Suomen suurin matkablogiyhteisö
Etelä-Ranska Matkustus Nizza Ranska

Ihana Nizza

lauantai, heinäkuu 14, 2018

Perjantai-iltaa! Ystäväni perui tämäniltaiset treffit, joten olen ollut kotona koirien kanssa koko illan. Kusti on iltavuorossa, ja ajattelin aikani kuluksi tulla jakamaan tänne kuvia Nizzasta. Lähden jo ensi viikolla Suomeen, joten yritän saada kaikki Ranskasta otetut kuvat julkaistua ennen sitä. Kustillekin ilmaantui yllättävä työmatka Dubliniin heinäkuun lopulle, ja viimeiset pari päivää olen yrittänyt järjestää koirille hoitajaa. Kaikki ”vakkarihoitajamme” ovat lomalla, joten saa nähdä millaiseen ratkaisuun päädymme. Täytyy sanoa, että on välillä todella hankalaa asua koirien kanssa ulkomailla. Niiden lennättäminen Suomeen on todella kallista ja stressaavaa, mutta toisaalta on tylsä jättää niitä aina hoitoonkaan. No, ei siitä sen enempää. Asioilla on tapana järjestyä.

Toisena lomapäivänämme Ranskassa ajoimme vuokra-autollamme Nizzaan. Parkkeerasimme ensimmäiseen nenän eteen tulleeseen parkkihalliin keskustassa, ja lähdimme kuumeisesti metsästämään aamupalaa. Minulla oli sudennälkä, ja bongasin nopeasti kahvilan. Söimme aika yksinkertaisen aamiaisen, johon sisältyi patonkia, voita, marmeladia, munia, kahvi ja appelsiinimehu. 

Aamupalan jälkeen kiertelimme kaupungilla (mm. Place Masséna, Avenue Jean-Médecin, Promenade des Anglais), söimme lounaaksi kiinalaista ja parkkeerasimme peppumme rannalle. Sekä Cannesissa, että Nizzassa kaupunkiasu vaihtui kätevästi bikineihin pyyhkeen alla. Näin paljon naisia ottamassa aurinkoa yläosattomissa, joten ei olisi varmaan haitannut vaikka vähän olisi vilahtanut yläosaa vaihtaessa.. Kävimme molemmat uimassa, vaikka veteen oli paljain jaloin vähän kävä laskeutua pikkukivien takia. Vesi oli ihanan viileää.

Loppupäivän käytimme shoppaillen, kahvitellen ja Colline de Châteun’n kukkulalle kiiveten. Ylhäällä ollessamme sää pimeni, joten sieltä ei ole lainkaan kuvia. Yritin metsästää itselleni kaupungilta korilaukkua, koska olen ihastellut niitä muiden olkapäillä Instagramissa viime aikoina, mutta en löytänyt mieleistä ennen kauppojen sulkeutumista. Loman päätteeksi korilaukku löytyi halvalla (12€) Sénanque Abbey-nimisestä luostarista. Lomalta tarttui mukaan toinenkin laukku.

10 pistettä ja papukaijamerkki Nizzalle, pakko päästä sinne vielä uudestaan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.