Innsbruck, kaupunki keskellä vuoria

Matkamme jatkui Venetsiasta kohti Itävaltaa, Innsbruckia. Isompaa 3 kaistaista moottoritietä ei ollut kuin Veronaan asti ja siitä poikkesimme tielle A22, joka kulkee läpi upeiden maisemien, sivuuttaen Garda järveä, Trentoa sekä Bolzanoa. Täällä liikenne oli huomattavasti rauhallisempaa. Tie oli maksullinen lähes koko matkalta,  ja hintaa tuli reilu 26 €, kahdella lyhyellä pysähdyksellä.

Ennen Itävallan rajaa kävimme ostamassa Itävallan vigneten, moottoritietarran tuulilasiin. Pian meitä vastassa oli kuitenkin maksullinen tietulli, joka maksoi vajaa 10 €. Hieman jäimme ihmettelemään lisämaksua mutta pienen selvittelyn jälkeen meille valkeni, että Itävallassa on olemassa teitä, jonne ei vignette niin sanotusti kelpaa vaan on maksettava erillinen tietulli.

Pitkälti meidän ei tarvinut Itävallan puolella ajaa kun jo saavuimme Innsbruckiin, kaupunkiin keskellä vuoria. Hotelli Tautermann löytyi helposti. Varauksen yhteydessä olimme varmistaneet että jokaisessa hotellissa on parkkipaikat ja onneksi oli tässäkin. Tosin hieman omalaatuiset, autot piti ajaa jonoon hotellin seinustalle jyrkkään mäkeen ja avaimet piti luovuttaa respaan, jotta aamulla respan mies käy tarvittaessa siirtelemässä autoja sitä mukaa kun porukkaa haluaa lähteä autoilemaan.

Kun saimme tavarat huoneeseen niin päätimme lähteä käppäilemään kaupungille. Keli oli hieman synkkä ja vielä ei satanut, joten äkkiä katselemaan edes jotain maisemia ettei vallan kastuttaisi. Vanhan kaupungin puolella oli todella kaunista. Heti alkupäässä jäimme ihastelemaan Goldenes Dachl nimistä maamerkkiä. Talon katto on valmistettu kullatuista kupari tiilistä. Sisällä olisi ollut museo, mutta sen jätimme tällä kertaa väliin. Koska Innsbrugissa on myös Hard Rock Cafe, päätimme mennä evästämään sinne. Siinä kun olimme tilaamassa ruokia niin selvisikin, että tarjoilija olikin myös suomalainen. Ruoat olivat perus HRC mättöä, ja vatsat tuli täyteen, joten kauppaan vei tie seuraavaksi, että saa jälleen tuliaisia ostettua. Shoppailujen jälkeen menimme vielä kiertelemään kaupunkia ja ostamaan magneetit, ettei ne vaan unohtuisi. Pitäähän joka paikasta olla jonkinlainen pieni muisto.

Triumphpforte eli Triumphal Arch on yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä Innsbruckissa. Se sijaitsee Maria-Theresien kadun päässä. Kaari on rakennettu vuonna 1765 häätilaisuutta varten.

Hevosvaljakko ajelulle olisimme halunneet mennä, mutta valitettavasti emme löytäneet polleparkkia, ainakaan sieltä  minne opaste näytti. Ehkä nekin oli  viettämässä Pyhää ruumiin juhlapäivää eli Herran ruumiin juhlaa, jota Itävallassa vietetään 20.6. Tämä on roomalaiskatolisen kirkon juhlapäivä.  Kovasti meillä jäi näkemättä, mutta ei vain kaikkea lyhyessä ajassa ehdi.

Pian sadekin yllätti meidät, ja kellokin alkoi olla melko paljo, joten lähdimme hipsimään hotellille päin. Huomenna olisi taas ajopäivä, matka jatkuu kohti Nürnbergiä, Saksaa.

Kyllähän se hyppyrimäkikin piti kuvata näinkin kaukaa..

-E-

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.