Ranska

Illallinen Eiffel-tornissa | Madame Brasserie

28/02/2023

Eiffel-torni on tunnettu kaikkialla maailmassa ja vuosien saatossa tästä on tullut Pariisin rakastettu symboli. Aina ei ole kuitenkaan ollut näin, sillä valmistuessaan Eiffel-torni herätti runsaasti kritiikkiä ja närää pariisilaisten keskuudessa. Moni piti tätä Pariisin Maailmannäyttelyyn vuonna 1889 valmistunutta Gustave Eiffelin luomusta rumana ja mm. kirjailija Guy de Maupassant inhosi tornia sydämensä pohjasta. Silti hän kävi siellä päivittäin lounaalla, koska ”Se on ainoa paikka, josta en näe Eiffel-tornia”.

Toisin kuin Gyu de Maupassant, pidän Eiffel-tornia kauniina, etenkin tämän välkehtiessä illan hämärässä. Toivoton romantikko kun olen, voisin katsella tätä valojen tuiketta tuntikausia, mieluiten ihan parhaassa seurassa. En ole mielipiteeni kanssa yksin ja Eiffel-torni onkin useimpien Pariisin matkaajan nähtävyyksien listalla. Onneksi tämä ei siis jäänyt väliaikaiseksi rakennelmaksi, kuten aluksi suunniteltiin.

Eiffel-tornissa käy vuosittain yli kuusi miljoonaa vierailijaa ja se on yksi maailman vierailluimpia maksullisia nähtävyyksiä. Perinteisen kierroksen lisäksi tornissa voi nauttia Michelin luokan ravintola-aterian, joka on jo miljöönsä vuoksi ainutlaatuinen elämys. Eiffel-tornissa on kaksi tasokasta ravintolaa, ensimmäisen kerroksen Madame Brasserie sekä toisen kerroksen Le Jules Verne, jolle on myönnetty yksi Michelin tähti. Näiden ravintoloiden lisäksi voi käydä lasillisella Eiffel-tornin kolmannessa kerroksessa, 275 metrin korkeudessa sijaitsevassa Champagne -baarissa, josta avautuvat upeat 360 näkymät Pariisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Madame Brasserie

Pääsin juhlistamaan syntymäpäivääni uuteen Madame Brasseriehen, joka avattiin kesäkuussa 2022. Ravintolaa luotsaa kahdella Michelin -tähdellä palkittu chef Thierry Marx, jolle artesaaniruoka on sydämen asia. Madame Brasserie on nimensä mukaisesti rento brasserie, jossa voi käydä nauttimassa kasuaalin lounaan tai hienostuneemman päivällisen. Näihin on suositeltavaa tehdä paikkavaraus ennakkoon. Tämän lisäksi Madame Brasserien loungessa voi käydä aamiaisella ja iltapäivän snackilla ilman paikkavarausta.

”As an artisan, my mission is to make the ephemeral memorable.
My challenge is to create simple, healthy, pleasurable cuisine, as sustainable as the monument itself.”
– Thierry Marx –

Viihtyisän ravintolan sisustus on lämminhenkinen ja tässä on käytetty luonnollisia ympäristöystävällisiä materiaaleja kuten puuta ja korkkia. Sisustuksen ovat suunnitelleet designer Ramy Fischler & arkkitehti Nicola Delon, jotka jakavat samat arvot chef Thierry Marxin kanssa.


Ravintolan menu vaihtuu vuodenaikojen mukaan ja aterioiden valmistuksessa käytetään kunkin sesongin raaka-aineita. Raaka-aineissa suositaan lähituotteita, jotka hankitaan pääasiassa Pariisin alueen pientuottajilta. Vastuullisuus ja lähituotanto korostuvatkin menun suunnittelussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Madame Brasserien parhaat ikkunapöydät tarjoavat näkymät Seinelle sekä vastarannalla sijaitsevaan Trocaderoon. Ravintolan keskellä sijaitseva Le Cœur on nimensä mukaisesti ravintolan sydän ja myös täältä avautuvat hyvät näkymät kaupunkiin, mutta ikkunapöytiä edullisemmin. Valitset näistä kumman tahansa, pääset nauttimaan hyvästä ruuasta ja kauniista näköaloista ainutlaatuisessa miljöössä erinomaisen asiakaspalvelun kera.

This is my most beautiful view, a unique panorama of Paris! You can cast your eyes down to the Seine, the lively Place du Trocadéro and the Bois de Boulogne Forest as the sun sets. In the distance, the skyscrapers of La Défense business district glisten like an invitation to the future. Look out dreamers who may get lost in the skylines.”

Paikkavaraus on helppo tehdä ravintolan verkkosivujen kautta ja samalla valitaan aterian kattausaika sekä menu. Vaihtoehtoina on joko tasting-menu Grande Dame tai kolmen ruokalajin Menu Gustav juomilla tai ilman. Menu Gustavissa on tarjolla useampi vaihtoehto alku- pää- ja jälkiruualle, ja nämä voit valita ravintolaan saavuttaessa.

Me varasimme Menu Gustavin juomien kanssa ja tämä osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi. Alkuruuaksi seurueemme valitsi perinteikästä ranskalaista juhlaherkkua Maison Vérot pâtéta mustatryffelillä maustettuna pikkelöityjen kasvisten kera sekä samettista myskikurpitsa sosekeittoa sieniraviolin, tryffelin ja kastanjoiden kera. Pääruokana meillä oli todella hyvää meribassia sitruunan, Noilly Prat kastikkeen ja simpukoiden kera. Jälkiruuaksi nautimme vielä taivaallisen hyvää tummaa suklaamoussea, joka oli viimeistelty aidolla kullalla. Ruokajuomina oli luonnollisestikin sommelierin valitsemat viinit ja kaiken kruunasi shampanja. Viinien lisäksi on saatavilla myös alkoholittomia vaihtoehtoja.


Menu Gustavin hinta juomien kanssa on alkaen 124,10 € / aikuinen ja ilman juomia 99,10 €. Tasting-menu Grande Damen hinta on 184,10 € – 254,10 € / aikuinen istumapaikan sijainnin mukaan. Lasten (4 – 11 v) hinta kaikissa menuvaihtoehdoissa on 44,10 €. Tämän lisäksi tulee ostaa hissilippu ravintolakerrokseen, jonka hinta on 9,10 € / henkilö (1. kerros) ja tällä pääsee mukavasti ohi tavallisen hissijonon.

Illallisen jälkeen ei ole mitään kiirettä poistua tornista ja voit jäädä rauhassa nauttimaan näkymistä kaupunkiin vaikka sulkemisaikaan saakka. Jos haluat käydä ylemmissä kerroksissa, on hyvä varata hissiliput myös näihin ennen torniin nousua, koska hissilippuja ei ole ostettavissa tornista. Eiffel-tornin ensimmäisessä kerroksessa on Madame Brasserien lisäksi matkamuistomyymälä, Pierre Hermé macaron-leivoskauppa sekä talvikaudella kausikahvila.

Tätä elämyksellistä ravintolakokemusta voin suositella lämpimästi!

Oletko Sinä käynyt Eiffel-tornissa ja sen ravintoloissa – jos, niin minkälainen oli kokemuksesi?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

xo – Mia –

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 01/03/2023 at 07:57

  Nyt on kyllä puitteet kohdillaan! Myös ruoka näyttää todella herkulliselta. En ole Eiffel-tornissa käynyt, mutta varmasti tulee käytyä, kun joskus ensimmäistä kertaa Pariisissa pääsen käymään. Täytyy myöntää, että en edes tiennyt, että Eiffel-tornissa on tuollaisia ravintoloita, jostakin syystä ajattelin, että siellä olisi vain kahvila tms. Täytyypä laittaa tämä kokemus itsellekin mieleen, mitenköhän aikaisin varaus on tehtävä, ilmeisesti ei superaikaisin?

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 01/03/2023 at 23:32

   Illallinen Eiffel-tornissa oli kyllä hieno elämys! Torni, kuten kaupunkikin, on niin kaunis iltavalaistuna ja tornin ravintolat hyvätasoisia.
   Me teimme varauksen kuukautta ennen ajankohtaa, jotta saimme varmasti paikan syntymäpäivälle. Ravintola ei ollut tuolloin aivan täynnä, mutta paikat hupenivat hyvää vauhtia mitä lähemmäs ajankohtaa tulimme. Jokunen paikka oli kuitenkin vielä vapaana ko. iltana.

   Toivottavasti Teille löytyy jossain vaiheessa sopiva ajankohta käydä Pariisissa ja Eiffel-tornissa illallisella!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.