Matkablogi

Elämänmakuisia matkoja -blogista, yhteistyöt ja mediakortti

”Elämänmakuisia matkoja” -blogin tarkoituksena on

  • kertoa eri maista, kohteista ja kulttuureista kokemuksia, tietoa ja tunnelmia 
  • viihdyttää ja inspiroida etsimään uusia, mielenkiintoisia kohteita
  • piristää arkea kauniilla maisemilla.

Matkustan mielelläni paikkoihin, joissa ympäristö ja luonto on kaunista, meri (tai järvi) ja uimamahdollisuudet on lähellä, kohde on mielellään itselleni uusi ja myös turvallinen. Useimmiten matkustamme Euroopassa ja lähialueilla, toisinaan myös kaukomailla.

Matkaseurana on nykyisin useimmiten perhe (lapset 15-22 v) tai osa siitä, toisinaan matkustan myös yksin tai työn puolesta. Matkat ovat useimmiten omatoimimatkoja, joskus myös pakettimatkoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pienemmät ja idylliset kohteet miellyttävät massaturistikohteita enemmän. Tärkeää on tutustua ympäristöön ja paikalliseen elämään sekä ehtiä myös rentoutua. Käytämme usein paikallisia palveluja isojen, monikansallisten ketjujen sijaan. Asumme mielellämme modernissa ja kauniissa asunnossa tai hotellissa, mutta muuten pidämme matkabudjetin kohtuullisena.

 

Marokko, Agadir ranta ja palmut auringonlaskun aikaan, nähtävää aukiolla rantabulevardin varrella, hyviä ravintoloita

Agadir

Suosikkikohteet

Olen matkustellut 37 eri maassa Euroopassa, Afrikassa, Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Karibialla. Omat suosikkini löytyvät Euroopasta ja Afrikasta. Rakastan kaunista luontoa ja siistiä ympäristöä, kirkasta vettä, kultaisena hohtavia hiekkadyynejä, aurinkoa ja lämpöä sekä värikkäitä auringonlaskuja. Myös idylliset vanhat kaupungit kapeine kujineen ja omanlaisineen tunnelmineen ovat valloittaneet sydämeni.

Esimerkiksi Ranskan Rivieran viehättävät vanhat kaupungit, Afrikan kirkkaiden värien yltäkylläisyys, Portugalin etelärannikon salaperäiset kalliomuodostelmat, Kreikan saariston idylliset siniset ja valkoiset kylät sekä Montenegron vehreän vuoriston ja kirkkaan veden huikeat yhdistelmät koskettavat sieluani. Sydämessäni on tärkeä paikka myös kotimaan matkailulle ja etenkin upealle suomalaiselle saaristolle! Lähde mukaan elämänmakuiselle matkalle!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vastuullisuus

Nykyisin kaipuu aurinkoon ja lämpöön iskee ennen kaikkea pimeinä vuodenaikoina. Haluan kuitenkin elää ja matkustaa vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti, ja pyrinkin miettimään valintojeni ympäristövaikutuksia. Panostammekin myös lähimatkailuun. Tiedän kuitenkin paheeni olevan matkat pois Suomesta etenkin syksyn ja talven aikana. Kompensoin kuitenkin lentopäästöjämme ja elämme muutenkin tietoisena tekemistämme valinnoista. Pyrin mm. välttämään turhaa kulutusta ja tukemaan kotimaista ja paikallista tuotantoa. Lihansyönnin olen vähentänyt minimiin.

 

Paras hotelli Abu Dhabissa Park Hyatt

Abu Dhabi Park Hyatt -hotelli

 

BLOGIN SEURAAJAT (päivitetty 25.02.2020)

”Elämänmakuisia matkoja” -matkablogi on perustettu helmikuussa 2019. Blogi on vielä uudehko, mutta kasvava. Kävijämäärät blogissa ovat kasvaneet tasaisesti.

  • Viimeisimmän kolmen kuukauden aikana sivuilla on ollut keskimäärin yli 1500 uniikkia kävijää kuussa ja tammikuussa uniikit kävijämäärät olivat noin 2100 kuussa.
  • Sivukatseluja on keskimäärin noin 2300 kuussa, tammikuussa noin 3200 sivukatselua.
  • Blogin seuraajista 40 % on iältään yli 45-vuotiaita, 30 % 25-34-vuotiaita ja 23 % 35-44-vuotiaita.
  • Seuraajista naisia on n. 74 %. Lukijoiden kiinnostuksen kohteina ovat mm. ruoka, matkat Eurooppaan sekä taide ja viihde.
  • Seuraajista orgaanisen haun kautta blogiin tulee n. 66 % ja sosiaalisen median kautta noin 19 % kävijöistä. Maksettujen palveluiden kautta hankittuja seuraajia blogilla ei ole, vaan kaikki kasvu on ollut orgaanista (luonnollista) ilman suurempia markkinointitoimenpiteitä.

Instagram-seuraajia blogilla on noin 2500 (+ yli 500 Arjan henkilökohtaisella tilillä).

Facebookissa seuraajia on yli 150 henkeä. Tärkeitä ovat myös blogiyhteistyöt ja -jaot Facebook-ryhmissä (esimerkiksi ”Reissupostauksia” ja ”Suomalaiset reissaajat” ryhmät, joilla on yhteensä yli 8000 jäsentä).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Media-Kit Elämänmakuisia matkoja matkablogi 20200121 fi

 

Elämänmakuisia matkoja matkablogi palvelut yhteistyö, Instagram suosituimmat

Elämänmakuisia matkoja Instagram

 

YHTEISTYÖT JA PALVELUT

Teen yhteistyötä yritysten ja matkailupalveluiden kanssa sopimuksen mukaan, esimerkiksi:

  • Blogipaketit kuvineen ja sosiaalisen median päivityksineen
  • Instagram-paketit

Tarjoan yrityksille myös muita palveluja osa-aikaisesti . Lue lisää ja ota yhteyttä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Ranska Riviera Cote d'Azur Eze kasvitieteellinen puutarha

Arja Ezen kasvitieteellisessä puutarhassa

 

YHTEYSTIEDOT

Ota yhteyttä: elamanmakuisiamatkoja (at) outlook.com.

Tutustu Elämänmakuisia matkoja -blogiin myös Facebookissa , Instagramissa , Twitterissä ja Pinterestissä.

Elämänmakuisia matkoja voi seurata myös Bloglovin’ ja Blogit.fi kautta.

 

Malta kokemuksia, sää: Valletta elävä patsas katutaidetta

Arja ja Vallettan katutaidetta (lokakuu 2019), Malta