Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Phan Tiet, Vietnam – Kokemuksia Aurinkomatkalta

Vietnam on kasvattanut suosiotaan matkakohteena sekä seikkailevien omatoimimatkailijoiden että myös pakettimatkalle aurinkoon lähtevien joukossa. Esimerkiksi Aurinkomatkojen tarjonnasta löytyy useita vaihtoehtoja Vietnamin lomalle.

Vietnam onkin matkakohteena kiehtova. Siinä on vielä uutuuden viehätystä, ja maa on panostanut myös turismin kasvuun viime vuosina. Maan rankka historia sotatantereena on vielä monen muistissa, mutta Vietnamin kehitys viime vuosina on ollut huimaa. Maassa on lähes 100 miljoonaa asukasta, joista suuri osa on 2000-luvulla noussut köyhyydestä keskituloisiin.

 (EI kaupallinen yhteistyö, matka helmikuussa 2018)

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, matkablogi, Aurinkomatkat

Mui Ne rannalla

 

Liikennettä Ho Chi Minh City, Saigon, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, matkablogi,

Liikennettä Ho Chi Minh Cityssä

 

Vietnamin turvallisuus ja liikennekaaosta

Sotaisan historian muistaessaan moni miettii, kuinka turvallinen Vietnam on tänä päivänä. Itse aina ennen uuteen kohteeseen lähtöä tarkistan maan turvallisuustilanteen. Ulkoministeriö kehottaa noudattamaan maassa tavanomaista varovaisuutta ja Vietnamin yleinen turvallisuustilanne onkin hyvä.

Liikenteessä kannattaa kuitenkin olla varovainen! Se on hurjaa monikaistaisilla teillä ja monine tiiviisti rinnakkain ja peräkkäin ajavine skoottereineen ja moottoripyörineen. Yhden mopon kyydissä voi olla vaikkapa koko neljän hengen perhe. Ilman vietnamilaista ajokorttia ajaminen ei ole Vietnamissa turisteille sallittua, mikä onkin hyvä asia.

Nyt edessä oli vietnamilaisen (ja kiinalaisen) uuden vuoden aika, ja siksi liikenne kaupungissa oli hieman hiljaisempaa, mutta maaseudulla runsaampaa. Vietnamilaiset viettävät vuoden suurinta juhlaa vapaalla perheen ja sukulaisten kera juhlien. Vapaata on usein viikon verran; me olimme juuri samaan aikaan Vietnamissa, joten väkeä oli liikkeellä runsain mitoin.

Itse koimme olomme liikennettä lukuun ottamatta turvalliseksi, mutta sen sijaan aurinko on polttava ja vatsataudilta en ikävä kyllä itse välttynyt.

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, hotelli Aroma Beach resort, altaalla, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Aroma Beach resort, altaalla

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Rannalla Vietnamissa

 

 

Vietnam – ensi kosketus Kaakkois-Aasiaan

Vaikka olen matkustanut aika paljon jo nuoresta asti, en ollut käynyt Kaakkois-Aasiassa aiemmin. Matkakohteista ei ole oikein tuntunut löytyvän sellaista, jonne olisin halunnut. Turvallisuus on minulle tärkeää etenkin perheen kanssa matkustettaessa. Lisäksi haen mieluummin ei-niin-suosittuja matkakohteita, joissa on jotain uutuuden viehätystä. Esimerkiksi Thaimaan monen helposti saavutettavan kohteen arvioin olevan minun makuuni hieman liikaa turistien valtaama, Indonesian luonnonmullistukset mietityttivät jne.

Vietnamissa mietitytti ruuhkaisuus ja roskaisuus. Itselleni luonnon kauneus on yksi prioriteetti ja myös perhe pitää huolitellusta ympäristöstä. Ennakkokäsitykset näistä olivat oikean suuntaisia, mutta myös hoidettuja alueita on paljon ja erityisesti maan upeista rantamaisemista iloitsin.

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, matkablogi, Aurinkomatkat

Mui Ne rantaa

 

Vietnam kokemuksia, Phan Tiet, Mui Ne, valkoiset ja punaiset dyynit, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Dyyneillä auringonlaskun aikaan

 

Pitkä matka Mui Ne:hen

Matka Turusta Mui Ne:hen oli pitkä. Finnairin lähes 11 tuntia kestävä lento suoraan Helsingistä Ho Chi Minh Cityyn eli Saigoniin oli ajallaan ja kone miellyttävän tilava. Bussimatka Phan Tietiin ja Mui Ne:n kylään kesti bussilla melkein viisi tuntia, matkalla oli yksi puolen tunnin pysähdys.

Paluumatkan taksikyydin pysähdyspaikka matkan varrella oli vaatimaton. WC:t toimivat reikä lattialla periaatteella; omaa paperia kannattaa varata mukaan. (Paluumatka ei siis ollut Aurinkomatkojen järjestämä pysähdyspaikka, menomatkan pysähdyspaikka oli siistimpi.)

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, hotelli Aroma Beach resort, altaalla, matkablogi, Aurinkomatkat

Hotelli Aroma Beach resort, altaalla

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, hotelli Aroma Beach resort, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Hotelli Aroma Beach resort, puutarhaa

 

Hotelli Aroma Beach resort rantaa, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, matkablogi, Aurinkomatkat hotellit, sää

Hotelli Aroma Beach resort rantaa

 

Aroma Beach hotellille suositus

Aurinkomatkojen kautta varattu hotellimme Aroma Beach Resort & Spa sijaitsee Phan Tietin alueella Mui Ne:n laitamilla. Hotelli on viihtyisä, palvelu oli hyvää ja ystävällistä. Huoneet ovat tilavat ja viehättävät. Hotellin ranta-alue on upea ja kaikkialla oli kaunista ja siistiä.

Hotellissa on mukava uima-allasalue, mutta kielloista huolimatta lepotuolit olivat lähes kaikki pyyhkeillä varattuina, kun olisimme aamupalan jälkeen halunneet asettua altaalle. Hotellin ravintola on kauniilla paikalla meren rannalla ja ruoka oli ihan ok. Paitsi viimeisenä iltana söin ainoana seurueestamme kalaa ja yöllä sairastuin (ainoana) rajuun ruokamyrkytykseen. Ehkä sattumaa, tai peräisin jostain muualta, vaikea sanoa.

Merivesi oli lämmintä ja ranta upean kaunis, mutta aallokko oli kova ja sekoitti veden, joten kovin kirkasta vesi ei ollut ja uiminen oli hankalaa aallokon takia, joten enemmän uimme altaalla.

 

Vietnam kokemuksia, Phan Tiet, Mui Ne, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Vietnam, ihania tuoreita hedelmiä

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, hotelli Aroma Beach resort, golfia, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Golfia, Mui Ne

 

Kokemuksia ympäristöstä

Hintataso on eurooppalaisiin hintoihin tottuneelle halpa, oli sitten kyse ruuasta tai ostoksista. Itse iloitsin runsaasta kalavalikoimasta sekä tuoreista hedelmistä, joita oli runsaasti tarjolla aamiaisellakin. Pho-keittoa oli tarjolla kaikkialla, se oli maukasta ja annokset valtaisia.

Vietnamin kieli kuulostaa hassulta! Ihmiset eivät olleet erityisen ystävällisiä tai kiinnostuneita turisteista, mutta eivät epäystävällisiäkään, mistä meitä jonkin verran etukäteen varoiteltiin, joten kokemus oli ihan ok.

Pojat kävivät pelaamassa kierroksen golfia. Kenttä oli hoidettu, mutta ilma valtavan kuuma. Golf-kärry ja caddiet olivat pakollisia jopa 13-vuotiaalle. Kuumuus vei kuitenkin suurimman terän ja nautinnon, joten yksi kierros riitti.

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Retkellä läheiseen kalastajakylään

 

Punaiset ja valkoiset dyynit retkellä, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Punaiset ja valkoiset dyynit retkellä

 

Nähtävää

Poh Sai Inu Towers

Po Sah Inu Towers ovat kolme punatiilistä tornia, jotka on rakennettu 1200 vuotta sitten Cham-kansan jumalten palvontapaikoiksi ja suosittu nähtävyys alueella. Maisemat alueelta ovat komeat, itse temppeleissä ei kovin ihmeellistä nähtävää ollut.

 

Po Sah Inu Towers, tornit, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, hotelli Aroma Beach resort, retkellä, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Po Sah Inu Towers

 

Po Sah Inu Towers, tornit, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, hotelli Aroma Beach resort, retkellä, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Po Sah Inu Towers torneille matkalla

 

Phan Tiet

Phan Tietin n. 300 000 asukkaan kaupungissa ei kiinalaisen uuden vuoden aikoihin ollut monikaan kauppa auki. Kävimme paikallisella torilla, mutta sen perhe koki ahdistavana likaisuuden ja ympärillä lojuvien roskien vuoksi. Yksi isompi tavaratalo oli auki ja siellä ”miljoona” ihmistä. Hinnat olivat edullisia, mutta paljoakaan ostettavaa emme löytäneet. Vaatteet olivat eurooppalaiseen makuun vähän eri tyylisiä, mutta aurinkolasit tyttö löysi edullisesti. Ruokaosastolla oli mielenkiintoista vaan kierrellä.

 

Torilla, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, retkellä, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Torilla, Phan Tiet

 

Keijukaispurolle matkalla, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, retkellä, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Keijukaispurolle matkalla

 

Keijukaispurolle matkalla, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, retkellä, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Keijukaispurolle matkalla

 

Valkoiset ja punaiset dyynit

Retken valkoisille ja punaisille dyyneille ostimme Aurinkomatkojen kautta. Opas oli mukava nuori vietnamilainen mies – yksi harvoista tapaamistamme paikallisista, joka puhui hyvää englantia, vaikkakin melko vahvalla paikallisella korostuksella.

Menomatkalla pysähdyimme kävelemään mutaista joenpohjaa pitkin keijukaispurolle, joka oli melkein kuiva eli siellä ei juuri nähtävää ollut. Valkoisilla dyyneillä sen sijaan oli kauniit hiekkadyynimaisemat. Siellä sai ajaa mönkijällä dyyneillä joko itse tai voi ottaa kuskin ja istua itse takana kyydissä. Jokaisella oli oma skootteri ja mies ajoi itse, mutta me muut tyydyimme istumaan kuskin kyytiin. Kyllä oli hauskaa ajella kovaa vauhtia ylös alas dyynejä tukka hulmuten ja hiekka lentäen! Tämä taisi olla teinien mielestä matkan kohokohta.

Paluumatkalla pysähdyimme vielä pienemmille punaisille dyyneille kuvaamaan värikästä auringonlaskua – ja kyllä se olikin kaunis! Tällä kertaa poika vuokrasi liukurin paikallisilta lapsilta ja laski sillä mäkeä hiekkadyyneiltä alas. Ylös itse kiipeäminen hiekkamäkeä pitkin olikin vähän raskaampaa… Maisemat olivat kauniit, mutta suomalaiseen rauhaan tottuneena itseäni vähän häiritsi väen paljous täälläkin – tuntuu, että joka kuvassa oli 100 vietnamilaista ja että Vietnamissa joka paikassa on ruuhkaa!

 

Punaiset ja valkoiset dyynit retkellä, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Ajelemassa valkoisilla dyyneillä

 

Punaiset ja valkoiset dyynit retkellä, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Punaisilla dyyneillä mäenlaskussa

 

Vietnam kokemuksia, Phan Tiet, Mui Ne, punaiset ja valkoiset dyynit, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Punaisilla dyyneillä auringonlaskun aikaan

 

Ho Chi Minh Cityn pikainen vierailu

Meidän oli tarkoitus lähteä lentoa edeltävän päivän aamuna Ho Chi Minh Cityyn eli entiseen Saigoniin Aurinkomatkojen bussilla. Yö oli varattu paikalliseen hotelliin, jotta aamulla ei tarvitsisi lähteä Mui Ne:stä kentälle keskellä yötä. Koska kuitenkin olin viimeisen yön Mui Ne:ssä ollut ruokamyrkytyksen kourissa, en aamulla uskaltanut lähteä viiden tunnin bussimatkalle. Kyllä harmitti! Saatiin Aurinkomatkoilta erittäin ystävällinen opas kiinni ja sovittiin, että yritämme tulla myöhemmin taksilla perässä. Hotelli järjesti meille auton ja uskaltauduin sillä lähtemään rankan lääkityksen turvin iltapäivällä. Suunnitellut Saigonin ostoskierrokset jäivät meiltä valitettavasti tekemättä, mutta onneksi matka järjestyi ja selvisimme perille illaksi. Onneksi hinnat Vietnamissa olivat niin edulliset –viiden tunnin matka taksilla ei ole ihan halpaa lystiä. Lopulta vakuutusyhtiö kuitenkin matkatoimiston todistuksen avulla korvasi kuljetuksen ne kulut, jotka ylittivät maksetun bussimatkan hinnan.

Ho Chi Minh Cityssä asukkaita on lähemmäs 13 miljoonaa ja liikenne keskellä yötäkin on hurjaa. Aamulla lentoasemalle piti lähteä tunteja aikaisemmin liikenneruuhkien vuoksi, vaikka matka ei ollut pitkä. Kentälläkin jonoja riitti, mutta ehdimme ajoissa koneeseen ja Finnair hienosti lensi molemmat matkat aikataulussa.

 

Liikennettä Ho Chi Minh City, Saigon, Vietnam kokemuksia, Phan Tiet, matkablogi, Aurinkomatkat

Liikennettä Ho Chi Minh Cityssä

 

Le Duy Hotel, Ho Chi Minh City, Saigon, Vietnam kokemuksia, Phan Tiet, matkablogi, Aurinkomatkat

Le Duy Hotel, Ho Chi Minh City

 

Kokemukset Vietnamista, plussat ja miinukset

Ennakkokäsitykseni Aasiasta ja Vietnamista osoittautui pitkälti oikeaksi, tosin yllätyksiäkin oli. Vietnamin plussat ja miinukset:

–      Väen paljous ja ympäristön epäsiisteys ja roskaisuus monin paikoin epämiellyttävää

–      Kaoottinen liikenne

–      Meressä hankala uida kovan aallokon vuoksi

+     Rannikon ja dyynien upea kauneus

+     Viehättävä hotelli

+     Edulliset hinnat

+     Aurinko ja lämpö (tosin paikoin liian kuumaa tehdä muuta kuin olla altaalla)

Tämän kokemuksen jälkeen Kaakkois-Aasia ei noussut suosikikseni, eikä varmaan muidenkaan meidän perheestämme. Toisaalta se ei jättänyt myöskään niin huonoa makua, etteikö voisi kokeilla uudestaan, jos tilaisuus tulee!

 

Punaiset ja valkoiset dyynit retkellä, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Valkoisilla dyyneillä mönkijöillä

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, matkablogi, Aurinkomatkat

Mui Ne rantaa

 

Tutustu Elämänmakuisia matkoja -blogiin myös Facebookissa , Instagramissa , Twitterissä ja Pinterestissä.

Elämänmakuisia matkoja voi seurata myös Bloglovin’ ja Blogit.fi kautta.

 

 

 

Lue lisää:

Rantapallon kohdeopas, Vietnam

 

Tallinna joulutori, tekemistä teinien kanssa

5 vinkkiä talviseen Tallinnaan teinien kanssa

Pari päivää talvisessa Tallinnassa sujui mukavasti kylmästä viimasta ja pikkupakkasesta huolimatta. Teineillekin sopivaa tekemistä löytyi eläväisestä kaupungista. Uutuuskohde Keksintötehdas Proto oli hauska aikuisillekin!

Hennan Sooloiluja-sivustolta löytyy paljon mukavia vinkkejä Tallinnaan. Lisäksi itse olin kuukausi aikaisemmin Rantapallon ja Tallink Siljan bloggaajamatkalla Tallinnassa, ja nyt perheen kanssa hyödynnettiin myös niitä hyviä vinkkejä ja kokemuksia.

 

Tallinnaan Tallink shuttle, tekemistä teinien kanssa

Tallinnaan Tallink shuttlella

 

Tallink shuttle Megastar, Business lounge tarjoilut, tekemistä teinien kanssa

Tallink Megastar, Business lounge tarjoiluja

 

Tallink shuttle Megastar, Business lounge tarjoilut, tekemistä teinien kanssa

Tallink Megastar, Business lounge

 

Tallinna, Tallink Spa & Conference hotel, tekemistä teinien kanssa

Tallink Spa & Conference hotel

1.    Matka pikalaivalla ja yöpyminen kylpylähotellissa

Tallink Shuttle -pikalaivoilla matka-aika on kaksi tuntia tai jopa alle sen. Laiva oli lastattu ajoissa ja pääsi lähtemään 15 minuuttia ennen virallista lähtöaikaa, joten perilläkin olimme hieman etuajassa. Matka-ajan voi käyttää shoppailuun tai herkutellen laivan ravintoloissa ja kahvilassa, tai sitten maksaa hieman extraa ja nauttia rauhallisemmasta tunnelmasta ja tarjoiluista Comfort tai Business Lounge -saleissa, joissa voi myös katsella rauhassa suurilta screeneiltä vaikkapa urheilua. Parissa tunnissa ei ehdi pitkästyä.

Tallink Spa & Conference kylpylähotellissa pääsee nauttimaan kylpylän hemmottelu- ja hiustenhoitopalveluista, porealtaista ja uima-allasbaarin tarjonnasta. Kylpylän sisäänpääsy sisältyy yöpymisen hintaan. Huoneista löytyvät kylpytakki ja -tossut ja ne päällä on kätevä pujahtaa uimaan ja saunomaan. Hotellin sijainti on kätevästi sekä sataman että kaupungin muiden palveluiden lähellä.

 

Tallinna, Tallink Spa & Conference hotelli, tekemistä teinien kanssa

Tallink Spa & Conference hotellissa

 

Tallinna, Keksintötehdas Proto, tekemistä teinien kanssa

Keksintötehdas Proto

 

Tallinna, Keksintötehdas Proto, kuumailmapallo, tekemistä teinien kanssa

Keksintötehdas Proto, kuumailmapallo

 

Tallinna, Keksintötehdas Proto, tekemistä teinien kanssa

Keksintötehdas Proto, virtuaalipelin tiimellyksessä

2.    Keksintötehdas Proto

Keksintötehdas Proto on uusi, mukava kohde sekä aikuisille että eri-ikäisille lapsille. Sijainti pari kilometriä hotellilta vanhan telakan alueella, trendikkäässä Noblessnerissa on mainio: alueella on paljon muutakin tarjontaa kahviloista ja ravintoloista sisustuskauppoihin ja lähistöllä on myös Viron Merimuseo.

Protossa voit kokeilla erilaisia virtuaalipelejä ja virtuaalitodellisuutta. Hauska oli esimerkiksi lamppupeli, joka oli oma ensikosketukseni virtuaalimaailmaan ja jota pelasimme poikani kanssa: virtuaalilaseilla maailma näytti hyvin vanhalta ja kokosimme kiireessä virtuaalista liukuhihnaa pitkien tulevien lamppujen osia. Ja matka kuumailmapallolla korkeuksiin oli huippu! Aina matkalle tulevien esteiden väistely ei onnistunut ja ainakin itse kiljuin välillä suureen ääneen 😀 Protossa pääsee myös kokeilemaan ja katselemaan erilaisia keksintöjä. Sähkökipinöitä syntyy pianon koskettimilla ja tykin ilmavirran avulla ammutaan palloa renkaan läpi.

Proton kahvila näytti todella viihtyisältä ja kahvila onkin saanut kehuja. Sinne pääsee myös maksamatta Proton pääsylippua. Pääsymaksu on 12 euroa hengeltä ja perhelipun saa 28 eurolla. Myös 15- ja 16-vuotiaat pääsivät sisään edullisemmalla perhelipulla.

 

Tallinna, Keksintötehdas Proto, tekemistä teinien kanssa

Keksintötehdas Protossa

 

Tallinna, Keksintötehdas Proto, kahvila, tekemistä teinien kanssa

Keksintötehdas Proton kahvila

 

Tallinna vanha kaupunki, tekemistä teinien kanssa

Tallinnan vanhaa kaupunkia

 

Tallinna vanha kaupunki, tekemistä teinien kanssa

Tallinnan vanhassa kaupungissa

3.    Bolt

Tällä kertaa kylmä viima ei houkutellut reippailemaan, vaikka kävellenkin kaikki olisi ollut kohtuullisen lähellä. Turvauduimme siis muutaman kerran Boltin kyytiin. Bolt (entinen Taxify) on Viron oma ”Über”, näppärän sovelluksen kautta toimiva kuljetuspalvelu. Boltin kartalta näet lähistöllä olevat autot ja ajan, kuinka kauan vapaan auton saapuminen arviolta kestää. Hintakin kohteeseen näkyy etukäteen. Parin kilometrin matka maksoi 2,5 euroa, eli matkustaminen kaupungissa on todella edullista. Ensimmäiseen matkaan käytin 5 euron alennuskoodin ja se saatiin ilmaiseksi. Valitettavasti 5 eurosta vajaaksi jäävä summa ei tallentunut seuraavaa matkaa varten vaan se pitää käyttää kerralla.

Jos haluat kokeilla kehuttua, edullista kuljetusta Virossa niin käyttämällä koodia W45L8 Bolt-sovelluksessa saat myös ensimmäisestä matkastasi 5 euron alennuksen (samoin minä seuraavasta matkastani). Suosittelen!

 

Rotermanni ostoksilla, Tallinna tekemistä teinien kanssa

Rotermanni

 

Tallinna, italialainen ravintola Flavore, tekemistä teinien kanssa

Italialainen ravintola Flavore

 

Tallinna, italialainen ravintola Flavore, tekemistä teinien kanssa

Italialainen ravintola Flavore

 

Tallinna, italialainen ravintola Flavore, viiniseinä, tekemistä teinien kanssa

Ravintola Flavoren viiniseinä

4.    Ostoksilla Rotermannissa ja herkkuja italialaisittain

Rotermanni on Tallinnassa etenkin nuorison suosima ostospaikka. Sieltä löytyy trendikkäitä, kansainvälisiä vaateketjuja, joita ei Suomessa ole: Pull and Bear, Bershka ja Stradivarius. Satuttiin mukavasti paikalle alennusmyyntiaikaan ja valikoimat alessa olivat sen alkupäivinä laajat. Meille tarttui mukaan uudet farkut ja jakku.

Viihtyisä alue sijaitsee lähellä satamaa ja vanhaa kaupunkia. Täältäkin löytyy mukavia ravintoloita ja kahviloita. Scotland Yard -pubissa on joskus tullut käytyä, ei hassumpi sekään. Siellä on myös elävää musiikkia monena iltana.

Illalla päädyimme kuitenkin taas syömään viihtyisään, italialaiseen ravintolaan Flavoreen hotellin lähellä. Ravintola on moderni ja rauhallinen, ja ruoka maittavaa. Ovessa mainostettiin kaupungin parhaita pizzoja ja hyviähän ne olivatkin. Viinin ystäviä ravintolaan houkuttelee viiniseinä, josta voi itse valita viininsä ja täyttää lasinsa hanasta.

Jälkiruokaa söimme vielä myöhemmin Tallink Span ravintola Nerossa. Kauniiden annosten tuleminen kesti kauan, mutta visuaalisuus lisää houkuttelevuutta ja annoksien maku oli kohdillaan. Tallink clubilaiset saavat hinnoista 10 % alennusta.

 

Tallinna, ravintola Nero Tallink Spa & Conference hotelli, tekemistä teinien kanssa

Jälkiruokaa ravintola Nerossa, Tallink Spa & Conference hotelli

 

Tallinna vanha kaupunki, tekemistä teinien kanssa

Tallinnan vanhaa kaupunkia

 

Tallinna joulutori, tekemistä teinien kanssa

Tallinnan joulutorilla

 

5.    Vanhan kaupungin kahvilat ja joulumarkkinat

Hyisestä ilmasta huolimatta Tallinnan vanha kaupunki viehättävine kujineen ja tunnelmallisine joulumarkkinoineen houkutteli tälläkin kerralla, vaikka joulu olikin jo ohitse. Markkinat ovat auki vielä loppiaisen yli 7.1. asti. Joulutorilta ostetut, villaiset lapaset ja hehkuva glögi lämmittävät kylmässä. Joulukuusen lamput ja punaiset sydämet valaisevat harmaata päivää.

Paluumatkalla hotellille poikkesimme vielä viehättävässä kahvila Caffe Carissimissa. Sen kaakao oli paksua, lämmintä, sulatettua suklaata, cappuccino maistuvaa ja kauniisti tarjoiltua ja ympäristö viehättävä. Voi kunpa olisi joku kerta mahdollisuus jäädä kaupunkiin pidemmäksikin aikaa, Tallinnasta löytyy aina mukavia, uusia paikkoja!

 

Kahvila Caffe Carissimi. Tallinna vanha kaupunki, tekemistä teinien kanssa

Kahvila Caffe Carissimi

 

Kahvila Caffe Carissimi. Tallinna vanha kaupunki, tekemistä teinien kanssa

Kahvila Caffe Carissimi

 

Tallinna vanha kaupunki, tekemistä teinien kanssa

Tallinnan vanhaa kaupunkia

 

Lue lisää vinkkejä Tallinnaan marraskuiselta bloggaajamatkalta. 

Tutustu Elämänmakuisia matkoja -blogiin myös Facebookissa , Instagramissa , Twitterissä ja Pinterestissä.

Elämänmakuisia matkoja voi seurata myös Bloglovin’ ja Blogit.fi kautta.

 

Tallinna vanha kaupunki, tekemistä teinien kanssa

Tallinnan vanhassa kaupungissa

 

Tallinna vanha kaupunki, tekemistä teinien kanssa

Tallinnan vanhassa kaupungissa

 

Paluu Tallinnasta Helsinkiin, Tallink shuttle, tekemistä teinien kanssa

Laivalla Tallinnasta Helsinkiin

 

Radisson Blu Plaza hotelli Helsinki kokemuksia, aamiainen

Ihana aamiainen Radisson Blu Plazassa Helsingissä

Olin toista kertaa muutaman kuukauden sisällä työmatkalla Helsingissä ja yövyin molemmilla kerroilla Radisson Blu Plaza hotellissa*. Vanha rakennus Suomen itsenäisyyden alkuajoilta on viehättävä ja huokuu historiallista tunnelmaa ja ylellistä henkeä.

*Affiliate-linkki

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä: blogi, kokemuksia, aamiainen

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä

Sijainti keskustassa

Hotellin sijainti Mikonkadulla on mitä mainioin ihan keskustassa, Rautatietorin vieressä. Yhteydet ovat siis loistavat, ja kulkeminen on helppoa sekä junalla, metrolla että paikallisbussilla.

Talvisaikaan avoinna oleva Rautatietorin luistelukenttä melkein hotellin vieressä näytti mukavalta. Lähellä on myös useita ravintoloita ja kauppoihinkin on matkaa vain kivenheitto.

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä: blogi, kokemuksia, aamiainen

Luistelurata Rautatietorilla Radisson Blu Plaza hotellin lähellä

Hotellin palvelut

Vastaanoton palvelun koin tällä kertaa asiallisena, mutta melko persoonattomana. Olisin kaivannut hieman energisempää ja ystävällisempää otetta, jotta palvelukokemus olisi vastannut arvokasta ympäristöä.

Hotellin kakkoskerroksessa on kuntosali ja maksuton sauna hotellivieraille. Itse en niitä valitettavasti ehtinyt tälläkään kertaa testata. Liikematkustajille löytyy monenlaisia kokoustiloja, ja ravintola sekä baarit tarjoavat palvelujaan nälkäisille ja janoisille matkustaville. Ulko-ovella hotellin tyylikkäästi pukeutunut portieeri auttaa ja neuvoo matkalaisia.

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä: blogi, kokemuksia, aamiainen

Aamiainen Radisson Blu Plaza hotellissa

 

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä: blogi, kokemuksia, aamiainen

Aamiaisella Radisson Blu Plaza hotellissa Helsingissä

Monipuolinen ja herkullinen aamiainen

Hotellin parasta antia oli monipuolinen ja herkullinen aamiainen. Itse rakastan aamiaisella etenkin erilaisia hedelmiä ja marjoja, ja täällä tarjolla olikin mm. värikkäitä smoothieita ja fruitieita pienistä, suloisista pulloista, erilaisia hedelmiä, marjoja ja tuoretta hedelmäsalaattia. Tuoremehuja oli useita erilaisia, osa kauniissa kaatimissa ja osa hanasta itse otettavaksi. Vastapaistetut vohvelit ja erilaiset, tilauksesta tehtävät munakasvaihtoehdot olivat herkullisia.

Aamiaisravintolan plussaksi voi mainita myös sen, että ravintola ei ollut liian täynnä edes kiireisimpään aamiaisaikaan. Noutopisteet ovat pienehköjä ja niitä on useita, joten pitkään ei ainakaan tällä kertaa tarvinnut missään jonotella. Erittäin mukava ja suositeltava aamiaiskokemus siis!

Radisson Blu Plazan superaamiaisesta on kirjoittanut aikaisemmin mm. Mondo, Inka Archie gone Lebanon -blogista sekä Vera Bianca.

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä: blogi, kokemuksia, aamiainen

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä

 

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä: blogi, kokemuksia, aamiainen

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä

Perussiistit huoneet

Huoneita hotellissa on erilaisia. Aiemmin yövyin kahden hengen huoneessa kadulle päin, ja siinä tilaa oli normaalia hotellihuonetta lähes tuplasti enemmän. Jonkun verran kadun puolelta kuului ääniä kakkoskerrokseen, mutta ei pahasti häiritsevästi. Tällä kertaa pienempi kahden hengen huone yhdelle oli sisäpihalle päin. Toisessa kerroksessa sijainnut huone oli lähes käytävän päässä ja hyvin rauhallinen.

Huoneet ja kylpyhuoneet ovat perussiistit. Puhtaudessa ei ollut huomautettavaa, päinvastoin, paitsi ammeen ympärillä olevat laattasaumat olivat jo parhaat päivänsä nähneet ja kaipasivat päivitystä. Huoneet ovat tyypilliseen tapaan tummahkot ja sisustus vanhahkon tyylistä. Itse pidän enemmän vaaleasta, modernista ja raikkaasta sisustuksesta.

Shampoot ja muu kosmetiikka oli pakattu käteviin pikkupulloihin, jotka voi ekologisesti täyttää ja käyttää uudelleen. En tiedä, tekevätkö hotellit tätä, mutta toivon, että mahdollisuutta hyödynnetään hotelleissakin hygienian asettamissa rajoissa.

Radisson Blu Plaza hotelliin* tulen mielelläni uudelleen ennen kaikkea sen loistavan sijainnin ja herkullisen aamiaisen vuoksi.

Mikä on sinun suosikkihotellisi tai -aamiaispaikkasi Helsingissä?

*Affiliate-linkki lisätty
(linkki vie Booking.com-sivulle, jota kautta varatessasi et maksa mitään ylimääräistä,
mutta Elämänmakuisia matkoja -blogi saattaa saada siitä joskus pienen komission)

 

Radisson Blu Plaza hotelli Helsingissä: blogi, kokemuksia, aamiainen

Radisson Blu Plazan sijainti on mainio lähellä Rautatieasemaa

 

Tutustu Elämänmakuisia matkoja -blogiin myös Facebookissa , Instagramissa , Twitterissä ja Pinterestissä.

Elämänmakuisia matkoja voi seurata myös Bloglovin’ ja Blogit.fi kautta.

Tallinnan vanhan kaupungin tunnelmaa

Vanhan kaupungin lumoissa ja joulumarkkinoilla Tallinnassa

*Rantapallon ja Tallink Siljan blogimatka

Rantapallon ja Tallink Siljan blogimatkalla Tallinnassa nautittiin hyvästä ruuasta, kylpylästä, Tallinnan vanhan kaupungin lumosta ja joulumarkkinoista. Onnistunut matka ja mukava kokemus, kiitos @rantapallofi ja @tallinksuomi!

Tallinna vanha kaupunki

Tallinnan vanhaa kaupunkia

 

Tallink Megastar komentosillalla

Megastarin komentosillalla

 

Tallink Megastar Comfort lounge matkustusluokka

Megastar Comfort lounge

Megastarin komentosillalla

Menomatkalla saimme mahdollisuuden käydä Tallinkin uusimman pikalaivan Megastarin komentosillalla ja nähdä, kuinka suuri alus lipuu liikkeelle huikaisevien merimaisemien keskelle. Vaikka itse olen aikoinaan ollut Siljalla töissä (myynnissä), en koskaan aiemmin ole käynyt komentosillalla. Sinne pääseekin nykyisin vain erikoisluvalla. Lähtövalmistelut näyttivät laitteiden ja nappuloiden suuresta määrästä huolimatta sujuvan näppärästi ja rutiinilla. Kuulimme, että laivan päällystö on 5 päivää peräkkäin töissä, 5 päivää vapaalla ja sen jälkeen taas 5 päivää töissä, minkä jälkeen on pidempi 10 päivän vapaa. Ei hassumpaa.

Tällä matkalla söimme laivalla hyvin sekä menomatkalla Comfort että paluumatkalla Business loungessa. Comfort-luokan lisämaksu on normaalisti 24 euron ja Business loungen 65 euron luokkaa. Hintaan sisältyy alueen buffet-tarjoilut: Comfortissa kevyemmin kylmää naposteltavaa ja alkoholittomia juomia, Busineksessä myös lämmintä ruokaa juomineen sekä nopeampi wifi-yhteys.

Ympäristöystävällinen Megastar käyttää polttoaineena LNG:tä, jonka suuntaa antavat hiilidioksidipäästöt Helsinki-Tallinna välillä ovat noin 7,8 kg / matkustaja (verrattuna lentoliikenteen n. 16,4 kg ja suurella 24-27 solmun nopeudella kulkevien alusten n. 22 kg/matkustaja päästöihin).

 

Tallink Spa & Conference hotel Tallinnassa, kokemuksia, vinkkejä Tallinnaan

Tallink Spa & Conference hotel

 

Tallink Spa & Conference hotel Tallinnassa, kokemuksia, vinkkejä Tallinnaan

Tallink Spa & Conference hotel, ulkoallas

 

Tallinna vanha kaupunki, vinkkejä, kokemuksia, hotelli, ravintola

Tallinnan vanha kaupunki lähellä hotellia

 

Tallink Spa Hotel & Italialainen ravintola Flavore

Majoituimme hiljattain uudistetussa Tallink Spa & Conference hotellissa. Hotellin ilme on raikas ja valoisa, ja avara kylpylä saunamaailmoineen houkuttelee aamu-uinnille tai nauttimaan poreista ja uima-allasbaarin tarjonnasta. Hotellin sijainti on mitä parhain, 10 minuutin kävelymatka sekä satamaan että vanhaan kaupunkiin.

Iltaa istuimme uudessa, viihtyisässä italialaisessa ravintolassa Flavoressa ihan hotellin vieressä. Maistuva ruoka oli laitettu kauniisti tarjolle. Ravintolan erikoisuus on viiniseinä, joka meidänkin porukkamme keskuudessa sai suuren suosion. Tarjolla on erilaisia puna- ja valkoviinejä sekä myös väkevämpiä alkoholeja hanasta itse hakien. Hinnoittelu toimii annoksen ja sen koon mukaan, ja se maksetaan kulutuksen mukaan jälkikäteen. Viereisessä Tallink Express hotellissa on puolestaan vastaavasti toimiva olutseinä. Ei taitaisi Suomessa onnistua!

 

Tallink ravintola Flavore Tallinnassa, ravintolasuositus Tallinnaan

Ravintola Flavore

 

Tallink ravintola Flavore Tallinnassa, ravintolasuositus Tallinna, vinkkejä Tallinnaan

Ravintola Flavoren viiniseinää

 

Ravintola Flavore Tallinnassa, ravintolasuositus, vinkkejä Tallinnaan

Ravintola Flavoren alkupaloja

 

Vanhan kaupungin lumoissa

Virkistävän aamu-uinnin ja runsaan aamupalan jälkeen suuntasin kohti vanhaa kaupunkia ja samana päivänä avautuvia joulumarkkinoita. Hotellista on lyhyt ja helppo kävelymatka vanhan kaupungin porteille. Sitten kulku hidastuukin; ainakin itse pysähtelin jatkuvasti ihailemaan ja kuvaamaan viehättäviä kujia ja kauniita rakennuksia.

Vanhojen kaupunkien pysähtynyt tunnelma on vienyt sydämeni! Olen aikaisemmin kirjoittanut mm. Ranskan Rivieran tunnelmallisista vanhoista kaupungeista, Marokon Marrakechista ja sen medinasta sekä Maltan keskiaikaisista Mdinasta ja Valletasta. En saa tarpeekseni aikamatkasta kauniin arkkitehtuurin, salaperäisten kujien ja kauniisti esille laitettujen, suloisten tuotteiden maailmaan. Myös Tallinnan hurmaavalla vanhalla kaupungilla on paikka sydämessäni. Se on lähellä, helpon matkan päässä ja tihkuu historiallista tunnelmaa.

 

Tallinna vanha kaupunki, vinkkejä, kokemuksia, hotelli, ravintola

Tallinnan vanhaa kaupunkia

 

Tallinna vanha kaupunki, vinkkejä, kokemuksia, hotelli, ravintola

Tallinnan vanhaa kaupunkia

 

Tallinna vanha kaupunki, vinkkejä, kokemuksia, hotelli, ravintola

Tallinnan vanhaa kaupunkia

Joulumarkkinoilla

Tallinnan upeat joulumarkkinat järjestetään tänä talvena Raatihuoneen aukiolla 15.11.2019 – 7.1.2020 päivittäin klo 10 – 20. Olimme paikalla joulutorin avajaispäivänä, jolloin kojut olivat jo valmiita palvelemaan heti aamusta, mutta jouluvalot syttyivät vasta illan juhlallisessa avajaistilaisuudessa. Tunnelmallisissa kojuissa oli myynnissä mm. taidokkaita villatuotteita, käsityönä tehtyjä koruja, ihastuttavia joulukoristeita sekä tietenkin perinteisiä jouluisia juomia, purtavia ja makeisia herkkusuille. Joulumusiikki soi ja muutama joululahjakin tarttui mukaan.

Kaupungin 800-vuotisjuhlien kunniaksi tänä talvena on myös mahdollisuus osallistua puolen tunnin jouluretkelle, jossa kerrotaan kaupungin historiasta ja jouluperinteistä. Katso lisää http://christmasmarket.ee/fi/.

 

Tallinna vanha kaupunki, joulumarkkinat, vinkkejä, kokemuksia, hotelli, ravintola

Tallinnan joulumarkkinoilla

 

Tallinna joulumarkkinat, vanha kaupunki, vinkkejä, kokemuksia, hotelli, ravintola

Tallinnan joulumarkkinoilla joulutunnelmaan

 

Tallinna vanha kaupunki, vinkkejä, kokemuksia, hotelli, ravintola

Tallinnan vanhaa kaupunkia

 

Joulutunnelmaan

Laivoilla ja Tallinnassa pääsee siis jo mukavasti joulutunnelmaan ja myös joululahjaostoksiin on hyvät mahdollisuudet. Jouluksikin voi suunnata Tallinnaan eri matkanjärjestäjien pakettimatkoilla tai vaikkapa Tallink Siljan jouluristeilyillä Helsingistä tai Turusta. Helsingistä risteillään vaihtoehtoisesti myös Tukholmaan. Lue lisää: https://www.tallinksilja.fi/joulumatkat.

 

Tallinna vanha kaupunki, vinkkejä, kokemuksia, hotelli, ravintola

Tallinnan vanhaa kaupunkia

 

Tallinna vanha kaupunki, vinkkejä, kokemuksia, hotelli, ravintola

Tallinnan vanhaa kaupunkia

 

Tallinna vanha kaupunki, vinkkejä, kokemuksia, hotelli, ravintola

Tallinnan satamassa

 

Tallink Silja Helsinki Länsisatama

Silja Europa saapuu Länsisatamaan

Blogimatkalla olivat mukana myös matkablogit Suvin matkassa, Matkaunelmia, Traveldreamer 17, Matkoilla, Maa Quzuu, Lauran tarakalla, Aurinkorasvaa ja aloeveeraa, Pöndekengissä ja Archie gone Lebanon.

Tallinnan blogimatkasta löytyy lisää juttuja ainakin Rantapallosta sekä Matkoilla ja Suvin matkassa blogeista.

Lue myös lisää vinkkejä Tallinnaan myös perhematkalle teinien kanssa.

Tutustu Elämänmakuisia matkoja -blogiin myös Facebookissa , Instagramissa , Twitterissä ja Pinterestissä.

Elämänmakuisia matkoja voi seurata myös Bloglovin’ ja Blogit.fi kautta.