i heart suomi.

On tietysti itsestään selvää, että oon raahannu kasapäin turhaa tavaraa mukanani. Onneks toukokuussa on tosiaan muutaman viikon visiitti suomeen, pikkuveikan lakkiaisiin (ois siis parempi kirjottaa ylioppilaaks…) Mulla on hieno suunnitelma, että vien matkalaukullisen tavaraa pois ja tuun mahollisimman tyhjällä laukulla takasin, että jos joskus tuun takas suomeen (tosin tällä hetkellä vietän pari tuntia päivässä tutkien Australian yliopistoja, tääl on noin miljoona eri koulutusohjelmaa jotka kiinnostais, ainut ikävä juttu niissä vaan on se että ne maksaa sellasen 15 000 euroa vuos…) niin saan ees jotenkin kaiken tavaran mahdutettua matkalaukkuihin.

Muutama asia on kuitenkin jolla aion matkalaukkuni täyttää tänne päin tultaessa.

Klippotekin kuivashampoo

Mä oon niin pulassa ilman tätä. Täältä sa Batisen kuivashampoita joka ikisestä kaupasta, mutta se ei vaan oo samaa. Parempaa kuitenkin kun TRESemmen kuivashampoo, jota ostin kokeiluun joka oli pahin floppi aikoihin… Henna kehu got2be:n kuivashampoota, mutta sitäkään ei tietenkään saa täältä. Oon siis lättätukka toukokuuhun asti enkä kestä sitä.

Pyyhe (!!!)

Mä en tiedä mikä paikallisia pyyhkeitä vaivaa.Vai onko ongelma näiden pesukoneissa. Mutta siis jokaikinen pyyhe jonka oon täältä ostanu nukkaa edelleen. Ajattelin että raahaan noi pyyhkeet suomeen ja työnnän kuivausrumpuun pari kertaa, niin jos se auttais, ei oo hirveen kivaa viettää jokaisen suihkun jälkeen nyppien oranssia/turkoosia/pinkkiä nukkaa ihosta. (Äiti, mulle saa siis käydä ostamassa pari luhdan pyyhettä valmiiks)

Salmiakki

Vaikka mulle jo muutama hätäpaketti onkin lähetetty suomesta, niin salmiakkia ja irtokarkkeja muutenkin on vaan pakko raahata ainakin se 5kg tänne. NÄÄ EI VAAN OSAA. Ainut karkki joista tykkään (suklaan lisäks) täällä on mansikkaremmit jotka maistuu melkein yhtä hyvältä kun suomessakin.

Aussie-tuotteet

Mä jotenkin kuvittelin, että kuun Australiaan niin saan täältä Aussie-shampoot ilman ongelmia. Sääli sinänsä ettei kukaan oo koko maassa koskaan kuullutkaan niistä. Mun 3minute miraclet alkaa vetelee viimesiään, enkä todellakaan tiedä miten selviin ilman niitä toukokuulle asti.

Aurinkorasvat

Mun mielestä on järkyttävää miten surkea aurinkorasvavalikoima täällä on. Ei ihmekkään että ihmiset sairastuu ihosyöpään, kun ei kukaan halua läiskiä itteensä sitä liisteriä joka ei kuivu tai imeydy sitten millään. Jotain perus niveaa kyllä löytää (jos siitä tahtoo maksaa sikamaisen hinnan) mutta se haisee niin pahalle, että yäk. Käyn siis tyhjentämässä Hawaiian Tropicin hyllyt.

Sweet Chili-dippi

Mä rakastan tätä dippiä vaan niin paljon ja koska täällä ei tunneta käsitettä dippijauhe, niin aion raahata tätä ainakin 10 pussia mukana ja toivoa ettei ne tullissa takavarikoi näitä. (tätä saa näköjään tilattua suomikauppa.fi:stä eli pitänee laittaa tilaus sinne menemään tai sitten vaihtoehtosesti pakottaa pikkusisko kauppaan ja postiin..)

Ruispalat

 

Mä elin siinä uskossa ettei ruisleipää saa tuoda maahan, mutta mun suomalaiset kaverit täältä tyrmäs väitteen täysin sanomalla että tuovat aina suomessa käydessään ruispaloja ja ilmottavat sen ihan kiltisti tullimiehille. Mä aion siis raahata myös näitä tänne ja laittaa pakastimeen ja syödä juhlapäivinä ja koti-ikävään. Täältä saa terveyskaupoista jotain ruisleivän tapasta (verrattavissa ehkä Realiin..) pitää käydä kurkkimassa niiden tarjonta..

Mitäs muut muualla asuvat kaipaa suomesta?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

77 Comments

 • Reply nna keskiviikko, maaliskuu 23, 2011 at 15:32

  – Irtokarkkeja.
  – Karjalanpiirakoita.
  – Kunnon hernaria.
  – American dippijauhe!!
  – Lonkero ja jotain suomalaisia oluita. Ja salmari, tietty.
  – Sellanen Oikeanlainen sarvimakaroni, ju nou.
  – PINAATTIKEITTO.

  Onneks en oo Ruotsia pidemmälle vielä ehtinyt niin on paljon samoja ruokia täällä ja suomalaisia juttuja ihan hyvin edustettuna :D Mutta noi nyt tuli ekana mieleen… pitääpä soittaa äitille ja käskee lähettään jotain :D

 • Reply Cara keskiviikko, maaliskuu 23, 2011 at 17:45

  Ikävä on IRTTAREITA! Eniten! Itävallassa myydään vaan kamalia löllykkä-karkkeja, eikä mitään kunnollisia.
  Toki moni muukin asia on semmosta, mitä pyydän aina tuttuja tuomaan Suomesta, mutta toisaalta menee tämä juttu toisinkin päin! Suomessa ollessa kaipaaa montaa täällä tarjolla olevaa juttua, esimerkiksi tuoreita sämpylöitä (joka kulmassa on leipomo..), täkäläistä kahvilakulttuuria, ihmisten kohteliaisuutta ja halpoja kenkäkauppoja!

 • Reply E torstai, maaliskuu 24, 2011 at 16:09

  pakko kertoa, että sokoksella on 3+1 päivät, ja siellä tuo kuivashampoo on 3,70€ joten oli pakko kokeilla ja TOIMII. en voi olla ilman :DD

  • Reply Meri perjantai, maaliskuu 25, 2011 at 01:02

   joo siihen koukuttuu

 • Reply mipsukka torstai, maaliskuu 24, 2011 at 18:00

  Tää oli hyvä postaus! :) Olen jotenkin kuvitellut että kun muutan Australiaan, niin luultavasti uin Aussien tuotteissa, koska pakostihan niiden on olla siellä halvempiakin.. Postauksesi luettuani tein pienen googeltuksen ja ilmeisesti ne valmistetaan Amerikassa… Samoin kuvittelin että siellä on varmasti ihan huippuhyvät valikoimat aurinkorasvoja, mutta ei näköjään.. :/ No onneksi mun vaalea pisamainen ihoni on suorastaan luotu Australian aurinkoon. ;)

  • Reply Meri perjantai, maaliskuu 25, 2011 at 01:00

   joo siis ne on brittituote, mutta jotenkin silti oletin että niitä sais täältä :D

  1 2

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post