Suomen suurin matkablogiyhteisö
Radisson Blu Plaza hotelli Helsinki kokemuksia, aamiainen

Ihana aamiainen Radisson Blu Plazassa Helsingissä

Olin toista kertaa muutaman kuukauden sisällä työmatkalla Helsingissä ja yövyin molemmilla kerroilla Radisson Blu Plaza hotellissa*. Vanha rakennus Suomen itsenäisyyden alkuajoilta on viehättävä ja huokuu historiallista tunnelmaa ja ylellistä henkeä.

*Affiliate-linkki

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä: blogi, kokemuksia, aamiainen

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä

Sijainti keskustassa

Hotellin sijainti Mikonkadulla on mitä mainioin ihan keskustassa, Rautatietorin vieressä. Yhteydet ovat siis loistavat, ja kulkeminen on helppoa sekä junalla, metrolla että paikallisbussilla.

Talvisaikaan avoinna oleva Rautatietorin luistelukenttä melkein hotellin vieressä näytti mukavalta. Lähellä on myös useita ravintoloita ja kauppoihinkin on matkaa vain kivenheitto.

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä: blogi, kokemuksia, aamiainen

Luistelurata Rautatietorilla Radisson Blu Plaza hotellin lähellä

Hotellin palvelut

Vastaanoton palvelun koin tällä kertaa asiallisena, mutta melko persoonattomana. Olisin kaivannut hieman energisempää ja ystävällisempää otetta, jotta palvelukokemus olisi vastannut arvokasta ympäristöä.

Hotellin kakkoskerroksessa on kuntosali ja maksuton sauna hotellivieraille. Itse en niitä valitettavasti ehtinyt tälläkään kertaa testata. Liikematkustajille löytyy monenlaisia kokoustiloja, ja ravintola sekä baarit tarjoavat palvelujaan nälkäisille ja janoisille matkustaville. Ulko-ovella hotellin tyylikkäästi pukeutunut portieeri auttaa ja neuvoo matkalaisia.

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä: blogi, kokemuksia, aamiainen

Aamiainen Radisson Blu Plaza hotellissa

 

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä: blogi, kokemuksia, aamiainen

Aamiaisella Radisson Blu Plaza hotellissa Helsingissä

Monipuolinen ja herkullinen aamiainen

Hotellin parasta antia oli monipuolinen ja herkullinen aamiainen. Itse rakastan aamiaisella etenkin erilaisia hedelmiä ja marjoja, ja täällä tarjolla olikin mm. värikkäitä smoothieita ja fruitieita pienistä, suloisista pulloista, erilaisia hedelmiä, marjoja ja tuoretta hedelmäsalaattia. Tuoremehuja oli useita erilaisia, osa kauniissa kaatimissa ja osa hanasta itse otettavaksi. Vastapaistetut vohvelit ja erilaiset, tilauksesta tehtävät munakasvaihtoehdot olivat herkullisia.

Aamiaisravintolan plussaksi voi mainita myös sen, että ravintola ei ollut liian täynnä edes kiireisimpään aamiaisaikaan. Noutopisteet ovat pienehköjä ja niitä on useita, joten pitkään ei ainakaan tällä kertaa tarvinnut missään jonotella. Erittäin mukava ja suositeltava aamiaiskokemus siis!

Radisson Blu Plazan superaamiaisesta on kirjoittanut aikaisemmin mm. Mondo, Inka Archie gone Lebanon -blogista sekä Vera Bianca.

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä: blogi, kokemuksia, aamiainen

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä

 

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä: blogi, kokemuksia, aamiainen

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä

Perussiistit huoneet

Huoneita hotellissa on erilaisia. Aiemmin yövyin kahden hengen huoneessa kadulle päin, ja siinä tilaa oli normaalia hotellihuonetta lähes tuplasti enemmän. Jonkun verran kadun puolelta kuului ääniä kakkoskerrokseen, mutta ei pahasti häiritsevästi. Tällä kertaa pienempi kahden hengen huone yhdelle oli sisäpihalle päin. Toisessa kerroksessa sijainnut huone oli lähes käytävän päässä ja hyvin rauhallinen.

Huoneet ja kylpyhuoneet ovat perussiistit. Puhtaudessa ei ollut huomautettavaa, päinvastoin, paitsi ammeen ympärillä olevat laattasaumat olivat jo parhaat päivänsä nähneet ja kaipasivat päivitystä. Huoneet ovat tyypilliseen tapaan tummahkot ja sisustus vanhahkon tyylistä. Itse pidän enemmän vaaleasta, modernista ja raikkaasta sisustuksesta.

Shampoot ja muu kosmetiikka oli pakattu käteviin pikkupulloihin, jotka voi ekologisesti täyttää ja käyttää uudelleen. En tiedä, tekevätkö hotellit tätä, mutta toivon, että mahdollisuutta hyödynnetään hotelleissakin hygienian asettamissa rajoissa.

Radisson Blu Plaza hotelliin* tulen mielelläni uudelleen ennen kaikkea sen loistavan sijainnin ja herkullisen aamiaisen vuoksi.

Mikä on sinun suosikkihotellisi tai -aamiaispaikkasi Helsingissä?

*Affiliate-linkki lisätty
(linkki vie Booking.com-sivulle, jota kautta varatessasi et maksa mitään ylimääräistä,
mutta Elämänmakuisia matkoja -blogi saattaa saada siitä joskus pienen komission)

 

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä: blogi, kokemuksia, aamiainen

Radisson Blu Plazan sijainti on mainio lähellä Rautatieasemaa

 

Lue lisää kotimaan kohteista

Blogista löydät tietoa mm. Merenkurkun saariston Västerön vaellusreitin keväisistä kokemuksistamme, Raippaluodosta ja Björköbystä hurmaavine Svedjehamn -kalastajasatamineen sekä kokemuksia Ahvenanmaan saaristokierrokselta ja Lappon saaristolaiselämästä. Voit lukea lisää myös mm. Kurjenrahkan kansallispuistosta, Turun seudun ihanista luontoreiteistä x 10 , talvisesta Rukasta ja Oulangan kansallispuistosta sekä Valtavaaran huiputuksesta.

 

Tutustu Elämänmakuisia matkoja -blogiin myös Facebookissa , Instagramissa , Twitterissä ja Pinterestissä.

Elämänmakuisia matkoja voi seurata myös Bloglovin’ ja Blogit.fi kautta.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Anna | Muuttolintu 23/12/2019 at 01:36

  Hotelliaamiaiset on kyllä parhautta! Tosi monista blogeista olen tätä kuullut kehuttavan, joten täytyy varmasti joskus Suomen matkalla käydä itsekin testaamassa. Sijainti on ainakin ihan loistava.

  • Reply elamanmakuisiamatkoja 26/12/2019 at 05:21

   No niin on! Ihana päästä valmiiseen pöytään, missä valikoimaa riittää! Ja yleiseltä tuntuu erityisesti nää Suomessa harvinaiset aamiaiset, missä saat tilata vastatehtyä munakasta tai muuta sinulle paistettua. Nam!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 26/12/2019 at 18:59

  Mukavaa, että aamiaiskokemus oli hyvä! Me kotiuduimme äskettäin St. George -hotellista vietettyämme siellä jouluaattoillaan ja joulupäivän aaton ihan vaan ”huviksemme”. Taitaa Helsingissä olla pulaa jouluna auki olevista hotelleista, kun ainakin tuolla joulupäivän aamuna aamiainen oli lopputunnilla tosi ruuhkainen. Toki kaikkea oli ja ruoka oli hyvää, mutta vähän tympeää odottaa jonossa pöytää reilusti yli 5 minuuttia.
  https://meriharakka.net/2019/12/26/st-georgen-joulu/

  • Reply elamanmakuisiamatkoja 29/12/2019 at 19:48

   Varmaan monet hotellit on kiinni joulun aikaan ja sitten niihin parempiin, aukioleviin kertyy ruuhkaa. Tylsää tuo jonottaminen aamupalalle.
   Eilen juuri mietimme, mitä keksittäisiin ensi jouluksi, kun isäni viettää silloin tasavuosijuhlia. Vielä jäi tämä harkintaan.

 • Reply espanjaan 27/12/2019 at 19:30

  Tulipa luettua jotain hyödyllistä, jota ei koskaan hyvistä aikomuksista huolimatta tule oma-aloitteisesti etsittyä. Nimittäin itse helsinkiläisenä en osaa ollenkaan vastata kenellekään, joka kysyy kotikaupunkini hotellisuosituksia. Miksi osaisin, kun voin nukkua omassa kodissani? Moni vain luulee, että minun pitäisi tietää. Kiitos tästä vinkistä!

  • Reply elamanmakuisiamatkoja 29/12/2019 at 19:51

   Kiitokset, kiva kuulla, että oli hyödyllistä 🙂 Mulla oli blogin Insta- ja Facebook-sivuilla kilpailu, jossa kyselin suosikkihotelleja Helsingissä. Monet vastasivat Clarion ja St. Georges oli myös suosittu. Ne on molemmat vielä itsellä kokeilematta.

 • Reply Periaatteen Nainen 27/12/2019 at 21:51

  Lempiaamiaisiani (joskin olen brunssinaisia) olen listannut mm. tuolla:
  https://periaatteennainen.com/2019/04/30/aamupalajahti-tanner-vs-kuuma/

  Staycationille tämä olisi hauska kohde, jos yhdistäisi siihen teatteria (tai casinoa 🙂 ).

  • Reply elamanmakuisiamatkoja 29/12/2019 at 19:55

   Nuo olikin molemmat minulle uusia tuttavuuksia, kuulostaa mukavilta. Useimmiten Helsingissä yöpyessä tosin saa nauttia siitä hotelliaamiaisesta, mutta laitetaan korvan taakse, jos joskus tarvitsee 🙂
   Staycation yhdistettynä mukavaan iltaohjelmaan kuulostaa hauskalta myös!

 • Reply Terhi 28/12/2019 at 12:10

  En ole koskaan vielä yöpynyt, mutta paikka on erinomainen jatkoyhteyksien kannalta ja aamiainen näyttää luonnikkaalta. Paljon parempi vaihtoehtohan tämä olisi kuin nukkua sukulaisten nurkissa. Kiitos kun esittelit!

  • Reply elamanmakuisiamatkoja 29/12/2019 at 19:56

   Kiitos! Sijainti on kyllä loistava ja aamiainen herkullinen, joten siinä mielessä oikein mukava vaihtoehto tämäkin 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.