Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuulumisia Suomesta

No niin, tässäpä sitten vierähti muutama kuukausi taukoa blogista. Samalla maisematkin ovat vaihtuneet Espanjan auringosta hieman toisenlaisiin tunnelmiin. Kesäkuussa Espanjasta lähdön jälkeen vietin pari viikkoa Maltalla, josta tulin Suomeen heinäkuun alussa. Oli mukava käydä tuolla pienellä saarella 1,5 vuoden jälkeen uudestaan. Nyt on Suomessa jo ruskan aikaa ilmassa selkeästi ja syksy todella saapunut. Tällä hetkellä majailen meidän mökillä Pohjois-Karjalan Liperissä. Parin viikon päästä olisi suuntana Länsi-Uusimaa. Siellä riittääkin sitten hommaa vielä ennen kuin lokakuun loppupuolella koittaa lähtö Suomesta takaisin auringon lämpöön. Lopullinen kohde olisi Malta, jossa tosiaan aikaisemmin jo asunut pari vuotta. On hyvin mahdollista, että Maltalle mennään pienen mutkan kautta. Mielessä käynyt mm. Kreikka ja Teneriffa, mutta saa nyt nähdä mikä se lopullinen suunnitelma on ja toki tähän vaikuttaa myös nuo koronaan liittyvät rajoitukset.

Meidän mökki tosiaan sijaitsee Liperissä, kaukana kaupungin hälinästä. Toisinaan voisi kai sanoa keskellä ei mitään tai aivan metsän ympäröimänä tai täällä landella. Metsää ja peltoa tässä ympärillä ainakin nimittäin riittää. Toisaalta en kai koskaan ole ollut kovin innostunut kaupungin hälinästä ja siksi Lohjan tapainen pienempi kaupunki on ollutkin oiva asuinpaikka. Siitä huolimatta mökille on aina ollut mukava mennä rentoutumaan ja rauhoittumaan. Ja jos mielii lähteä kaupungille, niin Joensuun keskusta on vain 30 km:n päässä.

Lenkkeilymaisemat ovat aika mukavat ja uteliaita silmäparejakin saattaa silloin tällöin tien vierestä löytyä. Toisinaan samaa tietä pitkin kävely tuntuu turhauttavalta, jolloin tulee otettua auto alle ja suunnattua jonnekin toiselle reitille.

Ja kieltämättä ne syksyiset kylmät illat ei tunnu kovin epämukavilta, kun voi nauttia takan lämmöstä sisällä. Ja joskus siihen sopii oikein kivasti lasillinen viiniä kaveriksi 🙂

Syksyn ensimmäiset fiilikset tuli siinä vaiheessa, kun näki pihlajanmarjojen ilmestyvän lehtien joukkoon. Tänä vuonna näyttäisi tosi moni pihlaja ainakin tässä meidän mökin ympäristössä olevan täynnä marjoja. Ihan selkeästi myös puun lehdet alkavat nyt vaihtamaan väriä ihan reippaasti.

Aikaisemmin olen eniten nauttinut aina Suomen kesästä. Tai no nautin toki vieläkin. Mutta kun on neljä vuotta oleskellut suurimman osan ajasta ulkomailla, alkaa yllättäen arvostaa meidän neljää vuodenaikaa enemmän. En nyt silti voi sanoa, että kaipaisin talvea mitenkään erityisesti. Toisaalta näin entisenä auton omistajana talvesta muistoina taitaa olla enimmäkseen niitä hetkiä, kun auto pitää kaivaa lumen ja jään alta melkein joka päivä tai ajaa aivan järkyttävässä tuiskussa ja loskassa. Eikä ne syksyn sateet ja kurakelitkään kovin mieleisiä ole olleet. Mutta toki jokaisessa vuodenajassa on jotain hyvää ja kaunistakin. Esimerkkinä vaikkapa juuri syksy. Toki se ruska on viehättänyt aikaisemminkin, mutta jollain tavalla siitä nauttii nyt ihan eri tavalla.

Tähän tosin voi vaikuttaa se, että harvemmin olen meidän mökillä enää tähän aikaan vuodesta ollut. Kaupungissa se ruska on toisenlaista. Viime syksynä ihastuin ruskaan ihan täysillä ja osittain juuri siksi halusin viettää aikaa mökillä vähän pidempään kuin olin alunperin suunnitellut. Pelkästään jo pihapiirissä huomaa kuinka puiden lehdet alkavat vaihtamaan väriä. Etenkin meidän mökin edessä oleva iso vaahtera on nyt todella kaunis ja muuttuu entistä kauniimmaksi koko ajan. Ihanaa on myös katsella järvelle, kun sitä reunustavat puut alkaa näyttäytyä eri väreissä tai, kun sopivalla säällä järven päälle on kerääntynyt usvaa. Se luo täällä mökillä oleskeluun ihan omanlaisensa tunnelman 🙂

Kuulumisia lisää Suomesta tulen varmaan tässä päivittelemään myöhemminkin. Samalla voisin jakaa myös kokemuksia Valenciasta, jossa vierailin kesäkuussa, sekä vähän tunnelmia Maltalta ja sinne paluusta. Jospa saisi tämän blogin taas heräämään kunnolla henkiin 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply