Krakova Matkustus Puola Ravintolavinkit Krakovaan

Ravintola- ja kahvilavinkkejä Krakovaan, osa 3

perjantai, helmikuu 8, 2019

Viime ravintolapostauksesta on jo kulunut aikaa, ja olen taas ehtinyt testaamaan uusia ravintoloita täällä Krakovassa. Kahden vuoden aikana olen ehtinyt julkaisemaan vastaavia postauksia jo kaksi, joten kannattaa vilkaista nekin, jos etsit ravintolasuosituksia Krakovaan. Tavoitteenani olisi julkaista vielä yksi vastaava postaus ennen kuin muutamme täältä muualle. Puhelimeni muistissa on pitkä lista ravintoloista, joissa haluan vielä ehtiä käymään!

Aiemmat ravintolavinkit Krakovaan löytyvät TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ. Kaikki ravintolavinkit löytyvät kategoriasta ”Ravintolavinkit Krakovaan”, joka löytyy blogin sivupalkista (mobiiliversiossa uusimpien postausten jälkeen alhaalta).

Tässä taas listaa suosittelemistani ravintoloista:

Corner burger

Krakovan parhaat hampurilaiset! Ranskalaiset ja sipulirenkaat eivät olleet niin hyviä, eikä niitä kannata edes tilata, koska hamppari on jättimäinen. Paikan nimikkohanpurilainen on minun lempparini.  Sijaitsee Kazimierzissä, miinusta vähän karusta sisustuksesta.

Dajwór 25

Bobby Burger

Hyvä hampurilaispaikka Krakovassa. Minun mielestäni ei vedä vertoja Moaburgerille eikä Corner burgerille, mutta sijainti on parempi. Bobby Burgereita on ainakin kolme kaupungin keskustan alueella.

Cargo

Hyvä pihviravintola vanhan tupakkatehtaan alueella. Kiva terassi kesäisin ja lyhyt matka baareihin alueella.

Dolnych Młynów 10

Good Lood

Artesaanijäätelöä. Näitä löytyy Krakovasta monta, mutta varaudu jonoihin hyvällä säällä!

Trattoria Degusti

Vanhassa kaupungssa sijaitseva viihtyisä italialainen ravintola. Kesäisin kiva kattoterassi.

Floriańska 28

Veganic

Krakovassa on suhteellisen vähän ravintoloita, joissa olisi vegaanisia vaihtoehtoja. Veganicista saa herkullista kasvisruokaa, ja osa vaihtoehdoista on myös vegaanisia. Itse söin kasvishampurilaisen, ystäväni taisi ottaa kukkakaalicurryä. Molemmat annokset olivat herkullisia. Myös ravintolan avocadopasta on hyvää!

Dolnych Młynów 10

Cafe Camelot

Vanhassa kaupungissa sijaitseva romanttinen kahvila, josta saa myös ruokaa. Kaikki annokset ovat koristeellisia ja ainakin pasta ja pierogit olivat hyviä. Näkemisen arvoinen paikka  ja plussaa tyttömäisestä vaaleanpunaisesta sisustuksesta! Varaa käteistä mukaasi.

Świętego Tomasza 17

Nago Sushi & Sake

Krakovan paras sushipaikka, mutta myös aika kallis. Sushi maksaa Krakovassa lähes yhtä paljon kuin Suomessa. Söimme Kustin kanssa alkupalakeitot (Tom Yam tosi hyvää!), yhteensä 10 nigiriä ja 20 makia ja joimme lasit viiniä. Lasku oli noin 70 euroa. Lounasaikaan Krakovan parasta sushia alle 10 eurolla.

Świętej Gertrudy 7

Zielona Kuchnia

Paikallisilta paljon kehuja saanut ravintola. Aika pieni, joten kannattaa tehdä pöytävaraus. Kesällä pieni söpö terassi. Me söimme Kustin kanssa paljon kehutut pihvit, joiden mukana tuli salaatti, kastike ja perunaa. Tykkäsimme, mutta Pimienton pihvit ovat edelleen Krakovan parhaat. Zielona Kuchnia on tosin edullisempi ja monipuolisempi.

Ambrożego Grabowskiego 8

Primo

Pieni italialainen ravintola lähellä Kazimierziä. Sijaitsee lähellä kotiamme, joten olemme käyneet täällä useamman kerran. Erityismaininnan ravintola saa minulta hyvästä lounasburgeristaan! Miinusta vähän hitaasta palvelusta. Samalla kadulla myös muita kivoja pieniä ravintoloita ja kahviloita.

Kazimierza Brodzińskiego 4

Umami Sushi

Tilasimme kerran Uber Eatsista kotiin Umami Sushista ruokaa. Erittäin tuoretta sushia, iso peukku! Paikan päällä en ole käynyt, mutta kuvissa ravintola näyttää viihtyisältä.

Karmelicka 7

Cafe Lisboa

Pieni pala Portugalia Krakovassa. Jos mielesi tekee Pastel de Nataa, suuntaa tänne!

Dolnych Młynów 3/4

Hamsa

Israelilaista ruokaa tarjoileva ravintola Kazimierzissä. Yläkerrasta löytyy myös paljon kehuja saanut drinkkibaari Sababa, jossa en ole vielä ehtinyt käymään. Hamsan pääruokien hinnat vaihtelevt noin 7 eurosta 20 euroon.

Szeroka 2

Pierogarnia Krakowiarcy

Krakovassa täytyy maistaa ainakin kerran paikallisia dumplingeja, eli pierogeja. Pierogarnia Krakowiarcystä saa sekä makeita että suolaisia dumplingeja edullisesti. Itse tykkään eniten liha- ja pinaattidumplingeista. Alkuun kannattaa ottaa joku paikallinen keitto.

Szewska 23

Nadwiślańska Resto & Wodka Bar

Kivenheiton päässä Kazimierzistä sijaitseva tyylikäs  ravintola. Kiva aamupalamenu ja houkutteleva lista tapaksia illalliselle.

Nadwiślańska 5

Sweet life

Jos mielesi tekee matchajuomia ja aasialaisia lounasbowleja, suuntaa tänne! Isot annokset, sijaitsee lähellä Galeria Krakowskaa.

Warszawska 7

(Zielonym Do Gory)

Tyylikäs paikka ja hyvä ruoka, mutta ikävä kyllä huono palvelu. Tilasin aamupalaksi täällä ”egg tortillan”, ja minulle tuotiin 2 paistettua munaa. Mainitessani asiasta tarjoilija lähti inttämään asiasta kanssani. Lopulta hän lähti niskojaan nakellen vaihtamaan annosta, mutta sain jälleen väärän annoksen.. Kävelen tästä harva se päivä ohi ja annokset näyttävät toinen toistaan herkullisemmilta.

Lwowska 1

Tao Restaurant & Club

Perjantaisin sushit -50% klo 12-18, eli siis suhteellisen halpaa! Sushin hinnat ilman alennusta pyörivät täällä ihan Suomen hinnoissa, mutta laatu ei valitettavasti ole samalla tasolla. Plum wine hyvää sushin kanssa täällä. Varoituksen sana- grillattu lohi Krakovassa on täysin kypsää. Salmon uramaki on erittäin jees!

Dolnych Młynów 10

Sette

Krakovan toisiksi parhaimmat pizzat, toistaiseksi. Parhaat napolilaiset pizzat löytyvät Noliosta.

Zwierzyniecka 32

Ajattelin, että voisin myös tehdä Krakovasta vielä ennen kesää ”viikonloppuopas Krakovaan”-tyylisen postauksen. Keräisin siihen kaikki must-see jutut ja lempiravintolani. Kesäisin Krakova on ihana lomakohde, ja ehkäpä jollain teistä on matka tänne jo suunnitteilla?

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Noora / Seikkailumielellä perjantai, helmikuu 8, 2019 at 21:12

    Kiitos kattavasta listauksesta! Tämä tuli hyvään saumaan, sillä juuri koitan kartoittaa käymisen arvoisia ruokapaikkoja ensi viikon Krakovan matkaa ajatellen 🙂 Täytyypä vilkaista vielä aiemmatkin postaukset.

    • Reply emmipaloranta keskiviikko, helmikuu 13, 2019 at 17:58

      Hei mahtavaa, että tästä on apua 🙂 Ihanaa matkaa Krakovaan!

    Leave a Reply