meri torstai, huhtikuu 28, 2011 at 15:19

   hyvin todennäköstä :D en oo koklannu tota syväpuhdistavaa, täytyy kokeilla! kiitos vinkistä :)

 • Reply Milja torstai, huhtikuu 28, 2011 at 18:24

  Sunkissed: onks sun hiukset kärsiny/kuivunu ton sitruuna-aurinkojutun jälkeen?

 • Reply Hanna torstai, toukokuu 12, 2011 at 20:27

  Tuhannet kiitokset tästä sitruunavihjeestä! Värjäsin todella vaaleeksi menneet hiukseni ruskeaksi kaupan värillä kun en raaskinu kampaajalle mennä, lopputulos oli aavistuksen vihertävä mut se hävis kun oli 3 sitruunaa puol tuntia päässä :) eli KIITOS! :)

  • Reply Meri perjantai, toukokuu 13, 2011 at 08:53

   noni jee! :)

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post