Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miltä tuntuu paluu Maltalle?

Viime kirjoituksesta on taas vierähtänyt aikaa. Myös maisemat ovat ehtineet vaihtua loppusyksyn kylmästä Suomesta aurinkoiseen Maltaan. Itselle hyvinkin tuttu paikka, sillä tulihan täällä sentään aikaisemmin asuttua parin vuoden ajan ennen kuin reissukärpänen pääsi puraisemaan kunnolla.

Ajatus paluusta takaisin muodostui jo viime keväänä kun olin vielä Espanjassa. Espanja ei oikein alkanut tuntua sellaiselta, mihin voisin jäädä pidemmäksi aikaa. Tähän tosin saattoi vaikuttaa se, että lähdin sinne ylipäätään ajatuksella, että katsotaan nyt talven yli ja mietitään sitten. Johan se koronatilannekin varmaan helpottaa kevääseen 2021 mennessä ja pääsee miettimään tarkemmin minne haluaa mennä. No eihän se oikeastaan helpottanut sillä tavalla kuin olin toivonut. Tämä viimeisin parin vuoden haastava tilanne on tehnyt itselle ainakin sen, ettei oikein tiedä missä haluaisi olla. Ja jos johonkin haluaisi mennä, niin sinne ei ole rajoituksien takia päässyt. Tämä vuosi näyttää hieman lupaavammalta, sillä myös Aasian puolella alkaa maat avata rajojaan ja sallimaan turistit takaisin. Ehkä se oma suunta taas tästä selkeytyy.

Maltalle oli toisaalta helppo palata, kun täällä on aikaisemmin ollut. Kahden vuoden aikana onnistuin luomaan tästä paikasta itselleni toisen kodin. Hassuin sattuma tässä paluussa on ollut se, että sain vanhan asuntoni takaisin. Satuin nimittäin olemaan vanhaan vuokranantajaani jo viime kesänä yhteyksissä, kun olisin mieluummin majaillut kämpässä hotellin sijaan. Samalla tuli puheeksi mahdollinen paluu takaisin, vaikka ajankohdasta en vielä osannut tuolloin sanoa varmuutta. Asunto itsessään oli pysynyt melko samana, joitakin asioita oli paranneltu. Sain myös huomata, että pari suomalaista kirjaa oli edelleen olohuoneen hyllyssä, samoin Goalta aikoinaan tuomani pieni norsu. Uudesta jääkaapista löysin myös samat vanhat Goalta tuomani magneetit. Näiden pienien juttujen ansiosta paluu tänne tuntui hyvällä tavalla oudolta, vähän kuin olisin palannut takaisin kotiin enkä olisi koskaan lähtenyt pois. Ja silti olin ollut kaksi vuotta poissa.

BacktoMalta

Talvi on täällä ollut ajoittain kylmäkin. Sateita on tänä talvena ollut enemmän ja tammikuun puolivälissä yön lämpötilat painuivat +5 asteen tuntumaan. Tammikuu on toki tunnetusti täällä sitä kylmintä aikaa. Mutta jopa paikallisilta olen kuullut, että sateita on ollut nyt huomattavasti enemmän kuin aiempina talvina. Aurinkoisesta säästään huolimatta tämä helmikuu ei silti kovin lämmitä, paitsi keskipäivällä. Ensi kuussa toivottavasti pääsee nauttimaan jo vähän enemmän lämmöstä, kun aletaan vielä enemmän kääntyä kohti kevättä.

Kaiken kaikkiaan paluu on tuntunut hyvältä. Vaikka pari kaveria täältä onkin pitänyt hulluna ajatuksena tulla takaisin. Mielipiteitä toki tästä pienestä saaresta löytyy joka lähtöön. Niistä hyvistä ja huonoista puolista voisinkin kertoa toisella kertaa! 🙂

Tällä hetkellä kuitenkin olen tyytyväinen päätökseeni, joten nähtäväksi jää kuinka pitkään täällä viihdyn tällä kertaa. Ja ainahan täältäkin käsin pääsee vaihtamaan maisemaa, jos siltä tuntuu.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin torstai, 24 helmikuun, 2022 at 05:38

    Mikä ihana sattuma, että sait vanhan asuntosi jälleen itsellesi. Ja että sieltä löytyi sinun tuttuja esineitäsikin. Joka paikasta löytyy lopulta niitä huonoja puolia, tärkeää, että itse tuntee olonsa kotoisaksi.

  • Leave a Reply