Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hello Thaimaa!

Lähteminen Helsinki-Vantaalta oli sujuvaa. Tsekkasin automatkalla itseni ja rinkan kentällä. Koska poikkeusaika, niin ei sitä niin vaan menty droppailemaan  kassia itsenäisesti, vaan kiltisti jonon kautta papereita näyttämään.

Kentällä oli ihmisiä, mutta lähtöportille taivaltaessa väkimäärä pieneni. Silti kone oli täynnä! Mulle oli lentoyhtiön puolesta varattu isompi jalkatilallinen paikka keskirivistä, se vähän ahdisti nukkumisen kannalta. Mutta niin se uni jossakin kohtaa Venäjän päällä oli saavuttanut mut jollain tasolla, sillä muutaman havahduksen jälkeen heräsin aamiaistarjottimen tullessa naaman eteen 😄 Molemmat ruoat olivat maistuvia ja tunti myöhässä viivästyneestä lähdöstä johtuen laskeuduimme. Lähtiessä oli siis pitänyt poistaa matkatavaroita ruumasta kun matka-asiakirjoissa oli puutteita. Tarkkana siis pitää olla tällä hetkellä!

Phuketin päässä homma etenkin rivakasti; lämpö mitattiin etälaitteella ohikulkijoista, matkustajat ohjattiin tuoleille kaivamaan asiakirjat esille. Sitten siirryttiin papereiden kanssa jonoon, tiskille näyttämään paasi, Thailand Pass ja majoitusvaraus, siitä jatkettiin näyttämään sormenjäljet ja lopuksi noutamaan laukut. Ennen ulos siirtymistä kaivettiin maksetusta koronatestistä kuitti, näytettiin taas papereita, käteen ojennettiin molemmat testit omissa pusseissaan ja siitä näytteenottopisteelle, jossa molemmat sieraimet saivat osansa.

Matka jatkui kyytiportille, jossa avustajat bongasivat oikean kyydin ja sitten vaan autoon ja matka kohti hotellia alkoi. Tähän mennessä aikaa oli kulunut lasketumisesta about tunti ja kolme varttia! Respassa katsottiin taas papereita ja annettiin ohjeeksi odottaa testitulosten omassa huoneessa sen 6-8 tuntia. Ei mennyt kun viisi ja just ehdin rantaan ihastelemaan laskevaa aurinkoa ja nappasin tien varren kojuista iltapalan mukaan hotellille.

Kaiken kaikkiaan matka sujui siis hienosti, vaatii ehkä matkustajalta oikeaa suhtautumista. Yksi nuori turisti vetosi jopa maapallon pelastamiseen kun hänellä ei ollut lähtömaan koronatestitulosta paperilla ja just heti ei saanut yhdistettyä langattomaan. Maassa maan tavalla ja niinn vaan hänkin sai kentällä tulosten todistuksesta. Eli tulosta seuraavat:

  • Thailand pass (QR-koodi)
  • hotellin varausvahvistus
  • kotimaassa otetusta testistä tulos (tän sai tarvittaessa myös Phuketin kentällä tulostettua)
  • Thaimaassa otettavasta testistä kuitti

Koronapassi on kanssa hyvä olla varuiksi, mutta sitä ei kyllä kukaan maahan saapuessa enää katsonut, se on syötetty jo aikaisemminkin Thailand Passin yhteydessä ☺️

Finnairilta tuli hyvät ohjeet ennen lentoa, viestissä annettiin ohjeeksi myös hankkia jotain evästä ja juomaa testituloksen odottelua varten.

Nyt on aika nauttia lämmöstä ja rennosta elämästä seuraava kuukausi!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply