Sophie’s Choice

Lupasin itelleni että jos saan huuto.net kamoista ees suunnilleen puolet rahoista järkkärin ostoon, niin saan vihdoin sen ostaa. Mä oon pähkäilly järkkärin hankinnan kanssa jo pienen ikuisuuden, enkä oikein tiedä enää ees et mikä jarruttelee. Rakastan mun pokkaria, mutta fakta nyt vaan on se, että järkkärillä saa niin hitosti parempia kuvia. Kyselin teiltä aiheesta jo pieni ikuisuus sitten vanhassa blogissa ja tänään keskityin vihdoin siihen että googletin jokaisen mallin joita olitte mulle ehdottanu :)

Tällä hetkellä pohdin nyt Pentaxin k-x:n (tän sais pinkkinä joka ei oo mitenkään huono asia) Nikonin D3100 & D5000 ja Canonin 500D: välillä.

Nikon on kuulema helpompi ku Canon, Pentaxissa taas on laajemmat kuvausjutut. Nikon tai Canon ois varmoja ihan vaan siks että lisäosat ois helppo hankkia, Pentaxista toisaalta en oo koskaan kuullu mitään pahaa keneltäkään. Hinta näissä pyörii aika samoissa, kaikki alle 600 euron. Ajattelin et tuijottelen enivei nyt noi joulun tarjoukset näissä kaikissa ennenkun ostan. . Lisäks täytyy vielä tietty käydä kokeilemassa näitä kaikkia, että minkä saan parhaiten sopimaan käteen…

Kertokaa vielä kokemuksianne näistä malleista? Ja jos ootte päässy vertailemaan kahta, niin kertokaa sekin :) En ymmärrä miks tän pitää olla näin vaikeeta? Must ois kiva jos ois kaks mallia joista valita ja niistä toinen ois ihan paska ja toinen hyvä, niin ei ois näin pirun vaikeeta…

Sit viel yhtenä jokerivaihtoehtona on, että katon jonkun noista vähän vanhemman mallin huuto.netistä… Mulla kun pokkarissa on esim hyvä video, niin en sitä ominaisuutta kaipaa enää järkkäriltä… MUTTA ÄÄH SILTI!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Vilma tiistai, joulukuu 7, 2010 at 02:02

  Morjens! Mulla on itellä Nikonin D3000 ja oon tykänny tosi paljon! Se on ihan perusmalli ja helppo käyttää. En tosin tiedä et mikä ero sillä on tohon Nikonin D3100:n? Mutta tossa nyt ainakin pojoja Nikonille! ;)

  • Reply Meri tiistai, joulukuu 7, 2010 at 14:20

   oukkidoukki :)

 • Reply Hanna tiistai, joulukuu 7, 2010 at 02:20

  Mä pähkäilin kans 500d:n ja d3100:n välillä, mutta päädyin sitten jälkimmäiseen koska Anttilassa hinta sille on 499€ ja kaupan päälle tulee valokuvauskirja, kantolaukku ja 8 giganen muistikortti :-) Juttelin valokuvaajatutun kanssa ja hän sanoi että niin kauan kun kamera on harrastelijakäytössä niin molemmat vaihtoehdot on oikein hyviä ja loppupeleissä kantsii kallistua sen paremman tarjouksen kannalle :D

  • Reply Meri tiistai, joulukuu 7, 2010 at 14:20

   joo tossa on ollu noita tarjouksia, niin mietin et voisin melkein odottaa jos tulis d3100 toi sama taas (ellei se oo menossa jo..?)

   • Reply Hanna tiistai, joulukuu 7, 2010 at 18:52

    Ainaki siinä tarjouslehtisessä mikä meille just tuli luki et toi 499€ + tarvikesetti on jouluaattoon saakka tarjouksessa :)

 • Reply dskjdlkfjsld tiistai, joulukuu 7, 2010 at 08:20

  Jos sua kiinnostaa vaan isomman kameran tuomat edut kuvaukseen eli se parempi piirto, syvyysterävyys, esim lisäsalama, etkä osta kameraa mihinkään harrastusvalokuvaamiseen johon haluut upottaa paljon rahaa (ainakaan semmosta käsitystä en ole saanut sinusta) vaan ihan lomamuistojen, kamukuvien, blogikuvien jne satunnaiseen näppäilyyn ja kameran päivittäiseen kanniskeluun, niin suosittelisin menemään vaan suoraan siihen halvimpaan vaihtoehtoon, se riittää tarpeisiisi vallan mainiosti, kuvan laadussa et varmasti huomaa mitään eroa, etkä tule kaipaamaan mitään lisä asetuksia tai toimintoja.

  Pentax ei. Nikon ja Canon joo, koska niihin tuut saamaan lisäosia, ne saat helpommin muutettua takasin rahaksi, ne on helmpompi käyttää, ne on saanu parhaimmat arvostelut. Mie nyt tuputan tota canonii, kun en oo nikoniin perehtyny ollenkaan.

  Esimerkiksi tuo 1000D olisi ihan riittävä canonilta sinulle. Todella edullinen. (Kaupassahan ne koittaa sulle myydä sitten uusinta, parasta ja kalleinta mihin sulla on vara) Sen suurempaa eroa tuohon tuohon 500D:hen siinä ei ole kun videokuvauksen puuttuminen, joka järjestelmäkameroissa on vielä ihan lapsen kengissä, suosittelen sitä pokkaria mielummin tähän.. Eri asia jos tietty haluat sen videonkin siihen.. Edellämainituissa on tietysti muutamia muitakin eroja, jotka sinun käytössä hirveästi tuskin painavat kun et niitä edes huomaa

  -5 pixeliä vähemmän (ei todellakaan mitään merkitystä)
  -eri kuvaprosessori (et huomaa eroa)
  -kaksi (vai oliko kolme..) tarkennuspistettä vähemmän
  -0,5 tuumaa pienempi näyttö

  + se video puuttuu..
  + jotain todella pieniä juttuja

  Canon 1000D runko 354e Canon 500D runko 543e UUTENA molemmat
  Huutonetistä vielä halvemmalla, ei jää siinä kuule paljoo hintaa enää järkkärille, varmasti pärjäät sillä ihan hyvin, ja sitte ei paljoo hetkauta jos vuoden päästä vaihatki vaikka 7D:hen! ei oo menny siihen ekaan kameraan ku se kolmisen sataa!

  ps. http://www.canon.fi/For_Home/Compare_Products/# tästä voit vertailla speksejä canoneiden välillä
  (muista että megapixelit ei merkitse enää näissä kameroissa sitä kuvanlaatua mitenkään, se on yleinen harhaluulo esimerkiksi pokkareita valitessa.. nykyisin kun kännyköissäkin on jo jotain 10 megapixeliä, mutta silti kuvat rakeista suttua…)

  • Reply Laura H tiistai, joulukuu 7, 2010 at 14:15

   Me hylättiin aikoinaan Canonin 1000d koska se vaan tuntui muihin vähän kalliimpiin verrattuna kädessä ihan muoviselta ja liukkaalta.

  • Reply Meri tiistai, joulukuu 7, 2010 at 14:22

   toi 1000d riittäis varmasti ominaisuuksiltansa mulle, mutta mun mielestä se tuntuu jotenkin niin muoviselta leikkikameralta etten sen takia tykkää siitä :P

 • Reply Memde tiistai, joulukuu 7, 2010 at 08:30

  mulla on itelläni käytössä Canon 1000D, ja valokuvaopinnoissa koulussa eri Nikoneita. Itse oon mieltyny Canoniin, se on tosi helppokäyttönen kun jaksaa käyttää hetken tutkien eri namiskoita. Nikonit on mulle henkilökohtasesti joku ongelma, tosin voi johtua siitä että koko pienen ikäni jokainen oma kamerani on ollu Canon :D Lähtisin siis suosittelemaan Canonia! ;)

 • Reply Janna tiistai, joulukuu 7, 2010 at 12:23

  Mun avomies tietää noista kameroista vähän enemmän kun ite, niin se sano että toi se haluais ite Nikonin D3100. Siinä on kuulema hyvä hintalaatu -suhde. :D Tällä hetkellä ollaan siis käytetty Canonin 1000D:tä. Canon on kyllä mun mielestä helppo käyttää. :)

 • Reply Krista tiistai, joulukuu 7, 2010 at 12:50

  ihan ekaks – älä osta käytettyä kameraa. kamerassa suljin kuluu jokaisella kuvanotolla, eikä se kestä loputtomiin asti, vaan ajan kuluessa hajoaa. joten aina uusi kamera. pentaxia en suosita siitä syystä, että objektiiveja siihen on rutkasti vaikeampi etsiä objektiiveja, kun esimerkiks canoniin ja nikoniin saa objektiiveja myös muilta valmistajilta. jos haluaa kameran ulkonäköä katsoa niin musta nikon on ehdottomasti parhain, canonit vähän kulmikkaita, nikonissa selkeästi enemmän sitä pyöreyttä. nikonistina ehdotan ehdottomasti nikonia tai canonia. kuitenkin, enemmän on kyse siitä kuka on kameran takana kuin mikä kamera on. nikonia saa usein paketilla kameran runko + 18-55 mm + 70-300 mm/70-200 mm objektiivit. sellanen paketti kannattaa ottaa jos vaan saa. canonin tarjouksista en muista. mutta, aktiivisena kameraharrastajana jo vuosien ajan sanon ehdottomasti joko nikon tai canon.

  • Reply Krista tiistai, joulukuu 7, 2010 at 12:52

   edelliseen kommenttiin lisäten, jos päädyt nikoniin, muista tarkistaa, että ostamassasi rungossa on itsessään automaattitarkennus. muuten joudut aina uutta objektiivia ostaessasi tarkastamaan, että objektiivissa on se automaattitarkennus. :)

 • Reply moi tiistai, joulukuu 7, 2010 at 13:03

  Canonia on helpompi käyttää ku Nikonii! Mul on 550D mutta sun ei ehkä sitä kannata ostaa jos kerran pokkarilla saat kuvattuu (riittävän) hyvälaatust videoo. 1000D irtoaa kyl nykyään tosi halvalla, alle 400e vissiinkin, tosin en tiiä haluutko kameraa jota mainostetaan ”helppokäyttösenä” ja ”alottelijalle sopivana”. :D Mulla oli se aiemmin ennen ku vaihoin tohon 550D:hen ja tykkäsin kyllä siitäkin.

  Pentaxia en ehkä suosittelis kun ei tosiaan oo kovin yleinen. Ainaki itel on ennakkoluuloi sellast merkkii kohtaa mikä ei oo ”kovin yleinen”, luulis ettei siihen löydy niin helpol lisäosia sun muita : o

 • Reply Laura H tiistai, joulukuu 7, 2010 at 14:03

  Kaikkihan nuista on varmaan hyviä kameroita ja kaikilla niillä saa hyviä kuvia. Tosin tuohon pentaxiin en oo itse yhtään perehtynyt. Meillä on Nikon D5000 ja oon ollu todella tyytyväinen siihen. Se on meidän eka järkkäri ja hyvin sitä on osannu käyttää. Mm. yksi plussa tuolle rungolle siitä, että siinä on sellainen kääntyvä näyttö, joka on tosi kiva ko sen saa suojaan jos ei esim aina kuljeta kameraa kameralaukussa :)

  Objektiivillahan on suuri vaikutus kuvan laatuun, eikä hyvälläkään rungolla saa hyviä kuvia, jos objektiivi on surkea. Ei kannata kuitenkaan ostaa sitä halvinta runkoa. Nikonin D3000 ja canonin 1000d vastaa vähän toisiaan eli halpa kamera aloittelijalle. Itse ostaisin jonkun vähän paremman. Sitä paitsi tuo Nikon D3000 on jo vanhahko. Olikohan Annalla Nikon D3000 vai muistanko ihan väärin? Sinänsä Nikonin runko vois olla järkevä valinta että teille käy sit samat salamat ja objektiivit.

  Nikonilta on tullut tänä syksynä uusi D3100, jota itse kyllä harkitsisin jos olisin nyt ostamassa järkkäriä (tosin siinä ei oo sitä kääntyvää näyttöä). Yleensähän nuissa Nikoneissa on objektiivina sellainen perus 18-55 VR mutta itse kyllä mielummin ostaisin hieman kalliimmalla ja paremmalla 18-105 VR -objektiivilla varustetun rungon koska tuossa perusobjektiivissa suurennus meinaa loppua kesken. Tuo 18-105 VR on monikäyttöinen koska sillä saa zoomattua jo aika kauas. Onhan myös myynnissä paketteja, joissa on kaksi objektiivia. Meillä on tuo D5000 perusobjektiivilla ja ostoslistalla olis nyt sitten ehkä sellanen 55-200 mm -objektiivi. Suosittelen kuitenkin että siinä objektiivissa olis kuvanvakain (Nikonilla ’VR’ ja Canonilla ’IS’). Tää juttu nyt karkas ihan käsistä, sori :D

  Eikä nyt ollut tarkoitus pitää mitään Nikon -puolustuspuhetta mutta kerron niistä, koska mulla on Nikonista kokemusta. Canonilla en ole kovin paljon kuvaillut kuin vain yhdellä vanhemmalla mallilla ja tietenkin liikkessä kokeillut niitä mitä siellä nyt myydään. Olen kuitenkin lukenut erään ammattilaisen blogista että valinta Nikonin ja Canonin välillä kannattais tehdä käyttömukavuuden perusteella.

  Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

  • Reply Laura H tiistai, joulukuu 7, 2010 at 14:08

   Katoin eka et olit miettiny sitä Nikonin D3000 niin kirjotin myös siitä mut se olikin D3100 joten voit sitten ehkä hypätä ne sitä vanhempaa mallia koskevat lauseet yli :D

 • Reply pinku tiistai, joulukuu 7, 2010 at 14:05

  Ehdottomasti Canon tai Nikon. Pentaxin kuvanlaatu on ihan järkyttävän huono verrattuna kahteen edellämainittuun! Nikonin ja Canonin saa myös myytyä helpommin eteenpäin ja varusteita saa hankittua helpommin & näihin tekee objekteja myös muut valmistajat, kuten Sigma. Itselleni Nikon istuu käteen paremmin kuin Canon, mutta se on ihan susta kiinni kumpi tuntuu paremmalta kädessä. Muuten ei ole mitään väliä kumman otat. :) näitä asioita pohdin joka päivä, kun olen töissä fotoliikkeessä.

 • Reply aio tiistai, joulukuu 7, 2010 at 14:20

  mulla on ollu jo kohta kolme vuotta käytössä canonin 450d, mikä on siis melkein sama kun toi 500d, siinä ei vaan oo videota, plus hippusen vähemmän megapikseleitä. mut mä ainakin oon ollu tosi tyytyväinen! ja plussaa siitä, että kun kotoa löytyy pari canonin pokkaria myös, niin koneeseen liitettävä usb-piuha on kaikissa sama. jos siis joku vaikka…katoaa… mutta ite oon ainakin kokenu aina canonit tosi hyviks, vaikkei mun mielestä esim nikonkaa mikään huono oo. canon on tosi helppo, ja uskon et jos esim ton 500d:n hankkisit, niin unohtaisit pokkaris lopullisesti, kun oot canonilla pari videota kuvaillut ;D

 • Reply Nauski tiistai, joulukuu 7, 2010 at 16:55

  En ala sen kummemin ottaa osaan tähän canon vs. nikon -taisteluun, huutelen vaan, että itellä on toi Canonin EOS 450D ollu pari vuotta ja oon tykänny. Jonkin verran oon Nikoneita kokeillu, mutta ne tottakai tuntui Canoniin tottuneelle vähän haastavilta, vaikkakin monet väittävät niitä helpommiksi. Kaikissa kameroissa on kuitenkin varmasti puolensa, että etköhän löydä sen hyvän kokeilemallla ja kyselemällä! Ja tosiaan, ihan oikein, että kun oot järkkäriä ostamassa, niin et osta sitä halvinta, koska hintaerot ei oo kuitenkaan enää niin isoja ja alkaa mennä jo noihin pokkarihintoihin.

  Mutta se mitä tulin tänne sanomaan, niin tulin kiittämään! Oon tässä nyt puoli vuotta pyöriny ympäri internettiä klikkailemassa uutta objektiivia ostoskoriin, mutta minun tehokkuudellani yksikään paketti ei oo vielä tullu kotiin asti. :D Kunnes tämän sinun postaukses innoittama surffasin itseni tuonne verkkokauppaan ja aah, jos hyvin käy, niin viikonlopuksi saan hakea paketin postista!!

 • Reply telluu tiistai, joulukuu 7, 2010 at 17:31

  Usein sanotaan, että koska Canon on hieman enemmän hintavampi kuin Nikon, maksaa siinä oikeastaan pelkkä merkki tuota lisähintaa. Itse pohdin aikoinani Canonin ja Nikonin väliltä, mutta asiantuntijat totesivat viisaana minulle tuon lauseen. Olen ollut täysin tyytyväinen valintaani, sillä Nikonia osaa tumpelokin käyttää :) nikoniin on saatu ostettua helpolla suurempi objekti, ja tässä kohtaa totesin että Canon olisi ollut minulle liian hankala käyttöinen.

  Omilla kokemuksillani osta siis ehdottomasti Nikon.

  • Reply iava tiistai, joulukuu 7, 2010 at 18:22

   ”dskjdlkfjsld kirjoitti: ..Canon 500D runko 543e UUTENA molemmat…”

   Ostin joululahjaksi itselleni Canonin 500d 18-55 IS putkella Anttilasta, joka maksoi tarjouksessa 479,90 euroa ja kaupan päälle kuvalahjakortti + valokuvauskirja.
   Eli kannattaa kyttäillä tarjouksia =)

 • Reply Lis tiistai, joulukuu 7, 2010 at 18:20

  With Canon you can ;) T. 3 vuotta järkkärin kanssa takana ja muuhun ei vaihtaisi!

 • Reply Jonna tiistai, joulukuu 7, 2010 at 20:44

  Täältä ruudun takaa löytyy Nikonin D5000:n omistaja ja olen ollut siihen oikein tyytyväinen!

  Eräs ystäväni oli hankkimassa järjestelmäkameraa ja pohti valokuvausliikkeessä juurikin Pentaxin k-x:n ja tämän samaisen Nikonin välillä. Mallailujen, testailujen ja myyjän opastuksien jälkeen hän päätyi Nikoniin, ratkaisevana tekijänä muun muassa tuo kääntyvä näyttö. Olen itsekin todennut sen erittäin käteväksi ominaisuudeksi tilanteessa kuin tilanteessa :P

  Mene siis ihmeessä kunnon liikkeeseen, niin asiantunteva myyjä osaa varmasti auttaa sinua! (: Näin pääset myös kokeilemaan, mikä tuntuu parhaalta kädessä yms. Ja joulutarjoukset kannattaa tosiaan tsekata, ainakin on hyvä aika hankkia kamera ;)

 • Reply Laura keskiviikko, joulukuu 8, 2010 at 14:34

  Mulla on ittelläni vielä pokkari, mutta syvästi harkinnassa D5000 ja D3100.
  Ehdottaisin sulle jompaakumpaa noista, sillä mulla on kokemusta Nikonin d3000 kamerasta, ja D3100 on siis ”päivitetty” versio tästä. Valokuvaamisen suurena ystävänä kannatan D5000 toisaalta, sillä et kuitenkaan ihan ole aloittelija (?). Yhdella tutulla tuo D5000 ja on kyllä niiiin tyytyväinen. Pentaxia en järin paljon kannata, mutta voihan sekin olla iha hyvä.. Ja vielä yks vinkki: jos oikeasti et osaa päättää, niin mene kauppaan ja testaile ja syynää mahdollisimman paljon, ettet joudu myöhemmin katumaan.
  Toivottavasti löydät kameroista ”Sen Oikean” ja olet myöhemmin vielä tyytyväinen. :)

  Ja vielä näin lisäyksenä, sulla on ihana blogi =)

 • Reply Amansa torstai, joulukuu 9, 2010 at 14:33

  Omassa käytössä ovat Canon EOS 500D ja 40D. Suosittelen ehdottomasti Canonia, helpon käytön ja saatavuuden vuoksi. Perusputkellakin pärjää ellei mitään erityistä ole kuvaamassa. Kannattaa aloittaa 500D:llä ja sitten siirtyä ammattilaismalleihin.

 • Reply veera torstai, joulukuu 9, 2010 at 23:31

  Jos sä et valokuvausta kunnolla rupee harrastaan, niin suosittelen nikonia, mieluiten tota D3000:tta. Mun käsittääkseni se on just tarkotettu aloittelijoille eikä niinkää vaativaan kuvaukseen.
  Nikonit yleensä on myös melko halpoja, mutta lisäosat(objektiivit,salamat) on sitten niitä kalliimpia.. Mutta jos helppokäyttöisyyttä haluut, niin ehdottomasti nikonia suosittelen.

 • Leave a Reply