Matkustus Slovakia

Viikonloppu Slovakiassa

keskiviikko, tammikuu 9, 2019

Viime viikonloppu Slovakiassa kului hujauksessa. Ajelimme myöhään perjantai-iltana ystäväpariskuntamme ja koirien kanssa Krakovasta Donovalyn kylään. Matka kesti vähän yli kolme tuntia pysähdyksineen, ja autossa oli aika tiivis tunnelma, vaikka Kusti suostuikin jättämään omat suksensa kotiin. Majoituimme Hotel Encian-nimisessä hotellissa, joka oli oikein viihtyisä ja siisti. Donovalyn kylästä oli vielä vähän alle tunnin ajomatka Jasna-vuorelle laskettelemaan.

Lauantain ja sunnuntain vietimme lasketellen. Lunta tuli taivaalta molempina päivinä taukoamatta ja tuuleltakaan emme välttyneet. Muuten olosuhteet olivat erittäin otolliset laskemiseen- rinteet olivat hyvässä kunnossa ja lunta oli tarpeeksi. Slovakian puolella on meidän mielestämme paremmat rinteet kuin Puolassa, mutta hissiliput ja välineiden vuokrat ovat tuplasti kalliimpia. Yhden päivän hissilippu oli noin 40-50 euroa ja välinevuokra kahdelle päivälle noin 60 euroa.

Vieraamme lähtivät tänään takaisin Suomeen ja arki Krakovassa jatkuu. Ennen helmikuun lomia (lukukausi vaihtuu) minun täytyisi vielä selättää yksi esitelmä, yksi raportti ja kolme tenttiä. Tämän lisäksi pitäisi saada ainakin puolet gradun teoriaosuudesta kirjoitettua ja häiden kutsukortit väännettyä. Hommia siis riittää!

Palaillaan taas pian!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply