Pikaterkut Andorrasta

Huomenta,

Matkaa on taitettu nyt kahden ajopäivän verran: ensimmäinen etappi oli toistaiseksi pisin, 850 km pyrähdys Calahondasta Espanjan Peñiscolaan. Tuo pätkä oli lähinnä moottoritietä, mikä yhdessä suht mittavan univelan kanssa aiheutti sen, että minä nukuin matkasta arviolta puolet. Eli näköjään siellä Harrikan takanakin pystyy torkkumaan – Jarmo herätteli aina, kun tunsi olemuksen käyvän liian veteläksi tai näki tien/liikenteen muuttuvan arvaamattomammaksi.

Eilen olikin sitten huikea ajopätkä, kun kurvattiin Pohjois-Espanjan mielettömien viinialueiden halki pienempiä, vuoristoisia teitä Andorraan, Pyreneiden vuoriston sydämeen. Ja ei jumatsuikka, että onkin upea paikka tämä. Eilisen taksikuskin mukaan asukkaita koko maassa on vain 75 000. Pääkaupunki Andorra La Vellakin kiemurtelee piskuisena vuorten välissä, hotellit ja asuintalot nousevat varsin huimapäisesti rinteillä ja pistävätkin miettimään, kuinka ihmeessä ne on sinne alun perin rakennettukaan – ja kuinka ne siellä pysyvät toisinaan karuissakin vuoristo-olosuhteissa.

Kuvia laitan enemmän, jahka on vähäsen aikaa käydä niitä läpi. Juoksin äsken aamupalapöydästä huoneeseen ja lupasin käyttäväni enintään 10 minuuttia päivittääkseni pikaiset kuulumiset tänne. Miehet kuitenkin lähtivät tankkaamaan pyöränsä, joten ehkäpä aikani juuri tuplaantui.

(Okei, suunnitelmat muuttuivat ja aika loppuikin tähän. :D)

Vaan nyt lähdetään kohti Ranskaa ja siellä jotain kohdetta noin 600 km päässä. Maisemat ovat vertaansa vailla, kameran akku täynnä ja mikäli olette Instagramin kautta seuranneet viimeisimpiä kuulumisia, niin vatsankin kanssa kaikki alkaa vihdoin näyttää isosti ookoota.

Täällä kaikki hyvin, palataan seuraavaksi Ranskanmaalta!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.