pakkauskriisi vol 1

Tuijotin mun vaatekaappiin tänään puol tuntia kasvavan paniikin vallassa. Nyt kun oon tehny varsin rajuja iskuja sinne ja karsinu vaatteet, joita en rakasta kuuhun takas pois jäljellä on ne lemppareimmat vaatteet. Ikävä kyllä, niitäkin on melkonen määrä. En tiedä miten saan karsittua ne niin etten jäis ikävöimään yhtäkään vaatetta jonka joudun jättämään suomeen.

En oo vielläkään päättäny että otanko yhen vai kaks matkalaukkua. Alan kallistumaan kahteen, koska en vaan osaa päättää. Okei, on ehkä fakta että en tarvi kymmentä valkosta perustoppia mukaan ja leggingsejä ei toivottavasti tarvii ainakaan hetkeen. Farkkujen kanssa iskee se suurin ongelma, koska niitäkään ei tarvii ensimmäisinä kuukausina… MUTTA ENTÄS SITTEN TAKIT? En suostu jättämään mun maailman rakkainta biker-takkia kotiin, olkoonkin paikan päällä se reilu 30 astetta lämpötila kun sinne mennään.

Kaikki hokee sitä, että pitää lähteä pienellä tavaramäärällä liikenteeseen, koska sieltäkin ehkä mahdollisesti saattaa löytää jotain. Mitäs jos kaikki Australian vaateliikkeet lopetetaan? Tai jos siellä on vaan tyhmiä vaatteita. Ja miten selviin muka ilman Ginaa ja Henkkamaukkaa vuoden? HÄH? Fakta jota en suostu itelleni myöntämään on se, että todennäkösesti huitelen menemään ekojen kuukausien ajan farkkushortseissa ja uggeissa ja jossain mahd. yksinkertasessa topissa.

Onneks mä ja Anna käytetään samankokosia vaatteita, eli toisen vaatevarasto on melko vapaasti käytettävissä. Sama koskee kenkiä. On ehdottoman tärkeetä lähteä suunnilleen samankokosen ihmisen kanssa reissuun! Tää on oikeesti todettu varsin käteväks kaikilla mahollisilla matkoilla.

Shampoot, rasvat yms roippeet tilaan suoraan Australiaan niin, että ne on mua valmiina odottamassa sielä. Meikkien karsiminen tulee olemaan vaikeeta, mutta selviin siitä kyllä (ja Australiasta saa Make Up Storea, joten mulla ei oo hätää) Mietittiin aluks et oltais otettu vaan yks fööni ja yks ghd mukaan, mutta sit tultiin siihen tulokseen ettei siitä tuu mitään. Jos toinen on jossain reissussa, ni kauhee sota siitä kumpi saa pitää niitä.

Kenkiä en haluu ees ajatella. Mun suosikkikengät kaikkina vuodenaikoina on Converset. Mutta mikä ois sit hyvä määrä niitä mukana? Kahet on ehdoton minimi, mutta entäs mun kaikista rakkaimmat tossut jotka on niin hajoomispisteessä etten tiedä kestääkö ne enää viikkoa kauempaa? Ja voi sitä ballerinojen, sandaalien ja korkkareiden määrää joka ehdottomasti vaatii päästä mukaan. Yhet prätkäsaappaat ois kans kiva olla mukana, että voin kirmailla pitkin Gold Coastin katuja niissä ja pitsimekossa. Yhdistelmässä joka suomessa ei tunnu onnistuvan. (täytyy muistaa ostaa pitsimekko) Mutta jos ajattelee että ainakin ne kahet conssit, kolmet-neljät ballerinat, parit sandaalit ja korkkarit.

Bikinit aion ottaa surutta kaikki mukaan. Niiden ostaminen mulle edelleen sen verran hankalaa. Laukkujen suhteen oon onneks varsin nirso. Mulla on ehkä kolme laukkua jota käytän paljon, muita mun on turha ottaa mukaan kun pärjään niillä. Pitäis ehkä vaan kaivaa se matkalaukku tuolta nurkasta ja kokeilla miten täyteen se tulee jos tekee jonkun testipakkauksen. Mä muutan ennen vuoden vaihdetta pois tästä kämpästä ja siihen mennessä ois tarkotus olla aussivaatteet sivussa ja pakattuna. APUA.

Te jotka ootte muuttanu vuodeks muualle, miten selvisitte pakkaamisesta?

kuvat

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply inksu perjantai, marraskuu 19, 2010 at 16:20

  älä ihmeessä ota kahta laukullista, tuut katumaan for sure :D !! Ja esim fööniä on turha raijata sinne, joutusit kumminkin käyttämään adapterin läpi koko vuoden plus niitä saa varmasti sieltäkin varmaan aika kivuttomaan hintaan . vaikka toki ghd sama homma ja sen mäkin ottasin suna mukaan.. Oon muuttanut ite kertaalleen Kanadaan, ja ite tein niin että jätin kaiken elektroniikan himaan puhelimen laturia ja kameraa + läppäriä lukuunottamatta. Turhaa painolastia ! Sama kengissä, otin tyyliin parit converset ja takeissakin ehkä just ja just sen 2. Kyl sitä tavaraa kertyy, sit kun joudut postittaan suomeen rahdilla isoja laatikoita jotka maksaa maltaita, niin harmittaa jos nyt otat sen 2 laukullista kamaa :D

 • Reply Bambina perjantai, marraskuu 19, 2010 at 16:29

  Asuin viime vuoden Sveitsissä ja oikeesti paras vinkki: ota niin vähän kun mahollista! Se tuntuu aivan mahdottomalta, mutta lupaan sulle, että löydät varmasti Ausseista vaatteita ja sitten vanhat suomikuteet tuntuu hassuilta. :-D Mitään hirmusia vaatemääriä ei kannata ottaa mukaan, ehkä semmoset millä pärjäisit sen pari viikkoa. Kannattaa miettiä enempi kenkiä! Esim. lenkkikengät ja korkkarit kannattaa ottaa mukaan. Ja toisekseen sitten Suomeen palatessa on ihanaa avata vaatekaapin ovi ja tsiigata miten kivoja vaatteita täällä on!

 • Reply Anna perjantai, marraskuu 19, 2010 at 17:14

  En tiedä kerroinko jo, mutta saat ottaa mukaan jonku toisen samankokosen, mä jään tänne. En osaa valita perkele! Ja hei, mul on enää neljä viikkoo aikaa valita. Jumalautanen!

 • Reply Ronj perjantai, marraskuu 19, 2010 at 18:57

  minä ainakin selviytyisin hyvin, koska kaikkia vaatteita jotka rakastan, saan yhteen pienempään matkalaukkuun. Olen kauhean nirso, mutta kun löydän vaatteen jonka rakastan, niin rakastankin koko sydämestäni.

 • Reply roosa perjantai, marraskuu 19, 2010 at 19:34

  En selvinnyt. Liikaa mukana, liikaa ostettu ja yhdeksän kuukautta edessä.. Että tsemppiä vaan kehiin! :D

 • Reply a perjantai, marraskuu 19, 2010 at 20:22

  Itekki olin ausseissa reilu puoli vuotta ja kaikki vaattet mitkä pakkasin oli heti hirveen laimeita niiden ihaniin valikoimiin verrattuna! Olin suomesta ostanu mm uudeksi vuodeksi maailman ihanimman mekon, mutta uv:n koittaessa mulla oli jo paljo ihanampi ja parempi aussimekko! Joten jätä rakkaudet suosiolla kotiin ja ota vaan ihan oikeesti yks laukku koska sekoot niissä kaupoissa! ja tuut saletti ostaan sieltä ainaki kaks laukullista vielä lisää kampetta!

 • Reply Anita perjantai, marraskuu 19, 2010 at 20:26

  Meriiii, ensinnäki, musta sä oot niin nätti, varsinki livenä. :D en koskaan uskalla tulla puhumaan sulle koska öö, mitä mä sanoisin: ”moimustootihanajarakastansunblogia” :D toiseks, mistä sä löydät ihania bikineitä. mun tissit on tsuparallaa saman kokoset ku sulla, ja mäki haluun hienoja bikineitä. :D

  • Reply Meri perjantai, marraskuu 19, 2010 at 22:26

   aww <3 ja mulle pitää tulla aina sanoo moi. vaikka ees noilla sanoilla :D ja yrittää kestää mun kauhistunu ilme ja "kiitos" sopertelu :D

   Mä ostan biksut ihan vaan henkkamaukalta. Ostan jonkun 44 koon ja köytän sen vaan niin tiukalle et tissit on liiskassa :D

 • Reply tintitii perjantai, marraskuu 19, 2010 at 21:36

  itse olin kanssa ausseissa matkaamassa vuoden! En sinuna ottais kahta matkalaukkua mukaan, se on kaameeta se niiden kanssa reissaaminen.. Riippuu tosin miten kauan aiot olla eripaikoissa, itsellä pisin aika yhdessä kaupungissa oli 5kk ja loppuvuosi meni täysin kierrellen ja hostellia kohtuu tiuhaan tahtiin vaihtaen.. :)
  Ausseissa on ihania vaatekauppoja (sportsgirl,dotti sun muut <3), mutta sen sanon että kivoja alusvaatteita siellä ei myydä :D tuli oikeen ikävä perus henkkaa ja lindexiä alusvaateosaston kannalta… Ja joo ne takit.. vuoden aikana kylmin oli 18 astetta (yhtenä päivänä, seuraaval viikol 40 asteen helteet!),mutta oli mullakin nahkatakki mukana, ihan vaan varmuudeksi :D
  Ihanaa matkaa sulle!

 • Reply Oona perjantai, marraskuu 19, 2010 at 22:08

  Lähdin vuodeksi Jenkkilään asumaan ja opiskelemaan ja paras neuvo jonka voin antaa on se, että ota mukaan vaan sen verran mitä mahtuu yhteen matkalaukkuun. Vaikka kotona olevat vaatteet on tärkeitä ja ihania, niin matkan varrelta kertyy sen verran uutta kamaa (niin vaatteita kuin muitakin asioita), että alkaa hyvin pian toivoa lähteneensä Suomesta pelkällä käsilaukulla. Niin mulle ainakin kävi. Suosittelen siis ottamaan mukaan vain ne kaikista rakkaimmat ja useimmin käyttämäsi vaatteet, sellaiset joita voi yhdistellä keskenään ja jollaisia et oleta löytäväsi Ausseista. Osa kauas muuttamisen vaikeudesta on sitä, että täytyy osata luopua vanhasta voidakseen nauttia uusista asioista! :)

 • Reply Saija perjantai, marraskuu 19, 2010 at 23:38

  Mä lähdin vuodeksi vaihtoon rinkan ja käsimatkatavarana olleen tavallisen repun kanssa. Kyllähän noi tavarat lähtiessä rinkkaan mahtui kun sulloi sen äärimmilleen täyteen, mutta entäs sitten kun oli tulossa vuoden päästä takasin… :o Yhen matkalaukullisen lähetin jo vanhempien mukana kun kävivät vierailulla, mutta silti tulin takasin rinkan + repun + extra matkalaukun kanssa :D Ja kun olin puoli vuotta ulkomailla töissä niin lähdin yhden matkalaukun kanssa ja tulin kahden kanssa takaisin… :D Eli kannattaa tosiaan miettiä mitä oikeasti tarvii mukaan ja ottaa just se välttämättömin ja jättää pois niin paljon kuin mahdollista sellasta mitä voi sitten hankkia paikan päältä. Koska sitä paikan päältä hankittuahan sitten kertyy… :)

 • Reply A perjantai, marraskuu 19, 2010 at 23:58

  Toi pakkaaminen ei oo ikinä ollu mun juttu ja molemmilla kerroilla muuttaessani ulkomaille pakkasin ihan väärin. Ekalla kerralla otin liian vähän ja tokalla kerralla liikaa. Ajattelin ekalla kerralla että kyllä mä pärjään jos jätän tän, tän ja tän kotiin ja sit oltiinkin jo kahden viikon päästä pyytämässä äidiltä pakettia Suomesta :D

  Itse suosittelisin ottamaan kaks matkalaukkua, ja pakkaamaan toiseen vaan vähän, jotta sit on tilaa tuoda sieltä ostettuja juttuja takas. Tavaroiden lähettäminen kun sieltä Ausseista on varmaan aika paljon kalliimpaa kun Euroopan sisällä… :)

  Ja toi inksun fööni-kommentti oli hyvä. Adaptereiden vaihtelu laitteesta toiseen jatkuvasti on tosi rasittavaa…

  Tsemppiä!

 • Reply minni lauantai, marraskuu 20, 2010 at 00:54

  Sä vissiin luulet et siellä Australiassa on aina +30 astetta lämmintä? Kun Suomessa on kesä, siellä on talvi (ei oo tosin lunta eikä pakkasta :D) mutta kyllä sielläkin takkia tarvii!! Joten ota nyt reippaasti ees ainakin yks takki mukaan vaikka se ihana biker takki.

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 20, 2010 at 07:50

   anteeks nyt, mutta edes mä en ole ihan niin urpo etten tietäis tota :D

   ja juuri siksi mietinkin noita vaatteita niin paljon kun sielläkin se talvi tulee, olkoonkin sitten että lämpötila sillon sen +15, mutta silti.

 • Reply Dalmiina lauantai, marraskuu 20, 2010 at 00:58

  Samaa mieltä mitä aiemmatkin, mahdollisimman vähän mukaan! Itse lähdin pari vuotta sitten vuodeksi auppariksi ja mennessä tavaraa oli 11kg matkalaukku + 7kg käsimatkatavarat.. ja palatessa sitä olikin sitten kolminkertainen määrä vaikka heitin reippaasti suurimman osan pois. :D itse ainakin hullaannuin nimenomaan siitä kun oli kaikkia eri kauppoja mitä Suomessa!! Melkein kaiken nyt pystyy kuitenkin ostamaan paikan päältä. Itselle tärkeimpiä mukaan otettuja juttuja oli pari valokuvaa rakkaista ihmisistä. Ja tietysti läppäri ;D

 • Reply tao-tao lauantai, marraskuu 20, 2010 at 04:04

  Ihanaa, vuodeksi ausseihin. Ymmärrän tuskasi pakkaamisen suhteen, mutta ÄLÄ ota kahta matkalaukkua mukaan, yksi riittää. Olen itse nyt ollut puoli vuotta ollut maailmalla ja edessä samanmoinen aika. Pakkaa mukaasi pari-kolme t-paitaa, pari toppia, pari hametta, pari pitkähihaista, kasallinen alusvaatteita (otin mukaani 10:t pikkarit ja rintsikat), yhdet tai kahdet pitkät housut (toiset vaikkapa farkut), hammasharja+perusmeikit ym. sellaiset tärkeät, bikinit ja uikkarit ja kahdet kengät (toiset jalassa tuut suomesta ja toiset varmuuden vuoksi matkalaukkuun). Siinä tärkeimmät. Pyyhken saat ostettua, kuten fööninkin. Ihan turha raahata suomesta peruskamaa mukanaan, sun tulee kumminkin osteltua vaikka mitä. Itse otin näiden lisäksi pari romaania (luen paljon), pari ristikkolehteä ajanvietteeksi ja läppärin. Olen jo joutunut lähettämään tavaroita suomeen, kaikkea kivaa tullut hankittua.
  Tsemppiä!!

  • Reply aino lauantai, marraskuu 20, 2010 at 15:30

   vitsi, jos joskus lähen pitkälle matkalle, nii tuun lukee tän kommentin uudestaan, ja noudatan sitä :D eli kiitos, jos ja kun tästä on apua ;D

 • Reply marke lauantai, marraskuu 20, 2010 at 10:13

  Hola! Ihanvasta nyt oon eksyny sun blogiin ja joudun varmaan kahlaa vanhat postaukset läpi koska sun jutut koukuttaa! Mutsiis jokatapauksessa samaa mieltä ku muutki eli yks laukku vaan ja alat vaan karsia kovalla kädellä! Mä lähdin Los Angelesiin mukanani vain se kenkäpari joka mulla oli jaloissa ja nyt melkein kahden vuoden jälkeen mulla on noin 27 paria, plus kaikki mitä oon jo heittäny pois :D Jos vaan jostain saat tilaa missä säilyttää sun loppuja vaatteita Suomessa, niin kannattaa ottaa mukaan vaan ne ihan tapeellisimmat -shoppailtua tulee kuitenkin ;) Kandee kans miettiä jos budjetti antaa periks ostaa noita föönejä sun muita Ausseista, mä ainakin vihaan näiden adapterien kanssa säätämistä Suomesta ostettujen sähkölaitteiden kans :s

 • Reply ondoyer lauantai, marraskuu 20, 2010 at 11:34

  Huh kauhulla muistelen mun omaa pakkausoperaatiota reilu vuosi takaperin (tosin vielä enemmän kauhulla ajattelen samaa operaatiota vuosi lähdön jälkeen kun oli aika palata takaisin ja tavaraa oli kertynyt potenssiin 200 ja painorajat aika hitosti liian matalat…) Anyway, sellaisen vinkin annan (tosin tän varmaan osaat ihan itsekin päätellä) että jätä KAIKKI sellaset ”kyllä mä tätä varmasti vielä joskus tarviin / mut ku tää kamelinkarvatakki on NIIIN IHANA” kotiin. Itse raahasin monen monta paitaa, kenkäparia ja laukkua mukaan joita en käyttänyt koko vuoden aikana kertaakaan mutta tajusin kyllä sitten ne jättää sinne enkä raahannut niitä enää takaisin Suomeen. Tietysti vein myös aika monta kirjaa (toin ne ja aika monta muuta uutta kirjaa myös takaisin, tosi järkevää). Mut ihan parasta oli se, et kun jätti suurimman osan vaatteista Suomeen säilöön ja sitten kun tuli takaisin niin oli hullusti ”uusia” vaatteita ja muuta sälää joiden olemassa oloa ei enää muistanu. Tilanne on tietty eri jos sulla ei oo suuremmin mitään varastoa tms mihin voit tavaraa jättää. Mutta siis, kehotan jättämään surutta osan niistä rakkaimmistakin vaatteista suosiolla tänne, tuut kuitenkin hankkimaan miljoonittain uusia rakkaita sieltä ja sit harmittaa vielä enemmän kun et kuitenkaan voi tuoda kaikkea sieltä kotiin (ellet sitten lähetä niitä kontilla). :-)

 • Reply Annis lauantai, marraskuu 20, 2010 at 12:02

  Moikka Meri,

  itse muutin aikoinani opiskelemaan 4 vuodeksi ulkomaille ja lähdin matkaan yhdella laukulla jossa oli kaikki lempparimmat lempparivaatteet :) Mutta olinpas ovela, ja olinkin jo ennen lähtöä pakannut valmiiksi 2 postipakettia (ja aika pirun isoa, kröhm…) jotka sitten porukat lähetti perästä mulle. Homma toimi tosi hyvin mutta auta armias sitä hetkeä kun kaikki kamat piti saada takas Suomeen! Jepjep, paljon annettiin pois mutta silti jouduin lähettää pahvilaatikoittain kamaa rekan mukana takas…Ja olen kaikkien muiden kommentoijien kans samaa mieltä siitä, että Ausseista löytyy varmasti kaikkea ihanaa uutta ja mieti miten mukavaa olisikin jättää osa ihanuuksista tänne Suomeen odottelemaan sun paluuta (jos et sitten mene surffarin kans naimisiin ja jää sinne!) ja sitten kun tuut takas, nehän on melkein kuin uusia vaatteita kun et oo pitänyt niitä vuoteen :) Voila, problem solved!

 • Reply iina lauantai, marraskuu 20, 2010 at 12:54

  Heissan hei, muistin sut ku katoin Sokkokokin, eli jos haluat nähdä sexymiehes Olli Hermannin :D kokkailemassa niin tsektsek : http://www.nelonen.fi/ohjelmat/sokkokokki/etusivu/video/sokkokokki-kausi-2-jakso-11
  :)

 • Reply Mia lauantai, marraskuu 20, 2010 at 13:20

  Mä lähin puoleks vuodeks ulkomaille ja lähtiessä oli mukana vaan läppäri ja 45 litran rinkka joka paino about 8 kiloo. Perillä tajusin että eipä tullu hirveesti otettua vaatteita mukaan ja aloin samantien shoppailla aika paljon ;D Mut se oli ihanaa ja kun lähin takas kotiin, mulla on 22 kiloo painava matkalaukku, 12 kiloo painoo rinkassa, kaks pienempää ”käsilaukkua” ja läppäri :P Että kyllä sitä tavaraa kertyy…

 • Reply Sanikkk lauantai, marraskuu 20, 2010 at 14:05

  suosittelen mahd vähän pakkaamista! kadut kyllä jos otat liikaa tavaraa, koska ajattele kaikkia ihania kauppoja ausseissa joista tulet kaikkea ostamaan ;D ja jos voisit viedä loput tavaroistasi jonnekkin kaverin tai vanhemmille ja jos tulee vaatteita ikävä niin pyydä heitä lähettämään ne vaatteet sulle ausseihin :D:D:D

 • Reply Etien lauantai, marraskuu 20, 2010 at 15:27

  Anteeks, mutta miten voitte käyttää Annan kanssa saman kokoisia vaatteita? Annahan on paljon pidempi ja hoikempi kuin sinä…ja nyt en tarkoita sitä, että sinä olisit lyhyt ja lihava, EN EN!! Älä siis ota tätä pahalla, ihmettelen vaan, jos oikeesti saman kokoiset vaatteet näyttää yhtä hyvältä kummankin päällä!

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 20, 2010 at 23:43

   no siinä missä anna tarvii vaatteissa kokoa pituudensa puolesta, niin mä sitten leveyden. Ja ei kaikki Annan vaatteet todellakaan ISTU mulle, mutta mahtuu kyllä :) ja toisinpäin :)

 • Reply ella lauantai, marraskuu 20, 2010 at 19:12

  sinä ja anna samaa kokoa?
  tuotatuota..

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 20, 2010 at 23:43

   vaatteissa kyllä.

 • Reply MissuS lauantai, marraskuu 20, 2010 at 19:40

  Moikka Meri!

  Minä muutin ulkomaille kahteenkiin otteeseen vuodeksi (tai no tällä toisella kertaa jäinkin sitten sille tielle :D)
  Kokemuksesta tiedän todellakin, että pakkaaminen ei ole helppoa kun pitää miettiä vuoden vaatteet.
  Ensimmäinen ”virheesi” on kyllä jos tilaat shampoot ja rasvat yms. sinne?
  Oletan että muutatte ihan kaupunkiin, ettekä maaseudulle, ostakaa ihmeessä kaiki kosmetiikka paikan päältä! tulee halvemmaksi ja helpommaksi!
  Jopa lentosasemalta voit ostaa :D

  Sitten mitä tulee vaatetukseen, en tiedä Australian ilmastosta tarpeeksi mutta itse suosittelisin sua ottamaan sellaista vaatetta millä pärjäis ainakin puoli vuotta eteenpäin, korkeintaan yksi takki. Paikanpäältä ostat sitten lisää, siitä oon kuullut kyllästymiseen asti kuinka Australiassa on niin halpoja ja kivoja vaatteita joten Don’t worry :)

  Yksi asia mikä voi helpottaa on pakkauspussit mistä voi tyhjentää ilman, esim clas ohlsonilta löytää (uskoisin)
  antavat paljon lisätilaa

  Mutta niin siis kaikki kosmetiikat yms. pois ja äläkä edes tilaa niitä ku sieltä saat helpommin ostettua paikanpäältä.

  Älä stressaa liika, minä jouduin muuttamaan niin että jouduin ottamaan melkein kaikki tavarani suomesta, jopa astiat ja kaikki huh huh :D
  oli siinä pakkaamista ja pähkäilemistä, lopulta tilasin rahdin

 • Reply katri lauantai, marraskuu 20, 2010 at 21:03

  se oli ihan sairasta tuskaa pakata! mulla ei kyllä niiin paljoo oo vaatteita mistä valita, mutta se oli silti hirveetä. ja no mäÄ oon täällä ranskassa niin tänne saa helposti lähetettyä kamaa, sinne ausseihin ei iha nii iisi. Mulle äitsy lähetti parit kengät ja lasketteluvaatteet ja tollasta. Ja no otin vaa niinkun ne mitkä oli ihan ihan ihan must, ja sitten lohduttauduin siihen että voin ostaa täältä kaiken mitä vaan tarviin, nii hyvin on toiminu. Tsemii!

 • Reply marika lauantai, marraskuu 20, 2010 at 23:17

  Miten rantapallo antaa bloggareiden laittaa kuvia postauksiin ilman lähdetietoja?

  • Reply Meri lauantai, marraskuu 20, 2010 at 23:42

   bloggaaja on itse vastuussa bloginsa sisällöstä. :)
   mutta joo, oli tosta näköjään unohtunu, kiitos huomautuksesta jonna, lisään lähdetiedot :)

 • Reply noona sunnuntai, marraskuu 21, 2010 at 07:44

  Muihin yhtyen, ÄLÄ ota turhaa mukaan! Föönin ja raudan käyttö adapterilla on rasittavaa, kun samaa adapteria tarvitsee kämppis samaan aikaan läppäriinsä ja kännykkä ja kameran akkukin pitäis ladata ja milläääään ei haluaisi ostaa useampaa.. ;)

  Jos Sydneyn suuntaan tuutte, niin täältä voin vinkata mm. Conversen outletin ja ylipäätään Market City Mall on käymisen arvoinen, mm. Esprit, Guess jne outlet-hinnoilla yläkerrassa, alakerrassa feikkeinä. Ginaa ja Hooämmää ei tule ikävä, samoja rätei ja lumpui myydään halvemmalla esim. Chinatownissa ja asusteiden tarjonta on ihan järrrrrrjetöntä. Merkkivaateketjuihin en uskalla itse ennenku eka palkka kolahtaa tilille (2 viikkoa vielä!!!), sitten on jotain kerrottavaa niistä.

  Tulin itse 3 viikkoa sitten Pekingin kautta Ausseihin, ja kenkämäärä on lisääntynyt 5:llä parilla. Käsilaukkuja 3 lisää. Hups. Matkalaukku painoi 20 kg tullessa, ja osa on kyllä ihan turhia,esim. takki ja useat farkut. Ainoa mikä kaduttaa kotiinjätetyistä, on halterneck-paidat. En ottanut yhtäkään hieman kulahtaneista, mutta edelleen pidettävistä paidoistani, aattelin että ostan täältä sit heti uudet. EI LÖYDY. 3 shoppauskierrosta takana ja YKSI paita bongattu. YKSI. Olkapääni ja rusketusrajani itkevät.

 • Reply enlav maanantai, marraskuu 22, 2010 at 00:01

  Joo älä ihmeessä ota kahta matkalaukkua! :D Ite muutin vuodeks USAan, ja tosiaan yhellä matkalaukulla tulin. Pakkaaminen oli kamalaa! Mutta hyvin pärjäsin alussa, ja pian sitä alko shoppaileen vähän liikaakin ;) Nyt kolmen kuukauden jälkeen mulla on jo varmaan kahen matkalaukullisen verran tavaraa… :D Sä tuut ostaan sieltä niin paljon, että tee oikeesti raju karsinta ;)

 • Reply kiiiiisa maanantai, marraskuu 22, 2010 at 18:56

  aikoinaan olin Australiassa noin vuoden ja kaksi melko arvokasta postipakettia lähetin takaisin Suomeen! Kannattaa jättää lempivaatteet kotiin (nyt ehkä muutamaa pakollista helmeä lukuun ottamatta), koska niihin omiin Suomesta tuotuihin vaatteisiin kyllästyy salamannopeasti! Eli sellasia vaatteita mukaan, jotka voi huoletta jättää matkan varrelle,että saa laukkuun lisää tilaa.. Näin tein seuraavalla reissullani ja kannatti. Ja valkoiset vaatteet kannattaa jättää kotiin, koska ainakin hostellien pesukoneet pesevät kylmällä vedellä ja vaatteet ei ole valkoisia kauaa. Muutkin vaatteet jonkun verran kulahtavat, kun vaatevalikoima on reissussa rajallinen, mikä on myös hyvä syy jättää ne parhaat vaatteet kotiin.

 • Reply Inde maanantai, marraskuu 22, 2010 at 20:25

  Pakkasin vuodeksi ja onnistuin siinä käyttämällä järkeä. Mukaan otin kolmet kengät. Kyllä, tasan kolmet: juoksulenkkarit (koska olen himolenkkeilijä), kaupunkikäyttöön sopivat kävelykengät sekä sandaalit. Pärjäsin todella hyvin.

 • Reply :) tiistai, marraskuu 23, 2010 at 00:29

  joo ei kahta matkalaukkuu, turhaa. Tai siis tuut siel joka tapauskes shoppailee nii jos haluut joskus saada tavarat takasin nii yhellä lähe. Pakkaaminen vuodeks on hankalaa (trust me, oon kokenu tän) mut loppujen lopuks et tuu tarvii ekoina kuukausina ku kesävaatteita ja sieltä sit ostat talvivaatteet, et kuitenkaa tiiä siitä niiden tyylistä siellä, kun suomen ja australian tyylit ei välttämättä kohtaa. Mutta siis, mahdollisimman vähän tavaraa, silleen että selviit vähän aikaa.

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post