Päivä 26 – Pelkään

Oivoi. Mä pelkään ihan kaikkea. En tälleen 25-vuoden ikäsenäkään uskalla mennä kummitusjunaan, koska tiedän, että joutuisin nukkumaan seuraavan yön valot päällä :D Pelkään edelleen telkkarin lumisadetta sen jälkeen kun erehdyin kattomaan Ringin joskus monta vuotta sitten. (katoin siis ekan vartin, sen jälkeen kurkistelin lähinnä sormien välistä) Manatut pikkutytöt on edelleen pahinta mitä tiedän.

Oon myös varma että mun Töölön kodin yläkaapissa asuu kummitus koska sen ovi aukeilee vähän väliä (syynä ei siis todellakaan ole tavaramäärä) pelkään siis, sitä kaappia. En uskalla kattoo pimeellä peileihin koska oon varma että joku kurkkaa mun selän takaa. Ja saatan viettää unettoman yön jos havahdun siihen, että ulkoota kuuluu epäilyttävää ääntä.

Olin pari vuotta sitten oikeudessa todistamassa yhessä jutussa ja sen jälkeen olin ihan varma, että joku tulee kostamaan niiden puolesta jotka joutu viettämään vankilassa aikaa mun todistuksen takia. Olin kaks viikkoa ihan hermoheikko ja mietin että miten voin ola kotona niin, ettei mua vahingossa ammuta. Miten niin liikaa poliisisarjoja?

Pienenä pelkäsin sitä tyyppiä joka tappo John Lennonin, koska se ei ollu jääny kiinni. Ja nukuin viikon vanhempien sängyn alla sen jälkeen kun katoin uinu uinu lemmikkini.

Mä en voi kattoa kauhuleffoja, paitsi jos tiedän että mun ei tarvi nukkua sen jälkeen viikkoon yksin, sillon saatan kurkkia sormen välistä jonkun leffan ja pelätä silti hysteerisesti. Musta on paljon kivempaa kattoa muumilaakson tarinoita jonka pelottavin juttu on mörkö, ja mörkökin on pohjimmiltaan ihan kiva.

Ainii, Tälleen tosi paljon aiheeseen liittyen, ni miten te teette kanalle hunajamarinadin (tai joku muu hyvä marinadi kanalle..) ? :D Kun täällä ei tosiaan noita valmismarinoituja ole….

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply giblis maanantai, huhtikuu 18, 2011 at 18:14

  oivoi vaan täälläkin :-D oon ihan samanlainen, pelkään kaikkea. ihan oikeesti. jäi tosta listalta puuttumaan kaikki hyönteiset/käärmeet jne.

 • Reply julia maanantai, huhtikuu 18, 2011 at 18:28

  huihui mörkö )-:

 • Reply Ihana Elisa maanantai, huhtikuu 18, 2011 at 18:29

  Muumien mörkö on just se kaveri kenestä mä olen nähnyt painajaisia vielä näin parikymppisenäkin =D

  Mutta, ihan loistava, joskaan ei ehkä niin terveellinen marinadi…
  Vaahterasiirappia ja hunajaa, johon ropsit oman maun mukaan mausteita, kuten suolaa ja pippuria. Isket kanat siihen lillumaan vaikka tunniksi ja pyyhit enimmät pois ennen paistoa =)
  Namnam!

 • Reply sanni maanantai, huhtikuu 18, 2011 at 18:29

  3 rkl ketsuppia
  2 rkl soijaa
  1 rkl valkoviinietikkaa
  1-2 rkl fariinisokeria, sokeria tai hunajaa
  2 tl (Dijon)sinappia
  chiliä myllystä/ tuoretta pilkottuna/ chilijauhetta
  tabascoa
  suolaa
  (ja pari hienonnettua valkosipulikynttä jos ei oo illalla treffejä)

  Noi määrät on semisti lonkalta heitetty, ei tosiaankaan oo justiinsa mutta noita mä marinaadiin heittelen. Jatkaa voi vielä tilkalla öljyä. Helpommalla pääsee viel jos haluaa, ni jättää sokerin ja chilin pois ja laittaa tilalle pari rkl makeeta soijakastiketta.

  Perinteisempää hunajamarinaadia lähellä oleva setti on sitten öljyä-hunajaa-suolaa-dijonia-sitruunaa-valkosipulia-currya. Määrät voi edelleen soveltaa.

  Valmismarinoituja kanojahan ei tietty pitäs ikinä ostaa, mut onhan se nyt hävyttömän helppoo. Melkein toivoisin ettei niitä sais täältäkään ni tulis nähtyä useemmin vaivaa ton maustamisen kanssa :D

  ps… kanoista tisseihin. Mulla on changella kuppikoko 75H, mitä veikkaat mikä vastais parhaiten, wonderbran G, GG vai H? Noi välikoot kuulostaa kyllä niin hävyttömiltä, moi oon sanni ja mulla on GEEGEE tissit…. muttasiis changellahan ne väittää et niillä ois normaalia pienemmät koot, sillä tässä pohdiskelen. Tietty vois vaan tehä elämän helpoks ja tilata monet sovitukseen mut se ois vaan liian yksinkertanen ratkasu :D

 • Reply Janni maanantai, huhtikuu 18, 2011 at 18:32

  Muistan pienenä, pelkäsin mörköä ihan kamalasti ja kyllä vielä edelleenkin… :D

 • Reply poppaliini maanantai, huhtikuu 18, 2011 at 18:50

  Haha, aivan huippu postaus! Mukava kuulla, että joku muukin on ollut pienenä (ja edelleen) todella pelokas. T: äiti ei antanut katsoa pikkukakkosen lääkäriohjelmaa, koska pelkäsin sairastuvani kaikkiin siinä esiteltyihin tauteihin

  • Reply Meri tiistai, huhtikuu 19, 2011 at 03:10

   siis mä sairastan edelleen jokaista tautia josta vaan luen :D

 • Reply Tiksu maanantai, huhtikuu 18, 2011 at 18:51

  Haha, mäkin katson lähinnä vaan Muumien tapasia leffoja koska muut pelottaa liikaa. :D Viikonloppuna poikakaveri pakotti mua katsomaan 300-leffan vaikka sanoin että se ei oo hyväks mun psyykeelle. Katoin sit sormien välistä kaks tuntia ku verta lenteli niitten halkoessa toistensa kurkkuja. Ja tästä lähtien mä päätän leffat.

 • Reply Taru maanantai, huhtikuu 18, 2011 at 19:15

  Valkoviiniä (kuivalla/puolikuivalla kuohuviinilläkin tulee hyvää :)), oliiviöljyä, reilusti isoiksi paloiksi silputtua sipulia, merisuolaa, pippurisekoitusta ja yrttejä, mistä nyt tykkääkin. Oregano, rosmariini ja muut tällaiset perus vihreät yrttikasvikset on pop.

  Riippuen kanan määrästä, sekoitellaan 1-2 dl viiniä, ~1dl oliiviöljyä ja mausteet perään, saa hämmentää ihan huolella. Sipulisilppu ja kanat kerroksittain muovirasiaan, kaadetaan liemi päälle (kanat saa peittyä melkein kokonaan) ja kansi päälle. Tarvittaessa ravistellaan tai sekoitellaan jotta kaikki lihat saavat osansa tuosta liemestä. Yön yli jääkaappiin ja sit paistellaan joko pannulla tai uunissa. Sipulit toki mukaan ja jos uunissa hauduttaa, niin koko liemenkin saa kernaasti kaataa mukaan.

  Ainakin tuosta kuohuviiniversiosta sai hyvän soossin riisin päälle :) Lisäksi voi varioida esim. appelsiinilla tai sitruunalla, jos pystyy sitrushedelmiä syömään.

 • Reply Fenii maanantai, huhtikuu 18, 2011 at 19:29

  Ha! Allekirjoitan JOKAISEN kohdan! :D Ihanaa, etten ole ainoa ”aikuinen” jänishousu tässä maassa. :D En ole katsonut kauhuleffoja varmaan kohta kymmeneen vuoteen, kummitusjuttuja en suostu lukemaan, nyt olen lopettanut jopa rikossarjojen seuraamisen, koska huomasin, että kaamosaikaan ja koulustressin vaivatessa olen ihan järjettömän hermoheikko aina iltaisin :P

  Elämä on paljon kivempaa pumpulissa <3

  • Reply Meri tiistai, huhtikuu 19, 2011 at 03:08

   ehdottoman paljon kivempaa!

 • Reply Nekku maanantai, huhtikuu 18, 2011 at 20:18

  Mä teen yleensä niin että laitan reilun lorauksen oljyä ja sekaan hunajaa, 1-2 rkl (noin, en ikinä mittaa) verran.
  Sitten mausteita oman maun mukaan, laitan yleensä grillimaustetta, paprikajauhetta, valkopippuria ja mahdollisesti jotain yrttimaustetta…
  Suolaa en ikinä laita, koska tossa grillimausteessa kuitenkin on suolaa runsaasti. Sit kanat sekaan ja antaa olla vuorokauden muhimassa, tai mielellään vähintään 2h (tai edes 10min kun on kova nälkä :D)

  Toi nyt on tommonen aika perus, mut mun mielestä hyvä! :)

 • Reply Mä vaan maanantai, huhtikuu 18, 2011 at 20:42

  Ihan loistava toi mörkö tässä, repesin :D

 • Reply rina maanantai, huhtikuu 18, 2011 at 20:52

  mulla sama, pelkään kaikkia kauhuleffoja aivan hemmetin paljo. :-( ton ringin jälkeen en saanu varmaan kahteen kuukauteen unta ja sen jälkeen en oo kauhuleffoja kattonu!

 • Reply lörts maanantai, huhtikuu 18, 2011 at 21:33

  ihana tuo vika kysymys :D:D tosiaan iha aiheesta :)
  mutta joo itellä tuo peilijuttu kans pimeellä! iha hirveetä. ja pimeellä en kans uskalla, jos oon jo nukkumaan menny, avata silmiä tai varsinkaan kääntää päätä huoneeseen päin, tiiä mitä siellä olis!

 • Reply hheini maanantai, huhtikuu 18, 2011 at 22:20

  Sulla on ihan samat pelot ku mulla! Tosin pelkäsin muumeissa sitä Feeniks lintua :( Ja vieläkin nousee karvat siitä pystyyn, en tosin tiedä miksi! Mä en pysty kattomaan kauhuleffoja ees seurassa ja keskellä aurinkoisinta päivää.. :/

 • Reply salla maanantai, huhtikuu 18, 2011 at 23:14

  Hahaa voin NIIN yhtyy noihin sun pelkoihin. Ring, manatut lapset, peilit pimeellä, suihkuverhot, telkkarit pimeellä, peilit ku pesen meikkii(joku salee seisoo mun takana ja ku lopetan meikkien pesun nään sen peilistä), pimee ylipäänsä, mitä näit nyt on! Kauhuleffat on iso no no mulle.

 • Reply Sinna maanantai, huhtikuu 18, 2011 at 23:16

  Mä teen aina sillai, et laitan pannulle öljyä ja siihen mausteet (chili paprika curry yms, mitä nyt ite haluaa) ja ootan että se öljy ”imasee” ne mausteet ja paistan kanat, on muuten miljoona kertaa parempaa ku perus hunajamarinoitu!

 • Reply Pippui tiistai, huhtikuu 19, 2011 at 00:00

  Mää pelkään mörköä niiiiin paljon! Nytkin menin kanalihalle kun näin sen kuvan! Ja nään siitä edelleen painajaisia, ja ikäähän on vaan 22 :D

 • Reply Anni tiistai, huhtikuu 19, 2011 at 06:59

  sielunsisko ilmottautuu!! En vaan ymmärrä miten jotkut voi nauraa kauhuleffoille, ja sanoo että ne ”on ihan huonoja” EI VARMANA OLE, NE ON PELOTTAVIA!! Mulle on onneks suotu se, että en juurikaan heräile öisin tai mun ei tartte käydä veskis. Ja sit vihaan kaikkia leirikeskuksia, koska niissä on aina joku kummitustarina ja pelkään mennä nukkumaan. Kerran heräsin leirillä keskellä yötä, ja ainoo ajatus oli vaan että ”älä avaa silmiä, älä avaa silmiä” :DD mut onneks oon vasta 15 että on varmaan aikaa vielä aikuistua! (niinhän mää luulen..)

  JA MUUMIT KUNNIAAN!

 • Reply wendybirdie tiistai, huhtikuu 19, 2011 at 09:02

  Yksi 18 v. tyttö ilmoittautuu pelkääjäksi. Mä siis pelkään vieläkin pimeää (mökillä pyydän aina mun äidin tai vähintään siskon vessaseuraks ku meijän ulkohuusi on järkevästi metsänlaidalla). Tosta kaapista tuli mieleen, että mä pelkäsin ennen meijän keittiötä, koska se oli musta. Tuloksena että nykyään keittiö on turkoosi. Peilit on kans pelottavia! Ainakin yöaikaan jos on yksin kotona. Siskon ja sen äidin luona pelkään kuollakseni vessaa yöaikaan, kun siellä on sellanen ikkuna, mistä ei näe läpi ja kuvittelen aina yöllä, että joku katsoo sieltä sisään tai tulee ikkunan läpi.

  • Reply Meri keskiviikko, huhtikuu 20, 2011 at 02:58

   mä pelkään meijän huusissa vaan mahollisia käärmeitä / hiiriä jotka asuu sielä reiässä :D

 • Reply Noora tiistai, huhtikuu 19, 2011 at 10:07

  Yhdyn näihin pelkoihin. T: Mun pikkusisko 12v nauro mulle paskasesti viime kesänä lintsillä, kun ne meni mun miehen kanssa kummitusjunaan ja itse jäin hytisemään ulkopuolelle, kun en uskaltanut mennä mukaan……..

 • Reply m tiistai, huhtikuu 19, 2011 at 13:09

  Hyi oliko pakko julkasta toi kuva nimittäi pelkään edelleen mörköä eniten ja pienestä asti pelänny. Oon aina menny piiloon pienenä ku kattonu muumeja ku pelkäsin että mörkö tulee telkkarin läpi. Huvittavinta tässä pelossa on ehkä se että yhä vieläkin (17-vuotta moi) suunnittelen välillä eri paikoissa pakoreitit miten pääsisin nopeiten pakoon jos mörkö tulis jostain. Hyi helvetti se on pelottava :D Se mörkömusiikki on hirveetä :(

  Mut onneks pienenä ku näin pahoja unia möröstä niin sit menin äitin vieree nukkuu ja yritin ajatella sen unen loppuu sillee et jostai tulee tyttömörkö ja mörkö ihastuu ja niistä tulee pari :D

 • Reply H tiistai, huhtikuu 19, 2011 at 13:45

  Joo hei toi kauhuleffa juttu on kyl ihan sama täällä! Nykyään oon yksinkertasesti päättäny, etten kattele enää mitään pelottavia leffoja. Mulla suurin pelko on pelästyminen (joo ja mähän pelästyn jopa putoavia lehtiäkin..:D) ja sen takia kaikki jännä on liikaa mulle. Esim Dexteriä kattellessa (joka on mun lempparisarjoja) päätän joka kerta, että en kato tän jälkeen enää yhtäkään jaksoo, koska niin pelkään sen kiinnijäämisen puolesta. Jännät kohat katonkin silmät kiinni, kädet korvilla ja poikaystävä kertoo, mitä ruudussa tapahtuu. :DD

  Ja sit toi muumimörkö, se musiikki se ”tumtum tumtum” luoja se jo nostaa niskavillat pystyyn!

  Yks pelko on kans hait. Jos nään jossain (telkkarissa, lelukaupassa..) hain, nään _ihan joka kerta_ painajaisia. Haiden myötä oon kehittäny ittelleni pelon myös hauista ja lopulta myöskin kaikista muistakin mönkiäisistä ja kasveista, jotka saattaa hipasta ihoo uidessa, koska ikinä ei voi tietää, mikä osu.. Syy, minkä takia mua ei kauheesti järvessä näy -säälittävää eikö :DDD

  • Reply Meri keskiviikko, huhtikuu 20, 2011 at 02:56

   joo siis mä en ui jos en nää pohjaan koska en tiiä mikä kala sieltä tulee vastaan. En myöskään voi kattoa kauppojen kalatiskeihin, koska ne kalat oksettaa mua :)

 • Reply Kata tiistai, huhtikuu 19, 2011 at 15:31

  Mörkö on ihan hirvee! Mä jopa nautin kauhuleffojen katsomisesta, mutta voi jumaliste toi muumien Mörkö on pahinta mitä tiedän. Toi kuvakin aiheuttaa jo kylmät väreet. hrrr..

 • Reply Sanna tiistai, huhtikuu 19, 2011 at 17:12

  Täällä kanssa yks, joka ei katso enää ikinä ikinä ikinä kauhuleffoja. Katsoin yhden puoleenväliin asti ja sit totesin että en kykene enempää ja sen jälkeen tuijotinkin aina nukkumaan mennessä kaikkia nurkkia ja ovia, että eikai siinä seiso huppupäinen viikatemies, hmm… :D

  Ja joo, tosiaan semmonen, minkä oon huomannu tosi hyväks, niin kanan kanssa valmis-BBQ-kastiketta (löytyy varmaan sieltäkin?) ja lopuksi päälle nokare smetanaa, joka on sitten taas vastakohta sille bbq:lle. On aivan mielettömän hyvää kanan päällä, tietty sillon jos kana on fileenä, ei suikaleina. :D

 • Reply Ninna tiistai, huhtikuu 19, 2011 at 17:22

  Tuttu tunne :D Ikää pian 24 ja kauhuleffoja ei vaan voi kattoo (ees sormien läpi, myös niiden tv-mainokset on pelottavia!). Entisen poikakaverin kans riideltiin kerran aika kovaan ääneen lintsillä, ku en uskaltanu mennä kummitusjunaan ees sen kans.
  Ja jos en oo ollu pariin päivään kotona, mun on pakko kotiin tullessa tarkistaa kaikki kaapit ja sängynaluset samalla ku puhun jonku kans puhelimessa, jos sinne on pesiny mörkö tai murhaaja. Ei oo kiva asua yksin.
  Uutisissa on viime aikoina ollu paljon juttuja kadonneista ihmisistä. En varmaan uskaltais mennä yksin metsälenkille ku pelkäisin että löydän ruumiin. Jos löytäisin, nii en varmana uskaltais mennä tarkistaan sitä ”ruumista”, koska se muuttuis salee zombiksi ja hyökkäis kimppuun. Taas yks tekosyy miks en voi mennä lenkille :D

  • Reply Meri keskiviikko, huhtikuu 20, 2011 at 02:51

   joo toi on paha jos on pitkään poissa, oon varma et joku piiloutunu jonnekkin… :D noita ruumiita en ennen tätä ookkaan viel osannu pelätä :D

 • Reply Marjo tiistai, huhtikuu 19, 2011 at 19:56

  Voi ei. Mulla on ihan sama juttu kaikkien vähänkin pelottavien elokuvien kanssa että seuraavan viikon nään painajaisia. Ja maailman pahin on toi mörkö. Oon pienestä asti pelänny sitä ja sisarukset kiusas mua mörisemällä samalla lailla ku mörkö. Ja aina mä juoksin johonki piiloon. Vieläkään en vaan voi kattoo muumeja jos siinä on mörkö. Mäkin jo 20 että :DDDDDDDDDDD

 • Reply marjitz keskiviikko, huhtikuu 20, 2011 at 10:17

  Hah, täällä myös 20v. ”aikuinen” nainen joka pelkää kaikkea mahdollista. Samat pelot kuin sullakin, mutta sen lisäksi katson aina auton takapenkille ennen kuin istun ratin taakse. Tämä on seurausta kauhuleffasta, jossa murhaaja piileskelee auton takapenkillä ja lyö kuskilta kaulan poikki kirveellä. :(

 • Leave a Reply