Matkablogi

Elämänmakuisia matkoja -blogista

”Elämänmakuisia matkoja” -blogin tarkoituksena on

 • kertoa eri maista, kohteista ja kulttuureista kokemuksia, tietoa ja tunnelmia 
 • viihdyttää ja inspiroida etsimään uusia, mielenkiintoisia kohteita.
Puerto Rico meri ja rantaa, upea sää ja aurinko

Puerto Rico

Matkustan mielelläni paikkoihin, joissa ympäristö ja luonto on kaunista ja kohde on mielellään itselleni uusi ja ennen kaikkea turvallinen. Useimmiten matkustamme Euroopassa ja lähialueilla, toisinaan myös kaukomailla. Nykyisin kaipuu aurinkoon ja lämpöön iskee ennen kaikkea pimeinä vuodenaikoina. Haluan elää ja matkustaa vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti, mutta tiedän paheeni olevan lentomatkat pois Suomesta, etenkin syksyn ja talven aikana. Kompensoin kuitenkin lentopäästöjämme ja elämme muutenkin tietoisena tekemistämme valinnoista. Matkaseurana on nykyisin useimmiten perhe tai osa siitä, toisinaan matkustan myös työn puolesta.

Matkustus (ja matkailuala) on ollut iso osa elämääni jo nuoresta lähtien, ja koska olen itse sen kautta oppinut avarakatseisuutta ja ymmärrystä muita kansoja kohtaan, toivon kokemuksieni välittyvän myös blogini kautta. Nuorempana matkustin paljon reppureissaamalla ja tein pitkään töitä myös matkailualalla erilaisissa tehtävissä – matkaoppaana ulkomailla, matkamyynnissä sekä ison kansainvälisen yrityksen matkahallinnossa. 

Erityisesti rakastan aurinkoa ja auringonlaskuja, lämpöä, turkoosia vettä ja kultaisena hohtavia hiekkadyynejä. Esimerkiksi Afrikan kirkkaiden värien yltäkylläisyys, Portugalin etelärannikon salaperäiset kalliomuodostelmat, Kreikan saariston idylliset siniset ja valkoiset kylät, Montenegron vehreän vuoriston ja kirkkaan veden huikeat yhdistelmät sekä Ranskan Rivieran viehättävät vanhat kaupungit koskettavat sieluani. Lähde mukaan elämänmakuiselle matkalle!

Kap Verde hiekkadyynejä ja rantaa

Kap Verde

 

Tykkää Elämänmakuisia matkoja -blogista Facebookissa , seuraa Instagramissa , Twitterissä ja Pinterestissä.

Next Post

2 Comments

 • Reply Piyya 09/02/2019 at 20:18

  Sanoilla linjoilla mennään.
  Eurooppassa riittää niin paljon nähtävää mutta mieli vie kauemmas ainakin kokeilemaan. Itse lähden ensimmäistä kertaa Aasiaan maaliskuussa ja johan vähän jännittää.
  Kiva kun olet tullut mukaan jakamaan kokemuksiasi.

  • Reply elamanmakuisiamatkoja 09/02/2019 at 21:34

   Kiitos, kiva, kun olet löytänyt blogin! 🙂 Mekin oltiin ekaa kertaa Aasiassa vuosi sitten, ihan jännä kokemus. Upeita rantoja ja maisemia, eksotiikkaa, valtavasti ihmisiä ja myös roskaa.. Aasian reissustakin tulossa juttua blogiin jossain vaiheessa. Ihanaa matkaa sinulle, toivottavasti on mukavaa!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.