kuulumisia..

Heippaheippa. Saatiin vihdoin netti avattua, PIENEN säädön jälkeen, eikä se tainu vielläkään mennä ihan kaikkien sääntöjen mukaan. Me oltais niin kusessa ilman Annan poikaystävää joka on jaksanu auttaa meitä noin 1000000 pienessä ja vähän isommassakin asiassa joiden kanssa meijän pitää täällä säätää. Tän maan kaikki pienet käsittämättömät byrokratiakiemurat vie multa järjen. Mulla ei esim ole pankkitiliä, koska mun suomalaisesta pankkitiliotteessa ei oo mainittu mun keskimmäistä nimeä. Puhelinliittymää en jaksanu ees alkaa säätää, vaan otin suosiollaa prepaidin. Alan melkein olee sen kannalla, että jos ei tunne täältä ketään kun tulee, niin ottaa jonkun järjestön kautta viisumin joka auttaa alkuun.

No mutta jos ei oteta lukuun pientä hajoilua, niin kaikki on menny ihanasti. Oon kauheen ihastunu C:hen (joka on siis Annan poikaystävän S:n kaveri, ja joka oli ilmottanu vievänsä mut treffeille heti kun kuuli että oon tulossa tänne) lähinnä sen käsivarsien ja ammatin takia. Ilmat on ollu ihan täydelliset ja aika on lähinnä kulunu siihen, että ollaan maattu rannalla. Mun pitäis varmaan jossain vaiheessa harkita jotain duunin ettimistä, mutta aion nyt ainakin pari viikkoa viel ottaa rennosti ja olla vaan.

Alan vihdoin ymmärtää mitä nää ihmiset puhuu, enkä joudu enää kysyy viittä kertaa ”sorry?” ku joku sanoo mulle jotain. Nyt mun pitäis varmaan seuraavaks alkaa ite puhumaan ihmiselle jotain oma-alotteisesti muutenkin kun sillon kun oon juonu pullon viiniä. Saa nähä mitä ens viikonlopusta tulee, kun C oli suunnitellu jotain _HELVETIN_ viikonloppureissua meille. Anna ehdotti että oon pienessä tuiskeessa koko viikonlopun. Eli täytyy käydä ostamassa taskumatti ja pullo teksua, niin ehkä mä pärjään.

Kuten viimeks jo mainitsin, niin muutettiin nyt ainakin kuukaudeks yhen kaverin luokse asumaan (en ees halua tietää miten säätöä, kämpän vuokraaminen tulee olemaan..) Rakastan tätä kämppää jo nyt ja kun saatiin vihdoin matkalaukutkin purettua, niin se alkaa jo näyttääkin kodilta.


Meijän parveke, tossa on maailman parasta tehä töitä (eli istuu läppäri sylissä ja harkita aseen ostoa jotta sais kaikki ympäröivät 500 lintua hiljaseks.)


Puiden ja rakennusten takaa näkyy meri! jee! Oon aina niin fiiliksissä jos jostain näkyy meri, etten kestä. Ja tosta suolan tuoksusta tulee melkein koti ja töölö mieleen.


Ja lisää parvekemaisemaa. Oon muistanu kuljettaa kameraa tosi huonosti mukana, mutta yritän tsemppaa asian kanssa. Rannalle sitä vaan on vähän nihkeetä ottaa mukaan, kun joka paikka on täynnä hiekkaa koko ajan, enkä ihan vielä haluis laittaa vakuutusyhtiölle ilmotusta hajonneesta kamerasta.

Ollaan seikkailtu lähimmät ostoskeskukset läpi, busseilla kulkeminen on periaatteessa lähes ilmasta tällä hetkellä, jokainen matkusta ja saa lahjottaa haluamansa summan, (eli tyhjentää lompakkonsa pikkukolikoista) ja kaikki menee suoraan tulva-alueille. HKL vois ottaa mallia tästä. Toisaalta suomalaiset repis kaiken tosta irti, eikä kukaan varmasti lahjottais penniäkään. Suomalaiset bussikuskit vois myös tuoda 90% tänne koulutukseen, vai miten monta kertaa bussikuljettaja on huikannu perään ”see ya mate, have a nice day”

Alan nyt leikkii supervaimoa ja kokkaamaan, yritän palata mahd pian kuvien kanssa. Mites sielä menee? Kai siel on tosi kylmää ja märkää?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Laura H tiistai, tammikuu 18, 2011 at 11:56

  Rovaniemellä on ainaki satanu nyt pari päivää putkeen lunta :/

 • Reply Daniel tiistai, tammikuu 18, 2011 at 13:33

  Bring it on! Sun blogi on makeeta luettavaa. Ulkomailla asuvana karvanaamana voin yhtyä niiiin moneen asiaan, mistä kirjoitat. Onnea omaan seikkailuusi (sillä sitä välillä tarvitaan)!

  Mä avasin just oman blogin, mutta aihe ei ehkä ole niin kepeä, kuin sulla. Käy tsekkaamassa, jos uskallat ja inspaa: http://biworldofdaniel.blogspot.com/ .

 • Reply Sagu tiistai, tammikuu 18, 2011 at 14:08

  Kylmää ei ole, mutta märkää senkin edestä :D Saatan olla ehkä ihan himpun verran kateellinen teikäläisille!

 • Reply mialaura tiistai, tammikuu 18, 2011 at 14:47

  Aah ois just kiva nähä biitsikuvia ja päivän asuja! :) Mut ymmärrän et kamera voi vähän kärsiä rannalla :D

 • Reply Srapers tiistai, tammikuu 18, 2011 at 15:27

  Ei oo totta ! Sinä ja Anna saatte kaikki niin kateellisiks että ! :D
  Mutta ihanaa kun nyt teillä on elämänne vuosi edessä siellä niin :):)
  Hyvä Meri, sä lähit mukaan ! Et tuu katumaan sitä päätöstä… Mieti jos et ois lähteny. Olisit nyt vaa duunissa ja sillee… Et löhöis rannallla ja nauttis ”C:n käsivarsista” :D:D

  Mutta täällä Suomessa on kaikki NIIIIIIIIIN ihanasti että ! Lunta tulee ku esterin perseestä, aurauskoneet ei auraa ja ku tulee kotii nii kantaa 5kiloa / litraa lunta sisälle kenkien mukana :) Ihanaa :)

  • Reply Meri torstai, tammikuu 20, 2011 at 00:17

   en varmasti tuu katumaan :)

   tota loskaa ja lunta ei kyl tuu ikävä :D

 • Reply jaswho tiistai, tammikuu 18, 2011 at 16:22

  ohh kuvat näyttää ihan burleigh headsiltä, gold coastilla! love it.
  suosittelen todellakin käymään byron bayssä, kun kerta australiaan asti olet jo päässyt (mutta ei silloin kun siellä on schoolies teinihelvetti) !

  http://jaswho.blogspot.com

 • Reply Heini tiistai, tammikuu 18, 2011 at 16:52

  Joko on C:n kengät tsekattu ;) :D

  Ihana että asiat sujuu noinki hyvin sielllä, pienet vastoinkäymiset tuo vaan vähä mukavaa lisämaustetta ;)

  • Reply Meri torstai, tammikuu 20, 2011 at 00:18

   on, ne oli onneks hyvät. Ois ollu kauheeta jos ne ois ollu jotkut ihan kauheet :(

 • Reply Minna tiistai, tammikuu 18, 2011 at 17:01

  ”Nyt mun pitäis varmaan seuraavaks alkaa ite puhumaan ihmiselle jotain oma-alotteisesti muutenkin kun sillon kun oon juonu pullon viiniä” :—–D Kyllä se siitä!

 • Reply Nadya tiistai, tammikuu 18, 2011 at 17:02

  Äää teillä on maailman ihanin terassi! :)

 • Reply M tiistai, tammikuu 18, 2011 at 17:42

  Sun tekstit on aina tosi kivaa luettavaa ja nyt on ihana aina lueskella tätä kun asut siellä Australiassa. :) Kiva systeemi toi bussijuttu, ja sielläkin näköjään tommosia ystävällisiä bussikuskeja! Täällä kun ne on niin kärttysiä yms.. Ja ihana näköala parvekkeelta.

  (Etelä-)Suomessahan on nyt vaihdellu plussasta miinukselle yms.. Eli ei todellakaan mikään hyvä ilma.

 • Reply M tiistai, tammikuu 18, 2011 at 17:44

  Ps. Olis kiva saada videopostauksia sieltä! :)

  • Reply Meri torstai, tammikuu 20, 2011 at 00:19

   tää meijän netti on niin kauhee, etten tiedä miten saa yhtään videota youtubeen, mutta katotaan.

 • Reply Elinor tiistai, tammikuu 18, 2011 at 18:22

  Sitten kun ehditte – VIDEOPOSTAUS ois aivan unelma :))

 • Reply manjaana tiistai, tammikuu 18, 2011 at 18:47

  Asuin Brisbanessa vuonna 2005 ja tiedän kunnon perstuntumalta millainen Australian byrokratia pahimmillaan on. Hienoin episodi oli kun päätettiin vuokrata elokuva. Queenslandissa ajokortin taakse painetaan aina osoite (tai ainakin tuolloin vielä), ja kun muutat niin ajokortti tulee uusia. Leffavuokraamon tiskillä sitten selvisi että osoite ei ole enää voimassa, joten ei vuokraus onnistunut. Vaihtoehtoisesti oltaisiin voitu hakea kotoa sähkölaskuja, vuokrakuitteja ja koiran verokortti (!!!!) joilla olisi voinut todistaa ajokortin ja passin kanssa henkilllisyyden (sähkölaskussa ja muissa on uusi osoite). Elokuva jäi siis vuokraamatta.
  Toinen mahtava käänne oli kun Suomeen takaisin muuttaessa yritin sulkea pankkitilini. Ilmoitin kassalla että nostaisin pois kaikki 20 dollaria ja sulkisiin tilin. Jouduin luonnollisesti pankinjohtajan kanssa tapaamiseen jossa käytiin läpi se miksi olen niin tyytymätön pankkiin että haluan lopettaa tilin, miten voin niin vain nostaa kaikki rahani kerralla ja miten aion jatkossa hoitaa pankkiasiani. Lopputulemana oli että minulla on edelleen tili Brisbanelaisessa pankissa ja tilille jouduin jättämään pari dollaria, koska tilin kertatyhjennys ei onnistu. Siellä muuten saattaa olla kasvanutta korkoa tänä päivänä….
  Mutta mahtava maa muutoin, nauti olostasi, juo paljon Slurpeeta ja tiedoksi että ne kiljuvalta linnulta kuulostavat on gekkoja… :)

  • Reply Meri torstai, tammikuu 20, 2011 at 00:21

   ahahhahhahahah :D en kestä.

   siis joo gekkoja on myös, mutta tossa kadulla on jatkuvasti jotain riikinkukkotappeluita jotka vie multa järjen.

 • Reply llilja tiistai, tammikuu 18, 2011 at 20:57

  hei kyllä ne jutut lähtee rullaa, vaik aussienbyrokratia onki ihan paskaa :D teil on sentäs siel joku auttamas, ite menin sinne ihan hoomoilasena ja hyvin sain pankkitilit,puhelinliittymät sunmuut hoidettua! (tää vaa siks ET EN TOSIAAN SUOSITTELIS KELLEKKÄÄ MITÄÄ JÄRJESTÖÄ!! ne vetää ihan sikana rahaa välistä ja loppupeleis niist ei oikeesti ole niin paljoa hyötyä, kaikki järjestyy kyl ilman niitäki) :D ongelmat kuuluu asiaa, niille voi naureskella sit myöhemmi!

  • Reply Meri torstai, tammikuu 20, 2011 at 00:22

   joo, jostain pienemmästä pankista ois kai saanu tilin helpommin, mutta hsbc:llä ne on niin pilkunnussijoita ettei järkeä.
   must vaan tuntuu et kaikki nää ongelmat ois vienu multa jo järjen jos ei ois joku auttamassa, mut kai se sit joillekkin sopii :)

 • Reply Katri tiistai, tammikuu 18, 2011 at 21:03

  Toi on niin totta mitä sanoit bussikuskeista. Tänään aamulla esimerkiksi bussi tuli pysäkille sivuluisussa ja sain kertoa bussikuskille kolme kertaa että haluan ladata rahaa kortille. Koskaan ei tule hyvän päivän toivotuksia, joskus ei edes katsota kohti tai hymähdetä vastaukseksi. Ei voi olla niin vittumaista työtä kuitenkaan. :D Ja kun monet heistä ei edes puhu suomea, mutta siitäpä en alakaan edes avautumaan…

  Mutta onnea matkaan teille sinne Ausseihin! Kyllä se englanti tulee sieltä pikku hiljaa. :)

 • Reply Juulia tiistai, tammikuu 18, 2011 at 21:26

  Kiva kuulla et siel on kaikki menny hyvin, ja kivasti houkuttelee kyll noi teijän lämpimät ilmat! Ja noi maisemat aahh!! :)) Tääl sataa lunta/räntää ja on ihan märkää ja synkää kaikkialla, ku on nollassa asteet… Ei niin kiva :sss

 • Reply Mju keskiviikko, tammikuu 19, 2011 at 00:20

  Ainakin kerran… Siihen ne kerrat taitavat jäädäkin. Tästä kummallisuudesta kuskin joukossa oli Cityssäkin juttua; Vuoden bussikuski – http://www.city.fi/artikkeli/Kaupungin+paras+07/2446/

 • Reply kynsilakka keskiviikko, tammikuu 19, 2011 at 17:17

  Mikä ongelma teillä on kutsua ihmisiä niiden OIKEILLA NIMILLÄ? Luuletteko olevanne jotenkin salaperäisiä, kun käytätte vain nimen alkukirjainta? Voi huoh

  • Reply Meri torstai, tammikuu 20, 2011 at 00:15

   joo just siks.

   syy nro 1. se että mä jaan elämäni sen 15000 tyypin kanssa viikossa, ei tarkota sitä että kaikki mun kaverit haluis tehä sen.
   syy nro 2. eräs henkilö josta aiemmin puhuin nimellä sai useamman fb-viestin mun lukijalta / lukijoilta koskien meidän suhdetta, en halua että se toistuu enää ikinä.

   koita siis muru vaan kestää.

 • Reply ilkee keskiviikko, tammikuu 19, 2011 at 18:03

  uutisia ja säätä;
  -Espoolainen lumenpudottaja on nyt päässyt tavoitteeseen eli saanut omaisuutensa myytyä ja pääsee vaimon ja lapsen kanssa Thaimaaseen rantatuoleja myymään
  -alet jatkuu ja mä vaan ihmettelen mistä ne kaivaa noi kaikki alerätit
  -mä en voittanu kenossa enkä lotossa
  -ulkona -0,5 ja sataa jalkarätei, sisällä +20,4 ei sada
  -tänään on sauna ja tulee Taivaan tulet ja mun puhelimeen laitetaan jotain temppuja

  Ja sitten kommentteja;
  -lintuja ei saa ampua eikä sulla oo aseenkantolupaa(kai?????????????)
  -joo mä suosittelen sitä harkitsemista siihen duunin etsimiseen ettei käy niinkuin välivuoden ;)

  nauti lapsonen olosta ja elosta.Ja nyt kun et sitten ilmeisesti saa sitä pankkitiliä niin voivoi ei me voida lähettää sulle lisää rahaa,mutta lähetämme Annalle paljon terkkuja!
  terveisin ilkee(ja kohta vähän katkera)äitipuoli

  • Reply Meri torstai, tammikuu 20, 2011 at 00:31

   oon ylpee ilkee susta että osasit käyttää tätä kommentointia!

   Voin kertoo salaisuuden: nyt ne kaivaa niihin aleihin ne viime vuotiset rievut joita kukaan ei sillon halunnu ostaa. Luuletko että osaat käyttää niitä temppuja joita sun puhelimeen tulee? Mun ois pitäny ottaa täällä joku samanlainen, mutta jänistin ja päätin pitää ton vanhan puhelimeni kun oisin kuitenkin joko rikkonut tai sitten en vaan ois osannu käyttää sitä uutta.

   näitä lintuja varmasti saa, ne pitää ärsyttävää ääntä. Aseenkantolupaa en oo vielä ehtiny hankkia.
   mulla ei oo varaa ihan samanlaiseen välivuoteen duunin osalta, ikävä kyllä.

   Mun suomalaiset pankkitilit toimii oikein hyvin jos sattuu teillä tilille tuppautumaan jotenkin liian isosti rahaa (sitä keno / lottovoittoa ootellessa)
   Kerron terkkuja.

   terkuin, lähes aina kiltti lapsi.

 • Reply Anneli keskiviikko, tammikuu 19, 2011 at 22:19

  Hauskaa et on hauskaa! Ja ihan superhyvä blogi, kiitos siitä! :-)

  Ps. Miten monta kertaa suomalainen matkustaja on vaivautunut esim. tervehtimään bussikuskia…? ;) En mäkään kauheesti kuskina huikkailis perään jos jengi olis niin sitruunanaamoja kuin suomalaiset asiakkaat!

  • Reply Meri torstai, tammikuu 20, 2011 at 00:27

   kyllä mä tervehdin aina?

 • Reply ellem torstai, tammikuu 20, 2011 at 08:31

  wooooww en voi vieläkää uskoo että ootte oikeesti siellä:) tällä hetkellä oon niin kateellinen mutta myös niin onnellinen teidän puolesta!:) ja selviät vkonlopun ihan ilman teksuu;) aivan mahtavaa elämää teille sinne!!:D jos saisin rahat lentolippuihin nii voisitteko pyhittää mulle teidän parvekkeesta yhen nurkan mulle asunnoks?:D

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post