Suomen suurin matkablogiyhteisö
Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, kirkko, blogi

Päiväretkellä Åresta Norjan Trondheimiin

Ruotsin Åresta pääsee kätevästi vaikka laskettelun lomassa päiväretkelle tai pidemmäksikin aikaa Norjan puolelle Trondheimiin. Matkaa Åresta kertyy noin 165 km suuntaansa ja aikaa matkaan kuluu tunturiteitä tai vaihtoehtoisesti junalla noin 2,5 tuntia / suunta. Trondheim on Norjan kolmanneksi suurin, noin 200 000 asukkaan kaupunki. Meidät se hurmasi täysin!

Myös automatka lumisten tunturien keskellä ja Norjan solisevien vuono- ja maalaismaisemien keskellä on kaunis. Meren häikäisevä sini yhdistettynä rannikon vihertäviin ja lumihuippuisiin tuntureihin on upea myös talviaikaan.

 

Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, blogi

Åresta Trondheimiin

 

Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, kirkko, blogi

Norjassa matkalla Åresta Trondheimiin

 

Helmikuinen sää Trondheimissa

Viehättävä Trondheim sijaitsee Atlantin rannalla kauniin lahden poukamassa. Vaikka matka Åresta on alle 200 km, talviset sääolot ehtivät vaihtua matkan aikana melko perusteellisesti.

Åren alueen helmikuinen, yli metrin lumikerros jatkuu runsaana Norjan rajalle asti. Tiet tuntureilla ovat kapeahkoja valtavien lumivallien peittäessä tienpenkat. Vielä melkein Ruotsin ja Norjan rajalla Storlienissä lasketellaan, mutta rajan ylitettyä tie lähtee laskemaan kohti vuonon pohjaa, ja meren lähestyessä lumipeite on täysin kadonnut ja helmikuinen ilma keväinen.

Lämpötila Åren muutamasta pakkasasteesta vaihtui Trondheimin lähes kymmeneen asteeseen plussaa. Meille osui kaunis, aurinkoinen ja tyyni sää. Kaupungit upeat rakennukset heijastavat kauniisti kuvansa joen pintaan. Meri tuskin jäätyy koko talvena, ja pienetkin veneet näyttivät olevan vesillä.

 

Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, kirkko, blogi

Trondheimin värikkäät puutalot

 

Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, matkablogi

Trondheimin vanhaa kaupunkia

 

Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, Hurtigruten, blogi

Hurtigruten-reitin laiva Trondheimissa

 

Veden ja värikkäiden talojen hurmaa

Rakastan kauniita maisemia, veden läheisyyttä ja vanhoja kaupunkeja. Trondheimissa yhdistyvät nämä kaikki. Sinisenä hohtava meri satamineen on kaupungin keskustan liepeillä. Häikäisevän kauniin Hurtigruten-reitin laiva seisoo satamassa. Nidelva-joki virtaa halki kaupungin ja sen rantojen viehättävät, värikkäät puutalot heijastuvat tyyneen veteen. Kaupunki on henkeäsalpaavan kaunis aurinkoisena ja tyynenä päivänä. Kameran muisti täyttyy toinen toistaan upeammista maisemista.

 

 

Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, Nidaros kirkko, blogi

Nidaros-katedraali ja jokivartta Trondheimissa

 

Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, kirkko, blogi

Nidaros-katedraali ja jokivartta, Trondheim

 

Nähtävää Trondheimissa

Me emme päiväretken aikana ehdi tutustua kaupunkiin pintaa syvemmältä ja omat muistoni edelliseltä käynniltä parinkymmenen vuoden takaa ovat melko hämärät. Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja kuvauksellisimmat paikat ehdimme kuitenkin katsastaa.

Kävelemme kuvankaunista jokirantaa viehättävän vanhan kaupungin puolella, ylitämme molemmat sillat, joilta on huikaisevat näkymät ja kierrämme hienon Nidarosin katedraalin. Sisään tuomiokirkkoon emme tällä kertaa ehdi, mutta edelliseltä käynniltä muistan sen upeuden. Nidaros on Norjan kansallinen pyhäkkö, jossa myös kuninkaalliset kruunataan ja siunataan. Satumme paikalle kirkonkellojen kumistessa ja kokemus on vaikuttava.

Kalasataman kauppahallista saa monenlaista päivän tuoretta kalaa. Voi, kunpa olisi mahdollisuus viedä tuoretta kalasaalista mukana mökkiin ja nauttia hyvästä kala-ateriasta! Myös vastakeitetyt, tuoreet jätti-, tasku- ja katkaravut houkuttavat rapujen ystäviä.

 

 

Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, kirkko, blogi

Nidaros katedraali

 

Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, kalahalli, blogi

Trondheimin kalahallissa

 

Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, värikkäät puutalot, matkablogi

Trondheimin värikkäitä puutaloja

 

Tunnelmallinen meksikolainen lounasravintola

Lounaspaikkamme Trondheimissa on tunnelmallinen, pieni meksikolainen ravintola keskustassa. La Border Burrito Barin maistuvia burritoja ja nachoja tarjoili tällä kertaa reipas, nuori tyttö, jolla ikää oli varmaan alle 10 vuotta, mutta tilaukset ja tarjoilu sujui kuin ammattilaiselta pirteän hymyn kera. Vaikka lounas norjalaiseen tapaan oli hintava (parisen kymmentä euroa hengeltä juomineen), siitä jäi hyvä mieli.

 

Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, ravintola, blogi

La Border Burrito Bar -ravintola, Trondheim

 

Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, ravintola, blogi

La border Burrito Bar

 

Trondheim Norja ravintola La Border Burrito Bar lounas

Ravintola La Border Burrito Barin suloinen tarjoilija

 

Lisää Norjan kauneutta

Toivon, että pääsemme tulevaisuudessa tutustumaan Norjan upeisiin maisemiin paremmin vielä myös kesäaikaan. Trondheimiin ja Osloon olen aiemmin matkustanut junalla. Laskettelumatkoilla puolestaan olemme tutustuneet talvisiin kohteisiin: monipuoliseen Hemsedaliin ja rauhallisempien rinteiden (ja vilkkaan yöelämän) Oppdaliin. Lofoottien huikaiseva kauneus on vielä kokematta, sinne toivoisin pääseväni seuraavaksi!

 

Lue lisää myös Åresta!

 

Tutustu Elämänmakuisia matkoja -blogiin myös Facebookissa , Instagramissa , Twitterissä ja Pinterestissä.

Elämänmakuisia matkoja voi seurata myös Bloglovin’ ja Blogit.fi kautta.

 

Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, jokirantaa, kirkko, matkablogi

Jokirantaa

 

Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, kirkko, matkablogi

Natte mukana reissussa

 

Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, kirkko, blogi

Trondheimin keskustaa

 

Åresta Trondheim Norja, sää helmikuu, nähtävää, kirkko, matkablogi

Joen toisella puolella

 

Takaisin ylös

 

Åren rinteitä, Nähtävaää ja koettavaa Åre Ruotsi, laskettelu

Åre – nähtävää ja koettavaa

Ruotsin tuntureille matkustetaan usein nauttimaan talvesta ja ennen kaikkea laskettelemaan Pohjolan Alpeille. Rinteitä on paljon ja korkeuserot Pohjoismaiden oloissa huimat. Åreskutan, Åren korkein huippu nousee 1320 metrin korkeuteen. Laskettelukeskus onkin Scandinavian suurin. Mutta Åre ympäristöineen tarjoaa myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa!

 

Åre nähtävää ja koettavaa, laskettelu Ruotsi, koiran kanssa

Åren tuntureita kabiinihissistä

 

Kabiinihissi Åren huipulle, Nähtävaää ja koettavaa Åre Ruotsi, laskettelu

Kabiinihissi Åren huipulle

 

Nähtävää ja koettavaa Åre Ruotsi, laskettelu, koiran kanssa

Åren rinteissä

 

Matka Tukholmasta Åreen  koiran kanssa

Åreen on Tukholmasta matkaa noin 660 km ja ajoaika keskimäärin vajaa kahdeksan tuntia. Reitti Sundsvallin kautta on yleensä nopein. Meillä oli koira mukana matkassa ja pysähdyksiä paljon, mutta kahdeksan tuntia riitti silti. Vaihtoehtoinen merireitti menee Vaasan kautta Uumajaan. Uumajasta ajomatkaa kertyy n. 450 km ja ajoaikaa vajaa kuusi tuntia.

Koiran kanssa matkustaessa pitää muistaa tunnistusmerkintä, raivotautirokotus ja lemmikkieläinpassi. Lisäksi Ruotsista Suomeen (tai Norjaan) matkustaessa pitää huomioida ekinokokkilääkitys. Åressa ekikonokkilääkityksen voi antaa Åre Djurklinik-eläinlääkäriasemalla. Lääke kannattaa hakea Suomessa valmiiksi apteekista (esim.Dronbits) ja varata aika lääkkeen antoa varten. Meillä aikaa meni alle kymmenen minuuttia; Natte nielaisi lääkkeet kätevästi kalkkunaleikkeen kera. Todistuksen kanssa maksu oli noin 30 euroa.

 

Åre nähtävää ja koettavaa, laskettelu Ruotsi, koiran kanssa

Natte Åressa

 

Åre nähtävää ja koettavaa, laskettelu Ruotsi, koiran kanssa

Natte matkalla Åresta Tukholmaan

 

Monipuolista laskettelua ja paljon majoitusmahdollisuuksia

Vielä kolmannellakin kerralla Åren monipuolisuus ihastuttaa. Majoitusmahdollisuuksien kirjo on runsas ja Åren kolme aluetta tarjoavat erilaisia laskettelumahdollisuuksia niin kokeneille kuin aloittelevillekin laskijoille. Rinteitä on noin 75 ja hissejä noin 40, suuri osa punaisia ja etenkin Björnenin suunnalla myös sinisiä.  Hissit ovat sesonkiaikaan helmi-huhtikuussa auki pääsääntöisesti klo 9 – 16.30 (lisäksi pidennettyjä aukioloaikoja / iltamäki klo 18 20 joissain rinteissä).

 

Åre nähtävää ja koettavaa, Ruotsi laskettelu, koiran kanssa

Rinteissä Åressa

 

Åre Björnen, Åre nähtävää ja koettavaa, Ruotsi laskettelu, koiran kanssa

Åre Björnen, edellisreissun mökki

 

Majoituksia välittää kätevästi mm. SkiStar.

Åre By:stä (kylästä) pääsee helposti vaativiin rinteisiin ja illan bilepaikkoihin. Hisseille joutuu kuitenkin usein kävelemään jonkun matkaa, eli monessa paikassa suksilla suoraan mäkeen ei toteudu kuten Åre Björnenissä useimmissa paikoissa.

Åre Björnenissä majoituskapasiteettia on eniten. Meillä varaus jäi tällä kertaa vähän viime tippaan, mutta vielä kuukautta ennen lähtöä löytyi mukava mökki Björnenistä neljälle hengelle ja koiralle. Björnenin uusilla alueilla on isoja luksusmökkejä vieri vieressä. Läheltä löytyy myös ylellinen Copperhill Mountain Lodge -hotelli sekä useampi ravintola. Myös lapsille ja aloittelijoille sopivat rinteet ovat lähellä. Etenkin aamuisin ja illansuussa hisseissä on kuitenkin usein ruuhkaa, samoin kuin muillakin siirtymähisseillä.

Björnenin rinteet ovat yhteydessä Åren alueen rinteisiin ja sama hissikortti käy kaikkialla. Päivässä ehtii kiertää alueen suksilla laidasta laitaan, mutta siirtymisineen ja jonotuksineen ainakin meillä kului edestakaiseen matkaan koko päivä. 55 hengen kabiinihissillä ylös huipulle pääsy vei tunnin verran, vaikka jono ei niin pitkältä aluksi näyttänytkään. Åreskutanin huipulta on upeat, lumiset maisemat, mutta meille sattui hyvin tuulinen päivä, joten oli pakko suunnata nopeasti takaisin alaspäin.

Meidän suosikkialueeksemme lasketellessa nousi Sadelnin alue Åre Björnenin ja Åre by:n välissä. Ylös pääsi kätevästi kuuden hengen tuolihissillä ja ympäriltä löytyi useita ihania, pitkiä laskuja tarjoavia sinisiä rinteitä ja toisella puolella myös vaativampia punaisia. Sadelnin alueella on viehättäviä uusia mökkejä ja huviloita.

Duved-Tegefjäll alueella on oma, vähän rauhallisempi rinneverkostonsa ja sieltä Åren rinteisiin pääsee kätevästi ski-bussilla tai autolla.

Rinnealueista löytyy lisätietoa mm. Lumipallon sivuilta, missä on esitelty rinteitä tarkemmin.

 

Åre nähtävää ja koettavaa, Ruotsi laskettelu, koiran kanssa, blogi

Åren kylää

 

Åre nähtävää ja koettavaa, Ruotsi laskettelu, koiran kanssa

Åre tori ja Bergbanan

 

Nähtävää ja koettavaa Åren ympäristössä

Laskettelun lisäksi käytimme pari päivää Åressa ympäristöä tutkien. Åressa on rinteiden lisäksi paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Lue lisää upeasta päiväretkestä hurmaavaan Trondheimiin Norjaan (n. 170 km/suunta).

Åren alueen suosikkikohteeni on Duvedin alueella (23 km Åren keskustasta) sijaitseva mahtava, Ruotsin suurin vesiputous Tännforsen. Sen kuohut pauhaavat 60 metrin leveydellä ja 38 metrin syvyydellä luoden taianomaista tunnelmaa hämärään metsäalueeseen. Talvella osa vedestä on jäätynyt ja muodostaa kauniita, valtavia  jääpuikkoja putouksen laitamille. Ympäröivä luonnonsuojelualue on hiljainen ja rauhallinen. Me emme vierailullamme illan hämärtyessä törmänneet yhteenkään ihmiseen.

Muistan hyvin sen maagisen tunnelman putouksilla ensi vierailultani kohteeseen vuosia sitten: olimme työporukalla tutustumismatkalla Åressa ja kävimme illalla myös Tännforsenissa. Oppaanamme toimi yrityksen hiihtomatkoista vastaava päällikkö, joka kertoi hiihto-opasvuosinaan käyneensä paikalla monesti miettimässä maailman menoa. Tunnustan, että juttelimme illan aikana pitkään ja kiinnostukseni heräsi tuolla pimeässä metsässä kävellessämme. Monta mutkaa oli vielä matkassa, mutta lopputuloksena meillä on kolme yhteistä lasta 😊 Kaikkien lasten kanssa käytiin paikalla neljä vuotta sitten, tällä kertaa mukana oli vain kaksi nuorinta.

 

Trondheim Norja, nähtävää ja koettavaa Åre Ruotsi

Trondheim Norja

 

Tännforsen vesiputous, Åre nähtävää ja koettavaa, Ruotsi laskettelu, koiran kanssa

Tännforsen vesiputous

 

 

Viimeisenä lomapäivänä kävimme Holiday Club Åren kylpylässä. Lämmitetyt uima-altaat houkuttelivat uimaan ja saunamaailmassa oli monta, erilämpöistä saunaa, mukaan lukien jääsauna (- 8 astetta), mutta sinne en uskaltautunut. Itse viihdyn parhaiten höyrysaunan lempeissä, tuoksuvissa löylyissä. Saunamaailma on miehille ja naisille yhteinen ja siellä käytetään uima-asuja. Laudeliina kannattaa ottaa mukaan. Kylpylän melko kalliiseen n. 23 euron sisäänpääsymaksuun ei saunamaailma sisältynyt, vaan se piti maksaa erikseen (n. 12 euroa). Holiday Clubin osakkeenomistajille hinta on edullisempi ja sisältää myös saunamaailman (yht. n. 23 e). (Hinnat kaudelta 2019-2020.) Varsinkin iltaisin kylpylä on toisinaan todella ruuhkainen. Lapset näyttivät viihtyvän pitkässä liukumäessä.

Myös kesällä tunturialue on suosittu, vaikka talven laskettelukausi selkeä sesonki onkin. Kesällä Åressa voi mm. pyöräillä mountain bikella, riippuliitää, ratsastaa ja vaeltaa. Golfkenttä sijaitsee lähellä ja järvellä pääsee kalastamaan.

Lisää Åren alueen nähtävyyksiä on listattu esimerkiksi TripAdvisorissa.

 

Duved kirkko, nähtävää ja koettavaa Åre Ruotsi, laskettelu, koiran kanss

Duved kirkko

 

Sadelbaren Åregården after ski, Nähtävaää ja koettavaa Åre Ruotsi, laskettelu

Sadelbaren, Åregården

 

Verandan after ski, Nähtävaää ja koettavaa Åre Ruotsi, laskettelu

Verandan After ski

 

Åren ravintolatarjontaa

Åren kylässä on jonkun verran pieniä liikkeitä ja paljon ravintoloita. After ski -tunnelmaan pääsee mm. juna-asemaa vastapäätä Verandan mahtavissa bileissä live-musiikin säestämänä. Rinteillä mm. Fjällgårdenissa on myös elävää musiikkia. Sinne pääsee suksien lisäksi myös Bergbana-vuoristojunalla. Nuorten kanssa matkustavan kannattaa huomioida, että 13-17-vuotiaat eivät after ski -paikkoihin pääse, 12 vuotta nuoremmat sen sijaan ovat tervetulleita vanhempien seurassa.

Hyviä ravintoloita testasimme myös. Suosikkimme löytyvät myös TripAdvisorin ravintolasuosituksista. Ykkössuosikiksemme nousi keskustassa vanhalla paloasemalla (Gamla Brandstationen) sijaitseva Creperie & Logi. Ravintola on moderni ja viihtyisä ja palvelu erittäin ystävällistä. Galettet (isot ”letut” suolaisilla täytteillä) ja makeat crepsit olivat isokokoisia ja herkullisia.

 

Creperie & Logi, ravintolasuositus, Nähtävaää ja koettavaa Åre Ruotsi, laskettelu

Creperie & Logi

 

Creperie & Logi, ravintolasuositus, Nähtävaää ja koettavaa Åre Ruotsi, laskettelu

Creperie & Logi, galette

 

Myös eteläamerikkalaistyylinen Supper rautatieasemaa vastapäätä oli mukava kokemus. Houkuttelevat annokset erilaisista tacoista grillattuun tonnikalaan ja kanavartaisiin oli tehty jaettaviksi. Neljälle melko pieniruokaiselle, mutta nälkäiselle hengelle kuusi jaettavaa annosta plus jälkiruoat oli sopiva määrä. Harmiksemme emme olleet varanneet pöytää etukäteen, ja ravintola oli tulossa täyteen, mutta ystävällisesti saimme kuitenkin ikkunapöydän puoleksitoista tunniksi, mikä ripeän palvelun ansiosta riitti hyvin. Oma suosikkiannokseni pääruuista oli mehevä tonnikala yhdistettynä makoisiin friteerattuihin perunoihin, pojat tykkäsivät katkarapu-tacoista ja tyttö pulled pork-tacoista. Jokaisen makuun siis jotakin herkullista.

 

Supper, ravintolasuositus, Nähtävaää ja koettavaa Åre Ruotsi, laskettelu

Supper

 

Supper, ravintolasuositus, Nähtävaää ja koettavaa Åre Ruotsi, laskettelu

Ravintola Supperissa

 

Supper, ravintolasuositus, Nähtävaää ja koettavaa Åre Ruotsi, laskettelu

Supperin jaettavia annoksia

 

Rinneravintoloita testasimme useampia ja moni niistä oli viihtyisä ja mukava, tosin melko ruuhkainen. Ruoka ei kuitenkaan juuri missään ollut ihmeellistä. Eniten meitä miellytti mökkiämme melko lähellä sijaitseva Lilla Tyrolen. Viihtyisässä ravintolassa tarjoillaan sekä erilaisia lounaita että iltaisin ilta-meny. Rinteistä pääsee myös after ski – tunnelmaan. Me nautimme juuri oikeanlaisista, kerman ja hillon kanssa tarjoilluista tuoreista, lämpimistä vohveleista ja suklaisesta kaakaosta. Nam!

 

Lilla Tyrolen, ravintolasuositus, Nähtävaää ja koettavaa Åre Ruotsi, laskettelu

Vohveleita, Lilla Tyrolen

 

Rinteissä, Nähtävaää ja koettavaa Åre Ruotsi, laskettelu

Rinteissä

 

Lääkäripalveluita Åressa

Pääsin myös valitettavasti testaamaan Åren lääkäripalveluja. Toiseksi viimeisenä rinnepäivänä olimme rinteessä risteyskohdassa, jossa puut ikävästi peittävät näkyvyyttä. Olimme siirtymäreitillä Björneniä kohden ja pääsin juuri risteävän rinteen reunalle, kun ylhäältä laski nuori, isokokoinen poika täydellä vauhdilla suoraan päälleni. Törmäyksen voima oli kova ja salpasi hengitykseni, jota sitten haukoin ikuisuudelta tuntuvan ajan ennen kuin sain sen normaalisti kulkemaan. Joka paikkaan sattui, mutta onneksi luita ei ollut poikki tms. Keräilin itseäni pitkään ennen kuin pääsin hiljakseen jatkamaan matkaa mökille. Pojalle ei onneksi käynyt kuinkaan. Jonkin aikaa voimia kerättyäni kävin vielä lääkärissä tutkituttamassa itseni siltä varalta, että tulisi jotain oireita vielä jälkeenpäin. Olo oli pari päivää kuin jyrän alle jääneellä, mutta kipulääkkeiden voimalla ja lääkärin luvalla lähdin vielä viimeisenä päivänä hiljakseen mäkeen.

Lääkäripalvelut Åren terveyskeskuksessa toimivat pääosin päivystys-/jonotusperiaatteella. Soittaminen oli hankalaa (linja katkesi pari kertaa jonotuksen aikana), eikä siitä ollut hyötyä (ohjattiin tulemaan paikan päälle ilman ajanvarausta). Jonottaa ei onneksi tarvinnut kovin pitkään ja eurooppalainen sairaanhoitokortti toimi hyvin yhdessä henkilötodistuksen (passin) kanssa. Maksettavaa jäi 300 SEK eli noin 30 euroa. Tosin matkavakuutuksen ansiosta olisi voinut käyttää myös yksityislääkäriä, mutta sitä ei helposti googlettamalla löytynyt (myöhemmin huomasin, että sellainenkin olisi Åressa toiminut). Ruotsalainen herrasmieslääkäri oli erittäin ystävällinen ja perusteellinen.

 

Kabiinihissi Åren huipulle, Åreskutan, Nähtävaää ja koettavaa Åre Ruotsi, laskettelu

Åreskutan Åren huipulla

 

Åren parhaita paloja

Tällä matkalla Åren ja ympäristön parhaita paloja mielestämme olivat:

  • Monipuoliset rinteet; oma suosikkimme Sadelnin alue pitkine, sinisine rinteineen
  • Päiväretki Norjaan ja Trondheimiin
  • Tännforsen vesiputoukset
  • Åre Creperie & Login viehättävä ympäristö ja herkulliset galetet
  • Verandan after ski -tunnelmat

 

Lue lisää upeasta päiväretkestä hurmaavaan Trondheimiin Norjaan.

Tutustu Elämänmakuisia matkoja -blogiin myös Facebookissa , Instagramissa , Twitterissä ja Pinterestissä.

Elämänmakuisia matkoja voi seurata myös Bloglovin’ ja Blogit.fi kautta.

 

Nähtävaää ja koettavaa Åre Ruotsi, laskettelu, koiran kanssa

Tuolihissi Sadeln Expressen ylös

 

Åre by, Nähtävaää ja koettavaa Åre Ruotsi, laskettelu

Åre by

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Phan Tiet, Vietnam – Kokemuksia Aurinkomatkalta

Vietnam on kasvattanut suosiotaan matkakohteena sekä seikkailevien omatoimimatkailijoiden että myös pakettimatkalle aurinkoon lähtevien joukossa. Esimerkiksi Aurinkomatkojen tarjonnasta löytyy useita vaihtoehtoja Vietnamin lomalle.

Vietnam onkin matkakohteena kiehtova. Siinä on vielä uutuuden viehätystä, ja maa on panostanut myös turismin kasvuun viime vuosina. Maan rankka historia sotatantereena on vielä monen muistissa, mutta Vietnamin kehitys viime vuosina on ollut huimaa. Maassa on lähes 100 miljoonaa asukasta, joista suuri osa on 2000-luvulla noussut köyhyydestä keskituloisiin.

 (EI kaupallinen yhteistyö, matka helmikuussa 2018)

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, matkablogi, Aurinkomatkat

Mui Ne rannalla

 

Liikennettä Ho Chi Minh City, Saigon, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, matkablogi,

Liikennettä Ho Chi Minh Cityssä

 

Vietnamin turvallisuus ja liikennekaaosta

Sotaisan historian muistaessaan moni miettii, kuinka turvallinen Vietnam on tänä päivänä. Itse aina ennen uuteen kohteeseen lähtöä tarkistan maan turvallisuustilanteen. Ulkoministeriö kehottaa noudattamaan maassa tavanomaista varovaisuutta ja Vietnamin yleinen turvallisuustilanne onkin hyvä.

Liikenteessä kannattaa kuitenkin olla varovainen! Se on hurjaa monikaistaisilla teillä ja monine tiiviisti rinnakkain ja peräkkäin ajavine skoottereineen ja moottoripyörineen. Yhden mopon kyydissä voi olla vaikkapa koko neljän hengen perhe. Ilman vietnamilaista ajokorttia ajaminen ei ole Vietnamissa turisteille sallittua, mikä onkin hyvä asia.

Nyt edessä oli vietnamilaisen (ja kiinalaisen) uuden vuoden aika, ja siksi liikenne kaupungissa oli hieman hiljaisempaa, mutta maaseudulla runsaampaa. Vietnamilaiset viettävät vuoden suurinta juhlaa vapaalla perheen ja sukulaisten kera juhlien. Vapaata on usein viikon verran; me olimme juuri samaan aikaan Vietnamissa, joten väkeä oli liikkeellä runsain mitoin.

Itse koimme olomme liikennettä lukuun ottamatta turvalliseksi, mutta sen sijaan aurinko on polttava ja vatsataudilta en ikävä kyllä itse välttynyt.

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, hotelli Aroma Beach resort, altaalla, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Aroma Beach resort, altaalla

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Rannalla Vietnamissa

 

 

Vietnam – ensi kosketus Kaakkois-Aasiaan

Vaikka olen matkustanut aika paljon jo nuoresta asti, en ollut käynyt Kaakkois-Aasiassa aiemmin. Matkakohteista ei ole oikein tuntunut löytyvän sellaista, jonne olisin halunnut. Turvallisuus on minulle tärkeää etenkin perheen kanssa matkustettaessa. Lisäksi haen mieluummin ei-niin-suosittuja matkakohteita, joissa on jotain uutuuden viehätystä. Esimerkiksi Thaimaan monen helposti saavutettavan kohteen arvioin olevan minun makuuni hieman liikaa turistien valtaama, Indonesian luonnonmullistukset mietityttivät jne.

Vietnamissa mietitytti ruuhkaisuus ja roskaisuus. Itselleni luonnon kauneus on yksi prioriteetti ja myös perhe pitää huolitellusta ympäristöstä. Ennakkokäsitykset näistä olivat oikean suuntaisia, mutta myös hoidettuja alueita on paljon ja erityisesti maan upeista rantamaisemista iloitsin.

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, matkablogi, Aurinkomatkat

Mui Ne rantaa

 

Vietnam kokemuksia, Phan Tiet, Mui Ne, valkoiset ja punaiset dyynit, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Dyyneillä auringonlaskun aikaan

 

Pitkä matka Mui Ne:hen

Matka Turusta Mui Ne:hen oli pitkä. Finnairin lähes 11 tuntia kestävä lento suoraan Helsingistä Ho Chi Minh Cityyn eli Saigoniin oli ajallaan ja kone miellyttävän tilava. Bussimatka Phan Tietiin ja Mui Ne:n kylään kesti bussilla melkein viisi tuntia, matkalla oli yksi puolen tunnin pysähdys.

Paluumatkan taksikyydin pysähdyspaikka matkan varrella oli vaatimaton. WC:t toimivat reikä lattialla periaatteella; omaa paperia kannattaa varata mukaan. (Paluumatka ei siis ollut Aurinkomatkojen järjestämä pysähdyspaikka, menomatkan pysähdyspaikka oli siistimpi.)

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, hotelli Aroma Beach resort, altaalla, matkablogi, Aurinkomatkat

Hotelli Aroma Beach resort, altaalla

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, hotelli Aroma Beach resort, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Hotelli Aroma Beach resort, puutarhaa

 

Hotelli Aroma Beach resort rantaa, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, matkablogi, Aurinkomatkat hotellit, sää

Hotelli Aroma Beach resort rantaa

 

Aroma Beach hotellille suositus

Aurinkomatkojen kautta varattu hotellimme Aroma Beach Resort & Spa sijaitsee Phan Tietin alueella Mui Ne:n laitamilla. Hotelli on viihtyisä, palvelu oli hyvää ja ystävällistä. Huoneet ovat tilavat ja viehättävät. Hotellin ranta-alue on upea ja kaikkialla oli kaunista ja siistiä.

Hotellissa on mukava uima-allasalue, mutta kielloista huolimatta lepotuolit olivat lähes kaikki pyyhkeillä varattuina, kun olisimme aamupalan jälkeen halunneet asettua altaalle. Hotellin ravintola on kauniilla paikalla meren rannalla ja ruoka oli ihan ok. Paitsi viimeisenä iltana söin ainoana seurueestamme kalaa ja yöllä sairastuin (ainoana) rajuun ruokamyrkytykseen. Ehkä sattumaa, tai peräisin jostain muualta, vaikea sanoa.

Merivesi oli lämmintä ja ranta upean kaunis, mutta aallokko oli kova ja sekoitti veden, joten kovin kirkasta vesi ei ollut ja uiminen oli hankalaa aallokon takia, joten enemmän uimme altaalla.

 

Vietnam kokemuksia, Phan Tiet, Mui Ne, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Vietnam, ihania tuoreita hedelmiä

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, golfia, sää, blogi, Aurinkomatkat

Golfia, Mui Ne

 

Kokemuksia ympäristöstä

Hintataso on eurooppalaisiin hintoihin tottuneelle halpa, oli sitten kyse ruuasta tai ostoksista. Itse iloitsin runsaasta kalavalikoimasta sekä tuoreista hedelmistä, joita oli runsaasti tarjolla aamiaisellakin. Pho-keittoa oli tarjolla kaikkialla, se oli maukasta ja annokset valtaisia.

Vietnamin kieli kuulostaa hassulta! Ihmiset eivät olleet erityisen ystävällisiä tai kiinnostuneita turisteista, mutta eivät epäystävällisiäkään, mistä meitä jonkin verran etukäteen varoiteltiin, joten kokemus oli ihan ok.

Pojat kävivät pelaamassa kierroksen golfia. Kenttä oli hoidettu, mutta ilma valtavan kuuma. Golf-kärry ja caddiet olivat pakollisia jopa 13-vuotiaalle. Kuumuus vei kuitenkin suurimman terän ja nautinnon, joten yksi kierros riitti.

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Retkellä läheiseen kalastajakylään

 

Punaiset ja valkoiset dyynit retkellä, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Punaiset ja valkoiset dyynit retkellä

 

Nähtävää

Poh Sai Inu Towers

Po Sah Inu Towers ovat kolme punatiilistä tornia, jotka on rakennettu 1200 vuotta sitten Cham-kansan jumalten palvontapaikoiksi ja suosittu nähtävyys alueella. Maisemat alueelta ovat komeat, itse temppeleissä ei kovin ihmeellistä nähtävää ollut.

 

Po Sah Inu Towers, tornit, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, hotelli Aroma Beach resort, retkellä, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Po Sah Inu Towers

 

Po Sah Inu Towers, tornit, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, hotelli Aroma Beach resort, retkellä, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Po Sah Inu Towers torneille matkalla

 

Phan Tiet

Phan Tietin n. 300 000 asukkaan kaupungissa ei kiinalaisen uuden vuoden aikoihin ollut monikaan kauppa auki. Kävimme paikallisella torilla, mutta sen perhe koki ahdistavana likaisuuden ja ympärillä lojuvien roskien vuoksi. Yksi isompi tavaratalo oli auki ja siellä ”miljoona” ihmistä. Hinnat olivat edullisia, mutta paljoakaan ostettavaa emme löytäneet. Vaatteet olivat eurooppalaiseen makuun vähän eri tyylisiä, mutta aurinkolasit tyttö löysi edullisesti. Ruokaosastolla oli mielenkiintoista vaan kierrellä.

 

Torilla, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, retkellä, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Torilla, Phan Tiet

 

Keijukaispurolle matkalla, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, retkellä, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Keijukaispurolle matkalla

 

Keijukaispurolle matkalla, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, retkellä, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Keijukaispurolle matkalla

 

Valkoiset ja punaiset dyynit

Retken valkoisille ja punaisille dyyneille ostimme Aurinkomatkojen kautta. Opas oli mukava nuori vietnamilainen mies – yksi harvoista tapaamistamme paikallisista, joka puhui hyvää englantia, vaikkakin melko vahvalla paikallisella korostuksella.

Menomatkalla pysähdyimme kävelemään mutaista joenpohjaa pitkin keijukaispurolle, joka oli melkein kuiva eli siellä ei juuri nähtävää ollut. Valkoisilla dyyneillä sen sijaan oli kauniit hiekkadyynimaisemat. Siellä sai ajaa mönkijällä dyyneillä joko itse tai voi ottaa kuskin ja istua itse takana kyydissä. Jokaisella oli oma skootteri ja mies ajoi itse, mutta me muut tyydyimme istumaan kuskin kyytiin. Kyllä oli hauskaa ajella kovaa vauhtia ylös alas dyynejä tukka hulmuten ja hiekka lentäen! Tämä taisi olla teinien mielestä matkan kohokohta.

Paluumatkalla pysähdyimme vielä pienemmille punaisille dyyneille kuvaamaan värikästä auringonlaskua – ja kyllä se olikin kaunis! Tällä kertaa poika vuokrasi liukurin paikallisilta lapsilta ja laski sillä mäkeä hiekkadyyneiltä alas. Ylös itse kiipeäminen hiekkamäkeä pitkin olikin vähän raskaampaa… Maisemat olivat kauniit, mutta suomalaiseen rauhaan tottuneena itseäni vähän häiritsi väen paljous täälläkin – tuntuu, että joka kuvassa oli 100 vietnamilaista ja että Vietnamissa joka paikassa on ruuhkaa!

 

Punaiset ja valkoiset dyynit retkellä, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Ajelemassa valkoisilla dyyneillä

 

Punaiset ja valkoiset dyynit retkellä, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Punaisilla dyyneillä mäenlaskussa

 

Vietnam kokemuksia, Phan Tiet, Mui Ne, punaiset ja valkoiset dyynit, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Punaisilla dyyneillä auringonlaskun aikaan

 

Ho Chi Minh Cityn pikainen vierailu

Meidän oli tarkoitus lähteä lentoa edeltävän päivän aamuna Ho Chi Minh Cityyn eli entiseen Saigoniin Aurinkomatkojen bussilla. Yö oli varattu paikalliseen hotelliin, jotta aamulla ei tarvitsisi lähteä Mui Ne:stä kentälle keskellä yötä. Koska kuitenkin olin viimeisen yön Mui Ne:ssä ollut ruokamyrkytyksen kourissa, en aamulla uskaltanut lähteä viiden tunnin bussimatkalle. Kyllä harmitti! Saatiin Aurinkomatkoilta erittäin ystävällinen opas kiinni ja sovittiin, että yritämme tulla myöhemmin taksilla perässä. Hotelli järjesti meille auton ja uskaltauduin sillä lähtemään rankan lääkityksen turvin iltapäivällä. Suunnitellut Saigonin ostoskierrokset jäivät meiltä valitettavasti tekemättä, mutta onneksi matka järjestyi ja selvisimme perille illaksi. Onneksi hinnat Vietnamissa olivat niin edulliset –viiden tunnin matka taksilla ei ole ihan halpaa lystiä. Lopulta vakuutusyhtiö kuitenkin matkatoimiston todistuksen avulla korvasi kuljetuksen ne kulut, jotka ylittivät maksetun bussimatkan hinnan.

Ho Chi Minh Cityssä asukkaita on lähemmäs 13 miljoonaa ja liikenne keskellä yötäkin on hurjaa. Aamulla lentoasemalle piti lähteä tunteja aikaisemmin liikenneruuhkien vuoksi, vaikka matka ei ollut pitkä. Kentälläkin jonoja riitti, mutta ehdimme ajoissa koneeseen ja Finnair hienosti lensi molemmat matkat aikataulussa.

 

Liikennettä Ho Chi Minh City, Saigon, Vietnam kokemuksia, Phan Tiet, matkablogi, Aurinkomatkat

Liikennettä Ho Chi Minh Cityssä

 

Le Duy Hotel, Ho Chi Minh City, Saigon, Vietnam kokemuksia, Phan Tiet, matkablogi, Aurinkomatkat

Le Duy Hotel, Ho Chi Minh City

 

Kokemukset Vietnamista, plussat ja miinukset

Ennakkokäsitykseni Aasiasta ja Vietnamista osoittautui pitkälti oikeaksi, tosin yllätyksiäkin oli. Vietnamin plussat ja miinukset:

–      Väen paljous ja ympäristön epäsiisteys ja roskaisuus monin paikoin epämiellyttävää

–      Kaoottinen liikenne

–      Meressä hankala uida kovan aallokon vuoksi

+     Rannikon ja dyynien upea kauneus

+     Viehättävä hotelli

+     Edulliset hinnat

+     Aurinko ja lämpö (tosin paikoin liian kuumaa tehdä muuta kuin olla altaalla)

Tämän kokemuksen jälkeen Kaakkois-Aasia ei noussut suosikikseni, eikä varmaan muidenkaan meidän perheestämme. Toisaalta se ei jättänyt myöskään niin huonoa makua, etteikö voisi kokeilla uudestaan, jos tilaisuus tulee!

 

Punaiset ja valkoiset dyynit retkellä, Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, sää, matkablogi, Aurinkomatkat

Valkoisilla dyyneillä mönkijöillä

 

Mui Ne, Phan Tiet, Vietnam kokemuksia, rantaa, matkablogi, Aurinkomatkat

Mui Ne rantaa

 

Tutustu Elämänmakuisia matkoja -blogiin myös Facebookissa , Instagramissa , Twitterissä ja Pinterestissä.

Elämänmakuisia matkoja voi seurata myös Bloglovin’ ja Blogit.fi kautta.

 

 

 

Lue lisää:

Rantapallon kohdeopas, Vietnam

 

Tallinna joulutori, tekemistä teinien kanssa

5 vinkkiä talviseen Tallinnaan teinien kanssa

Pari päivää talvisessa Tallinnassa sujui mukavasti kylmästä viimasta ja pikkupakkasesta huolimatta. Teineillekin sopivaa tekemistä löytyi eläväisestä kaupungista. Uutuuskohde Keksintötehdas Proto oli hauska aikuisillekin!

Hennan Sooloiluja-sivustolta löytyy paljon mukavia vinkkejä Tallinnaan. Lisäksi itse olin kuukausi aikaisemmin Rantapallon ja Tallink Siljan bloggaajamatkalla Tallinnassa, ja nyt perheen kanssa hyödynnettiin myös niitä hyviä vinkkejä ja kokemuksia.

 

Tallinnaan Tallink shuttle, tekemistä teinien kanssa

Tallinnaan Tallink shuttlella

 

Tallink shuttle Megastar, Business lounge tarjoilut, tekemistä teinien kanssa

Tallink Megastar, Business lounge tarjoiluja

 

Tallink shuttle Megastar, Business lounge tarjoilut, tekemistä teinien kanssa

Tallink Megastar, Business lounge

 

Tallinna, Tallink Spa & Conference hotel, tekemistä teinien kanssa

Tallink Spa & Conference hotel

1.    Matka pikalaivalla ja yöpyminen kylpylähotellissa

Tallink Shuttle -pikalaivoilla matka-aika on kaksi tuntia tai jopa alle sen. Laiva oli lastattu ajoissa ja pääsi lähtemään 15 minuuttia ennen virallista lähtöaikaa, joten perilläkin olimme hieman etuajassa. Matka-ajan voi käyttää shoppailuun tai herkutellen laivan ravintoloissa ja kahvilassa, tai sitten maksaa hieman extraa ja nauttia rauhallisemmasta tunnelmasta ja tarjoiluista Comfort tai Business Lounge -saleissa, joissa voi myös katsella rauhassa suurilta screeneiltä vaikkapa urheilua. Parissa tunnissa ei ehdi pitkästyä.

Tallink Spa & Conference kylpylähotellissa pääsee nauttimaan kylpylän hemmottelu- ja hiustenhoitopalveluista, porealtaista ja uima-allasbaarin tarjonnasta. Kylpylän sisäänpääsy sisältyy yöpymisen hintaan. Huoneista löytyvät kylpytakki ja -tossut ja ne päällä on kätevä pujahtaa uimaan ja saunomaan. Hotellin sijainti on kätevästi sekä sataman että kaupungin muiden palveluiden lähellä.

 

Tallinna, Tallink Spa & Conference hotelli, tekemistä teinien kanssa

Tallink Spa & Conference hotellissa

 

Tallinna, Keksintötehdas Proto, tekemistä teinien kanssa

Keksintötehdas Proto

 

Tallinna, Keksintötehdas Proto, kuumailmapallo, tekemistä teinien kanssa

Keksintötehdas Proto, kuumailmapallo

 

Tallinna, Keksintötehdas Proto, tekemistä teinien kanssa

Keksintötehdas Proto, virtuaalipelin tiimellyksessä

2.    Keksintötehdas Proto

Keksintötehdas Proto on uusi, mukava kohde sekä aikuisille että eri-ikäisille lapsille. Sijainti pari kilometriä hotellilta vanhan telakan alueella, trendikkäässä Noblessnerissa on mainio: alueella on paljon muutakin tarjontaa kahviloista ja ravintoloista sisustuskauppoihin ja lähistöllä on myös Viron Merimuseo.

Protossa voit kokeilla erilaisia virtuaalipelejä ja virtuaalitodellisuutta. Hauska oli esimerkiksi lamppupeli, joka oli oma ensikosketukseni virtuaalimaailmaan ja jota pelasimme poikani kanssa: virtuaalilaseilla maailma näytti hyvin vanhalta ja kokosimme kiireessä virtuaalista liukuhihnaa pitkien tulevien lamppujen osia. Ja matka kuumailmapallolla korkeuksiin oli huippu! Aina matkalle tulevien esteiden väistely ei onnistunut ja ainakin itse kiljuin välillä suureen ääneen 😀 Protossa pääsee myös kokeilemaan ja katselemaan erilaisia keksintöjä. Sähkökipinöitä syntyy pianon koskettimilla ja tykin ilmavirran avulla ammutaan palloa renkaan läpi.

Proton kahvila näytti todella viihtyisältä ja kahvila onkin saanut kehuja. Sinne pääsee myös maksamatta Proton pääsylippua. Pääsymaksu on 12 euroa hengeltä ja perhelipun saa 28 eurolla. Myös 15- ja 16-vuotiaat pääsivät sisään edullisemmalla perhelipulla.

 

Tallinna, Keksintötehdas Proto, tekemistä teinien kanssa

Keksintötehdas Protossa

 

Tallinna, Keksintötehdas Proto, kahvila, tekemistä teinien kanssa

Keksintötehdas Proton kahvila

 

Tallinna vanha kaupunki, tekemistä teinien kanssa

Tallinnan vanhaa kaupunkia

 

Tallinna vanha kaupunki, tekemistä teinien kanssa

Tallinnan vanhassa kaupungissa

3.    Bolt

Tällä kertaa kylmä viima ei houkutellut reippailemaan, vaikka kävellenkin kaikki olisi ollut kohtuullisen lähellä. Turvauduimme siis muutaman kerran Boltin kyytiin. Bolt (entinen Taxify) on Viron oma ”Über”, näppärän sovelluksen kautta toimiva kuljetuspalvelu. Boltin kartalta näet lähistöllä olevat autot ja ajan, kuinka kauan vapaan auton saapuminen arviolta kestää. Hintakin kohteeseen näkyy etukäteen. Parin kilometrin matka maksoi 2,5 euroa, eli matkustaminen kaupungissa on todella edullista. Ensimmäiseen matkaan käytin 5 euron alennuskoodin ja se saatiin ilmaiseksi. Valitettavasti 5 eurosta vajaaksi jäävä summa ei tallentunut seuraavaa matkaa varten vaan se pitää käyttää kerralla.

Jos haluat kokeilla kehuttua, edullista kuljetusta Virossa niin käyttämällä koodia W45L8 Bolt-sovelluksessa saat myös ensimmäisestä matkastasi 5 euron alennuksen (samoin minä seuraavasta matkastani). Suosittelen!

 

Rotermanni ostoksilla, Tallinna tekemistä teinien kanssa

Rotermanni

 

Tallinna, italialainen ravintola Flavore, tekemistä teinien kanssa

Italialainen ravintola Flavore

 

Tallinna, italialainen ravintola Flavore, tekemistä teinien kanssa

Italialainen ravintola Flavore

 

Tallinna, italialainen ravintola Flavore, viiniseinä, tekemistä teinien kanssa

Ravintola Flavoren viiniseinä

4.    Ostoksilla Rotermannissa ja herkkuja italialaisittain

Rotermanni on Tallinnassa etenkin nuorison suosima ostospaikka. Sieltä löytyy trendikkäitä, kansainvälisiä vaateketjuja, joita ei Suomessa ole: Pull and Bear, Bershka ja Stradivarius. Satuttiin mukavasti paikalle alennusmyyntiaikaan ja valikoimat alessa olivat sen alkupäivinä laajat. Meille tarttui mukaan uudet farkut ja jakku.

Viihtyisä alue sijaitsee lähellä satamaa ja vanhaa kaupunkia. Täältäkin löytyy mukavia ravintoloita ja kahviloita. Scotland Yard -pubissa on joskus tullut käytyä, ei hassumpi sekään. Siellä on myös elävää musiikkia monena iltana.

Illalla päädyimme kuitenkin taas syömään viihtyisään, italialaiseen ravintolaan Flavoreen hotellin lähellä. Ravintola on moderni ja rauhallinen, ja ruoka maittavaa. Ovessa mainostettiin kaupungin parhaita pizzoja ja hyviähän ne olivatkin. Viinin ystäviä ravintolaan houkuttelee viiniseinä, josta voi itse valita viininsä ja täyttää lasinsa hanasta.

Jälkiruokaa söimme vielä myöhemmin Tallink Span ravintola Nerossa. Kauniiden annosten tuleminen kesti kauan, mutta visuaalisuus lisää houkuttelevuutta ja annoksien maku oli kohdillaan. Tallink clubilaiset saavat hinnoista 10 % alennusta.

 

Tallinna, ravintola Nero Tallink Spa & Conference hotelli, tekemistä teinien kanssa

Jälkiruokaa ravintola Nerossa, Tallink Spa & Conference hotelli

 

Tallinna vanha kaupunki, tekemistä teinien kanssa

Tallinnan vanhaa kaupunkia

 

Tallinna joulutori, tekemistä teinien kanssa

Tallinnan joulutorilla

 

5.    Vanhan kaupungin kahvilat ja joulumarkkinat

Hyisestä ilmasta huolimatta Tallinnan vanha kaupunki viehättävine kujineen ja tunnelmallisine joulumarkkinoineen houkutteli tälläkin kerralla, vaikka joulu olikin jo ohitse. Markkinat ovat auki vielä loppiaisen yli 7.1. asti. Joulutorilta ostetut, villaiset lapaset ja hehkuva glögi lämmittävät kylmässä. Joulukuusen lamput ja punaiset sydämet valaisevat harmaata päivää.

Paluumatkalla hotellille poikkesimme vielä viehättävässä kahvila Caffe Carissimissa. Sen kaakao oli paksua, lämmintä, sulatettua suklaata, cappuccino maistuvaa ja kauniisti tarjoiltua ja ympäristö viehättävä. Voi kunpa olisi joku kerta mahdollisuus jäädä kaupunkiin pidemmäksikin aikaa, Tallinnasta löytyy aina mukavia, uusia paikkoja!

 

Kahvila Caffe Carissimi. Tallinna vanha kaupunki, tekemistä teinien kanssa

Kahvila Caffe Carissimi

 

Kahvila Caffe Carissimi. Tallinna vanha kaupunki, tekemistä teinien kanssa

Kahvila Caffe Carissimi

 

Tallinna vanha kaupunki, tekemistä teinien kanssa

Tallinnan vanhaa kaupunkia

 

Lue lisää vinkkejä Tallinnaan marraskuiselta bloggaajamatkalta. 

Tutustu Elämänmakuisia matkoja -blogiin myös Facebookissa , Instagramissa , Twitterissä ja Pinterestissä.

Elämänmakuisia matkoja voi seurata myös Bloglovin’ ja Blogit.fi kautta.

 

Tallinna vanha kaupunki, tekemistä teinien kanssa

Tallinnan vanhassa kaupungissa

 

Tallinna vanha kaupunki, tekemistä teinien kanssa

Tallinnan vanhassa kaupungissa

 

Paluu Tallinnasta Helsinkiin, Tallink shuttle, tekemistä teinien kanssa

Laivalla Tallinnasta Helsinkiin