Suunnittelu

Joskus on takavuosina tullut lähdettyä reissuun aika pikaisestikin. Kohde on valikoitunut monesti kavereiden perusteella, joku kaveri on aina asunut jossakin kohteessa tai ollaan porukalla lähdetty jonnekin. Esimerkiksi roadtrip Romaniassa lähti liikkeelle Bukarestissa esiintyvästä bändistä ja siinähän nopeasti saatiin tehtyä matkasuunnitelma ja kierrettyä muutamassa päivässä ihan kiva lenkki.

Nyt kun matkustaa ensimmäistä kertaa toiselle puolelle maapalloa ja vielä moneksi viikoksi, halusin miettiä mitä kaikkea voisin kokea tuntematta kuitenkaan stressiä. Selailin, luin blogeja, kyselin tutuilta.

Viimeinen vaihtoehto vähän yllätti, sillä niin moni on ollut Thaimaassa, mutta sain ehkä vähiten irti näistä juttutuokioista. Tähän asti parhaat vinkit olen saanut yhden kaverin blogin kautta ja muiden kirjoittajien blogeista. Ja netistä löytyvistä oppaista ja matkanjärjestäjien sivuilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ajatuksena on viettää rennosti aikaa, mutta kuitenkin nähdä ja kokea uusia juttuja. Mun matkasuunnitelma muodostui lopulta aika kivuttomasti, siinä on pelivaraa ja mitään ei ole vielä lopullisesti päätetty. Ensimmäinen ja viimeinen hotelli on varattuina, kaikki muu etenee omalla painollaan.

Mitä sitten haluaisin kokea?

 • Khao Sokin kansallispuisto
  Täällä haluan viettää ainakin sen yhden yön ja ehkä lipua kanootilla pitkin tekojärven turkoosia pintaa. Ihmetellä eksoottisia lintuja ja hämmästellä jättiläismäisiä puita sademetsässä. Kävellä paljon ja huokailla ihastuksesta.
 • Ratsastaa rannalla
  En ole koskaan ratsastanut meren äärellä! Joten jos nyt pitää valita yksi pakollinen aktiviteetti, olkoon se tuttu ja turvallinen ratsastus. Laukkaa biitsillä kiltillä hevosella, ah! Auringonlasku tekisi siitä varmaan vielä upeamman, mutta katsellaan sitä myöhemmin. Hevosihmisenä mulle on tärkeää hevosten hyvinvointi, joten se on mun lähtökohta turistiratsastukselle. Ymmärrän erilaisen hevosenpidon, mutta kohtelun tulee olla hyvää.
 • Snorklaus
  Enpä ole koskaan myöskään snorklannut. Sukeltaminen ei kiinnosta, mutta voisin tutustua pinnan alle vähän kevyemmällä varustuksella.

Välimatkat on pitkiä, se on käynyt selväksi. Yritin silti suunnitella reittejä itselleni mukavaksi, kukapa nyt haluaisi viettää monta päivää matkaa tehden? Silti esimerkiksi Khao Lak – Khao Sok on jo useamman tunnin setti, samoin jatkumo kohti Khanomia. Puhumattakaan pisimmästä hyppäyksestä Krabille. Jos olisin oikein mukavuudenhaluinen, niin varmasti pelkästään Phuketissa aika kuluis kuin siivillä. Mutta pelkkä biitsillä lojuminen ei jaksa innostaa, ihan jo palavan ihonkin vuoksi!

Hyödyllisiä linkkejä:

Minne Thaimaassa
Thaimaaopas

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 14 marraskuun, 2021 at 23:05

  Itselläni tulee kyllä suunniteltua reissut todella tarkkaan, mutta sillä tavalla, että ne ovat joustavia ja muutoksille on tilaa. Mitä tulee tuohon pinnanaliseen maailmaan, niin suosittelen kovasti. Kunhan paikka on kohdillaan, niin näkymät ovat käsittämättömän upeita.

 • Leave a Reply