Suomen suurin matkablogiyhteisö
Ravintolat

Reunion in Kuningatar Saba

keskiviikko, marraskuu 28, 2012

Kuningatar Sabassa, osoitteessa Mechelininkatu 8, me neljä istuimme vielä pari tuntia sitten. Kuinkakohan kauan viime kerrasta on? 9 vuotta? 10 vuotta? 11 vuotta?
Oloni oli onnellinen, mutta olin hieman hämilläni. Nautimme hyvästä ruoasta, jonka jaoimme neljään pekkaan, ja jutustelimme mukavia. Paikka on tunnelmallinen ja erittäin suosittu, lähes ainoa laatuaan Suomessa. Ilman hyvissä ajoin tehtyä pöytävarausta ei Sabaan kannata raahautua. Etiopialainen ruoka oli elämys.

Minä, siskoni ja vanhempani siis illallistimme ensimmäistä kertaa vanhempieni eron jälkeen kaikki saman pöydän ääressä. Vain me neljä. Olipas nostalgista.

Valitsimme menun, joka sisälsi vähän kaikkea. Koska menu oli vain kolmelle, päätimme lisäksi tilata vielä lammasta. Pidin kaikesta, kuten tavallista. Etiopialaista ruokaa kannattaa maistaa avoimin mielin.

Tarjoilija oli hyvin ammattitaitoinen, vaikka ei ollutkaan Etiopiasta kotoisin. Hän osasi kertoa eri ruokalajeista ja etiopialaisesta syömiskulttuurista kattavasti.

Alkuruoka- maistoimme kaikkia listan alkuruokia (4kpl) ja voimme suositella jokaista
Etiopialaista juustoa, injera-leipää, linssejä, kanaa, kasviksia, lammasta, jne.

Yllätyin kovasti siitä, että injera-leipä on tarkoitettu ”ruokailuvälineeksi”. Injera-”lätyn” päälle kasataan kastikkeista mieleinen combo, ja toisella ”lätyllä” tulee syödä kastikkeita. Toiminta tapahtuu siis käsin, eikä muita ruokailuvälineitä tarvita ollenkaan. Kastikkeiden loputtua alla oleva injera-leipä(joka oli imenyt itseensä kastikkeita) tulee nauttia sellaisenaan. Annoksemme oli erittäin riittoisa ja todellinen makuelämys. Kastikkeet olivat hiukan mausteisia, mutta etiopialainen juusto pisti stopin suun polttelulle.

Mausteita
Teetä ja kahvia jälkiruoaksi

Suosittelen ehdottomasti kyseistä ravintolaa niille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.