Eläväinen Montreal

Oli aika viimeisen kohteen Pohjois-Amerikassa, edessä kuusi päivää Montrealissa. Olin varannut Montrealiin tarkoituksella pari ylimääräistä päivää sillä tarvitsin myös aikaa tehdä matkajärjestelyjä ja hoitaa käytännön asioita.

Sohvasurffausta munasilleen

Sohvasurffauksesta innostuneena sain myös Montrealiin ilmaisen majoituksen kahden eri isännän luokse. Ensimmäinen oli äärimmäisen mukava ja avokätinen ja hänen luonaan majoittui myös kaksi saksalaista sohvasurffaajaa, heidän kanssaan teimme paljon kaupunkiin tutustumista yhdessä. Toinen majapaikkani olikin hieman kauempana keskustasta ja he olivat naturisteja, empähän ole aiemmin syönyt illallista munasilleen tuntemattomien seurassa mutta tulipahan sekin nyt testattua. Ehkä tästä lähtien vietän enemmän aikaa kotonakin alasti, sori naapurit.

Ne kaupungin tärkeimmät nähtävyydet

St Oratory on alueen tunnetuimpia vierailukohteita.

Heti saavuttuani ensimmäinen isäntä näytti meille St Joseph’s Oratoryn, josta aukeaa upeat maisemat toiselle puolelle kaupunkia (ei keskustaan). Kirkko itsessään on melko vaatimaton sisältä vaikka sen kupolin väitetäänkin olevan yksi suurimmista. Kirkko on tärkeä kohde yli kahdelle miljoonalle vuosittaiselle vierailijalle ja etenkin pyhiinvaeltajille, jotka nousevat kirkolle johtavat portaat kontaten ja rukoillen samalla.

Iltanäkymää St Joseph’s Oratorylta.

Mount Royal, jolla myös St Joseph’s Oratory sijaitsee, tarjoaa upeat näkymät myös Olympiastadionin ja ydinkeskustan suuntaan. Paikka onkin pakollinen vierailukohde Montrealissa. Satuimme katsomaan kaupunkinäkymää auringon laskiessa ja täyden kuun noustessa pilvenpiirtäjien takaa, kaunista.

Montrealissa oiva tapa liikkua on Bixi-pyörät, jotka toimivat samalla periaatteella kuin Alepa-pyörät Helsingissä (paitsi, että maksaminen on turistille helpompaa). Viidellä dollarilla saat fillarin vuorokaudeksi käyttöösi. Saksalaisten kaverusten kanssa kiersimmekin kaupunkia näiden fillareiden ja metron avulla.

Notre Damen basilika on vaikuttava sisältä.

Vanhan Montrealin alueelta löydät paljon nähtävää. Yksi suosituimmista kohteista on Notre Damen basilika, joka on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista kirkkorakennuksista ja sisältä varsin näyttävä. Sisälle päästäksesi on pieni pääsymaksu mutta sisältä kirkko on kuitenkin näkemisen arvoinen kuten katolisilla kirkoilla on tapana.

St Paulin katu on vanhan kaupungin parhaimmistoa ja siellä on paljon pieniä kauppoja ja ravintoloita. Vanhasta kaupungista löydät myös kaupungintalon ja lukuisia muita kohteita, sieltä on myös lyhyt matka vanhaan satamaan, jossa on kaunis puisto ja pieni tekoranta.

Gay Village on viihtyisä ja toimii kävelykatuna osan vuodesta.

Väriä kaupunkiin tuo Gay Village, joka on pitkä kävelykatu, jonka ylle on ripustettu tuhansia palloja sateenkaaren väreissä. Alue on ehdottomasti LGBT-väen ykköskohde kaupungissa ja myös muille alue tarjoaa esimerkiksi hauskoja drag-esityksiä (joskin ne ovat yleensä ranskaksi).

Biosphere on mielenkiintoinen kohde.

Habitat 67 on erikoinen asuinrakennus.

Pyöräilimme porukalla sillan yli Île Sainte-Hélènelle (ylämäessä meinasi kunto loppua), saarelta löytyy iso huvipuisto (joka oli kiinni vielä) ja lisäksi massiivinen pallomuodostelma Biosphrere, jonka sisällä on ympäristömuseo. Saarelta voit pyöräillä sillan yli Île Notre Damelle, jolla järjestetään esimerkiksi Formula 1 -ajot tai takaisin kaupungin suuntaan Habitat 67:n ohi, joka on hyvin erikoinen asuinrakennus.

Futuristinen stadion vuoden 1976 olympialaisista.

Metromatkan päästä löydät futuristisen Olympiastadionin, jonka torniin voit mennä hissillä. Kuulemma se ei ole kovin erityinen kokemus, joten säästin tämän rahan muihin seikkailuihin. Alue kannattaa kuitenkin nähdä jos Montrealissa vietät aikaa. Stadionin vieressä on suuri sisäeläintarha Biodome.

Musee d’art Contemporain de Montreal oli yksi parhaimmista modernin taiteen museoista missä olen käynyt, tai ehkä se johtui vain siellä olleesta upeasta Rafael Lozano-Hemmerin interaktiivisesta näyttelystä.

Tässäkö se paras ja aidoin poutine?

Ja parhaan poutine-annoksen tittelistä käydään vääntöä Kanadassa, tällä kertaa sen parhaan poutinen kerrottiin löytyvän La Banquise -ravintolasta. Ja olihan se kyllä hyvää ja erilaisia vaihtoehtoja löytyy lukuisia.

Vierailu luonnon keskelle

Äärimmäisen leppoisa kesäpäivä luonnon keskellä.

Pääsin myös majapaikkani kautta käymään noin tunnin päässä Montrealista olevilla vesiputouksilla, jotka sijaitsevat pienen metsässä rämpimisen päässä. Mutta juuri siksi alueella ei ollut montaa ihmistä, vain muutama tyyppi ruskettamassa kikkeleitään. Luonto alueella oli kuitenkin tosi vaikuttava ja se oli täydellinen paikka viettää aurinkoista päivää.

Metsässä rämpiminen ja veden yli loikkiminen oli lopulta sen arvoista.

Takaisin Eurooppaan

Niin se vaan alkaa kotimaa hiljalleen lähestyä ja oli aika siirtyä seuraavaan kohteeseen, eli Islantiin. Tämä on maa, jonka näkemistä olen odottanut pitkään.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply