Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Suomi

Kylpyläklassikko Naantali Spa & Hotel | Deluxe King pet

30/11/2022

Naantalin kylpylä on Suomen kylpylöiden klassikko, jonka jokainen varmasti tuntee ainakin nimeltä. Meillekin Naantalin kylpylä oli entuudestaan tuttu, mutta edellisestä visiitistä oli vierähtänyt jo reilut kymmenen vuotta. Aiemmat kokemukset kylpylästä olivat jääneet mieleen ihanan hemmottelevana katkona kiireiseen lapsiperhearkeen, joten oli kiva palata Naantaliin katsomaan, miten vuodet ovat kohdelleet kylpylää.

Palkittu Naantali Spa & Hotel

Naantali Spa & Hotel sijaitsee meren rannalla suojaisessa lahdelmassa vajaan kahden kilometrin päässä ihastuttavasta Naantalin vanhasta kaupungista ja Muumimaailmasta. Vuonna 1984 avattu Naantalin kylpylä on niittänyt mainetta alan kilpailuissa ja se on valittu useamman kerran Vuoden kokous- ja kongressihotelliksi Suomessa. Kansainvälisessä World Travel Awards -palkintogaalassa Naantali Spa & Hotel on voittanut sekä kategorian Finland’s Leading Hotel 2020 että Finland’s Leading Hotel Suite 2020 palkinnot. Vuonna 2022 Naantali Spa & Hotel voitti toistamiseen Finland’s Leading Hotel Suite 2022 palkinnon World Travel Awards gaalassa, jota pidetään matkailualan Oscar-gaalana.

Kylpylähotelli on uudistunut vuosien saatossa useamman kerran ja viimeisin tuoreutus tehtiin keväällä 2022. Tässä uudistuksessa aula ja vastaanotto saivat uuden ilmeen ja myös valaistus uusittiin. Tummasävyinen vastaanotto tuo nyt ryhtiä ja kontrastia tilaan ja tämä yhdistyy hienosti aulan entuudestaan tuttuihin sisustuselementteihin, kuten ikonisiin pylväspalmuihin. Kokonaisuus henkii kylpylään sopivaa ylellisyyttä ja suuret ikkunat tekevät tilasta valoisan.

Aulan Café Roma houkuttelee herkuttelemaan kevyellä lounaalla tai oman leipomon suolaisella tai makealla herkulla kahvin kera. Kahvila tuntuikin olevan kovin suosittu kohtaamispaikka, ainakin viikonloppuna, ja valitettavasti melutaso pääsi ajoittain nousemaan turhan kovaksi häiriten myös vastaanotossa asiointia. Ehkäpä tätä ajatellen olisi hyvä lisätä tilaan vielä jokunen äänenvaimennuslevy muuten niin onnistuneen uudistuksen lisäksi? Kesällä kahvilan tila jatkuu terassille, jossa on varmasti mukava nauttia kiireettömästä kesäpäivästä ja auringosta. Syyskuun kolea sää sai meidät kuitenkin pysyttelemään sisätiloissa herkuttelemassa katkarapuleivällä ja leivonnaisilla.

Naantali Spa & Hotel | Ravintolat ja aamiainen

Hyvä aamiainen on tärkeä osa onnistunutta kylpylä- ja hotellilomaa. Naantalin kylpylän huonehintaan kuuluva aamiaisbuffet tarjoillaan Le Soleil ravintolassa, jonne katetaan arkisin myös lounas sekä sunnuntaisin brunssi. Aamiaisbuffetissa on tarjolla perushyvä monipuolinen hotelliaamiainen lämpimine ja kylmine ruokalajeineen, josta varmastikin jokainen löytää itselleen mieleisen kattauksen. Bonuksena aamiaisella ovat näkymät merenlahdelle.

Päivällisaikaan hotellissa on tarjolla joko thaimaalaisia makuelämyksiä Thai Garden ravintolassa tai italialaisia herkkuja kylpylän bistro Rucolassa, molemmat ravintolat sijaitsevat kylpylän 1. kerroksessa. Viikonloppuna jonot olivat näihin todella pitkät ja jopa noutopizzaa olisi saanut odottaa tunnin. Thai Gardeniin voi tehdä pöytävarauksen ennakkoon, bistro Rucolaan tämä ei ole mahdollista. Tyylikkäässä Lobby barissa voi käydä lasillisella ja useana iltana viikossa täällä on livemusiikkia. Promenadi-käytävällä sijaitsevassa Viinikabinetissa pääsee maistelemaan laatuviinejä juustojen kera.

Naantali Spa & Hotel | Kylpylä ja kauneushoitola

Naantalin kylpylän laguunimainen ulkoallas on se, joka on jokaiselle varmastikin ainakin kuvista tuttu kuten myös roomalainen allas tähtikupolin alla. Ulkoaltaaseen onkin ihanaa uida katselemaan laskevaa aurinkoa vaikkapa mielitietyn kanssa tai nauttia kiireettömästi kesäpäivästä. Ulkona on myös aurinkovuoteet kesäisen lämpimän päivän viettoon, syyskuussa näille ei arvatenkaan enää ollut paljon käyttöä.

Naantalin kylpylän allasalue sopiikin parhaiten uintihetkeen tai porealtaassa rentoutumiseen. Virkistysaltaassa on jokunen hierova vesisuihku ja mahdollisuus omatoimiseen virtuaalivesijumppaan. Täällä ei ole vesiliukumäkiä, joka takaa rauhallisemman tunnelman. Uima-altaan vesi oli kuitenkin kovin viileää ja jäimme myös kaipaamaan enemmän elämyksellisyyttä altaisiin sekä saunoihin, jossa vaihtoehtoina oli perinteinen suomalainen sauna tai höyrysauna.

Edellisellä kerralla kävin useamman kerran hemmoteltavana kauneushoitola Bellezzassa, mutta nyt aikoja kauneus- ja kylpylähoitoihin oli todella huonosti saatavilla, jopa useita viikkoja ennen matkan ajankohtaa. Liekö tämä aikojen vähyys pandemian seurausta vaiko poikkeuksellisen kovan kysynnän tulos? Suosittelen siis varaamaan ajan mieleisiin kauneus- ja kylpylähoitoihin todella aikaisessa vaiheessa. Onneksi tällä road tripillä kylpylähoidot eivät olleet pääroolissa vaan pikemminkin mukava majoitus matkan varrella.

Naantali Spa & Hotel | Deluxe king lemmikkihuone

Me olimme matkassa kahden aikuisen, kahden juniorin sekä pienen koiran seurueella. Olin varannut meille 32 m2 Deluxe king lemmikkihuoneen, joka on mukavan tilava nelihenkiselle perheelle. Olimme aiemminkin majoittuneet Naantalin kylpylään pienen koiran kanssa, joten osasimme odottaa hyvätasoista huonetta, eikä tämäkään kerta tuottanut pettymystä. Deluxe huoneen King parivuode on laadukas kuten myös junioreille pedattu vuodesohva, ja molemmat pedit takasivat makoisat unet. Tuntuikin erityisen mukavalta nukkua hotellin kunnollisessa vuoteessa edellisen yön mökkimajoituksen jälkeen.

”Deluxe-huoneet ovat laatua ja uniikkia lomakokemusta arvostavien valinta. Tilava kahden hengen Deluxe-huone tuo lisäluksusta kylpylälomaan.” lähde: naantalispa.fi/huoneet-ja-sviitit

Deluxe huoneet sijaitsevat kylpylähotellin päärakennuksessa ja lemmikkihuoneet on sijoitettu omalle käytävälleen, joten karvakamuista ei ole häiriötä lemmikittömille asiakkaille. Meidän huoneemme sijaitsi hotellin sisääntulon puolella ja näkymät olivat parkkipaikalle, eli tämä ei ollut nyt aivan ihanteellinen sijainti. Myös läheisen tien liikenteen äänet kuuluivat yllättävän hyvin pysäköintialueen puoleiseen huoneeseen. Edellisellä kerralla huoneemme sijaitsi meren puolella ja tuossa huoneessa oli oma pieni terassi, jonka kautta oli helppo lähteä koiran kanssa ulkoilemaan. Myöskään liikenteen äänet eivät kuulu samalla tavalla meren puoleiseen huoneeseen, joten suosittelen pyytämään tätä sijaintia, jos haluat huoneen paremmalla näkymällä vailla liikenteen ääniä.

Deluxe huone edustaa sisustukseltaan perinteistä linjaa, joka kuitenkin sopii tähän kylpyläklassikkoon. Kylpyhuone on kivasti uudistettu  ja käytettävissä on kylpylätason kosmetiikkaa. Kylpyhuoneessa on tasokas sadesuihku, jonka lisäksi jäin kaipaamaan vielä kylpyammetta. Oman kylpyhetken voi kuitenkin varata kauneushoitola Bellezaan jonka ruusukylpyä voin lämpimästi suositella. Huoneessa on kylpytakit ja tohvelit, joten omia ei tarvitse kylpylävierailulle ottaa mukaan.

Deluxe lemmikkihuoneen hinta oli 288 € / vrk syyskuussa 2022 (kaksi aikuista, kaksi junioria sekä pieni koira) sisältäen aamiaisen ja kylpylän altaiden, saunan sekä kuntosalin käytön . Erillistä lemmikkilisää ei veloiteta. Huonehinta ennakkoon varattuna, etuhinta K-Plussa kortilla. Majoitus maksetaan saavuttaessa hotelliin ja varaus on muutoskelpoinen tulopäivänä klo 16 saakka, varaus ei ole peruutuskelpoinen. Sisäänkirjaantuminen hotelliin alkaen klo 15 ja uloskirjautuminen klo 12 mennessä.

Jos toiveena on yöpyä lemmikin kanssa jossain muussa huonetyypissä kuin Deluxe, voi tätä mahdollisuutta tiedustella kylpylän myyntipalvelusta. Arvostan sitä, että Naantalin kylpylässä ei ole rajattu tätä mahdollisuutta pois lemmikin kanssa matkustavilta. Aivan liian usea hotelli on jäänyt varaamatta, jos lemmikin kanssa on ollut saatavilla vain huonoin huoneluokka ja kunnostamaton huone. Tätä ongelmaa ei ole Naantalin kylpylässä, jonne ovat kaikenikäiset tervetulleita, lemmikin kanssa tai ilman.

Naantali Spa & Hotel | Sijainti

Naantalin kylpylän sijainti suojaisan merenlahden äärellä on hyvä ja täältä on kiva lähteä pidemmällekin kävelylle rantamaisemiin. Myös ihastuttava Naantalin vanhakaupunki ja Kaivohuone ovat kävelyetäisyydellä kuten myös Muumimaailma. Tykkään todella paljon Naantalin vanhasta kaupungista ja tälläkin kertaa kävimme siellä sunnuntaikävelyllä. Puukaupunginosasta jatkoimme matkaa vielä Kaivohuoneen ja komean kivikirkon sivuitse Muumimaailman saarelle huhuilemaan Mörköä.

Syksyisenä sunnuntaina Mörkö ei meille murahdellut, mutta vanhassa kaupungissa tapasimme jälleen aina yhtä mukavia naantalilaisia, joiden kanssa juttua olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa. Naantalin vanhassa kaupungissa ei kannata myöskään sivuuttaa sympaattista puotia, Nostalgia shop – Wanha Naantali kauppaa, jossa on aina yhtä mukava käydä hypistelemässä vintage ja Muumi -aiheista tavaraa ja tekemässä löytöjä.

Naantali Spa & Hotel | plussat ja miinukset

Kylpylän altaat ja saunat sopivat Sinulle, joka et kaipaa vauhdikkaita vesiliukumäkiä tai erityistä elämyksellisyyttä, ja vietät kylpylähetken mieluiten rauhallisesti uiden tai poreista nauttien. Kauneus- ja kylpylähoidot on syytä varata todella hyvissä ajoin ja ruokailuun varata riittävästi kärsivällisyyttä mahdollisten jonotusaikojen vuoksi. Myös pysäköintipaikkaa oli kovin haastavaa saada viikonloppuna. Pysäköinti on maksullinen, kylpylän sivulla ilmoitettu hinta on 10 € / 24 h mutta EasyPark sovelluksen kautta 17,5 tunnin hinnaksi tuli 11,50 €. Ensimmäiset 2 tuntia on maksuton.

Kylpylän sijainti on hyvä ja erityisesti pidän siitä, että meri on lähellä, kuten myös Naantalin vanha kaupunki ja Muumimaailma. Kokonaisuutena Naantali Spa & Hotel on mukava kylpylä pieneen arkipakoon ja tämä sopii hyvin kaiken ikäisille. Tänne on helppo tulla koko perheen kanssa, vaikkapa kolmen sukupolven yhteiselle lomalle. Plussat myös siitä, että Naantalin kylpylään voi majoittua lemmikin kanssa hyvätasoiseen ja -kuntoiseen huoneeseen eivätkä vaihtoehdot välttämättä rajoitu vain yhteen huonetyyppiin.

Onko Naantalin kylpylä Sinulle tuttu ja minkälaisia kokemuksia sinulla on täältä?

xo – Mia –

 

kuvat: Elämää ja Matkoja blogi | Naantali Spa & Hotel medialle

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 03/12/2022 at 16:30

    Turussa asuessa tuli Naantalin kylpylässä joskus käytyä. Edellisestä vierailusta on kuitenkin jo kymmenisen vuotta aikaa. Positiiviset muistot paikasta on joka tapauksessa jäänyt. Itse tykkään kyllä vauhdikkaista vesiliukumäistä, mutta toisaalta koen kyllä, että tuollaisellekin kokemukselle on paikkansa. Ehkä pitäisi käydä päivittämässä kokemukset.

  • Reply Marja 01/12/2022 at 20:50

    Samanalalnen kokemus meilläkin Naantalin kylpylästä. Liikaa ruuhkaa ja vaikea saada aikoja kauneushoitolaan. Altaat ja saunat olisi myös kivempia, jos ne olisivat elämyksellisiä. Muuten kiva, mutta hinta ja laatu ei kohtaa.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.