Uusi-Seelanti, Pohjoissaari: Bay of Islands

Koska en ollut vielä käynyt Aucklandia pohjoisempana niin päätimme ystäväni kanssa varata eläkeläistyylisen päiväreissun Paihiaan ja Bay of Islandsiin. Pakettiin sisältyi bussikuljetus Aucklandista Paihiaan sekä risteily Bay of Islandsissa. Bussi lähti aamutuimaan Aucklandista ja bussikuski höpisikin lähes koko neljän tunnin matkan ajoittain huonolla huumorilla maustettuna.

Lounasta ja kiertelyä Paihiassa

Paihian pieni kaupunki on kiva päiväretkikohde.

Perillä meillä oli vajaa pari tuntia aikaa kierrellä Paihian pienessä kaupungissa ja nauttia lounas. Aika oli ihan riittävä sillä keskustassa ei kovin paljon ole nähtävää ellei lähde vaeltamaan luontoon. Rantabulevardi on kuitenkin viihtyisä ja siinä onkin mukava istuskella ja nauttia jäätelöä tai vaikka virkistävä tuopponen.

Delfiinejä ja tyrskyjä

Delfiinien ja turistien koskettava kohtaaminen.

Edellisenä päivänä minua jo varoiteltiin matkanjärjestäjän toimesta kovasta tuulesta ja merenkäynnistä ja, että reissu saattaisi keskittyä vain läheisimpiin saariin. Vaikka napakka tuuli tuiversikin niin onneksemme laivan kapteeni kertoi heti aluksi, että sääolot sallivat risteilyn Hole in the rockille asti mutta sen läpi ei tällä kertaa olisi mahdollista ajaa. Matkan alkaessa varoiteltiin, että jos tulee herkästi merisairaaksi niin kannattaisi jäädä maihin.

Matka kuitenkin alkoi aaltojen keinuttaessa laivaa, se toi mukavasti lisäjännitystä matkaan. Tosin kuvien ottaminen oli todella haasteellista kun pystyssä pysymiseen tarvittiin tukea.

Ensimmäinen pysähdys oli tervehtimään delfiiniryhmää ja pienen odottelun jälkeen ne ilmestyivätkin uiskentelemaan laivan läheisyyteen. Harmiksemme olimme tällä hetkellä laivan yläkannella ja emme päässeet niin hyvään näköetäisyyteen delfiinien kanssa. Joka tapauksessa delfiinien uiskentelu ja hypyt olivat kivaa nähtävää.

Saaria ja poukamia

Matka jatkui hieman suojaisemmalla osuudella vaikka tässäkin oli pidettävä persaus tiukasti penkissä, ettei ollut yli laidan. Koko matkan ajan laivalla oli kapteenin selostus saarista ja niiden historiasta, tämä toi huomattavasti lisää mielenkiintoa risteilyyn.

Majakka loistaa mahtavan luonnon keskellä.

Alueella on kauniita saaria ja poukamia, joissa aikoinaan legendaarinen Captain Cook myös tutustui alueeseen ja antoi sille sen nykyisen nimen. Saarille olisi ollut hauska päästä myös lähemmin tutustumaan mutta nyt oli tyytyminen vain katseluun.

Hauskana yksityiskohtana huomasin laivalla humalaisen ja äänekkään pariskunnan ja päästyäni kuuloetäisyydelle niin eiköhän nämä olleet suomalaisia, ne harvat kerrat kun suomalaisiin on törmännyt niin stereotypiat ovat kyllä olleet harvinaisen osuvia.

Hole in the Rockin nimi on hyvin kuvaava.

Risteilyn perimmäisestä nurkasta löytyi kuuluisa Hole in Rock, joka on siis saari johon aikojen kuluessa merenkäynti ja sää ovat kaivertaneet ison reiän. Hyvällä säällä risteily ajaa itse reiän läpi mutta tällä erää oli tyytyminen katseluun. Onneksemme tuulen suunta oli niin, että pääsimme ajamaan todella lähelle saarta.

Märkä paluumatka

Paluumatkalla ajattelimme mennä laivan keulaan istumaan, tämä olikin hauska kokemus isojen aaltojen vauhdittaessa matkaa. Hymy tosin hieman hyytyi kun aallot pääsivätkin yllättämään ja kastelivat meidät onnistuneesti. Loppujen lopuksi tämä oli kuitenkin hauska elämys joka nauratti vielä jälkeenpäinkin.

Jos sulla on enemmän aikaa niin Bay of Islandsin alue tarjoaa paljon muutakin nähtävää ja tekemistä aina hylkysukelluksista kauniisiin rantoihin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply