Tietoa blogista Yleistä

Kahdeksan vuotta Elämää ja Matkoja | Paluu matkailun uuteen normaaliin

30/04/2023

Huhtikuussa juhlitaan paisi vappua myös blogin synttäreitä – nyt jo kahdeksatta kertaa! Tuntuu aivan uskomattomalta, miten nopeasti tämä aika on mennyt ja miten paljon tapahtumia ja matkaelämyksiä näihin vuosiin mahtuu. Salaisena pikku projektina aloitettu blogi ei ole enää kovin salainen eikä ihan pikkuinenkaan. Rakkaus matkailuun on sen sijaan pysynyt ennallaan.

Oma tapa matkailla on kuitenkin muuttunut näiden vuosien aikana ja palo nähdä uutta on kasvanut entisestään. Tuntuu siltä, että mitä enemmän olen matkustanut, sitä vähemmän olen nähnyt. Levottomuuteni on lisääntynyt ja viikko samassa kohteessa uima-altaalla olisi painajainen. Nykyään haluan nähdä, kokea ja aistia joka solulla. Elää hetken paikallista elämää ja siirtyä jälleen uusiin maisemiin. Ehkä jossain vaiheessa se viikko altaalla alkaa jälleen houkuttelemaan, kaikelle kun on aikansa. Nyt on kuitenkin palava halu nähdä mahdollisimman paljon yhden matkan aikana. Ehkei niin eksoottisissa kohteissa, mutta itselle mielekkäissä.

Kahdeksantena blogivuotena matkailu palasi uuteen normaaliin. Koronapandemian jälkeen ensimmäinen laivamatka ja ensimmäinen lento tuntuivat vapautukselta jostain rinnakkaistodellisuudesta. Viime vappuna Viking Gloryn kannella auringonlaskua katsellessa ymmärsin, miten paljon olin kaivannut matkustamista. Siinä kannella seistessä hengitin syvään paitsi raikasta meri-ilmaa, myös vapauden tunnetta. Kesällä Nizzaan vievälle lennolle astuessa sain vuorostaan pyyhkäistä silmäkulmasta kyyneleen. Olin niin onnellinen siitä, että ovet maailmalle avautuivat jälleen ja pääsin sinne, missä sydän on. Enää matkustaminen ei tunnu itsestäänselvyydeltä, se on etuoikeus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka olen muuttunut matkailijana, on blogin punainen lanka yhä sama kuin tätä aloitettaessa. Haluan kannustaa jokaista lähtemään matkaan ja löytämään ne omat mansikkapaikkansa. Löytämään sen oman tapansa matkustaa, oli se sitten rento viikko uima-altaalla tai kiivastahtinen road trip. Ei ole yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa matkustaa. Oikea tapa on se, mikä Sinusta tuntuu hyvältä ja sopii juuri Sinulle. Näitä hetkiä varten haluankin tarjota blogissa vinkkejä ja inspiraatiota.

Kahdeksanteen blogivuoteen mahtuu monia matkoja niin kotimaassa kuin Euroopassa. Näistä olen kirjoittanut blogiin mm. ensimmäisestä pandemian jälkeisestä risteilystä Tukholmaan juuri liikennöintinsä aloittaneella Viking Glorylla, kesän matkastamme Ranskan Rivieralle sekä joulukuun synttärimatkastani aina ihanaan Pariisiin.

Riviera ja Pariisi olivat meille jo entuudestaan tuttuja, mutta silti näistä löytyi jälleen uutta. Rivieralla rakastuin uuteen tuttavuuteen Mentoniin, joka on kaunis kuin mikä ja tästä tuli uusi suosikkini Côte d’Azurilla. Mentonissa suosittelen lämpimästi myös ihastuttavaa iBis Styles penthousea, jonne olisin voinut jäädä asumaan pidemmäksikin aikaa. Pariisissa majoituimme vuorostaan entuudestaan tuttuun hotelliin, Mercure Paris Cenre Tour Eiffeliin, jonka Junior suitesta avautuvat upeat näkymät muutaman sadan metrin päässä sijaitsevalle Eiffel tornille. Kävimme myös illallistamassa Eiffel tornin Madame Brasseriessa, joka oli hieno elämys kaikin puolin. Useampi matka on yhä odottamassa kirjoittamistaan, osa ei ehkä koskaan blogiin asti tulekaan, mutta ajatuksena on ainakin vinkata muutamasta kotimaan hotellista.

Seuraava matka vie vuorille, tarkemmin ottaen Alpeille, mutta tällä kertaa niiden pohjoispuolelle eli Itävaltaan ja Saksaan Baijerin Alpeille. Tämä seutu on meille kokonaan uutta, joten mielellään saatte vinkata kuvankauniista maisemista, hyvistä majoituksista ja nähtävyyksistä. Tai onko jokin paikka tällä alueella, jonka haluaisit meidän käyvän testaamassa teitä varten? Lennot ja auto on varattuna, mutta karttakirja ja matkareitti ovat yhä levällään.

Elämää ja Matkoja | Kahdeksas blogivuosi analytiikan silmin

Kahdeksannen blogivuoden lukijaliikenteessä näkyy matkailun vapautuminen ja erityisesti Italia, Ranska ja Arabiemiraattien postaukset ovat olleet kovassa nosteessa. Käytännön vinkit Arabiemiraatteihin ovat olleet jälleen ajankohtaisia, ja tämä kirjoitus on koko blogihistorian luetuin yli 55 000 lukukerrallaan. Blogiliikenteestä päätellen Ranskan Riviera ja kuvankaunis Menton kiinnostaa Teitä blogin lukijoita, kuten myös Comojärvi ja siellä erityisesti vähemmän tunnettu Leccon kaupunki. Torinossa pidettyjen Euroviisujen jälkeen ihastuttava Varenna nousi julkisuuteen, ja postaus tästä kerää yhä mukavasti lukukertoja. Myös matkustaminen lemmikin kanssa kiinnostaa, ja tähän liittyviä vinkkipostauksia luetaan päivittäin, mm. matkustamisesta koiran kanssa Ranskaan. Tästä on luvassa kokemuksia seuraavaksi Saksan ja Itävallan osalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Blogiin saavutaan useimmiten hakukoneiden kautta 85,8 % tai suoraan blogisivulle 9,5 %. Viitelähteiden (mm. Nelkytplusblogit, Ampparit, Blogit.fi, sivustolinkitykset) kautta saapuu 3,4 % lukijoista ja sosiaalisen median kautta 1,3 %. Sosiaalisen median lähteistä eniten liikennettä tulee edelleen Facebookista, mutta Instagram on nyt mukavasti nousussa alettuani panostamaan tähän enemmän kuluneen vuoden aikana. Lisäksi liikennettä tulee Pinterestin kautta ja enenevässä määrin myös sähköpostitse tehtyjen linkkijakojen kautta.

Blogin lukijoista on naisia 67,3 % (70,0 %) ja miehiä 32,7 % (30,0 %) eli miesten osuus lukijoista on edelleen kasvanut (suluissa 7. vuoden lukemat). Kahdeksantena vuotena blogiin saapui lukijoita 98 (96) maasta ja näiden jakauma on alkanut normalisoitumaan koronaa edeltävälle tasolle aiempaa kärkisijaa pitänyttä Arabiemiraatteja lukuun ottamatta. Kahdeksantena vuotena viiden kärkeä pitävät:

 • Suomi 90,68 % (91,73 %)
 • Ranska 2,16 % (0,22 %)
 • Italia 1,39 % (0,67 %)
 • Yhdysvallat 1,15 % (1,97 %)
 • Ruotsi 0,63 % (0,96 %)

Kahdeksantena blogivuotena julkaistujen kirjoitusten luetuimmat (04/2022 – 04/2023)

Kahdeksantena blogivuotena olen jatkanut kuukausittaista postaustahtia ja kirjoituksia on julkaistu sekä kotimaasta että Euroopasta. Olen myös saanut tehdä yhteistyötä mm. Matkamessujen sekä Virittäydy vapaalle messujen parissa ja tarjota Teille lukijoille mahdollisuuden voittaa pääsyliput näihin kiinnostaviin tapahtumiin. Lämmin kiitos yhteistyökumppaneille!

Kahdeksantena blogivuotena julkaistujen kirjoitusten kärki näyttää seuraavanlaiselta:

Luetuimpien kärki on siis kiva kattaus kotimaata, Eurooppaa ja kiinnostavia tapahtumia, joita myös yhdeksäs blogivuosi tulee tarjoamaan. Luvassa on lisäksi uusia tuulia mm. blogin ulkoasuun sekä tietenkin matkaelämyksiä, vinkkejä ja hotelliarvosteluja.

Toivottavasti olette viihtyneet blogin matkassa ja löytäneet täältä inspiraatiota omiin matkoihin. Lämmin KIITOS Teille jokaiselle, jotka olette Elämää ja Matkoja blogin sivulla vierailleet näiden kahdeksan vuoden aikana. Yhdeksäntenä vuotena matka jatkuu kohti uusia maisemia ja elämyksiä. Tervetuloa mukaan, Teitä varten tätä tehdään!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 01/05/2023 at 08:18

  Paljon onnea kahdeksasta vuodesta, se on jo varsin kunnioitettava ikä, johon meidän blogilla on vielä matkaa. Meillä on nyt neljä vuotta täynnä ja jo sekin toisaalta tuntuu ihan mukavalta iältä. Tuo Alpeille kohdistuva reissu kuulostaa todella kivalta, on kyllä kerta kaikkiaan upeaa seutua. Ja tuosta olen kyllä täysin samaa mieltä, että ei ole yhtä oikeaa tapaa matkustaa. Mikään tapa ei myöskään ole toista parempi, mutta mieltymykset vaihtelevat, ja hyvä niin!

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 02/05/2023 at 23:05

   Kiitos Mikko! Nämä kahdeksan vuotta on mennyt uskomattoman nopeasti, pääsi pieni projekti hieman venähtämään. 🙂 Teillä on myös jo kiitettävä määrä vuosia kertynyt blogin parissa. Tämä on siitä mielenkiintoista tekemistä, että aina löytyy uutta opittavaa eikä koskaan ole valmista.

   Matka Alpeille, tällä kertaa pohjoisen puolelle, on ollut meillä to do-listalla jo hyvän aikaa, ja nyt tuli viimein sopiva aika toteuttaa tämä matka. Matkareitti on vielä avoinna, koska siellä on niin monia pieniä kyliä ja kaupunkeja, joissa olisi kiva käydä. Onko teillä vinkata kauniita maisemia ja kiinnostavaa nähtävää Baijerin Alpeilla ja Tirolissa Itävallan puolella?

   Ja totta, mikään tapa matkustaa ei ole toinen toistaan parempi. Tärkeintä on, että jokainen löytää sen oman tapansa ja nauttii sen mukanaan tuomista kokemuksista ja elämyksistä!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.