Ihonhoito Kauneus

Kasvonaamioita ja peitevoiteita

torstai, joulukuu 6, 2018

Blogini aihepiiriin ei ole enää pitkään aikaan kuulunut kauneus/kosmetiikka, mutta olen pitkästä aikaa tehnyt hyviä löytöjä kosmetiikkaosastolta, joista haluan vinkata teillekin.

Jotkut teistä ehkä muistavatkin minun aikoinaan kirjoittaneen postauksen iho-ongelmistani. Olen siis lähes koko aikuisikäni kärsinyt huonosta ihosta ja käynyt sen takia monta kertaa ihotautilääkärilläkin. Ihoni on ehkä suurin epävarmuutta aiheuttava asia ulkonäössäni, koska se on koko ajan esillä. Olen oppinut elämään sen kanssa, mutta kyllä ärsyttää vielä näin aikuisenakin kärsiä kaikenmaailman sitkeistä näppylöistä. Olen yrittänyt tuloksetta taistella niitä vastaan ties minkä poppaskonstien voimin. Viime talvena ihoni näytti jälleen kerran menevän huonompaan suuntaan, mutta nyt olen löytänyt taas ihonhoitorutiinin, jolla ainakin toistaiseksi olen saanut ihoni pysymään ihan hyvässä kunnossa. Saa nähdä kauanko tätä riemua tällä kertaa kestää.. 😀

Pesen kasvoni iltaisin suhkussa apteekista reseptivapaasti saatavalla Basiron Washilla, jonka jälkeen puhdistan kasvot vielä huolellisesti meikistä öljypohjaisella puhdistusaineella. Tämän jälkeen levitän kasvoille Basiron geeliä, ja tästä 30 minuutin päästä vielä 100%:sta jojobaöljyä kosteuttamaan kasvoja. Aamuisin levitän kasvoille lääkärin määräämää Skinoren-voidetta ja tarvittaessa jojobaöljyä. Tämä ihonhoitorutiini on nyt tuntunut tepsivän ihooni kaikkein parhaiten.

Talvella iho tuntuu kuitenkin vielä astetta kuivemmalta, joten lähdin pari kuukautta sitten metsästämään jotain kosteuttavaa naamiota kylmien kuukausien varalle. Lukuisten suositusten saattelemana päädyin tilaamaan netistä kaksi Madaran kasvonaamiota: kuorivan PEEL-naamion ja kosteuttavan SOS-naamion. SOS-naamio lupaa tehokasta hoitoa kuivalle, kireälle, stressaantuneelle ja kosteusköyhälle iholle, kun taas PEEL-naamio puolestaan on hedelmähappoihin pohjautuva kuorintanaamio, joka lupaa iholle välittömän hehkun. Molemmat naamiot lunastavat lupauksensa ainakin minun ihollani. Olen pitänyt PEEL-naamiota kasvoilla suositusten mukaisen maksimiajan (10min), ja SOS-naamion olen joskus jättänyt vaikuttamaan jopa 12 tunniksi. Olen ollut erittäin tyytyväinen ostokseeni, eikä tämä muuten ole mikään maksettu mainos. Molemmat naamiot ovat hyvin riittoisia ja näin ollen hinta-laatusuhde on kohdallaan. Suomessa löysin näitä verkkokaupan lisäksi esimerkiksi Stockalta.

Toinen uusi iloinen yllätys kosmetiikan saralla on ollut sopiva peitevoide. Ostin Jenkeistä Sephorasta pari eri peitevoidetta ystäväni suositusten perusteella, ja olen saanut niillä aika kivasti häivytettyä näppylöistä tulleita punaisia arpia nenänpielissä ja leuassa. Tarten peitevoide on näistä kahdesta ehkä omalle iholleni parempi, koska se jättää ihon kosteutetun ja hehkuvan näköiseksi. Hudan peitevoide jättää selvästi mattaisemman lopputuloksen, joten aion ottaa sen kunnolla käyttöön vasta kesällä, kun iho ei ole niin kuiva.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply