asuntoa metsästämässä

Ollaan käytetty tänään koko perkeleen päivä siihen että ollaan juostu kämppien perässä. Mä vihaan asunnon ettimistä ja olin jo ehtiny unohtaa miten kamalaa se on. Käytiin kattomassa lauantaina yhtä asuntoa. Täällä ei riitä se, että täyttää netissä kaavakkeen ja toivoo parasta, vaan sun pitää täyttää kaavake jossa kysytään kaikki maholliset mummon alusvaatteiden koosta lähtien. Sen jälkeen kävellään 3km 35asteen helteessä ylämäki-alamäki maastoa ja yritetään löytää välitystoimistoa jonne voi viedä sen kaavakkeen ja noi 14 erilaista suosituskirjettä eri tahoilta ihan vaan kuullakseen että se asunto on vuokrattu tunti sitten. Kiitos tästä.

Terkut sille lukijalle joka mussutti siitä että Aussit on tasanen maa. En oo käyny kattoo miten paljon mäkiä muualla on, mutta coast ei mitään muuta ookkaan näin omien kokemuksien mukaan.

Siinä vaiheessa meni hermo ja päätettiin että seuraava bussi otetaan lentokentälle jossa käveltiin Hertzin tiskille ja vuokrattiin auto. Käytiin kattomassa toinen asunto johon rakastuin noin minuutissa (asialla saattaa olla ihan vähän tekemistä sen kanssa että se kämppä on noin 200m päässä C:n kämpästä, voin siis mun aamulenkeillä juosta siitä ohi aina viidesti)

Tiedättekö, kun meette asuntoon ja tulee heti sellanen olo että ”tää on mun koti”. Toi koti ei ollu mitenkään ultramoderni tai hieno, sielä oli maailmankaikkeuden rumin suihkukaappi ja ruma lattia makkarissa, mutta se oli NIIIN kodikas, että muuta ei tarvittu. Rantaan on ehkä 30m matkaa, mikä on äärettömän iso plussa. Naapurusto on ihana ja rauhallinen ja kuitenkin kaupat lähellä ihan nyt sitä tulevaa työntekoa ajatellen. Se välittäjä tykkäs meistä ja käytännössä lupas kodin jo meille. Anna ei ollu siitä ihan yhtä fiiliksissä kun minä, mutta kyllä mä saan sen pään vielä kääntymään. Mennään huomenna muodon vuoks kattomaan paria kämppää vielä (en aio poistua autosta niiden ajaks) mutta sen jälkeen toivottavasti voidaan soittaa ja sanoa että halutaan se asunto ja päästään muuttamaan ehkä jo tällä viikolla. Meillä on pientä draamaa meijän vuokranantajan kanssa, niin ihan kiva päästä täältä pois :D

MEIDÄN KOTITALO. (siinä vaiheessa kun tää meneekin jollekkin muulle, niin hyppään kalliolta) Rakastan sitä että tossa on vaan neljä asuntoa ja ainaki yläkerran naapurit vaikutti kivoilta kun juteltiin niiden kanssa.

Tää on meijän pihatieltä matka rannalle. se tosiaan on sen 30m. RAKKAUTTA.

S oli sitä mieltä ettei oo koskaan nähny mua yhtä ilosena kun tänään sen jälkeen kun olin nähny ton kämpän (ja se on ollu sitä mieltä että oon vähintäänkin masentunu ja vihaan ausseja) eli ehkä saan Annankin uskomaan että se koti oli meidän koti.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply jeNkki keskiviikko, helmikuu 2, 2011 at 10:10

  joo het tuli tunne, että tää on meiän koti :)) Toi katukin näyttää nii kotosalta. Otetaa tää :D

 • Reply kkk keskiviikko, helmikuu 2, 2011 at 12:03

  onks tuolla vuokrataso korkee? (ihana talo ^^) ja miten pärjäätte nyt aluks kun ette oo vielä töissä? onks teillä paljon säästöjä vai saatteko jotain tukia vuokraa varten? jos saa kysyä :)

 • Reply Nena keskiviikko, helmikuu 2, 2011 at 12:44

  Multa on välillä bileissä ulkomailla tultu kysymään, että oonko masentunut, vaikka mulla on ollut ihan hauskaa:). Jouhtuu varmaan siitä, ettei suomalaisten elekieli ole niin ”iloinen”, vaikka mielentila olisikin;).

 • Reply Elisa keskiviikko, helmikuu 2, 2011 at 14:56

  :D
  Ite oon ollut täällä Australiassa nyt hiukkasen vajaan vuoden. Paikallisen poikaystävän kanssa.
  Ekat pari kuukautta asuttiin poikaystävän kämpässä, jossa oli kolme muutakin kämppistä… Sitten vuokrasopimus oli loppumassa, ja ruvettiin kattelemaan asuntoja HYVISSÄ ajoin, eli n. 3kk ennenku se sopimus loppui. No, eihän siinä oikeen mihinkään voinut hakea ellei olis halunnut maksaa kahta vuokraa parin kuukauden ajalta, ei kiitos! (n. $ 300 viikossa..)
  Sitten kun ihan tosissaan ruvettiin hakemaan ja käymään näytöissä, käytiin joka viikonloppu n. kuukauden verran kattomassa n. 5 kämppää. Sitten piti kiireesti aina kipittää sinne vuokrafirmaan ja väkisin tunkea hakemuksia sisään, ja jotta olis ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia että ne ois ees kattonut just sitä meidän hakemusta, niin piti antaa viikon vuokran verran rahaa pantiksi… Ja sitten jos joku oli jo kerennut sen rahan antaa, nii niitä muita hakemuksia ei sitten käsitelty ollenkaan. Oi ku hienoa! :)::)
  Niin meillä sitten meni joku puoltoista kuukautta saada ees joku kämppä, sellasella hakemuksella jossa oli esim. mun syntymätodistus, kopio suomalaisesta ajokortista, kela-kortista, passista, paikallisten kavereiden suosituskirjeitä (!!!), entisen suomalaisen työnantajan yhteystiedot…. Ja mun poikaystävä on Australian kansalainen!
  Niin. En ees haluu kuvitella miten vaikeeta se hakeminen ois ollut jos olis yksin tai jonkun muun ulkomaalaisen kanssa joutunut hakeen… Että älä ressaa jos ei heti tärppää! :D Vaan en tiedä millasta siellä Gold Coastilla on vuokrata asunto, varmaan ainaki vähän helpompaa kun täällä Sydneyssä!

  • Reply Meri keskiviikko, helmikuu 2, 2011 at 23:32

   joo, no meillä nyt ehkä kävi tuuri ja saatiin toi.. en juhli enennku on nimet paperissa :D
   mutta joo, mulla on suosituskirje parilta eri työnantajalta, kaverilta ja vuokranantajalta :D ihan sekopäistä.

 • Reply Jenni keskiviikko, helmikuu 2, 2011 at 15:56

  näyttää tosi ihanalle paikalle ja ihanan aurinkoista! :) alan olla jo tosi kyllästynyt tähän suomen talven harmauteen :D
  http://ddiamantee.blogspot.com/

 • Reply Heini keskiviikko, helmikuu 2, 2011 at 16:55

  Kiva et kämppä alkaa järjestyy! Heti ku näin ton viimesen kuvan tuli semmone olo et tonne mä kuulun, että oon kateellinen :D

 • Reply iines keskiviikko, helmikuu 2, 2011 at 20:37

  Jos toi hiton myrsky tuhoo koko Cairnsin ja muutatte tonne ni saadaaks tulla kylään? :D Alan itkee!

  • Reply Meri keskiviikko, helmikuu 2, 2011 at 23:07

   saitte sen homman järkättyä? en tiedä mihin koloon teijät meijän pikkusessa kodissa työnnän, mut enköhän mä jotain keksi, eli sinne vaan :D (ja sit voisin seuraavaks lakata tuulettamasta, ennenku oon allekirjottanu vuokrasopimuksen)

 • Reply iida torstai, helmikuu 3, 2011 at 17:26

  Oijjoi, kelpais mullekin kämppä, josta on ranta 30 metrin päässä! ♥

 • Reply reissaajaressu keskiviikko, elokuu 3, 2011 at 16:53

  No huh kyll itelleki kelpais ausseista kämppä. Oon miettiny lähteväni reissaamaan muutamaksi kuukaudeksi ausseihin, ja ehkä uuteen seelantiinkin. Kannattaa olla tarkkana kun tekee ulkomailla asuntokauppaa. Itse etsin asuntoa tallinnasta aikoinaan ja suomalaiset pankit eivät hyväksyneet vakuudeksi virolaista asuntoa. Tsekkaa: http://www.asuntolaina.org tuolta löytyy asunnon metsästykseen ja kiinteistökauppoihin liittyvää tietoa. Haluisin kyll ite ostaa vähän kauempaa ulkomailta asunnon mutta toi on aina ongelmallista kun ei tiedä tarkkaan alueiden hintahistoriaa ja tulee asuntojen hintojen kehitystä. Mut tsemppiä etsintän!

 • Leave a Reply