Suomen suurin matkablogiyhteisö

Patong – pikaisesti

Kuten jo aikaisemmassa postauksessa kerroin, kentältä hotelliin suoriuduin supernopeasti! Ekana hotellina toimi Sunset Beach Resort, joka sijaitsee rantaa pitkin kulkevan tien varrella, lyhyen kävelymatkan päässä Patong Beachiltä ja food market rakentuu aivan hotellin eteen iltaisin.

Hotelliin saavuttuani paperit siis tsekattiin taas, kerrottiin että testitulos tullee 6-8 tunnin sisällä; sen saavuttua olisin vapaa liikkumaan. Mulle näytettiin huone ja sitten ohjelmassa oli odottelua ilmalämpöpumpulla varustetussa huoneessa. Ehdin katsomaan mainojen liihottelua parvekkeelta, vähän sarjaa ja ottamaan päikkärit. Herättyäni testitulos oli tullut sähköpostiin ja ehdin ihastelemaan ensimmäistä auringonlaskua rannalle juuri sopivasti! Vinkkinä kuitenkin, kannattaa varata vähän jotakin iisiä evästä mukaan. Mulla oli pari Suomesta tuotua hedelmäsmoothiepussia, jotka pelitti tässä kohtaa ihan mainiosti. Monesti huoneissa on vesipullot odottamassa, joten janoon ei kuole.

Reippaasti sukelsin myös syvään päähän ja nappasin mukaani hotellille kadulta muutaman vartaan ja pussillisen hedelmiä. Untakaan ei ekana iltana tarvinnut kauaa odotella, vaikka hetken ihastelinkin mustalle taivaalle piirtynyttä ukkoskuuroa. Salamat löivät tiuhaan, mutta jyrähdyksiä tuli harvakseltaan.

Toisena päivänä vaelsin pienessä tihkusateessa Patongin kujia ja rantaa pitkin, nauttien hedelmäshakesta. Olen maailman huonoin syömään aamupalaa, eikä tilanne reissussa ainakaan helpota 😀 Nuo shaket pelastivat monta hetkeä, voisin lähes elää pelkästään tuoreista hedelmistä tehdyillä smoothieilla.

Rannalla oli kovin hiljaista ja vaikea uskoa, että se on joskus ääriään myöden täynnä. Toki kelikin vaikutti, joten otin uusinnan auringonlaskun aikaan. Silloin aasialaisia olikin jo huomattavasti enemmän, länsimaalaiset turistit selkeä vähemmistö. Istuin rantahietikolla ja ihastelin pienen pieniä rapuja, jotka vilistivät rantaviivalla kiireisinä.

Illalliseksi nautin lähiravintolassa Pad Thaita merenelävillä höystettynä ja ihmettelin kadun vilinää aaltojen lyödessä rantaan. Kylmä olut kyytipoikana oli ihanan viileää!

Kolmannen reissupäivän aamupäivä meni altaalla lojuessa, siellä taisi olla kaksi muuta ihmistä mun lisäkseni… Allasalue oli kuitenkin ihan riittävän tilava muutamalle kymmenelle, joten aivan hyvä!

Olin aamulla tilannut respan kautta taksin seuraavaan etappiin, joka olisi Khao Lak. Matka sinne alkoi puolen päivän aikaan, joten palataan tuohon kohteeseen seuraavassa osiossa.

Millainen fiilis ekoista päivistä sitten jäi? Loman alkuun ihan ok paikka viettää just ne pari päivää. Mutta sellaista wau -elämystä en kyllä saanut, sen saadakseni olisi varmaankin pitänyt hypätä taksiin ja siirtyä kohti perinteisempiä turistikohteita tuolla alueella. Mutta just tuossa kohtaa sellainen ei kiinnostellut, joten ihan lepäämisen ja chillailun kannalta otollinen paikka. Käveltyä tuli ihan kiitettävästi ja alkuun toki lämpötila iski todellakin vasten kasvoja. Ja siihen päälle vielä vesisateen tuoma kosteus, huhhuh! Phuket on niin iso alue, että jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Mäkin laskin sen varaan että ehdin loppureissusta vielä katsomaan parit Phuketin kohteet läpi ja ihastumaan pieniin poukamiin. Niinpä niin, aika näyttää kuinka siinä sitten kävi!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin tiistai, 28 joulukuun, 2021 at 22:51

    Ai että, nyt kyllä kelpaisi lähteä itsekin jonnekin lämpimään. Näillä näkymin parin kuukauden päästä se olisi ajankohtaista, joskin ihan eri puolelle palloa. Khao Lak Thaimaassa kiinnostaisi kuitenkin myös kovasti.

    • Reply erjasson torstai, 30 joulukuun, 2021 at 16:38

      Pidetään peukkuja teidän reissun suhteen! Meksiko kiinnostelisi kyllä myös, jonain päivänä vielä!

    Leave a Reply