Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Phan Tiet, Vietnam – Kokemuksia Aurinkomatkalta

Vietnam on kasvattanut suosiotaan matkakohteena sekä seikkailevien omatoimimatkailijoiden että myös pakettimatkalle aurinkoon lähtevien joukossa. Esimerkiksi Aurinkomatkojen tarjonnasta löytyy useita vaihtoehtoja Vietnamin lomalle.

Vietnam onkin matkakohteena kiehtova. Siinä on vielä uutuuden viehätystä, ja maa on panostanut myös turismin kasvuun viime vuosina. Maan rankka historia sotatantereena on vielä monen muistissa, mutta Vietnamin kehitys viime vuosina on ollut huimaa. Maassa on lähes 100 miljoonaa asukasta, joista suuri osa on 2000-luvulla noussut köyhyydestä keskituloisiin.

 (EI kaupallinen yhteistyö, matka helmikuussa 2018)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, matkablogi, Aurinkomatkat

Mui Ne rannalla

 

Liikennettä Ho Chi Minh City, Saigon, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, matkablogi,

Liikennettä Ho Chi Minh Cityssä

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vietnamin turvallisuus ja liikennekaaosta

Sotaisan historian muistaessaan moni miettii, kuinka turvallinen Vietnam on tänä päivänä. Itse aina ennen uuteen kohteeseen lähtöä tarkistan maan turvallisuustilanteen. Ulkoministeriö kehottaa noudattamaan maassa tavanomaista varovaisuutta ja Vietnamin yleinen turvallisuustilanne onkin hyvä.

Liikenteessä kannattaa kuitenkin olla varovainen! Se on hurjaa monikaistaisilla teillä ja monine tiiviisti rinnakkain ja peräkkäin ajavine skoottereineen ja moottoripyörineen. Yhden mopon kyydissä voi olla vaikkapa koko neljän hengen perhe. Ilman vietnamilaista ajokorttia ajaminen ei ole Vietnamissa turisteille sallittua, mikä onkin hyvä asia.

Nyt edessä oli vietnamilaisen (ja kiinalaisen) uuden vuoden aika, ja siksi liikenne kaupungissa oli hieman hiljaisempaa, mutta maaseudulla runsaampaa. Vietnamilaiset viettävät vuoden suurinta juhlaa vapaalla perheen ja sukulaisten kera juhlien. Vapaata on usein viikon verran; me olimme juuri samaan aikaan Vietnamissa, joten väkeä oli liikkeellä runsain mitoin.

Itse koimme olomme liikennettä lukuun ottamatta turvalliseksi, mutta sen sijaan aurinko on polttava ja vatsataudilta en ikävä kyllä itse välttynyt.

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, hotelli Aroma Beach resort, altaalla, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Aroma Beach resort, altaalla

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Rannalla Vietnamissa

 

 

Vietnam – ensi kosketus Kaakkois-Aasiaan

Vaikka olen matkustanut aika paljon jo nuoresta asti, en ollut käynyt Kaakkois-Aasiassa aiemmin. Matkakohteista ei ole oikein tuntunut löytyvän sellaista, jonne olisin halunnut. Turvallisuus on minulle tärkeää etenkin perheen kanssa matkustettaessa. Lisäksi haen mieluummin ei-niin-suosittuja matkakohteita, joissa on jotain uutuuden viehätystä. Esimerkiksi Thaimaan monen helposti saavutettavan kohteen arvioin olevan minun makuuni hieman liikaa turistien valtaama, Indonesian luonnonmullistukset mietityttivät jne.

Vietnamissa mietitytti ruuhkaisuus ja roskaisuus. Itselleni luonnon kauneus on yksi prioriteetti ja myös perhe pitää huolitellusta ympäristöstä. Ennakkokäsitykset näistä olivat oikean suuntaisia, mutta myös hoidettuja alueita on paljon ja erityisesti maan upeista rantamaisemista iloitsin.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, matkablogi, Aurinkomatkat

Mui Ne rantaa

 

Vietnam kokemuksia, Phan Tiet, Mui Ne, valkoiset ja punaiset dyynit, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Dyyneillä auringonlaskun aikaan

 

Pitkä matka Mui Ne:hen

Matka Turusta Mui Ne:hen oli pitkä. Finnairin lähes 11 tuntia kestävä lento suoraan Helsingistä Ho Chi Minh Cityyn eli Saigoniin oli ajallaan ja kone miellyttävän tilava. Bussimatka Phan Tietiin ja Mui Ne:n kylään kesti bussilla melkein viisi tuntia, matkalla oli yksi puolen tunnin pysähdys.

Paluumatkan taksikyydin pysähdyspaikka matkan varrella oli vaatimaton. WC:t toimivat reikä lattialla periaatteella; omaa paperia kannattaa varata mukaan. (Paluumatka ei siis ollut Aurinkomatkojen järjestämä pysähdyspaikka, menomatkan pysähdyspaikka oli siistimpi.)

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, hotelli Aroma Beach resort, altaalla, matkablogi, Aurinkomatkat

Hotelli Aroma Beach resort, altaalla

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, hotelli Aroma Beach resort, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Hotelli Aroma Beach resort, puutarhaa

 

Hotelli Aroma Beach resort rantaa, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, matkablogi, Aurinkomatkat hotellit, sää

Hotelli Aroma Beach resort rantaa

 

Aroma Beach hotellille suositus

Aurinkomatkojen kautta varattu hotellimme Aroma Beach Resort & Spa sijaitsee Phan Tietin alueella Mui Ne:n laitamilla. Hotelli on viihtyisä, palvelu oli hyvää ja ystävällistä. Huoneet ovat tilavat ja viehättävät. Hotellin ranta-alue on upea ja kaikkialla oli kaunista ja siistiä.

Hotellissa on mukava uima-allasalue, mutta kielloista huolimatta lepotuolit olivat lähes kaikki pyyhkeillä varattuina, kun olisimme aamupalan jälkeen halunneet asettua altaalle. Hotellin ravintola on kauniilla paikalla meren rannalla ja ruoka oli ihan ok. Paitsi viimeisenä iltana söin ainoana seurueestamme kalaa ja yöllä sairastuin (ainoana) rajuun ruokamyrkytykseen. Ehkä sattumaa, tai peräisin jostain muualta, vaikea sanoa.

Merivesi oli lämmintä ja ranta upean kaunis, mutta aallokko oli kova ja sekoitti veden, joten kovin kirkasta vesi ei ollut ja uiminen oli hankalaa aallokon takia, joten enemmän uimme altaalla.

 

Vietnam kokemuksia, Phan Tiet, Mui Ne, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Vietnam, ihania tuoreita hedelmiä

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, golfia, sää, blogi, Aurinkomatkat

Golfia, Mui Ne

 

Kokemuksia ympäristöstä

Hintataso on eurooppalaisiin hintoihin tottuneelle halpa, oli sitten kyse ruuasta tai ostoksista. Itse iloitsin runsaasta kalavalikoimasta sekä tuoreista hedelmistä, joita oli runsaasti tarjolla aamiaisellakin. Pho-keittoa oli tarjolla kaikkialla, se oli maukasta ja annokset valtaisia.

Vietnamin kieli kuulostaa hassulta! Ihmiset eivät olleet erityisen ystävällisiä tai kiinnostuneita turisteista, mutta eivät epäystävällisiäkään, mistä meitä jonkin verran etukäteen varoiteltiin, joten kokemus oli ihan ok.

Pojat kävivät pelaamassa kierroksen golfia. Kenttä oli hoidettu, mutta ilma valtavan kuuma. Golf-kärry ja caddiet olivat pakollisia jopa 13-vuotiaalle. Kuumuus vei kuitenkin suurimman terän ja nautinnon, joten yksi kierros riitti.

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Retkellä läheiseen kalastajakylään

 

Punaiset ja valkoiset dyynit retkellä, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Punaiset ja valkoiset dyynit retkellä

 

Nähtävää

Poh Sai Inu Towers

Po Sah Inu Towers ovat kolme punatiilistä tornia, jotka on rakennettu 1200 vuotta sitten Cham-kansan jumalten palvontapaikoiksi ja suosittu nähtävyys alueella. Maisemat alueelta ovat komeat, itse temppeleissä ei kovin ihmeellistä nähtävää ollut.

 

Po Sah Inu Towers, tornit, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, hotelli Aroma Beach resort, retkellä, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Po Sah Inu Towers

 

Po Sah Inu Towers, tornit, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, hotelli Aroma Beach resort, retkellä, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Po Sah Inu Towers torneille matkalla

 

Phan Tiet

Phan Tietin n. 300 000 asukkaan kaupungissa ei kiinalaisen uuden vuoden aikoihin ollut monikaan kauppa auki. Kävimme paikallisella torilla, mutta sen perhe koki ahdistavana likaisuuden ja ympärillä lojuvien roskien vuoksi. Yksi isompi tavaratalo oli auki ja siellä ”miljoona” ihmistä. Hinnat olivat edullisia, mutta paljoakaan ostettavaa emme löytäneet. Vaatteet olivat eurooppalaiseen makuun vähän eri tyylisiä, mutta aurinkolasit tyttö löysi edullisesti. Ruokaosastolla oli mielenkiintoista vaan kierrellä.

 

Torilla, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, retkellä, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Torilla, Phan Tiet

 

Keijukaispurolle matkalla, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, retkellä, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Keijukaispurolle matkalla

 

Keijukaispurolle matkalla, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, retkellä, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Keijukaispurolle matkalla

 

Valkoiset ja punaiset dyynit

Retken valkoisille ja punaisille dyyneille ostimme Aurinkomatkojen kautta. Opas oli mukava nuori vietnamilainen mies – yksi harvoista tapaamistamme paikallisista, joka puhui hyvää englantia, vaikkakin melko vahvalla paikallisella korostuksella.

Menomatkalla pysähdyimme kävelemään mutaista joenpohjaa pitkin keijukaispurolle, joka oli melkein kuiva eli siellä ei juuri nähtävää ollut. Valkoisilla dyyneillä sen sijaan oli kauniit hiekkadyynimaisemat. Siellä sai ajaa mönkijällä dyyneillä joko itse tai voi ottaa kuskin ja istua itse takana kyydissä. Jokaisella oli oma skootteri ja mies ajoi itse, mutta me muut tyydyimme istumaan kuskin kyytiin. Kyllä oli hauskaa ajella kovaa vauhtia ylös alas dyynejä tukka hulmuten ja hiekka lentäen! Tämä taisi olla teinien mielestä matkan kohokohta.

Paluumatkalla pysähdyimme vielä pienemmille punaisille dyyneille kuvaamaan värikästä auringonlaskua – ja kyllä se olikin kaunis! Tällä kertaa poika vuokrasi liukurin paikallisilta lapsilta ja laski sillä mäkeä hiekkadyyneiltä alas. Ylös itse kiipeäminen hiekkamäkeä pitkin olikin vähän raskaampaa… Maisemat olivat kauniit, mutta suomalaiseen rauhaan tottuneena itseäni vähän häiritsi väen paljous täälläkin – tuntuu, että joka kuvassa oli 100 vietnamilaista ja että Vietnamissa joka paikassa on ruuhkaa!

 

Punaiset ja valkoiset dyynit retkellä, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Ajelemassa valkoisilla dyyneillä

 

Punaiset ja valkoiset dyynit retkellä, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Punaisilla dyyneillä mäenlaskussa

 

Vietnam kokemuksia, Phan Tiet, Mui Ne, punaiset ja valkoiset dyynit, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Punaisilla dyyneillä auringonlaskun aikaan

 

Ho Chi Minh Cityn pikainen vierailu

Meidän oli tarkoitus lähteä lentoa edeltävän päivän aamuna Ho Chi Minh Cityyn eli entiseen Saigoniin Aurinkomatkojen bussilla. Yö oli varattu paikalliseen hotelliin, jotta aamulla ei tarvitsisi lähteä Mui Ne:stä kentälle keskellä yötä. Koska kuitenkin olin viimeisen yön Mui Ne:ssä ollut ruokamyrkytyksen kourissa, en aamulla uskaltanut lähteä viiden tunnin bussimatkalle. Kyllä harmitti! Saatiin Aurinkomatkoilta erittäin ystävällinen opas kiinni ja sovittiin, että yritämme tulla myöhemmin taksilla perässä. Hotelli järjesti meille auton ja uskaltauduin sillä lähtemään rankan lääkityksen turvin iltapäivällä. Suunnitellut Saigonin ostoskierrokset jäivät meiltä valitettavasti tekemättä, mutta onneksi matka järjestyi ja selvisimme perille illaksi. Onneksi hinnat Vietnamissa olivat niin edulliset –viiden tunnin matka taksilla ei ole ihan halpaa lystiä. Lopulta vakuutusyhtiö kuitenkin matkatoimiston todistuksen avulla korvasi kuljetuksen ne kulut, jotka ylittivät maksetun bussimatkan hinnan.

Ho Chi Minh Cityssä asukkaita on lähemmäs 13 miljoonaa ja liikenne keskellä yötäkin on hurjaa. Aamulla lentoasemalle piti lähteä tunteja aikaisemmin liikenneruuhkien vuoksi, vaikka matka ei ollut pitkä. Kentälläkin jonoja riitti, mutta ehdimme ajoissa koneeseen ja Finnair hienosti lensi molemmat matkat aikataulussa.

 

Liikennettä Ho Chi Minh City, Saigon, Vietnam kokemuksia, Phan Tiet, matkablogi, Aurinkomatkat

Liikennettä Ho Chi Minh Cityssä

 

Le Duy Hotel, Ho Chi Minh City, Saigon, Vietnam kokemuksia, Phan Tiet, matkablogi, Aurinkomatkat

Le Duy Hotel, Ho Chi Minh City

 

Kokemukset Vietnamista, plussat ja miinukset

Ennakkokäsitykseni Aasiasta ja Vietnamista osoittautui pitkälti oikeaksi, tosin yllätyksiäkin oli. Vietnamin plussat ja miinukset:

–      Väen paljous ja ympäristön epäsiisteys ja roskaisuus monin paikoin epämiellyttävää

–      Kaoottinen liikenne

–      Meressä hankala uida kovan aallokon vuoksi

+     Rannikon ja dyynien upea kauneus

+     Viehättävä hotelli

+     Edulliset hinnat

+     Aurinko ja lämpö (tosin paikoin liian kuumaa tehdä muuta kuin olla altaalla)

Tämän kokemuksen jälkeen Kaakkois-Aasia ei noussut suosikikseni, eikä varmaan muidenkaan meidän perheestämme. Toisaalta se ei jättänyt myöskään niin huonoa makua, etteikö voisi kokeilla uudestaan, jos tilaisuus tulee!

 

Punaiset ja valkoiset dyynit retkellä, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Valkoisilla dyyneillä mönkijöillä

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, matkablogi, Aurinkomatkat

Mui Ne rantaa

 

Tutustu Elämänmakuisia matkoja -blogiin myös Facebookissa , Instagramissa , Twitterissä ja Pinterestissä.

Elämänmakuisia matkoja voi seurata myös Bloglovin’ ja Blogit.fi kautta.

 

 

 

Lue lisää:

Rantapallon kohdeopas, Vietnam

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 25/01/2020 at 21:40

  Vietnam voisikin olla kiehtova matkakohde. Yleensä merenalainen maailma on se, joka meitä Kaakkois-Aasiaan kohdistuvalla matkalla kiinnostaa, mutta siitä huolimatta Vietnam jotenkin kuitenkin kiinnostaa.

  • Reply elamanmakuisiamatkoja 28/01/2020 at 05:55

   Vietnamissa on varmasti paljon upeita seutuja, joita olisi kiva päästä tutkimaan laajemminkin. Vedenalainen maailma on varmaan myös monipuolinen, uskoisin.

 • Reply Anna | Muuttolintu 27/01/2020 at 05:57

  Me ollaan aika paljon reissattu Vietnamissa, mutta tämä alue on vielä kokematta. Todennäköisesti ensi kerralla! Vietnamissa on tosiaan hurja liikenne, joka kaoottisuudessaan kilpailee Intian kanssa. Me ollaan kyllä ajeltu skootterilla ilman ongelmia Phu Quocin saarella, siellä oli rauhallista. Roskaisuudesta – jep, meidän kokemusten perusteella Vietnam on ollut Kaakkois-Aasian maista se roskaisin. Mutta toki muilla voi olla päinvastaisiakin kokemuksia. Toivottavasti jätehuoltoa saataisiin kuntoon pian.

  Harmi, ettei Kaakkois-Aasia hurmannut sen enempää. Toivottavasti annatte sille vielä toisen mahdollisuuden!

  • Reply elamanmakuisiamatkoja 28/01/2020 at 06:11

   Vietnamissa on varmasti paljon upeita paikkoja, joihin olisi kiva tutustua, samoin kuin muuallakin Kaakkois-Aasiiassa. Uskon, että jonain päivänä palaamme sinne suunnalle! Toivottavasti jätehuolto ja julkinen liikenne kehittyy ajan myötä, kun ympäristöön aletaan sielläkin kiinnittää vielä enemmän huomiota.

 • Reply Martta / Martan matkassa 29/01/2020 at 17:45

  Aasia on minulta myös jäänyt käymättä, sillä väenpaljous ja puhtaus askarruttaa. Vietnam on viime aikoina ollut mielessä, siitä tulee heti nostalginen olo, sillä se tuo mieleeni China Beachin ja lempi TV-sarjani 90-luvulta. Nuo hiekkadyynit ovat kyllä upean näköiset.

  • Reply elamanmakuisiamatkoja 29/01/2020 at 22:02

   Väenpaljous ja roskaisuus mietitytti meitäkin, ja toki niitä siellä valitettavasti onkin. Mutta toisaalta on myös paljon hyviä puolia! Maa kehittyy hurjaa vauhtia, mutta vielä pääsee nostalgiseenkin tunnelmaan. Ja dyynit on kyllä ihanat 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa 01/02/2020 at 16:30

  Koko Kaakkois-Aasiaa ei kannata Vietnamin takia teilata 🙂 Vaikka Aasian maissa on paljon samaa, on niissä myös erilaisuuttakin. Vietnamissa en ole käynyt, mutta kiinnostelisi kyllä. Haluaisin käydä Halong Bay´lla ja liittää siihen mukaan useampia kohteita.

  • Reply elamanmakuisiamatkoja 04/02/2020 at 20:12

   Se on totta, jokainen maahan on omanlaisensa! Ehkä vielä löytyy se omakin ykköskohde siellä. Halong Bay näyttää kyllä upealta!

 • Reply Anna, Tämä matka -blogi 01/02/2020 at 21:49

  Olimme vuosi sitten Da Nangin ja Huen huudeilla. Oli kiva nähdä sitä osaa Vietnamista. Aiemmin olen ollut mm. Saigonissa ja Nha Trangissa.

  Vietnam on ihan jees, mutta ei se minun(kaan) suosikki Aasian maista ole. Iso maa, jossa on paljon nähtävää. Luultavasti palaan sinne vielä.

  • Reply elamanmakuisiamatkoja 04/02/2020 at 20:13

   Kivasti olette jo ehtineet kierrellä siellä suunnalla. Ja varmasi paljon upeita kohteita on kyllä!

 • Reply Anna K. - Kaukaa haettua 01/02/2020 at 22:57

  Parhaiten Vietnamista on jäänyt mieleen herkullinen katuruoka, ihanat hedelmät, värikkäät lyhdyt, räätälinliikkeet ja mopot, niitä oli kaikkialla! Ihan kiva maa, mutta ei kuitenkaan yllä minunkaan Aasian suosikiksi.

  • Reply elamanmakuisiamatkoja 04/02/2020 at 20:16

   Nuo on kyllä juuri niitä mieleen jääviä juttuja. Paljon upeita juttuja, ja sitten vähän myös sitä toista puolta 😉 Mutta niinhän se on yleensä kaikkialla, hyviä ja vähemmän hyviä juttuja.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.