vastauksia 2

Voisko sen teijän naapuruston kissan nimeks tulla Mauri? :D
Se on kuulemma tyttökissa, niin en oikein tiedä. Toisaalta mulla oli poikakissa jonka nimi oli Katja, että Mauri vois ollaihan kiva

Miten englannin puhuminen sujuu? Näkyykö australialainen aksentti ollenkaan sun puheessa?
kyllä se siitä pikkuhiljaa. Joka päivä uskaltaa puhua vähän enemmän. Aksentti ei vielä näy :D

lensitteko S:n kanssa Ausseihin, vai lensikö hän ennen teitä sinne?
Samoilla lennoilla tultiin.

Onko sulla ja Annalla ollu vielä yhtään erimielisyyksiä siellä Ausseissa kun ootte ollu?
No erimielisyyksiä tulee tietty aina. ”mä haluun kanaa” ”mut mä haluun lihaa”- tyylisiä kuitenkin lähinnä. Yhtään kunnon riitaa ei olla viel saatu aikaseks.

Onko kertaakaan tullu sellanen fiilis että sinne lähtö ois ollu virhe?
Ei. Päin vastoin, joka päivä oon vaan enemmän tyytyväinen päätökseen lähteä :)

Tämä nyt on vähän ympäripyöreä kysymys, mutta kuitenkin kysyn:) Onko tuo sinun Australian reissu vastannut odotuksiasi, jotka kehittyivät varmasti vielä matkallakin kohti määränpäätä? Voisin vähän tähdentää, ehkä. Hmm. Esim. fyysinen ja henkinen jaksaminen uuden maan opettelussa? Kulttuuri? Asiat sujunut edes vähän niinkuin odotittekin niiden sujuvan? Kuinka kova koti-ikävä iskee pahimmillaan asteikolla 1-10?:)
On vastannu tähän asti, toki reissu on vasta alussa. Oon jaksanu kai ihan hyvin, tai sanotaan että oisin kuvitellu tän olevan rankempaa:) Koti-ikävä on koskettanu lähinnä vaan omaa sänkyä ja omaa KOTIA, ei niinkään niitä ihmisiä kun yhteydenpito on niin helppoa kuitenkin facebookin ja skypen välityksellä :)

Olitte Annan kans mun unessa! Olin teijän kanssa Ausseissa ja asuttiin S:n luona, mutta se vaan ite ei tiennyt sitä! Oltiin siis asuttu siellä jo jotain puol vuotta, mutta mentiin aina piiloon kun S tuli himaan. Ainiin ja C asui siellä kanssa, mutta se oli aina niin aineissa, ettei tajunnut et mekin asutaan siellä samassa pienehkössä kämpässä, vaikka se näki meidät siellä. Tähän uneen nyt liittyi kaikkea metsässä juoksentelua ja laskuvarjohyppyjä teidän kanssa MUTTA hahaa, nyt tiedän ihan tarkkaan miltä S ja C näyttää. 8) Tai ainakin luulen tietäväni… Huh, oli kyllä harvinaisen aidontuntuinen uni tosiaan.

Hahahahhahaha ♥

Miksi te asutte niin dodgyssa paikassa goldiella?
Mä en oo kokenu tätä millään lailla dodgyks? Makunsa kullakin :)

Ootko katunut hetkeäkään että lähdit sinne Australiaan?
En

Ootko ollut TODELLA ilonen siitä, että lähdit sinne?
Olen! Sanotaan että suomen päässä on sellasia juttuja meneillään että kiva että pääsin karkuun :)

Onko sulla jo lempparivaatekauppoja siellä?
On muutama. Factorie on kiva ja sportsgirl. Täällä on tosi paljon sellasia kauppoja joissa on muutamia kivoja vaatteita ja 80% ihan kauheeta fiorella-riepua.

Mitä tykkäät yleensä juoda siellä?
Cokista menee varmaan eniten… Lisäks tääl on miljoona hyvää Schweppes-makua jota suomesta ei saa. Niitä kuluu melkosesti.

Miten ihmiset yleensä pukeutuu/meikkaa/laittautuu siellä?
Farkkushortsit/toppi yhdistelmä taitaa olla yleisin. Mä sulaudun siis hyvin joukkoon kun mun kiinnostus laittautumiseen on nolla. Tän hetken suurin villitys on farkkushortsit jotka on niin lyhyet että pikkuhousut näkyy ja sit napapaita. Tätä yhdistelmää käytetään on kroppa millanen tahansa.

Miten tuut toimeen S:n kanssa?
Tosi hyvin. S on suhtautuu muhun tosi isovelimäisesti ja on kauheen huolissaan musta ja mun voinnista. Se myös lupas hoidella kaikki jotka koskaan satuttaa mua. Toisaalta S on niin kiltti että sen hoitelu ois varmaan ”Please Sir, If you don’t mind, could you please stop that?”

Tuntuuko että voisit jäädä Ausseihin pidemmäksikin aikaa kuin vuodeksi? Vai onko vuos just sopiva?
Tällä hetkellä ainakin tuntuu että voisin. Tai on sellanen ”voi ei, enää 10kk jäljellä”-paniikki iskee. Oon niin onnellinen ettei mun reissusta tullu vaan sitä puolta vuotta niinkun alkuun suunnittelin!

Onko tää Australia kokemus saanut sut miettimään ulkomaille muuttoa pysyvästi, siis johonkin muuhun maahan?
On. Toisaalta tää vois olla se maa jossa haluisin ehkä asua. Mutta oon tosiaan ollu täällä niin vähän aikaa että mieli ehtii muuttua varmaan viel monesti :)

Kuinka uskalsit lähtee toiselle puolelle maapalloa?
Se että oli joku jonka kanssa lähteä helpotti aika paljon.

Onko teidän tarkotus tulla tän vuoden lopulla takas Suomeen vai tammikuussa 2012?
Jos tullaan, niin tammikuussa sitten :)

Miten elämä kahden naisen taloudessa on sujunut? :>
Tosi hyvin :)

Vieläkö oot jaksanu herätä lenkkeilemään?
vaihtelevasti. Jos oon hereillä ennen seittemää niin lähen lenkille, sen jälkeen on turhan kuuma ja iltapäivästä ei ikinä saa persettään liikkeelle.. Ne mun aamukuuden lenkit on kuitenkin ikävä kyllä jääny taakse :)

Ootko kokeillu surffausta vai ootko enemmän keskittyny kattelemaan aussipoikien surffausta?
Kokeilin kerran. En varsinaisesti löytäny mun sisäistä Kelly Slateria. Tossa meijän lähirannalla aallot on niin isoja etten uskalla lähteä siinä harjottelemaan… Pitää ettiä joku kiva ja söpö opettaja joka vie mut johonkin rauhalliselle rannalle.

tuntuuko siltä että voisit elää loppu elämän siellä(perustaa perhettä, mennä opiskelee, jne.) vai tuut takasin suomeen?
Nyt tuntuu ainakin… Mutta en tiiä onko tää vaan alkuhuumaa :)

mitä kirjoitit ylppäreistä? (jos kävit lukion)
Mulla oli M:n paperit. tai C:n? :D Hyvät siihen nähden että en lukenu ollenkaan.

minkälaista työtä haette sieltä?
Mä koitan varmaan saada duunia jostain vaatekaupasta…

koska tuut suomeen??? :)
Seuraavan kerran toukokuussa :)

mikä teidän ulko-oven tarina on? :–D ootte ihan kun vankilassa siellä rautaoven takana!!
Täällä melkein kaikki ulko-ovet on tollasia. Se on hyönteisverkko joka on vahvistettu tollasessa ritilällä ihan vaan siks että hyönteisverkosta on aika helppo tulla läpi…

mistä sait idean lähtee ausseihin?
Australia on aina kiehtonu mua ja halusin alunperin tänne vaihtoon. Sit kun se jäi, niin se on aina ollu sellanen ”sinne ois kiva muuttaa joskus”

Millaisia odotuksia sulla on “loppuvuodelle”?
No ihan nyt päällimmäisenä se duuninlöytäminen ja kaikki kokemukset mitä se tuo :)

Millaisia siellä on asuinalueet? Mitkä on hyviä ja mitä huonomaineisia? Jos viitsisit vaikka nimeltäkin mainita jotain huonoja? Miten siellä näkyy huonomaineiset asuinalueet? Onko siellä turvallista liikkua? Onko koskaan tullut mitään pelottavaa tilannetta vastaan?
No yleisesti ottaen tää on kai aika turvallista aluetta? Oon aina asunu Helsingissä enkä kokenu sitä mitenkään pelottavaks, niin vaikee pitää tätäkään. Huonoja kai on lähinnä Surfers Paradice ja Southport jotka on halvempia paikkoja asua ja niihin kai kertyy sitten se epämääränen porukka. Hyviä (tää on S:n mielipide) Burleigh Headsista Broadbeachille oikeestaan kaikki. (karttaa auttaa tässä)

Millaisia yökerhoja/baareja siellä on? Ootteko käynyt niissä?
ME EI OLLA KÄYTY! :D Tää on ihan kauheeta. Me oltiin kovasti lähössä ulos viime viikolla, mut loppujenlopuks molemmat nukahti ennenku päästiin lähtemään.. En osaa siis sanoa.

Mikä on teiän “lähisiwa”? Siis minkänimisiä ruokakauppoja siellä on? :D Mitä kaikkea ruokia teette siellä? Onko ikävä jotain suomalaista ruokaa?
Meillä ei ihan kauheesti oo mitään pikkukauppoja tääl, Lähin kauppa taitaa olla Coles jota vois verrata meijän s-markettiin. Periaatteessa täällä voi tehä samoja ruokia kun suomessakin, erona tosin se että raaka-aineita pystyy ostamaan tuoreina purkkien sijaan :) Ikävä ei oo oikeestaan kun oltermanni-juustoa ja ruisleipää. Ja tietty sitä salmiakkia :)

Kun siellä on kerran kalliimpi elintaso, vuokrat, ruoka ym niin osaatko sanoa että onko siellä sitten palkatkin korkeempia?
Mun käsittääkseni on.

Olisitko mielummin lähtenyt vuodeksi Ausseihin backpacking-asenteella kiertelemään? Itse en mitenkään pystyisi asettumaan ausseissa aloilleen jollekkin tiettyyn paikkaan, vaan kiertelisin reppu selässä…
En. Toki haluan nähä muutakin kun pelkän gold coastin, mutta teen sen mielummin niin että mulla on koti ja täältä sitten voin käydä paikoissa joissa haluan :)

Olen jo jonkin aikaa odottanut postausta jossa kertoisit aussi ruuasta ja miten se eroaa suomalaisesta. Esimerkiksi onko vaikeaa löytää maitoa?
Tääl on varmaan hyllyssä 10 erilaista maitoa, eli valitseminen lähinnä on vaikeeta. Loppujenlopuks täältä saa aika hyvin kaikkea mitä suomestakin, eikä mulla kai oo tullu kertaakaan sellasta että en ois kaupasta löytäny jotain mitä oisin halunnu. Leikkeleet tääl on pahoja ja tarjonta aika suppee, kun vertaa suomeen tarjontaan. Ja maitorahkaan en oo viel törmänny vaikka kai täältä sitäkin saa.

Miten se englannin puhuminen/ymmärtäminen on lähtenyt toimimaan, paremmin kun mitä pelkäsit alussa vai miten?
Koko ajan parantuu. Ujostelen vielä puhumista ja pelkään tehä virheitä.. Tai joudun miettii aina että mitä sanon etukäteen, että varmasti menee oikein (tää ei välttämättä oo huono asia..) Mutta siis kyllä mä pärjään englannilla ja vieraiden kanssa on helppo kommunikoida kun ei tarvi häpeillä sitä omaa kielitaitoa :)

Onko se työpaikan löytäminen tosi vaikeeta siellä ja onko mitään löytynyt?
En oo viel ettinykkään :(

Meinaat(te)ko lähteä enemmän kiertelemään maata jossain vaiheessa?
Juu muutama reissu on suunitelmissa! :)

Pakkaatko yhden koalan tai vastaavan pakettiin ja lähetät mulle? ;)
Mä pakkaan!

Tekisitkö postauksen paikallisesta ruuasta?
Mä yritän heti ku keksin mitä se paikallinen ruoka on :D Tai siis täällä nää syö kai sit sitä kengurua (en oo ite maistanu..) mutta muuten se on lähinnä varmaan brittikeittiötä, eli ei mitään makuelämyksiä.

Onko koskaan tullut olo, että vittu nyt mää lähen täältä takasi Suomeen? Vai onko semmonen, että en tuu koskaan enää Suomeen?
Ei. Nyt on ollu sellasia ”haluun kotiin”-fiiliksiä kun yks läheinen on sairaalassa ja tosi sairas, niin tuntuu jotenkin turhauttavalta kun on täällä eikä suomessa. Muuten fiilikset on enemmän kallistunu siihen että jään tänne enkä todellakaan tuu enää takas, siel on liian kylmä ja liian pimeetä.

Mitä ruokaa sulla on Suomesta ikävä?
ruispaloja ja salmiakkipääkalloja :) Ja sweet chili dippiä!

Mitä palveluita sulla on Suomesta ikävä?
FONECTAA! :D Täällä ei pidä harrastaa sitä että poistaa vihasena jonkun puhelinnumeron.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Ding tiistai, maaliskuu 1, 2011 at 19:46

  eikö toi ole aika lapsellista hävetä omaa kielitaitoa ja ujostella sitä? osaat varmasti sen verran, että tulet ymmärretyksi ja taito kehittyy koko ajan. kaikki tietää siellä, että se ei ole sun äidinkieli, niin ei ne oletakaan sulta täydellisyyttä. sinuna häpeisin tuota typerää häpeilyä.. taitaa olla aika huono itsetunto sulla..

  • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 2, 2011 at 00:50

   kiitos tästä syväanalyysista :D ehkä asia on näin

 • Reply Hende tiistai, maaliskuu 1, 2011 at 22:19

  Ihan vaan tiedoks, et sä et oo sinne jäämässä, vaikka kovin jotain sen suuntasta yritätkin uhota! Mä vaikka tuun ja sullon sut matkalaukkuun. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, ja sitä saatkin sit miettiä, kun matkustat sen pari vuorokautta ruumassa! P.S oon valmis pakkaamaan myös mahdollisen kengurun kasvattajan laukkuuni, jos tarve vaatii. Ja tästä ei neuvotella PISTE

  • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 2, 2011 at 00:49

   haha. sun on helpompi tulla muru tänne ♥

 • Reply SSS tiistai, maaliskuu 1, 2011 at 22:34

  Aaaa, tämmönen mattimyöhäinen kymysys vielä kun kukaan ei sitä näköjään kysäissyt…

  …kuinka paljon aikaeroa sinne on? Millaisia vaikeuksia se tuossaa esim. ystäviin yhteydenotossa? Soitatko koskaan Suomeen?

 • Reply Annika tiistai, maaliskuu 1, 2011 at 22:38

  Sweet chili dippi! omnomonomonomon! (tosi tärkee kommentti…) jos lähetän postissa sweet chili dipin, jääkö se tulliin :D ?

  • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 2, 2011 at 00:49

   en tiiä.. siks en uskaltanu tuoda itekkään sitä tänne :D

 • Reply annika keskiviikko, maaliskuu 2, 2011 at 03:17

  Ootko jo oppinut syömään vegemiteä????? se on ihanaaa <3

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 3, 2011 at 00:00

   hyi eikö se oo sitä hiivajätettä? :D En oo syöny ku kuulostaa ideana niin oksettavalta

   • Reply annika torstai, maaliskuu 3, 2011 at 02:21

    joo just sitä!! ihan sairaan hyvää, jos oot autralias nii sun on kyl pakko maistaa sitä!!! paahdat leivän ja ekaks voita ja sit päälle vähä vegemitee, toimii myös hapankorppujen kaa!

 • Reply Juliette keskiviikko, maaliskuu 2, 2011 at 08:07

  Oot ollu vihainen esim. sulkapallopojalle ja sitten poistanut sen numeron :D Ihan selkeesti.

  Niin ja kohta oot sitten myymässä niitä fiorellarättejä :D

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 3, 2011 at 00:01

   luultavasti

 • Reply jonna keskiviikko, maaliskuu 2, 2011 at 17:32

  Odottaisin edelleen vastaustasi tänne: https://www.rantapallo.fi/fastforlove/2011/02/17/torstai/comment-page-1/#comment-5197

  :(

  • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 2, 2011 at 23:58

   aa sori, noihin vanhoihin postauksiin kommentit aina tahtoo unohtumaan. Mutta vastasin nyt :) Kannattaa melkein laittaa spostia tollasissa jutuissa, niin saa vastauksen varmaan nopeiten :)

 • Reply 020202 keskiviikko, maaliskuu 2, 2011 at 21:25

  ihana toi kommentti, että palvelu jota on ikävä- Fonectaa! Nyt on paljon kivempi mennä huomenna töihin, kun tietää, että joku osaa arvostaa meidänkin työtä! :D
  T: fonectalainen

  • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 2, 2011 at 23:57

   hei mä soitin fonectaan varmaan viis kertaa viikossa :D ehdoton ikävä siis!

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post