Värikäs Sydney

Lyhyt lento Melbournesta saatteli Sydneyn lentokentälle. Kätevä ja budjettiystävällinen tapa päästä kentältä keskustaan on ottaa lentokenttäjuna, joka maksaa noin 16 dollaria suuntaansa. Ennen junaan astumista tulee ostaa Opal-kortti, joka toimii siis kaikissa paikallisliikenteen kulkuneuvoissa. Muista leimata aina sisään ja ulos. Säästövinkkinä kentälle palatessa on jättää kortille noin 5 dollaria ja kun leimaat ulos kentällä niin kortti menee miinukselle ja säästit 10 dollaria.

Majoituksena minulla oli pari eri hostellia Kings Crossin alueella ja viikonloppu AirBnB-asunnossa Redfernin alueella ystäväni kanssa, mikä toi vähän luksusta arkeen.

Monipuolinen keskusta

Oopperatalosta löytyy aina uusia kuvakulmia.

Mitä olisikaan Sydney ilman oopperataloa ja Harbour Bridgea? Oli mahtavaa päästä itsekin näkemään nämä legendat lähietäisyydeltä. Oopperatalo on kaupungin ja ehkä jopa koko Australian tunnetuin nähtävyys ja sen lukuisia kulmia ja yksityiskohtia on mielenkiintoista kierrellä. Sisätiloihin pääset vain opastelulla kierroksella tai konserttivieraana.

Massiivinen Harbour Bridge on myös uudenvuoden ilotulitusten näyttämö.

Kävelin myös Harbour Bridgen yli ja silta olikin massiivisempi rakennelma mitä olin kuvitellut ja sieltä oli kivat näkymät. Jos haluat lisäjännitystä ja pätäkkää löytyy lompakosta niin voit myös kävellä sillan yläosaa pitkin, voin kuvitella, että siellä varmasti ottaa vatsan pohjasta. Sillan toisella puolella on myös pieni huvipuisto Luna Park, joka valitettavasti oli kiinni kun sinne astelin. Sen alueelle pääset ilmaiseksi mutta laitteisiin joudut maksamaan. Sillan keskustan päässä on viihtyisä The Rocksin alue, jossa on esimerkiksi monia ravintoloita.

Cowper Wharfin laiturialuetta, täällä majailee yleensä myös sotalaivoja.

Kaupungin lukuisissa puistoissa on mukava viettää aikaa ja ottaa lepoa kuumalta auringolta. Varsinkin Botanical Gardensin puistoalue on kaunista ja monipuolista kasvillisuudeltaan (luonnollisesti). Myös rantareitti oopperatalolta on kaunis.

Liikkumiseen suosittelen käyttämään kävelyn lisäksi busseja ja metroa, jotka vievät kätevästi eri puolille kaupunkia. Suuntaa vaikka China Towniin herkuttelemaan tai kaupungin useisiin museoihin, joista suosikkini oli Art Gallery of New South Wales, joka oli pääosin myös ilmainen.

Legendaarinen Bondi

Surffareiden värittämät aallot huuhtovat Bondin rantoja.

Sydneyn rannoista ehdottomasti tunnetuin on Bondi, joka on nähty esimerkiksi Australian hengenpelastajista kertovassa tosi-tv:ssä. Bondin hiekalla riittää auringonpalvojia mutta uimarien kannattaa pysytellä lippujen välisellä alueella sillä aallot ja virtaukset saattavat olla tosi voimakkaita. Ei ehkä mikään lapsiystävällisin ranta.

Massiiviset aallot iskivät rantakiviin.

Bondilta löydät myös merivesiuima-altaan jos suoraan mereen meno tuntuu pelottavalta. Lisäksi rannan reunustalla voit seurata kuinka aallot iskevät rantakallioihin, aaltojen voimaa on huumaavaa tuijottaa. Kokemuksella voin kertoa, että aaltojen voima saattaa välillä yllättää, joten pidä järki mukana kuvaussessioissa. Itse kärsin onneksi vain roiskevedestä.

Bondille pääset esim metro-bussi yhdistelmällä ja sieltä löydät myös Tomi Björckin ravintolan jos siellä vierailu kiinnostaa.

Päiväretki Manlyyn

Kaunis Manlyn ranta tummien pilvien alla.

Sydneyn läheisyydestä löytyy lukuisia rantoja pitkin rannikkoa, itse päätin matkata lautalla Manlyyn, jonka ranta oli valittu Tripadvisorissa Australian parhaaksi rannaksi. Lauttamatka kestää noin puoli tuntia ja ne lähtevät Circular Quay -aseman edustalta, kyytiin pääset esimerkiksi maksamalla paikallisliikenteen Opal-kortilla.

Manly, kuten monet muutkin Sydneyn lähiöt, ovat kokeneet paljon kasvua ja arvonnousua Sydneyn kasvaessa vuosi vuodelta. Alue onkin hyvin viihtyisää ja kävelykatua pitkin pääset satamasta rannalle. Ranta on on siisti ja tarjoaa monenlaisia palveluita, rantabulevardilta löydät monia ravintoloita ja esimerkiski erinomaisia poke bowleja tarjoaa Aloha Mate.

Pienen kävelymatkan päässä sijaitsee myös pieni Shelly Beach, jonka lähellä löytyy snorklattavaa ja kukkula näköaloineen.

Juhlaa sateenkaaren väreissä

Kulkueessa riitti väriä ja iloa.

Osuin Sydneyyn juuri Mardi Grasin aikaan ja se toi kaupunkiin paljon väriä ja onnellista erilaisuutta, myös ystäväni Perthistä saapui kanssani juhlistamaan Mardi Grasia. Viikkoon mahtui paljon erilaisia tapahtumia mutta me päätimme osallistua ainoastaan paraatin seuraamiseen ja niiden jälkeisiin pääbileisiin.

Paraatia seuraamaan odotettiin kaduille jopa 300 000 ihmistä ja se varmasti tulikin täyteen, olihan kyseessä Mardi Grasin 40-vuotisjuhla. Itse paraati oli mahtavaa seurattavaa vaikka se välillä olikin turhan kaupallinen. Oli tunteita nostattavaa nähdä niitä ihmisiä, jotka olivat osallistuneet ensimmäisille marsseille ja nähdä se kaikki ilon ja onnellisuuden määrä marssijoissa ja katsojissa.

Pääbileissä lavan valtasi drag-esiintyjiä vuosikymmenien ajalta.

Pääbileet olivat massiivinen tapahtuma 12 000:lla myydyllä lipulla. Pääesiintyjänä oli kuolematon legenda Cher ja kuolematon siis siksi että 99 % hänen vartalostaan on korvattu muovilla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply